The bar-headed goose (Anser indicus) is a goose that breeds in Central Asia in colonies of thousands near mountain lakes and winters in South Asia, as far south as peninsular India. It lays three to eight eggs at a time in a ground nest. Vogel suggests that Bar-headed goose is likely to be Hamsa of Indian mythology. Dave suggests that Bar-headed goose is likely to be Kadamb in ancient and medieval Sanskrit literature, whereas Hamsa generally refers to swan.

Property Value
dbo:abstract
  • The bar-headed goose (Anser indicus) is a goose that breeds in Central Asia in colonies of thousands near mountain lakes and winters in South Asia, as far south as peninsular India. It lays three to eight eggs at a time in a ground nest. Vogel suggests that Bar-headed goose is likely to be Hamsa of Indian mythology. Dave suggests that Bar-headed goose is likely to be Kadamb in ancient and medieval Sanskrit literature, whereas Hamsa generally refers to swan. (en)
  • Die Streifengans (Anser indicus) oder Indische Gans ist eine in Zentral- und Südasien einheimische Art der Feldgänse (Anser) und gehört zu den echten Gänsen (Anserini). Sie wird gelegentlich zusammen mit ihren nächsten Verwandten, der Kaisergans (Anser canagica), der Schneegans (Anser caerulescens) und der Zwergschneegans (Anser rossii), in eine eigene Gattung mit dem wissenschaftlichen Namen Chen gestellt. Die Art wurde im Jahre 1790 durch John Latham in seinem in London erschienenen Werk Index ornithologicus erstbeschrieben. (de)
  • El ánsar indio (Anser indicus) es una especie de ave anseriforme de la familia Anatidae que habita el Asia central e inverna en los humedales de la India, Pakistán y Birmania. Su coloración es inconfundible, y una de las aves capaces de volar a mayor altitud, sobrevolando las más altas cimas del Himalaya. (es)
  • Anser indicus Anser indicusFichier:Oie à tête barrée - Branféré.JPG Oie à tête barrée Nom binominal Anser indicus(Latham, 1790) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure L'Oie à tête barrée (Anser indicus) est une oie sauvage qui niche dans le centre de l'Asie et hiverne dans le nord du sous-continent indien. (fr)
  • L'oca indiana (Anser indicus) è un'oca che nidifica in Asia centrale in colonie di migliaia di esemplari nei pressi dei laghi montani. Depone 3-8 uova in un nido sul suolo. (it)
  • インドガン(印度雁、Anser indicus)は、カモ目カモ科マガン属に分類される鳥類。 (ja)
  • De Indische gans of streepkopgans (Anser indicus) is een gans die broedt in Centraal-Azië en over de Himalaya vliegt om te overwinteren in het drasland van India (van Assam tot zuidelijk in Tamil Nadu), Noord-Birma en de wetlands van Pakistan. (nl)
  • Gęś tybetańska, gęś indyjska (Anser indicus) – gatunek dużego ptaka (wielkości gęsi zbożowej) z rodziny kaczkowatych (Anatidae) zamieszkująca Azję Środkową. Tereny lęgowe położone są na Wyżynie Tybetańskiej. Zimuje w Indiach. W czasie wędrówek przelatuje nad Himalajami na wysokości ponad 10 000 m. W Europie trzymana w ogrodach. Dzika populacja żyje w Niemczech. W Polsce sporadycznie, o niejasnym pochodzeniu, w stadach innych gęsi. (pl)
  • Горный гусь (Anser indicus) — вид птиц из семейства утиных (Anatidae). Перелетная птица. (ru)
  • 斑头雁,學名Anser indicus,又名白头雁、黑纹头雁。 (zh)
dbo:binomialAuthority
dbo:class
dbo:conservationStatus
  • LC
dbo:conservationStatusSystem
  • IUCN3.1
dbo:family
dbo:genus
dbo:kingdom
dbo:order
dbo:phylum
dbo:synonym
  • Anser indica (lapsus)
  • Eulabeia indica (Reichenbach, 1852)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 199006 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 743214593 (xsd:integer)
dbp:binomial
  • Anser indicus
dbp:date
  • February 2013
dbp:reason
  • "Records" of what? This is a weird way to use the word.
dbp:species
  • A. indicus
dct:subject
http://purl.org/linguistics/gold/hypernym
rdf:type
rdfs:comment
  • The bar-headed goose (Anser indicus) is a goose that breeds in Central Asia in colonies of thousands near mountain lakes and winters in South Asia, as far south as peninsular India. It lays three to eight eggs at a time in a ground nest. Vogel suggests that Bar-headed goose is likely to be Hamsa of Indian mythology. Dave suggests that Bar-headed goose is likely to be Kadamb in ancient and medieval Sanskrit literature, whereas Hamsa generally refers to swan. (en)
  • Die Streifengans (Anser indicus) oder Indische Gans ist eine in Zentral- und Südasien einheimische Art der Feldgänse (Anser) und gehört zu den echten Gänsen (Anserini). Sie wird gelegentlich zusammen mit ihren nächsten Verwandten, der Kaisergans (Anser canagica), der Schneegans (Anser caerulescens) und der Zwergschneegans (Anser rossii), in eine eigene Gattung mit dem wissenschaftlichen Namen Chen gestellt. Die Art wurde im Jahre 1790 durch John Latham in seinem in London erschienenen Werk Index ornithologicus erstbeschrieben. (de)
  • El ánsar indio (Anser indicus) es una especie de ave anseriforme de la familia Anatidae que habita el Asia central e inverna en los humedales de la India, Pakistán y Birmania. Su coloración es inconfundible, y una de las aves capaces de volar a mayor altitud, sobrevolando las más altas cimas del Himalaya. (es)
  • Anser indicus Anser indicusFichier:Oie à tête barrée - Branféré.JPG Oie à tête barrée Nom binominal Anser indicus(Latham, 1790) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure L'Oie à tête barrée (Anser indicus) est une oie sauvage qui niche dans le centre de l'Asie et hiverne dans le nord du sous-continent indien. (fr)
  • L'oca indiana (Anser indicus) è un'oca che nidifica in Asia centrale in colonie di migliaia di esemplari nei pressi dei laghi montani. Depone 3-8 uova in un nido sul suolo. (it)
  • インドガン(印度雁、Anser indicus)は、カモ目カモ科マガン属に分類される鳥類。 (ja)
  • De Indische gans of streepkopgans (Anser indicus) is een gans die broedt in Centraal-Azië en over de Himalaya vliegt om te overwinteren in het drasland van India (van Assam tot zuidelijk in Tamil Nadu), Noord-Birma en de wetlands van Pakistan. (nl)
  • Gęś tybetańska, gęś indyjska (Anser indicus) – gatunek dużego ptaka (wielkości gęsi zbożowej) z rodziny kaczkowatych (Anatidae) zamieszkująca Azję Środkową. Tereny lęgowe położone są na Wyżynie Tybetańskiej. Zimuje w Indiach. W czasie wędrówek przelatuje nad Himalajami na wysokości ponad 10 000 m. W Europie trzymana w ogrodach. Dzika populacja żyje w Niemczech. W Polsce sporadycznie, o niejasnym pochodzeniu, w stadach innych gęsi. (pl)
  • Горный гусь (Anser indicus) — вид птиц из семейства утиных (Anatidae). Перелетная птица. (ru)
  • 斑头雁,學名Anser indicus,又名白头雁、黑纹头雁。 (zh)
rdfs:label
  • Bar-headed goose (en)
  • Streifengans (de)
  • Anser indicus (es)
  • Oie à tête barrée (fr)
  • Anser indicus (it)
  • インドガン (ja)
  • Indische gans (nl)
  • Gęś tybetańska (pl)
  • Горный гусь (ru)
  • 斑头雁 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
  • Bar-headed goose (en)
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of