The large Indian civet (Viverra zibetha) is a viverrid native to South and Southeast Asia. It is listed as Least Concern on the IUCN Red List. The global population is considered decreasing mainly because of trapping-driven declines in heavily hunted and fragmented areas, notably in China, and the heavy trade as wild meat.

Property Value
dbo:abstract
  • الزباد الهندي الكبير (باللاتينية: Viverra zibetha) هو نوع من الثدييات آكلة اللحوم من عائلة الزباد. يتواجد في نيبال وبوتان والهند وبنغلاديش وجنوب الصين والهند الصينية وشبه جزيرة ملايو. لونه رمادي أو أصفر بني وله نقط منتشرة في جسمه. طعامه يتكون من الدجاج والفئران والحية والضفادع والعلجوم والسمك والسرطان والحشرات بالإضافة إلى الفواكه والنباتات. يعيش في الغابات والحقول الكثيفة ولا يجيد التعلق على الأشجار ويخرج لبحث الطعام منفردا في الليل ويستريح في النهار. يبدأ مرحلة التوالد بعد بلوغ السنتين. (ar)
  • La civeta grossa de l'Índia (Viverra zibetha) és una civeta del gènere Viverra del vivèrrids. (ca)
  • La granda hindia zibeto (Viverra zibetha) el la ordo de karnovoruloj kaj familio de sin trovas en suda, orienta, centra kaj sudokcidenta Ĉinio kaj ankaŭ en Hindio, Nepalo kaj Hindoĉina Duoninsulo. Ĝi havas maldikan kaj longan korpon kun muzelo longa kaj pinta kaj kruroj mallongaj. Ĝi portas hararon grizbrunan kun nigraj makuloj kaj strioj, ĉe ĝia gorĝo kaj ambaŭflanke de ĝia kolo troviĝas nigraj kaj blankaj harringoj, kiuj vidiĝas ankaŭ ĉe ĝia vosto kaj estas harmonie aranĝitaj. Ĝi havas longon de 84 centimetroj, pezon de 7-11 kilogramoj, kaj ĝia vosto estas 48 centimetrojn longa. Ĝi similas al la malgranda hindia zibeto, tamen oni povas facile distingi ilin unu de la alia per la jeno: la granda hindia zibeto estas pli granda ol la malgranda, ĝia muzelo estas pli longa sed malpli pinta ol tiu de la malgranda kaj la distanco inter ĝiaj oreloj estas pli granda ol tiu de la malgranda. Krome, laŭlonge de la vertebraro de la granda hindia zibeto, de la kapo ĝis la bazo de la vosto, troviĝas strio da vertikalaj nigraj kaj longaj haroj. La granda hindia zibeto loĝas en arbaroj, arbedaroj kaj herbaroj. Ordinare ĝi vivas sola. Tage ĝi dormas en densa arbedaro kaj alta herbaro kaj nokte kaptas ĉasaĵon. Kvankam ĝi estas grimpema, tamen ĝi malofte grimpas sur arbon. Ĝi havas akrajn aŭdkapablon kaj flarsenton. Ĝi serĉas nutraĵon ĉe rando de arbaro, rivereto kaj ĉirkaŭ vilaĝo, manĝas malgrandajn mamulojn, birdojn, serpentojn, lacertojn kaj insektojn, kaj ankaŭ birdovojn, fruktojn, radikojn kaj tigojn. Kelkfoje ĝi kaŝe eniras en vilaĝon por ŝteli kortobirdon. En Hindio oni eĉ vidis ĝin kapti fiŝon. La grandaj hindiaj zibetoj pariĝas en printempo. La zibetino ĉiufoje naskas 1-5 idojn, ordinare 2-3. ili vivas 13-15 jarojn. Same kiel la malgranda hindia zibeto, la granda hindia zibeto havas ĉirkaŭ sia snuso paron da elstaraj glandoj, kiuj povas ellas fetoran sekrecion por memdefendi, kiam ĝi estas atakata de sia malamiko. Tiu sekrecio nomiĝas cibeto, kiu estas bona materialo por fabriki parfumon kaj havas saman efikon kiel mosko, kiam oni uzas ĝin kiel medikamenton. (eo)
  • Die Indische Zibetkatze, auch Indien-Zibetkatze, Große Indische Zibetkatze, Asiatische Zibetkatze oder Zibete (Viverra zibetha) ist eine Raubtierart aus der Familie der Schleichkatzen (Viverridae). (de)
  • Viverra zibetha generoko animalia da. Artiodaktiloen barruko azpifamilia eta Viverridae familian sailkatuta dago. (eu)
  • La gran civeta india o gran civeta oriental (Viverra zibetha) es una especie de mamífero carnívoro de la familia Viverridae. Se encuentra en Nepal, Bután, India, Bangladés, sur de China, Indochina y la península de Malaca.​ (es)
  • Is ainmhí í an sibhéid mhór Indiach. Mamach atá ann. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • The large Indian civet (Viverra zibetha) is a viverrid native to South and Southeast Asia. It is listed as Least Concern on the IUCN Red List. The global population is considered decreasing mainly because of trapping-driven declines in heavily hunted and fragmented areas, notably in China, and the heavy trade as wild meat. (en)
  • La Grande civette de l'Inde ou zibeth (Viverra zibetha) est une espèce de mammifères carnivores. La Grande civette de l’Inde est nommée par les anglophones « Large Indian civet » (grande civette indienne), en opposition avec « Small Indian civet » (petite civette indienne), ou Viverricula indica , avec laquelle il ne faut pas la confondre et qui appartient au genre Viverricula. (fr)
  • La grande civetta indiana (Viverra zibetha Linnaeus, 1758) è un carnivoro della famiglia dei Viverridi diffusa nell'Asia meridionale. (it)
  • 큰인도시벳(Viverra zibetha)은 사향고양이과에 속하는 포유류의 일종이다. 동남아시아의 토착종으로 주로 아주 과도한 사냥으로 인한 개체수 감소와 특히 중국에서의 서식지 파편화 그리고 수렵육 밀거래의 성행때문에 국제 자연 보전 연맹(IUCN)이 취약근접종(NT, Near Threatened species)으로 지정하고 있다. (ko)
  • De Indische civetkat (Viverra zibetha) is een roofdier uit de familie van de civetkatachtigen (Viverridae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. (nl)
  • Wiwera indyjska, cyweta indyjska, cybeta (Viverra zibetha) – gatunek drapieżnego ssaka z rodziny wiwerowatych występujący w Indiach, wschodnich Chinach i na Półwyspie Indochińskim.Bywa hodowana dla cybetu – substancji zapachowej wykorzystywanej w . (pl)
  • Азиатская цивета, или большая цивета, или большая виверра, или большая индийская цивета, или индийская цивета (лат. Viverra zibetha) — вид хищных млекопитающих из семейства виверровых (Viverridae). (ru)
  • Indisk sibetkatt (Viverra zibetha) är ett rovdjur i familjen viverrider som förekommer i Sydostasien. I Indien lever den trots namnet bara i delstaten Assam. För att skilja arten från liten indisk sibetkatt (Viverricula indica) kallas den ibland stor indisk sibetkatt eller asiatisk sibetkatt. I äldre avhandlingar förekommer även namnet desmankatt. (sv)
  • 大灵猫(学名:Viverra zibetha),又名五間狸、九節狸,是食肉目灵猫科的一種动物。 (zh)
  • Вівера індійська, або велика (Viverra zibetha) — вид хижих ссавців роду Вівера (Viverra) родини Віверових (Viverridae) з підряду Котовиді (Feloidea). (uk)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
  • 6424151 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 11576 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 982895807 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
dbp:genus
  • Viverra (en)
dbp:name
  • Large Indian civet (en)
dbp:rangeMap
  • Large Indian Civet area.png (en)
dbp:rangeMapCaption
  • Large Indian civet range (en)
dbp:species
  • zibetha (en)
dbp:status
  • LC (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • الزباد الهندي الكبير (باللاتينية: Viverra zibetha) هو نوع من الثدييات آكلة اللحوم من عائلة الزباد. يتواجد في نيبال وبوتان والهند وبنغلاديش وجنوب الصين والهند الصينية وشبه جزيرة ملايو. لونه رمادي أو أصفر بني وله نقط منتشرة في جسمه. طعامه يتكون من الدجاج والفئران والحية والضفادع والعلجوم والسمك والسرطان والحشرات بالإضافة إلى الفواكه والنباتات. يعيش في الغابات والحقول الكثيفة ولا يجيد التعلق على الأشجار ويخرج لبحث الطعام منفردا في الليل ويستريح في النهار. يبدأ مرحلة التوالد بعد بلوغ السنتين. (ar)
  • La civeta grossa de l'Índia (Viverra zibetha) és una civeta del gènere Viverra del vivèrrids. (ca)
  • Die Indische Zibetkatze, auch Indien-Zibetkatze, Große Indische Zibetkatze, Asiatische Zibetkatze oder Zibete (Viverra zibetha) ist eine Raubtierart aus der Familie der Schleichkatzen (Viverridae). (de)
  • Viverra zibetha generoko animalia da. Artiodaktiloen barruko azpifamilia eta Viverridae familian sailkatuta dago. (eu)
  • La gran civeta india o gran civeta oriental (Viverra zibetha) es una especie de mamífero carnívoro de la familia Viverridae. Se encuentra en Nepal, Bután, India, Bangladés, sur de China, Indochina y la península de Malaca.​ (es)
  • Is ainmhí í an sibhéid mhór Indiach. Mamach atá ann. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • The large Indian civet (Viverra zibetha) is a viverrid native to South and Southeast Asia. It is listed as Least Concern on the IUCN Red List. The global population is considered decreasing mainly because of trapping-driven declines in heavily hunted and fragmented areas, notably in China, and the heavy trade as wild meat. (en)
  • La Grande civette de l'Inde ou zibeth (Viverra zibetha) est une espèce de mammifères carnivores. La Grande civette de l’Inde est nommée par les anglophones « Large Indian civet » (grande civette indienne), en opposition avec « Small Indian civet » (petite civette indienne), ou Viverricula indica , avec laquelle il ne faut pas la confondre et qui appartient au genre Viverricula. (fr)
  • La grande civetta indiana (Viverra zibetha Linnaeus, 1758) è un carnivoro della famiglia dei Viverridi diffusa nell'Asia meridionale. (it)
  • 큰인도시벳(Viverra zibetha)은 사향고양이과에 속하는 포유류의 일종이다. 동남아시아의 토착종으로 주로 아주 과도한 사냥으로 인한 개체수 감소와 특히 중국에서의 서식지 파편화 그리고 수렵육 밀거래의 성행때문에 국제 자연 보전 연맹(IUCN)이 취약근접종(NT, Near Threatened species)으로 지정하고 있다. (ko)
  • De Indische civetkat (Viverra zibetha) is een roofdier uit de familie van de civetkatachtigen (Viverridae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. (nl)
  • Wiwera indyjska, cyweta indyjska, cybeta (Viverra zibetha) – gatunek drapieżnego ssaka z rodziny wiwerowatych występujący w Indiach, wschodnich Chinach i na Półwyspie Indochińskim.Bywa hodowana dla cybetu – substancji zapachowej wykorzystywanej w . (pl)
  • Азиатская цивета, или большая цивета, или большая виверра, или большая индийская цивета, или индийская цивета (лат. Viverra zibetha) — вид хищных млекопитающих из семейства виверровых (Viverridae). (ru)
  • Indisk sibetkatt (Viverra zibetha) är ett rovdjur i familjen viverrider som förekommer i Sydostasien. I Indien lever den trots namnet bara i delstaten Assam. För att skilja arten från liten indisk sibetkatt (Viverricula indica) kallas den ibland stor indisk sibetkatt eller asiatisk sibetkatt. I äldre avhandlingar förekommer även namnet desmankatt. (sv)
  • 大灵猫(学名:Viverra zibetha),又名五間狸、九節狸,是食肉目灵猫科的一種动物。 (zh)
  • Вівера індійська, або велика (Viverra zibetha) — вид хижих ссавців роду Вівера (Viverra) родини Віверових (Viverridae) з підряду Котовиді (Feloidea). (uk)
  • La granda hindia zibeto (Viverra zibetha) el la ordo de karnovoruloj kaj familio de sin trovas en suda, orienta, centra kaj sudokcidenta Ĉinio kaj ankaŭ en Hindio, Nepalo kaj Hindoĉina Duoninsulo. Ĝi havas maldikan kaj longan korpon kun muzelo longa kaj pinta kaj kruroj mallongaj. Ĝi portas hararon grizbrunan kun nigraj makuloj kaj strioj, ĉe ĝia gorĝo kaj ambaŭflanke de ĝia kolo troviĝas nigraj kaj blankaj harringoj, kiuj vidiĝas ankaŭ ĉe ĝia vosto kaj estas harmonie aranĝitaj. Ĝi havas longon de 84 centimetroj, pezon de 7-11 kilogramoj, kaj ĝia vosto estas 48 centimetrojn longa. Ĝi similas al la malgranda hindia zibeto, tamen oni povas facile distingi ilin unu de la alia per la jeno: la granda hindia zibeto estas pli granda ol la malgranda, ĝia muzelo estas pli longa sed malpli pinta ol (eo)
rdfs:label
  • الزباد الهندي الكبير (ar)
  • Civeta grossa de l'Índia (ca)
  • Indische Zibetkatze (de)
  • Large Indian civet (en)
  • Granda hindia zibeto (eo)
  • Viverra zibetha (es)
  • Viverra zibetha (eu)
  • Viverra zibetha (fr)
  • Sibhéid mhór Indiach (ga)
  • Viverra zibetha (it)
  • 큰인도시벳 (ko)
  • Wiwera indyjska (pl)
  • Indische civetkat (nl)
  • Азиатская цивета (ru)
  • Indisk sibetkatt (sv)
  • Viverra zibetha (uk)
  • 大靈貓 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is dbp:mammalSpecies of
is dbp:name of
is foaf:primaryTopic of