The European snow vole or snow vole (Chionomys nivalis and previously Microtus nivalis) is a species of rodent in the family Cricetidae. It has dense, pale grey fur and a pale-coloured tail and can reach about 14 cm (5.5 in) long, with a tail which is 7 cm long.

Property Value
dbo:abstract
  • Die Schneemaus (Chionomys nivalis) ist ein Säugetier aus der Unterfamilie der Wühlmäuse (Arvicolinae). Diese relativ große und langschwänzige Wühlmaus bewohnt die Gebirge im südlichen Europa und in Vorderasien bis in 4700 m Höhe und kommt auch in den Alpen vor. Sie besiedelt überwiegend alpine Matten und Halden aus grobem Geröll oberhalb der Baumgrenze. Die Art gilt laut IUCN als ungefährdet. (de)
  • campagnol des neiges Pour les articles homonymes, voir Campagnol.Chionomys nivalisFichier:Microtus nivalis.jpg Nom binominal Chionomys nivalis( Martins, 1842 ) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Le campagnol des neiges (Chionomys nivalis) est une petite espèce de rongeurs de la famille des Cricétidés. (fr)
  • El topillo nival (Chionomys nivalis) es una especie de roedor de la familia Cricetidae. Tradicionalmente se incluía en el género Microtus, pero estudios recientes, genéticos y morfológicos avalan su inclusión en el género Chionomys. (es)
  • L'arvicola delle nevi (Chionomys nivalis Martins, 1842) è un roditore della famiglia dei Cricetidi, diffuso nelle zone montuose dell'Europa e dell'Asia. (it)
  • De sneeuwmuis (Chionomys nivalis, soms Microtus nivalis) is een knaagdier uit de onderfamilie der woelmuizen (Arvicolinae) van de familie der woelmuizen, hamsters en muizen en ratten van de Nieuwe Wereld (Cricetidae). Hij komt enkel voor in Europese berggebieden van Spanje tot Polen en Azerbeidzjan, waaronder de Alpen, de Kaukasus en de Pyreneeën. De sneeuwmuis leeft voornamelijk boven de boomgrens tot 4000 meter hoogte (op de Mont Blanc). De sneeuwmuis is ook in droge beboste heuvels te vinden, bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk. Het is een beweeglijke soort, die goed kan zwemmen. De sneeuwmuis is een 110 tot 140 millimeter grote woelmuis. Hij heeft een dichte, grijze vacht en een lange staart, die 50 tot 75 millimeter kan worden, de helft van de kop-romplengte. Ook heeft de sneeuwmuis opvallend lange snorharen, tot 60 millimeter lang. Hij weegt 38 tot 50 gram. De sneeuwmuis maakt een gangenstelsel vlak onder de grond, met meerdere ingangen. Daar legt hij kamers aan voor voedselvoorraden en nesten. De sneeuwmuis is een dagdier, die op rotsen zonnebaadt om warm te blijven. Hij leeft van grassen, bladeren en vruchten als bosbessen. Zijn belangrijkste vijanden zijn hermelijn, wezel, vos, raaf, oehoe en bosuil. Het voortplantingsseizoen verschilt per hoogte: hoe hoger de hoogte, hoe korter het seizoen. Over het algemeen planten de sneeuwmuizen zich voort tussen mei en augustus. Na een draagtijd van 21 dagen worden 2 tot 7 jongen geboren, die na 20 dagen worden gespeend. Een vrouwtje kan twee worpen per jaar krijgen. (nl)
  • Śnieżnik europejski (Chionomys nivalis syn. Microtus nivalis) – gatunek gryzonia z podrodziny karczowników w rodzinie chomikowatych. (pl)
  • Chionomys nivalis, conhecido como rato-das-neves é uma espécie de roedor da família Cricetidae. Pode ser encontrada nos seguintes países: Arménia, Áustria, Azerbaijão, Bósnia e Herzegovina, Bulgária, Croácia, República Checa, França, Geórgia, Grécia, Israel, Itália, República da Macedónia, Polónia, Roménia, Eslováquia, Eslovénia, Espanha, Suíça, Síria, Turquia, Ucrânia e Portugal. Os seus habitats naturais são: florestas temperadas e campos de gramíneas de clima temperado. (pt)
  • The European snow vole or snow vole (Chionomys nivalis and previously Microtus nivalis) is a species of rodent in the family Cricetidae. It has dense, pale grey fur and a pale-coloured tail and can reach about 14 cm (5.5 in) long, with a tail which is 7 cm long. The European snow vole is native to mountainous parts of southern and eastern Europe and southwestern Asia. It is found in the Pyrenees, the Alps, the Apennine Mountains, the Carpathian Mountains, the Montesinho mountains, the higher regions of the Balkans and Asia Minor. Its habitat is rocky areas and screes, mostly above the tree line. It is mainly a solitary animal and lives under boulders and in crevices and tunnels among rocks and scree. (en)
  • Снеговая полёвка, или европейская снеговая полёвка (лат. Chionomys nivalis) — грызун рода снеговых полёвок. (ru)
dbo:class
dbo:conservationStatus
  • LC
dbo:conservationStatusSystem
  • IUCN
dbo:family
dbo:genus
dbo:kingdom
dbo:order
dbo:phylum
dbo:synonym
  • Microtus nivalis (Martins 1842)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
  • 12172364 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 722787027 (xsd:integer)
dbp:binomial
  • Chionomys nivalis
dbp:species
  • C. nivalis
dct:subject
http://purl.org/linguistics/gold/hypernym
rdf:type
rdfs:comment
  • Die Schneemaus (Chionomys nivalis) ist ein Säugetier aus der Unterfamilie der Wühlmäuse (Arvicolinae). Diese relativ große und langschwänzige Wühlmaus bewohnt die Gebirge im südlichen Europa und in Vorderasien bis in 4700 m Höhe und kommt auch in den Alpen vor. Sie besiedelt überwiegend alpine Matten und Halden aus grobem Geröll oberhalb der Baumgrenze. Die Art gilt laut IUCN als ungefährdet. (de)
  • campagnol des neiges Pour les articles homonymes, voir Campagnol.Chionomys nivalisFichier:Microtus nivalis.jpg Nom binominal Chionomys nivalis( Martins, 1842 ) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Le campagnol des neiges (Chionomys nivalis) est une petite espèce de rongeurs de la famille des Cricétidés. (fr)
  • El topillo nival (Chionomys nivalis) es una especie de roedor de la familia Cricetidae. Tradicionalmente se incluía en el género Microtus, pero estudios recientes, genéticos y morfológicos avalan su inclusión en el género Chionomys. (es)
  • L'arvicola delle nevi (Chionomys nivalis Martins, 1842) è un roditore della famiglia dei Cricetidi, diffuso nelle zone montuose dell'Europa e dell'Asia. (it)
  • Śnieżnik europejski (Chionomys nivalis syn. Microtus nivalis) – gatunek gryzonia z podrodziny karczowników w rodzinie chomikowatych. (pl)
  • Chionomys nivalis, conhecido como rato-das-neves é uma espécie de roedor da família Cricetidae. Pode ser encontrada nos seguintes países: Arménia, Áustria, Azerbaijão, Bósnia e Herzegovina, Bulgária, Croácia, República Checa, França, Geórgia, Grécia, Israel, Itália, República da Macedónia, Polónia, Roménia, Eslováquia, Eslovénia, Espanha, Suíça, Síria, Turquia, Ucrânia e Portugal. Os seus habitats naturais são: florestas temperadas e campos de gramíneas de clima temperado. (pt)
  • Снеговая полёвка, или европейская снеговая полёвка (лат. Chionomys nivalis) — грызун рода снеговых полёвок. (ru)
  • The European snow vole or snow vole (Chionomys nivalis and previously Microtus nivalis) is a species of rodent in the family Cricetidae. It has dense, pale grey fur and a pale-coloured tail and can reach about 14 cm (5.5 in) long, with a tail which is 7 cm long. (en)
  • De sneeuwmuis (Chionomys nivalis, soms Microtus nivalis) is een knaagdier uit de onderfamilie der woelmuizen (Arvicolinae) van de familie der woelmuizen, hamsters en muizen en ratten van de Nieuwe Wereld (Cricetidae). Hij komt enkel voor in Europese berggebieden van Spanje tot Polen en Azerbeidzjan, waaronder de Alpen, de Kaukasus en de Pyreneeën. De sneeuwmuis leeft voornamelijk boven de boomgrens tot 4000 meter hoogte (op de Mont Blanc). De sneeuwmuis is ook in droge beboste heuvels te vinden, bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk. Het is een beweeglijke soort, die goed kan zwemmen. (nl)
rdfs:label
  • Schneemaus (de)
  • Chionomys nivalis (es)
  • Chionomys nivalis (fr)
  • Chionomys nivalis (it)
  • European snow vole (en)
  • Sneeuwmuis (nl)
  • Śnieżnik europejski (pl)
  • Chionomys nivalis (pt)
  • Снеговая полёвка (ru)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
  • European snow vole (en)
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of