The tufted duck (Aythya fuligula) is a small diving duck with a population of close to one million birds, found in northern Eurasia. The scientific name is derived from Ancient Greek aithuia an unidentified seabird mentioned by authors including Hesychius and Aristotle, and Latin, fuligo "soot" and gula "throat".

Property Value
dbo:abstract
  • زرقاي (الاسم العلمي: Aythya fuligula) (بالإنجليزية: Tufted Duck) هو طائر ينتمي إلى إوزيات (فصيلة: Anatidae). (ar)
  • El morell de plomall, morell capellut, moretó de plomall, moretó de puput o boix i àneda de cresta o peixetera a les Balears (Aythya fuligula) és un ocell de l'ordre dels anseriformes. (ca)
  • Polák chocholačka (Aythya fuligula) je středně velký vrubozobý pták z čeledi kachnovití, rozšířený v Evropě a Asii. (cs)
  • La Tufanaso aŭ fuligulo (Aythya fuligula) estas birdo el la anasedoj, mezgranda specio de la grupo de la merganasoj, kun populacio de preskaŭ unu miliono da birdoj. Oni ne agnoskas subspeciojn. (eo)
  • The tufted duck (Aythya fuligula) is a small diving duck with a population of close to one million birds, found in northern Eurasia. The scientific name is derived from Ancient Greek aithuia an unidentified seabird mentioned by authors including Hesychius and Aristotle, and Latin, fuligo "soot" and gula "throat". (en)
  • El porrón moñudo (Aythya fuligula)​ es una especie de ave anseriforme de la familia Anatidae que habita en Eurasia y África.​ (es)
  • Die Reiherente (Aythya fuligula) ist eine Vogelart aus der Familie der Entenvögel. Sie zählt zu den so genannten Tauchenten und gilt als die häufigste Süßwassertauchente. Es handelt sich um eine verhältnismäßig kleine, kompakt gebaute Ente. Auffällig sind der verhältnismäßig kurze Schnabel und der auffällig runde Kopf. Die Männchen haben am Hinterkopf einen langen, herabhängenden Schopf. Das Weibchen weist eine kurze Holle auf. Die Reiherente ist in Mitteleuropa ein verbreiteter Brut- und Jahresvogel. Der Verbreitungsschwerpunkt liegt in Ost- und Südmitteleuropa. Im gesamten Mitteleuropa ist sie jedoch ein häufiger Mausergast und als Durchzieher beziehungsweise als Wintergast zu beobachten. Sie gehört zu den Arten, deren Population ansteigt und sich zunehmend nach Westen ausbreitet. (de)
  • Murgilari mottoduna (Aythya fuligula) anatidoen familiako ahate ez-domestikoa da. Iparraldeko Eurasian du jatorria eta neguan hegoaldera migratzen da, batzuetan Ipar Amerikara ailegatuz. (eu)
  • Is éan í an lacha bhadánach Is baill d'fhine na Anatidae iad. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • Kambangan hitam (Aythya fuligula) atau itik rumbai adalah spesies burung itik dalam famili Anatidae. (in)
  • Le Fuligule morillon (Aythya fuligula) est une espèce de canard plongeur appartenant à la famille des anatidés. (fr)
  • キンクロハジロ(金黒羽白、Aythya fuligula)は、カモ目カモ科ハジロ属に分類される鳥類。 (ja)
  • La Moretta (Aythya fuligula, Linnaeus 1758) è un uccello anseriforme appartenente alla famiglia degli Anatidi. (it)
  • De kuifeend (Aythya fuligula) is een middelgrote duikeend, die voornamelijk opvalt door de afhangende kuif op het achterhoofd, vooral bij het mannetje. (nl)
  • Czernica, kaczka czernica, kaczka czubata, kaczka czarnoczuba (Aythya fuligula) – gatunek średniego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae). (pl)
  • O zarro-negrinha ou negrinha (Aythya fuligula) é uma ave da família Anatidae (patos, gansos e cisnes) e que pertence ao grupo dos . O macho tem a plumagem preta e branca e possui uma crista, enquanto a fêmea é mais acastanhada e tem a crista reduzida. Embora com alimentação variada apreciam sobretudo moluscos. Este pato distribui-se pelo centro e pelo norte da Europa, geralmente em lagos e rios de corrente lenta. Em Portugal é um invernante pouco comum. (pt)
  • Хохла́тая че́рнеть (лат. Aythya fuligula) — птица семейства утиных, широко распространённая на территории Евразии. (ru)
  • Vigg (Aythya fuligula) är en fågel som tillhör gruppen dykänder inom familjen änder. Viggen är en ganska liten och kompakt dykand där den adulta hanen är kontrastrikt svart och vit med en tydlig hängande tofs på huvudet. Honan är brunaktig och har en mindre tydlig tofs. Båda könen har gul iris och ljust gråblå näbb med svart näbbnagel. Viggen är en palearktisk häckfågel som häckar från Island i väster till Kamtjatka i öster och merparten är flyttfåglar. Häckpopulationen i centrala, och nordvästra Europa är stannfåglar. Den övervintrar i Europa, Afrika och södra Asien. Den föredrar att häcka i grunda näringsrika sjöar och vikar men är ganska pragmatisk när det kommer till val av häckningsbiotop. Den lägger 8 till 10 ägg, som ruvas av honan i 25 dagar. Hanarna lämnar tidigt för att rugga och blir då flygoförmögna under en period. Ungarna blir flygga efter 45–50 dagar men kan lämna honan tidigare. Viggen har ett mycket stort utbredningsområde, populationen är mycket stor och utvecklingstrenden bedöms som stabil varför IUCN kategoriserar den som livskraftig. (sv)
  • Чернь чубата (Aythya fuligula) — водоплавний птах родини качкових, широко поширений в Євразії. В Україні гніздовий, перелітний, зимуючий вид. Відноситься до . Чернь чубата включена до Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів. (uk)
  • 凤头潜鸭(Tufted Duck,学名:Aythya fuligula)是一種中等大小的潛鴨,又名泽凫、凤头鸭子、黑头四鸭。  (zh)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 252020 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 6159 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 980287547 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • (en)
dbp:genus
  • Aythya (en)
dbp:image
  • Tufted Duck.ogg (en)
dbp:imageCaption
  • Male and female (en)
dbp:name
  • Tufted duck (en)
dbp:rangeMap
  • Tufted Duck Range.png (en)
dbp:rangeMapCaption
  • Global map of sightings reported to eBird (en)
dbp:species
  • fuligula (en)
dbp:status
  • LC (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:synonyms
  • Anas fuligula (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • زرقاي (الاسم العلمي: Aythya fuligula) (بالإنجليزية: Tufted Duck) هو طائر ينتمي إلى إوزيات (فصيلة: Anatidae). (ar)
  • El morell de plomall, morell capellut, moretó de plomall, moretó de puput o boix i àneda de cresta o peixetera a les Balears (Aythya fuligula) és un ocell de l'ordre dels anseriformes. (ca)
  • Polák chocholačka (Aythya fuligula) je středně velký vrubozobý pták z čeledi kachnovití, rozšířený v Evropě a Asii. (cs)
  • La Tufanaso aŭ fuligulo (Aythya fuligula) estas birdo el la anasedoj, mezgranda specio de la grupo de la merganasoj, kun populacio de preskaŭ unu miliono da birdoj. Oni ne agnoskas subspeciojn. (eo)
  • The tufted duck (Aythya fuligula) is a small diving duck with a population of close to one million birds, found in northern Eurasia. The scientific name is derived from Ancient Greek aithuia an unidentified seabird mentioned by authors including Hesychius and Aristotle, and Latin, fuligo "soot" and gula "throat". (en)
  • El porrón moñudo (Aythya fuligula)​ es una especie de ave anseriforme de la familia Anatidae que habita en Eurasia y África.​ (es)
  • Murgilari mottoduna (Aythya fuligula) anatidoen familiako ahate ez-domestikoa da. Iparraldeko Eurasian du jatorria eta neguan hegoaldera migratzen da, batzuetan Ipar Amerikara ailegatuz. (eu)
  • Is éan í an lacha bhadánach Is baill d'fhine na Anatidae iad. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • Kambangan hitam (Aythya fuligula) atau itik rumbai adalah spesies burung itik dalam famili Anatidae. (in)
  • Le Fuligule morillon (Aythya fuligula) est une espèce de canard plongeur appartenant à la famille des anatidés. (fr)
  • キンクロハジロ(金黒羽白、Aythya fuligula)は、カモ目カモ科ハジロ属に分類される鳥類。 (ja)
  • La Moretta (Aythya fuligula, Linnaeus 1758) è un uccello anseriforme appartenente alla famiglia degli Anatidi. (it)
  • De kuifeend (Aythya fuligula) is een middelgrote duikeend, die voornamelijk opvalt door de afhangende kuif op het achterhoofd, vooral bij het mannetje. (nl)
  • Czernica, kaczka czernica, kaczka czubata, kaczka czarnoczuba (Aythya fuligula) – gatunek średniego ptaka wodnego z rodziny kaczkowatych (Anatidae). (pl)
  • O zarro-negrinha ou negrinha (Aythya fuligula) é uma ave da família Anatidae (patos, gansos e cisnes) e que pertence ao grupo dos . O macho tem a plumagem preta e branca e possui uma crista, enquanto a fêmea é mais acastanhada e tem a crista reduzida. Embora com alimentação variada apreciam sobretudo moluscos. Este pato distribui-se pelo centro e pelo norte da Europa, geralmente em lagos e rios de corrente lenta. Em Portugal é um invernante pouco comum. (pt)
  • Хохла́тая че́рнеть (лат. Aythya fuligula) — птица семейства утиных, широко распространённая на территории Евразии. (ru)
  • Чернь чубата (Aythya fuligula) — водоплавний птах родини качкових, широко поширений в Євразії. В Україні гніздовий, перелітний, зимуючий вид. Відноситься до . Чернь чубата включена до Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів. (uk)
  • 凤头潜鸭(Tufted Duck,学名:Aythya fuligula)是一種中等大小的潛鴨,又名泽凫、凤头鸭子、黑头四鸭。  (zh)
  • Die Reiherente (Aythya fuligula) ist eine Vogelart aus der Familie der Entenvögel. Sie zählt zu den so genannten Tauchenten und gilt als die häufigste Süßwassertauchente. Es handelt sich um eine verhältnismäßig kleine, kompakt gebaute Ente. Auffällig sind der verhältnismäßig kurze Schnabel und der auffällig runde Kopf. Die Männchen haben am Hinterkopf einen langen, herabhängenden Schopf. Das Weibchen weist eine kurze Holle auf. (de)
  • Vigg (Aythya fuligula) är en fågel som tillhör gruppen dykänder inom familjen änder. Viggen är en ganska liten och kompakt dykand där den adulta hanen är kontrastrikt svart och vit med en tydlig hängande tofs på huvudet. Honan är brunaktig och har en mindre tydlig tofs. Båda könen har gul iris och ljust gråblå näbb med svart näbbnagel. Viggen är en palearktisk häckfågel som häckar från Island i väster till Kamtjatka i öster och merparten är flyttfåglar. Häckpopulationen i centrala, och nordvästra Europa är stannfåglar. Den övervintrar i Europa, Afrika och södra Asien. Den föredrar att häcka i grunda näringsrika sjöar och vikar men är ganska pragmatisk när det kommer till val av häckningsbiotop. Den lägger 8 till 10 ägg, som ruvas av honan i 25 dagar. Hanarna lämnar tidigt för att rugga och (sv)
rdfs:label
  • زرقاي (ar)
  • Morell de plomall (ca)
  • Polák chocholačka (cs)
  • Reiherente (de)
  • Tufanaso (eo)
  • Aythya fuligula (es)
  • Murgilari mottodun (eu)
  • Fuligule morillon (fr)
  • Tufted duck (en)
  • Lacha bhadánach (ga)
  • Kambangan hitam (in)
  • Aythya fuligula (it)
  • キンクロハジロ (ja)
  • Czernica (ptak) (pl)
  • Kuifeend (nl)
  • Zarro-negrinha (pt)
  • Хохлатая чернеть (ru)
  • Чернь чубата (uk)
  • Vigg (sv)
  • 凤头潜鸭 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of