The lesser black-backed gull (Larus fuscus) is a large gull that breeds on the Atlantic coasts of Europe. It is migratory, wintering from the British Isles south to West Africa. It is a regular winter visitor to the east coast of North America, probably from the breeding population in Iceland.

Property Value
dbo:abstract
  • نورس أغبس (الاسم العلمي:Larus fuscus) (بالإنجليزية: Lesser Black-backed Gull) هو نوع من الطيور يتبع جنس النورس من الفصيلة النورسية . (ar)
  • El gavià fosc (Larus fuscus) és un ocell de la família dels làrids (Laridae) que a l'estiu habita costes, llacs i rius del nord de Rússia, Mar Bàltic, Escandinàvia, Islàndia, illes Fèroe, Illes Britàniques i Europa Occidental, cap al sud fins a la costa Atlàntica de la península Ibèrica. A l'hivern arriben fins a les costes africanes, nord-americanes i del mediterrani occidental, incloent els Països Catalans. (ca)
  • Racek žlutonohý (Larus fuscus) je velký, převážně mořský pták z čeledi rackovitých. (cs)
  • La Malhela mevo (Larus fuscus) estas granda mevo, tio estas birdo de la familio de Laredoj kaj ordo de Karadrioformaj, kaj unu el la plej konataj kaj oftaj mevoj en Eŭropo. (eo)
  • Die Heringsmöwe (Larus fuscus) ist eine Vogelart aus der Familie der Möwen (Laridae). Ihre Brutverbreitung erstreckt sich von Island ostwärts über große Teile der europäischen Küsten bis zur Taimyrhalbinsel im nordwestlichen Sibirien. Die Art ist oberseits dunkler als die Silbermöwe, der sie verwandtschaftlich nicht so nah steht wie früher einmal angenommen. Näher ist sie mit der Steppenmöwe verwandt. Manche Autoren betrachten die nordöstlichen Populationen als eigene Art – die Tundramöwe (Larus heuglini). Die im nördlichen und östlichen Skandinavien vorkommende Nominatform ist am dunkelsten und möglicherweise im Bestand bedroht. Die Heringsmöwe ist ein Zugvogel, dessen nördliche Populationen am weitesten ziehen und teils in den tropischen Zonen Afrikas und Asiens überwintern. Die Vögel Westeuropas überwintern zu einem großen Teil schon an der französischen Atlantikküste und im Mittelmeer. (de)
  • The lesser black-backed gull (Larus fuscus) is a large gull that breeds on the Atlantic coasts of Europe. It is migratory, wintering from the British Isles south to West Africa. It is a regular winter visitor to the east coast of North America, probably from the breeding population in Iceland. (en)
  • La gaviota sombría (Larus fuscus) es una especie de ave Charadriiforme de la familia Laridae. Es una de las gaviotas más comunes y más cosmopolitas del mundo. Ave migradora, se encuentra desde Groenlandia y Escandinavia hasta el Norte de África, donde hiberna. También se pueden ver hibernando en las costas norteamericanas a ejemplares procedentes de Islandia. (es)
  • Kaio iluna (Larus fuscus) laridae familiako hegazti zangaluzea da, Europako kostaldetan bizi dena. Bizkaieraz kalasantza esaten diote. Kopurutan igotzen ari den espeziea da, gizakiak eraldaturiko ingurunera egokitzen jakin baitu. (eu)
  • Le Goéland brun (Larus fuscus) est une espèce d'oiseaux de la famille des Laridae. (fr)
  • Is éan é an droimneach beag Is baill d'fhine na Laridae iad. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • Lo zafferano (Larus fuscus Linnaeus, 1758) è un uccello della famiglia dei Laridi. (it)
  • ニシセグロカモメ(学名:Larus fuscus)は、チドリ目カモメ科に分類される鳥類の一種。 (ja)
  • 줄무늬노랑발갈매기(lesser black-backed gull, Larus fuscus)는 유럽의 대서양 해안에 서식하는 크기가 큰 갈매기이다. 브리튼 제도에서 남쪽으로 서아프리카에 이르는 지역으로 월동한다. (ko)
  • Mewa żółtonoga (Larus fuscus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae). Zamieszkuje Eurazję. W Polsce sporadycznie lęgowa na północy. (pl)
  • De kleine mantelmeeuw (Larus fuscus) is een vogel uit de familie meeuwen (Laridae) (nl)
  • A gaivota-de-asa-escura (Larus fuscus) é uma espécie de gaivota, pertencente ao género Larus e à família Laridae. As adultos têm as asas e o dorso de tom cinzento-escuro, a cabeça e o ventre brancos e as patas amarelas. O bico é amarelo com uma mancha vermelha na extremidade da mandíbula inferior. Os imaturos com menos de um ano de vida são castanhos e podem confundir-se com os de gaivota-de-patas-amarelas. A partir do segundo ano, a plumagem escura começa a aparecer, mas só no quarto ano de idade é que a plumagem de adulto é adquirida. Esta gaivota nidifica no norte e no centro da Europa (principalmente na Islândia, na Escócia e na Escandinávia). É uma ave parcialmente migradora e muitos indivíduos passam o Inverno no sul da Europa. Em Portugal a gaivota-de-asa-escura ocorre principalmente como visitante não nidificante e está presente de Julho a Março. É muito abundante e nos principais estuários e nos portos de pesca é frequente haver bandos de centenas ou milhares de indivíduos. Um estudo do ISPA - Instituto Universitário de Ciências Psicológicas, Sociais e da Vida, do Museu Nacional de História Natural e da Sociedade Portuguesa para o Estudo das Aves (SPEA) detectou 11 657 destas aves entre 2009 e 2010. (pt)
  • Silltrut (Larus fuscus) är en palearktisk häckfågel i familjen måsfåglar som tillhör det så kallade gråtrutskomplexet. Den är en smäcker trut med smala och spetsiga vingar, och den adulta fågeln har gula ben och svart eller grå mantel beroende på underart. De underarter som har grå mantel kallas tillsammans för "ljusmantlade silltrutar". (sv)
  • Клу́ша (лат. Larus fuscus) — крупная чайка, гнездящаяся на атлантическом побережье Европы и вдоль северного побережья Российской Федерации. (ru)
  • 小黑背鷗(学名:Larus fuscus),又名灰林銀鷗,为鷗科鷗屬下的一个种。 (zh)
  • Мартин чорнокрилий (Larus fuscus) — великий птах родини мартинових, що гніздиться на атлантичному та північному узбережжі Європи, а зимує від Британських островів до Західної Африки, з окремими популяціями (ймовірно Ісландськими) в Північній Америці. В Україні нечисленний пролітний та зимуючий птах. (uk)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 299657 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 8641 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 976151929 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
dbp:genus
  • Larus (en)
dbp:imageCaption
  • Larus fuscus graellsii (en)
dbp:name
  • Lesser black-backed gull (en)
dbp:rangeMap
  • Larus fuscus map.svg (en)
dbp:species
  • fuscus (en)
dbp:status
  • LC (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • نورس أغبس (الاسم العلمي:Larus fuscus) (بالإنجليزية: Lesser Black-backed Gull) هو نوع من الطيور يتبع جنس النورس من الفصيلة النورسية . (ar)
  • El gavià fosc (Larus fuscus) és un ocell de la família dels làrids (Laridae) que a l'estiu habita costes, llacs i rius del nord de Rússia, Mar Bàltic, Escandinàvia, Islàndia, illes Fèroe, Illes Britàniques i Europa Occidental, cap al sud fins a la costa Atlàntica de la península Ibèrica. A l'hivern arriben fins a les costes africanes, nord-americanes i del mediterrani occidental, incloent els Països Catalans. (ca)
  • Racek žlutonohý (Larus fuscus) je velký, převážně mořský pták z čeledi rackovitých. (cs)
  • La Malhela mevo (Larus fuscus) estas granda mevo, tio estas birdo de la familio de Laredoj kaj ordo de Karadrioformaj, kaj unu el la plej konataj kaj oftaj mevoj en Eŭropo. (eo)
  • The lesser black-backed gull (Larus fuscus) is a large gull that breeds on the Atlantic coasts of Europe. It is migratory, wintering from the British Isles south to West Africa. It is a regular winter visitor to the east coast of North America, probably from the breeding population in Iceland. (en)
  • La gaviota sombría (Larus fuscus) es una especie de ave Charadriiforme de la familia Laridae. Es una de las gaviotas más comunes y más cosmopolitas del mundo. Ave migradora, se encuentra desde Groenlandia y Escandinavia hasta el Norte de África, donde hiberna. También se pueden ver hibernando en las costas norteamericanas a ejemplares procedentes de Islandia. (es)
  • Kaio iluna (Larus fuscus) laridae familiako hegazti zangaluzea da, Europako kostaldetan bizi dena. Bizkaieraz kalasantza esaten diote. Kopurutan igotzen ari den espeziea da, gizakiak eraldaturiko ingurunera egokitzen jakin baitu. (eu)
  • Le Goéland brun (Larus fuscus) est une espèce d'oiseaux de la famille des Laridae. (fr)
  • Is éan é an droimneach beag Is baill d'fhine na Laridae iad. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • Lo zafferano (Larus fuscus Linnaeus, 1758) è un uccello della famiglia dei Laridi. (it)
  • ニシセグロカモメ(学名:Larus fuscus)は、チドリ目カモメ科に分類される鳥類の一種。 (ja)
  • 줄무늬노랑발갈매기(lesser black-backed gull, Larus fuscus)는 유럽의 대서양 해안에 서식하는 크기가 큰 갈매기이다. 브리튼 제도에서 남쪽으로 서아프리카에 이르는 지역으로 월동한다. (ko)
  • Mewa żółtonoga (Larus fuscus) – gatunek dużego ptaka wodnego z rodziny mewowatych (Laridae). Zamieszkuje Eurazję. W Polsce sporadycznie lęgowa na północy. (pl)
  • De kleine mantelmeeuw (Larus fuscus) is een vogel uit de familie meeuwen (Laridae) (nl)
  • Silltrut (Larus fuscus) är en palearktisk häckfågel i familjen måsfåglar som tillhör det så kallade gråtrutskomplexet. Den är en smäcker trut med smala och spetsiga vingar, och den adulta fågeln har gula ben och svart eller grå mantel beroende på underart. De underarter som har grå mantel kallas tillsammans för "ljusmantlade silltrutar". (sv)
  • Клу́ша (лат. Larus fuscus) — крупная чайка, гнездящаяся на атлантическом побережье Европы и вдоль северного побережья Российской Федерации. (ru)
  • 小黑背鷗(学名:Larus fuscus),又名灰林銀鷗,为鷗科鷗屬下的一个种。 (zh)
  • Мартин чорнокрилий (Larus fuscus) — великий птах родини мартинових, що гніздиться на атлантичному та північному узбережжі Європи, а зимує від Британських островів до Західної Африки, з окремими популяціями (ймовірно Ісландськими) в Північній Америці. В Україні нечисленний пролітний та зимуючий птах. (uk)
  • Die Heringsmöwe (Larus fuscus) ist eine Vogelart aus der Familie der Möwen (Laridae). Ihre Brutverbreitung erstreckt sich von Island ostwärts über große Teile der europäischen Küsten bis zur Taimyrhalbinsel im nordwestlichen Sibirien. Die Art ist oberseits dunkler als die Silbermöwe, der sie verwandtschaftlich nicht so nah steht wie früher einmal angenommen. Näher ist sie mit der Steppenmöwe verwandt. Manche Autoren betrachten die nordöstlichen Populationen als eigene Art – die Tundramöwe (Larus heuglini). Die im nördlichen und östlichen Skandinavien vorkommende Nominatform ist am dunkelsten und möglicherweise im Bestand bedroht. (de)
  • A gaivota-de-asa-escura (Larus fuscus) é uma espécie de gaivota, pertencente ao género Larus e à família Laridae. As adultos têm as asas e o dorso de tom cinzento-escuro, a cabeça e o ventre brancos e as patas amarelas. O bico é amarelo com uma mancha vermelha na extremidade da mandíbula inferior. Os imaturos com menos de um ano de vida são castanhos e podem confundir-se com os de gaivota-de-patas-amarelas. A partir do segundo ano, a plumagem escura começa a aparecer, mas só no quarto ano de idade é que a plumagem de adulto é adquirida. (pt)
rdfs:label
  • نورس أغبس (ar)
  • Gavià fosc (ca)
  • Racek žlutonohý (cs)
  • Heringsmöwe (de)
  • Lesser black-backed gull (en)
  • Malhela mevo (eo)
  • Larus fuscus (es)
  • Kaio ilun (eu)
  • Goéland brun (fr)
  • Droimneach beag (ga)
  • Larus fuscus (it)
  • ニシセグロカモメ (ja)
  • 줄무늬노랑발갈매기 (Lesser Black-backed Gull) (ko)
  • Kleine mantelmeeuw (nl)
  • Mewa żółtonoga (pl)
  • Gaivota-de-asa-escura (pt)
  • Клуша (ru)
  • Silltrut (sv)
  • Мартин чорнокрилий (uk)
  • 小黑背鷗 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageDisambiguates of
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of