A lynx (; plural lynx or lynxes) is any of the four species (Canada lynx, Iberian lynx, Eurasian lynx, bobcat) within the medium-sized wild cat genus Lynx. The name lynx originated in Middle English via Latin from the Greek word λύγξ, derived from the Indo-European root leuk- ('light, brightness') in reference to the luminescence of its reflective eyes.

Property Value
dbo:abstract
  • الوَشَق (الاسم العلمي: Lynx) حيوان لاحم مفترس من فصيلة السنوريات وهو مختلف عن حيوان عناق الأرض. غذاؤه الرئيسي الفرائس الصغيرة كالأرانب والثعالب وغيرها من الحيوانات. (ar)
  • El linx, gat cerval o llop cerval (Lynx) és un gènere de felins del qual formen part quatre espècies. Les seves característiques són: mida mitjana, potes fortes, orelles prominents, cua curta i el pelatge més o menys tacat. (ca)
  • Rys (Lynx) je rod středně velkých kočkovitých šelem severní polokoule. Mezi typické znaky rysů patří licousy, štětičky na ušních boltcích, krátký ocas, dlouhé nohy a 28 zubů (oproti 30 běžných u většiny jiných koček). Celkem se u rysů uvádí dvanáct unikátních evolučních znaků (synapomorfií). Rysové prošli evolučním vývojem, na jehož konci stojí současné čtyři druhy. Dva žijí v Severní Americe - rys kanadský a rys červený. Ohrožený rys iberský obývá rezervace ve Španělsku a několik málo zvířat snad ještě přežívá v Portugalsku. Rys ostrovid je ze všech rysů největší a má také největší areál rozšíření; původně žil v celé Eurasii, ale v Evropě byl na mnoha místech vyhuben. Společným předkem těchto čtyř druhů byl zřejmě , jenž žil v pliocénu a pleistocénu. Karakal a kočka bažinná se kvůli chomáčkům chlupů na konci uší a kratšímu ocasu někdy také označují jako rysové nebo rysci. S rysy rodu Lynx ale nejsou nijak zvlášť příbuzní. Rysové preferují habitat v podobě lesních společenství mírného pásu. S výjimkou rysa iberského jsou rozšířeni na velkém území v poměrně hojných počtech a nehrozí jim v globále nebezpečí vyhubení. Zatímco v indiánské mytologii zaujímali důležité postavení, v evropské kulturní oblasti byli dlouho tajemným neurčitým zvířetem s pověstí zuřivé šelmy. (cs)
  • Ο λύγκας (στα αρχαία: λυγξ), επίσης ρήσος ή ρίτσος ή αρίτσος ή τσαγκανόλυκος, είναι γένος της οικογένειας των Αιλουριδών. Διακρίνονται τέσσερα είδη λυγκών, τα οποία διαβιούν όλα στο βόρειο ημισφαίριο. Ο ευρασιατικός λύγκας, ο οποίος έχει μάλλον εξαφανισθεί από την ελληνική επικράτεια όπου ζούσε ακόμη μέχρι πριν από μία πεντηκονταετία, είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά την αρκούδα και τον λύκο. Στην Ελλάδα απαντάται στην περιοχή Φλώρινας, ο Βαλκανικός λύγκας (Lynx lynx martinoi), υποείδος του Ευρασιατικού λύγκα. (el)
  • A lynx (; plural lynx or lynxes) is any of the four species (Canada lynx, Iberian lynx, Eurasian lynx, bobcat) within the medium-sized wild cat genus Lynx. The name lynx originated in Middle English via Latin from the Greek word λύγξ, derived from the Indo-European root leuk- ('light, brightness') in reference to the luminescence of its reflective eyes. (en)
  • La linko (science: Lynx) estas relative malgranda felisedo (1 m longa, 30 kg peza), vivanta en Eŭropo, Azio kaj Norda Ameriko. Ĝia hararo estas ruĝgriza ĝis flavgriza kun malhelaj strioj kaj makuloj. Ĉe ĉiu orelpinto ĝi havas hartufon, voston mallongan, kvazaŭ hakitan, kun nigra fino. Predon ĝi atakas de sur arbo. Pariĝo okazas en februaro kaj marto, post 70 tagoj de gravedeco la linkino naskas du aŭ tri linkidojn, kiujn ŝi mamnutras du monatojn. Post 17 tagoj ili malfermas la okulojn. Post 2 aŭ 3 jaroj ili maturiĝas kaj povas havi proprajn idojn. (eo)
  • Die Luchse (Lynx) sind eine Gattung in der Familie der Katzen. Alle vier heute lebenden Arten kommen auf der Nordhalbkugel vor: Der Eurasische Luchs ist in weiten Teilen Europas und Asiens verbreitet; der auf die Iberische Halbinsel begrenzte Pardelluchs ist eine der am stärksten vom Aussterben bedrohten Katzenarten; in Nordamerika leben Kanadischer Luchs (auch Kanadaluchs) und Rotluchs. Luchse zählen stammesgeschichtlich zu den Kleinkatzen, in Europa sind sie jedoch die größten Katzen; die einzige weitere europäische Katzenart ist die Wildkatze. Der Name Luchs geht auf das alt- und mittelhochdeutsche luhs zurück, das Funkler bedeutet und sich auf die reflektierenden Katzenaugen bezieht. Lynx ist das lateinische Wort für Luchs. (de)
  • Lynx es un género de mamíferos carnívoros de la familia Felidae vulgarmente conocidos como linces. Se conocen cuatro especies caracterizadas por su tamaño medio, fuertes patas, largas orejas, cola corta y cuerpo más o menos moteado. Todas las especies habitan exclusivamente en el Hemisferio Norte, en Eurasia y Norteamérica (de donde parecen ser originarios). El llamado lince africano (Caracal caracal), que habita en África y gran parte de Asia Central y Occidental, es en realidad un felino escasamente emparentado que guarda algunas semejanzas externas con los representantes del género Lynx fruto de la convergencia evolutiva, como son su cola, excepcionalmente corta (poco más que un simple muñón), y sus grandes orejas, coronadas por largos penachos de pelo negro en la punta que sirven para incrementar su, ya de por sí, gran audición. También existen unos característicos mechones de pelo largo en las mejillas. (es)
  • Katamotza (Lynx) Felidae familiako ugaztun karniboro genero bat da. Euskal Herrian 1936an ehizatu zen azken katamotza. Nafarroako Alaitz mendi-multzoan harrapatu zuten hain zuzen. Ipar-katamotza zen, espezie hori baita Euskal Herrian historikoki bizi izan dena. (eu)
  • Ainmhí feoiliteach is ea an lincse. Mamach atá ann, agus is ball d'fhine na bhFelidae é. Tá an lincse ar fáil san Eoráise agus i Meiriceá Thuaidh. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • Lynx adalah salah seekor dari 17 jenis kucing liar yang berukuran sedang. Semuanya adalah anggota dari genus Lynx, tetapi ada banyak kekacauan tentang cara terbaik untuk menggolong-golongkan spesies felis pada masa kini. Sebagian ahli menggolongkan mereka sebagai bagian dari genus Felis. (in)
  • Les lynx (genre Lynx) sont des félins de la sous-famille des félinés. Parmi les félins, les lynx sont aisément reconnaissables à leur face ornée de favoris, à leurs oreilles triangulaires surmontées d'une touffe de poils noirs, et à leur corps doté d'une courte queue et de longues pattes. Parmi les caractéristiques moins visibles, les lynx ne possèdent que 28 dents, au lieu des 30 dents habituelles chez les félins. Descendants du Lynx d'Issoire, les lynx ont connu de nombreuses classifications taxinomiques différentes et les diverses espèces ont tour à tour été sous-espèces puis espèces à part entière. Depuis la fin du XXe siècle, seules quatre espèces sont reconnues : le Lynx du Canada (Lynx canadensis), le Lynx boréal (Lynx lynx), le Lynx pardelle (Lynx pardinus) et le Lynx roux (Lynx rufus). Le Caracal, qui morphologiquement ressemble aux lynx, a longtemps fait partie du genre Lynx et est encore appelé « Lynx du désert ». Prédateurs de l'hémisphère nord, les lynx ont pour habitat préféré la forêt boréale. Considérés comme très largement répandus, exception faite du Lynx pardelle gravement menacé, ils font partie des rares félins dont on estime les populations stables. Alors qu'ils tenaient une place importante dans la mythologie amérindienne, les lynx étaient fort méconnus en Europe et y ont souffert d'une réputation de bête féroce. (fr)
  • オオヤマネコ属(オオヤマネコぞく(大山猫属)、Lynx)は、食肉目ネコ科に分類される属。欧米での呼び方をそのまま用いて、リンクスと称することもある。 (ja)
  • De lynxen (Lynx) vormen een geslacht van een aantal middelgrote katten uit de familie der katachtigen (Felidae). In oudere classificaties wordt dit geslacht beschouwd als een ondergeslacht van het geslacht Felis. Lynxen hebben brede, gevoerde poten om over sneeuw te kunnen lopen. (nl)
  • 스라소니속(Lynx)은 4종의 중간크기 고양이과 동물을 포함하는 분류이다. (ko)
  • Ryś (Lynx) – rodzaj ssaka drapieżnego z podrodziny kotów (Felinae) w rodzinie kotowatych (Felidae). Dawniej zwany ostrowidzem. (pl)
  • Ры́си (лат. Lynx) — род хищных млекопитающих семейства кошачьих, наиболее близкий к роду кошек (Felis). К нему относятся несколько видов кошек средних размеров: * Обыкновенная рысь (Lynx lynx) * Канадская рысь (Lynx canadensis); некоторые источники считают её подвидом обыкновенной рыси * Пиренейская рысь (Lynx pardinus). Водится на юго-западе Испании (большая часть — в Национальном парке Кото Доньяна). Один из самых редких видов млекопитающих. Внесена в Приложение I CITES (Конвенции о международной торговле вымирающими видами дикой фауны и флоры), а также в списки Всемирного союза охраны природы (IUCN), в категорию 1 (животные, подвергающиеся угрозе исчезновения). * Рыжая рысь (Lynx rufus) * † Lynx issiodorensis Степная рысь и болотная рысь, несмотря на названия, филогенетически не относятся к данному роду. Рысь — типичная кошка, хотя величиной с крупную собаку, которую отчасти напоминает своим укороченным телом и длинноногостью. Очень характерна голова рыси: сравнительно небольшая, округлая и очень выразительная. От других кошачьих рыси отличаются коротким хвостом и кисточками на концах ушей. Масса тела рыси от 5 до 30 кг. В скандинавской традиции рысь была священным животным богини Фрейи. Считалось, что рыси впряжены в её колесницу. Древние греки верили, что острый взор рыси способен пронзать насквозь непрозрачные предметы. Своё научное название это животное получило от др.-греч. λύγξ, рысь. (ru)
  • O lince (Lynx spp.) é um mamífero da ordem Carnivora, família Felidae. O nome "lince" originou-se no inglês médio, via latim, da palavra grega λύγξ, derivada da leuk- ("luz", "brilhância"), em referência à luminescência de seus olhos refletores. O género tem distribuição geográfica vasta mas presente apenas no Hemisfério Norte. Os linces são por vezes classificados dentro do género Felis, apesar de possuírem seu próprio género, Lynx. Em Portugal e Espanha está representado pela subespécie (Lynx lynx pardallus), designada lince mediterrânico ou ibérico. Os linces são felinos de dimensões um pouco maiores que o gato doméstico, podendo pesar até 30kg, encontrando-se em geral entre os 12kg e 20kg, e tem um comprimento que oscila geralmente entre os 80 e 110 centímetros. São felinos de porte médio, costumando ser menores do que as panteras (leões, tigres, leopardos e jaguares) e pumas mas maiores do que os demais gatos selvagens que habitam seu habitat. Têm cauda curta e orelhas bicudas, com um tufo de pelos na ponta. A pelagem é de cor cinzento-amarelada ou pardo-avermelhada, dependendo da espécie. Os linces também possuem bigodes ultrassensíveis (vibrissas), pelagem espessa e patas largas como adaptações à vida sobre a neve no inverno. Os habitats preferenciais dos linces são florestas e zonas de vegetação densa em geral, onde abundem roedores, lagomorfos e cervos, as suas presas preferenciais, mas quando o inverno chega sua principal presa é a lebre, apesar da dificuldade de captura, devido à pelagem branca desta. A sua época de acasalamento encontra-se em Fevereiro e Março, tendo uma gestação de 10 semanas de que resultam duas a quatro crias. Os recém-nascidos são cegos e surdos, com uma camada de pêlos fina. Permanecem com a mãe durante um ano. (pt)
  • Lodjur eller lokatter (Lynx) är ett släkte inom familjen kattdjur. I Sverige avser man med detta namn främst arten europeiskt lodjur (Lynx lynx). Lodjur har tofsar på öronen, samt till skillnad från många andra kattdjur kort svans.Det europeiska lodjuret är väsentligt större än övriga arter. (sv)
  • 猞猁屬(學名:Lynx),短尾胸腹白毛耳尖黑毛,也稱為山貓、大山貓、林㹭,是哺乳綱食肉目貓科的一屬,主要分為四種: * 歐亞猞猁(Lynx lynx):最常見種,也可直接稱為猞猁。 * 加拿大猞猁(Lynx canadensis):根據有些消息來源認為是歐亞猞猁的亞種。 * 南歐猞猁(Lynx pardinus):又名伊比利亞猞猁或西班牙猞猁,主要棲息於西班牙西南部和極少分佈在葡萄牙,稀有種類,已近瀕臨滅絕。世界自然保護聯盟列為極危物種。 * 短尾貓(Lynx rufus):體型最小的猞猁。 (zh)
  • Рись (Lynx) — рід хижих ссавців з родини котових (Felidae), найбільш близький власне до роду Кіт (Felis). Рід містить 4 сучасні види, поширені в Євразії та Північній Америці. Рисі характеризуються тим, що їхні вуха увінчані пучком чорного волосся, а тіла з коротким хвостом і довгими ногами. Рисі мають 28 зубів замість звичайних 30 зубів у інших членів родини Felidae. (uk)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
  • 17479 (xsd:integer)
dbo:wikiPageInterLanguageLink
dbo:wikiPageLength
  • 26599 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 984220737 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • Kerr, 1792 (en)
dbp:imageCaption
dbp:italicTitle
  • no (en)
dbp:name
  • Lynx (en)
dbp:rangeMap
  • Lynx range.png (en)
dbp:rangeMapCaption
  • Lynx ranges: red = Iberian, purple = Canadian, green = Bobcat, orange = Eurasian (en)
dbp:subdivision
  • *Canada lynx *Eurasian lynx *Iberian lynx *Bobcat *Lynx issiodorensis *Lynx thomasi (en)
dbp:subdivisionRanks
dbp:taxon
  • Lynx (en)
dbp:typeSpecies
  • Felis lynx (en)
dbp:typeSpeciesAuthority
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • الوَشَق (الاسم العلمي: Lynx) حيوان لاحم مفترس من فصيلة السنوريات وهو مختلف عن حيوان عناق الأرض. غذاؤه الرئيسي الفرائس الصغيرة كالأرانب والثعالب وغيرها من الحيوانات. (ar)
  • El linx, gat cerval o llop cerval (Lynx) és un gènere de felins del qual formen part quatre espècies. Les seves característiques són: mida mitjana, potes fortes, orelles prominents, cua curta i el pelatge més o menys tacat. (ca)
  • Ο λύγκας (στα αρχαία: λυγξ), επίσης ρήσος ή ρίτσος ή αρίτσος ή τσαγκανόλυκος, είναι γένος της οικογένειας των Αιλουριδών. Διακρίνονται τέσσερα είδη λυγκών, τα οποία διαβιούν όλα στο βόρειο ημισφαίριο. Ο ευρασιατικός λύγκας, ο οποίος έχει μάλλον εξαφανισθεί από την ελληνική επικράτεια όπου ζούσε ακόμη μέχρι πριν από μία πεντηκονταετία, είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά την αρκούδα και τον λύκο. Στην Ελλάδα απαντάται στην περιοχή Φλώρινας, ο Βαλκανικός λύγκας (Lynx lynx martinoi), υποείδος του Ευρασιατικού λύγκα. (el)
  • A lynx (; plural lynx or lynxes) is any of the four species (Canada lynx, Iberian lynx, Eurasian lynx, bobcat) within the medium-sized wild cat genus Lynx. The name lynx originated in Middle English via Latin from the Greek word λύγξ, derived from the Indo-European root leuk- ('light, brightness') in reference to the luminescence of its reflective eyes. (en)
  • La linko (science: Lynx) estas relative malgranda felisedo (1 m longa, 30 kg peza), vivanta en Eŭropo, Azio kaj Norda Ameriko. Ĝia hararo estas ruĝgriza ĝis flavgriza kun malhelaj strioj kaj makuloj. Ĉe ĉiu orelpinto ĝi havas hartufon, voston mallongan, kvazaŭ hakitan, kun nigra fino. Predon ĝi atakas de sur arbo. Pariĝo okazas en februaro kaj marto, post 70 tagoj de gravedeco la linkino naskas du aŭ tri linkidojn, kiujn ŝi mamnutras du monatojn. Post 17 tagoj ili malfermas la okulojn. Post 2 aŭ 3 jaroj ili maturiĝas kaj povas havi proprajn idojn. (eo)
  • Katamotza (Lynx) Felidae familiako ugaztun karniboro genero bat da. Euskal Herrian 1936an ehizatu zen azken katamotza. Nafarroako Alaitz mendi-multzoan harrapatu zuten hain zuzen. Ipar-katamotza zen, espezie hori baita Euskal Herrian historikoki bizi izan dena. (eu)
  • Ainmhí feoiliteach is ea an lincse. Mamach atá ann, agus is ball d'fhine na bhFelidae é. Tá an lincse ar fáil san Eoráise agus i Meiriceá Thuaidh. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • Lynx adalah salah seekor dari 17 jenis kucing liar yang berukuran sedang. Semuanya adalah anggota dari genus Lynx, tetapi ada banyak kekacauan tentang cara terbaik untuk menggolong-golongkan spesies felis pada masa kini. Sebagian ahli menggolongkan mereka sebagai bagian dari genus Felis. (in)
  • オオヤマネコ属(オオヤマネコぞく(大山猫属)、Lynx)は、食肉目ネコ科に分類される属。欧米での呼び方をそのまま用いて、リンクスと称することもある。 (ja)
  • De lynxen (Lynx) vormen een geslacht van een aantal middelgrote katten uit de familie der katachtigen (Felidae). In oudere classificaties wordt dit geslacht beschouwd als een ondergeslacht van het geslacht Felis. Lynxen hebben brede, gevoerde poten om over sneeuw te kunnen lopen. (nl)
  • 스라소니속(Lynx)은 4종의 중간크기 고양이과 동물을 포함하는 분류이다. (ko)
  • Ryś (Lynx) – rodzaj ssaka drapieżnego z podrodziny kotów (Felinae) w rodzinie kotowatych (Felidae). Dawniej zwany ostrowidzem. (pl)
  • Lodjur eller lokatter (Lynx) är ett släkte inom familjen kattdjur. I Sverige avser man med detta namn främst arten europeiskt lodjur (Lynx lynx). Lodjur har tofsar på öronen, samt till skillnad från många andra kattdjur kort svans.Det europeiska lodjuret är väsentligt större än övriga arter. (sv)
  • 猞猁屬(學名:Lynx),短尾胸腹白毛耳尖黑毛,也稱為山貓、大山貓、林㹭,是哺乳綱食肉目貓科的一屬,主要分為四種: * 歐亞猞猁(Lynx lynx):最常見種,也可直接稱為猞猁。 * 加拿大猞猁(Lynx canadensis):根據有些消息來源認為是歐亞猞猁的亞種。 * 南歐猞猁(Lynx pardinus):又名伊比利亞猞猁或西班牙猞猁,主要棲息於西班牙西南部和極少分佈在葡萄牙,稀有種類,已近瀕臨滅絕。世界自然保護聯盟列為極危物種。 * 短尾貓(Lynx rufus):體型最小的猞猁。 (zh)
  • Рись (Lynx) — рід хижих ссавців з родини котових (Felidae), найбільш близький власне до роду Кіт (Felis). Рід містить 4 сучасні види, поширені в Євразії та Північній Америці. Рисі характеризуються тим, що їхні вуха увінчані пучком чорного волосся, а тіла з коротким хвостом і довгими ногами. Рисі мають 28 зубів замість звичайних 30 зубів у інших членів родини Felidae. (uk)
  • Rys (Lynx) je rod středně velkých kočkovitých šelem severní polokoule. Mezi typické znaky rysů patří licousy, štětičky na ušních boltcích, krátký ocas, dlouhé nohy a 28 zubů (oproti 30 běžných u většiny jiných koček). Celkem se u rysů uvádí dvanáct unikátních evolučních znaků (synapomorfií). (cs)
  • Die Luchse (Lynx) sind eine Gattung in der Familie der Katzen. Alle vier heute lebenden Arten kommen auf der Nordhalbkugel vor: Der Eurasische Luchs ist in weiten Teilen Europas und Asiens verbreitet; der auf die Iberische Halbinsel begrenzte Pardelluchs ist eine der am stärksten vom Aussterben bedrohten Katzenarten; in Nordamerika leben Kanadischer Luchs (auch Kanadaluchs) und Rotluchs. (de)
  • Lynx es un género de mamíferos carnívoros de la familia Felidae vulgarmente conocidos como linces. Se conocen cuatro especies caracterizadas por su tamaño medio, fuertes patas, largas orejas, cola corta y cuerpo más o menos moteado. Todas las especies habitan exclusivamente en el Hemisferio Norte, en Eurasia y Norteamérica (de donde parecen ser originarios). El llamado lince africano (Caracal caracal), que habita en África y gran parte de Asia Central y Occidental, es en realidad un felino escasamente emparentado que guarda algunas semejanzas externas con los representantes del género Lynx fruto de la convergencia evolutiva, como son su cola, excepcionalmente corta (poco más que un simple muñón), y sus grandes orejas, coronadas por largos penachos de pelo negro en la punta que sirven para (es)
  • Les lynx (genre Lynx) sont des félins de la sous-famille des félinés. Parmi les félins, les lynx sont aisément reconnaissables à leur face ornée de favoris, à leurs oreilles triangulaires surmontées d'une touffe de poils noirs, et à leur corps doté d'une courte queue et de longues pattes. Parmi les caractéristiques moins visibles, les lynx ne possèdent que 28 dents, au lieu des 30 dents habituelles chez les félins. (fr)
  • O lince (Lynx spp.) é um mamífero da ordem Carnivora, família Felidae. O nome "lince" originou-se no inglês médio, via latim, da palavra grega λύγξ, derivada da leuk- ("luz", "brilhância"), em referência à luminescência de seus olhos refletores. O género tem distribuição geográfica vasta mas presente apenas no Hemisfério Norte. Os linces são por vezes classificados dentro do género Felis, apesar de possuírem seu próprio género, Lynx. Em Portugal e Espanha está representado pela subespécie (Lynx lynx pardallus), designada lince mediterrânico ou ibérico. (pt)
  • Ры́си (лат. Lynx) — род хищных млекопитающих семейства кошачьих, наиболее близкий к роду кошек (Felis). К нему относятся несколько видов кошек средних размеров: * Обыкновенная рысь (Lynx lynx) * Канадская рысь (Lynx canadensis); некоторые источники считают её подвидом обыкновенной рыси * Пиренейская рысь (Lynx pardinus). Водится на юго-западе Испании (большая часть — в Национальном парке Кото Доньяна). Один из самых редких видов млекопитающих. Внесена в Приложение I CITES (Конвенции о международной торговле вымирающими видами дикой фауны и флоры), а также в списки Всемирного союза охраны природы (IUCN), в категорию 1 (животные, подвергающиеся угрозе исчезновения). * Рыжая рысь (Lynx rufus) * † Lynx issiodorensis (ru)
rdfs:label
  • Lynx (en)
  • وشق (ar)
  • Linx (ca)
  • Rys (rod) (cs)
  • Luchse (de)
  • Λύγκας (el)
  • Linko (eo)
  • Lynx (animal) (es)
  • Katamotz (eu)
  • Lynx (fr)
  • Lincse (ga)
  • Lynx (in)
  • オオヤマネコ属 (ja)
  • 스라소니속 (ko)
  • Lynxen (nl)
  • Ryś (pl)
  • Lince (pt)
  • Рыси (ru)
  • Lodjur (släkte) (sv)
  • Рись (uk)
  • 猞猁屬 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:computingPlatform of
is dbo:type of
is dbo:wikiPageDisambiguates of
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is dbp:constellation of
is dbp:constellationName of
is dbp:demographics2Info of
is dbp:genus of
is dbp:mascot of
is dbp:nickname of
is dbp:platforms of
is dbp:shipNamesake of
is rdfs:seeAlso of
is foaf:primaryTopic of