The lesser bamboo bat or lesser flat-headed bat (Tylonycteris pachypus) is one of the smallest species of vesper bat, and is native to Southeast Asia.

Property Value
dbo:abstract
  • El ratpenat del bambú petit (Tylonycteris pachypus) és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids que es troba a les illes de la Sonda. Fins al 2017 incloïa l'espècie que avui en dia s'anomena T. fulvida, que en fou separada basant-se en dades moleculars. (ca)
  • Tylonycteris pachypus generoko animalia da. Chiropteraren barruko azpifamilia eta Vespertilionidae familian sailkatuta dago (eu)
  • Tylonycteris pachypus es una especie de murciélago de la familia Vespertilionidae. (es)
  • Il pipistrello dei bambù minore (Tylonycteris pachypus Temminck, 1840) è un pipistrello della famiglia dei Vespertilionidi diffuso nel Subcontinente indiano e nell'Ecozona orientale. (it)
  • The lesser bamboo bat or lesser flat-headed bat (Tylonycteris pachypus) is one of the smallest species of vesper bat, and is native to Southeast Asia. (en)
  • 작은대나무박쥐 또는 작은납작머리박쥐 (Tylonycteris pachypus)는 애기박쥐과에 속하는 가장 작은 박쥐로 동남아시아의 토착종이다. (ko)
  • De kleinkopbamboevleermuis (Tylonycterys pachypus) is een vleermuis uit het geslacht die voorkomt van India en Zuid-China tot de Filipijnen en Bali. Het is een zeer kleine vleermuis met een zeer sterk afgeplatte schedel en karakteristieke knobbels op de handen en voeten. De rug is grijsbruin, de onderkant en het hoofd zijn goudkleurig of geelbruin. De oren, membranen en bek zijn donkerbruin. Voor Vietnamese exemplaren bedraagt de kop-romplengte 37 tot 46 mm, de staartlengte 23,0 tot 34,0 mm, de voorarmlengte 25,4 tot 27,4 mm, de oorlengte 6,2 tot 11,7 mm en het gewicht 2,6 tot 4,6 g. In de Filipijnen is deze soort gevonden op de eilanden Calauit, Culion, Luzon en Palawan in gebieden waar bamboe voorkomt. (nl)
  • Tylonycteris pachypus é uma espécie de morcego da família Vespertilionidae. Pode ser encontrada no Bangladesh, China, Índia, Indonésia, Malásia, Myanmar e Filipinas. (pt)
  • Tjockfotad fladdermus (Tylonycteris pachypus) är en däggdjursart som först beskrevs av Coenraad Jacob Temminck 1840. Tylonycteris pachypus ingår i släktet Tylonycteris och familjen läderlappar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) skiljer mellan fem underarter. Denna fladdermus förekommer i sydvästra Indien och i Sydostasien. Utbredningsområdet där sträcker sig från södra Kina till Borneo och Java. Kanske finns arten även på centrala Filippinerna. Habitatet utgörs av tropiska regnskogar med bambu som undervegetation samt av odlingsområden. I bergstrakter når arten 1250 meter över havet. Djuret vilar bland annat i håligheter i tjocka bambustjälkar. Ibland observeras upp till 40 individer i samma gömställe. De äter termiter och andra ryggradslösa djur. Parningen sker i oktober och november. Dräktigheten varar 84 till 91 dagar och sedan föds tvillingar eller bara en unge. Ungarna diar sin mor 5 till 6 veckor och sedan är de självständiga. Åtta till nio månader efter födelsen blir ungarna könsmogna. Honor kan känna sina ungar med hjälp av kroppslukten och genom avvikande läten. Individerna når en kroppslängd (huvud och bål) av 3,5 till 5,0 cm och en svanslängd av cirka 2,5 till 3,5 cm. Underarmarna som bestämmer djurets vingspann är ungefär 2 till 3 cm långa. Den tjockfotade fladdermusen blir 3,5 till 5,8 gram tung. Som namnet antyder har arten tjockare handflator och fotsulor. Svansen omslutas helt av flygmembranen mellan bakbenen (uropatagium). (sv)
  • 扁颅蝠(学名:Tylonycteris pachypus),俗稱竹蝠,为蝙蝠科扁颅蝠属的动物,分布于孟加拉国,印度,印度尼西亚,马来西亚,缅甸,菲律宾,老挝和中国南部广西、贵州、广东、云南等地,一般生活于热带森林(树、竹、洞隙、叶下)。该物种的模式产地在爪哇。 扁颅蝠是世界上最小的哺乳动物之一,和蜜蜂差不多大。成年蝠约4厘米长,翅宽15厘米左右,体重2克。幼蝠生在竹节中,一般一胎两个,由母亲哺育。竹子上开口是被甲蟲或咬破,又或是因為冷縮熱漲而形成的窄窄裂缝,使蛇之类的猎捕者无法进入。扁顱蝠本身亦,其食糧主要是蒼蠅、甲蟲及膜翅目物種。 (zh)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
  • 12165001 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 9061 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 986216950 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • (en)
dbp:genus
  • Tylonycteris (en)
dbp:species
  • pachypus (en)
dbp:status
  • LC (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • El ratpenat del bambú petit (Tylonycteris pachypus) és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids que es troba a les illes de la Sonda. Fins al 2017 incloïa l'espècie que avui en dia s'anomena T. fulvida, que en fou separada basant-se en dades moleculars. (ca)
  • Tylonycteris pachypus generoko animalia da. Chiropteraren barruko azpifamilia eta Vespertilionidae familian sailkatuta dago (eu)
  • Tylonycteris pachypus es una especie de murciélago de la familia Vespertilionidae. (es)
  • Il pipistrello dei bambù minore (Tylonycteris pachypus Temminck, 1840) è un pipistrello della famiglia dei Vespertilionidi diffuso nel Subcontinente indiano e nell'Ecozona orientale. (it)
  • The lesser bamboo bat or lesser flat-headed bat (Tylonycteris pachypus) is one of the smallest species of vesper bat, and is native to Southeast Asia. (en)
  • 작은대나무박쥐 또는 작은납작머리박쥐 (Tylonycteris pachypus)는 애기박쥐과에 속하는 가장 작은 박쥐로 동남아시아의 토착종이다. (ko)
  • De kleinkopbamboevleermuis (Tylonycterys pachypus) is een vleermuis uit het geslacht die voorkomt van India en Zuid-China tot de Filipijnen en Bali. Het is een zeer kleine vleermuis met een zeer sterk afgeplatte schedel en karakteristieke knobbels op de handen en voeten. De rug is grijsbruin, de onderkant en het hoofd zijn goudkleurig of geelbruin. De oren, membranen en bek zijn donkerbruin. Voor Vietnamese exemplaren bedraagt de kop-romplengte 37 tot 46 mm, de staartlengte 23,0 tot 34,0 mm, de voorarmlengte 25,4 tot 27,4 mm, de oorlengte 6,2 tot 11,7 mm en het gewicht 2,6 tot 4,6 g. In de Filipijnen is deze soort gevonden op de eilanden Calauit, Culion, Luzon en Palawan in gebieden waar bamboe voorkomt. (nl)
  • Tylonycteris pachypus é uma espécie de morcego da família Vespertilionidae. Pode ser encontrada no Bangladesh, China, Índia, Indonésia, Malásia, Myanmar e Filipinas. (pt)
  • 扁颅蝠(学名:Tylonycteris pachypus),俗稱竹蝠,为蝙蝠科扁颅蝠属的动物,分布于孟加拉国,印度,印度尼西亚,马来西亚,缅甸,菲律宾,老挝和中国南部广西、贵州、广东、云南等地,一般生活于热带森林(树、竹、洞隙、叶下)。该物种的模式产地在爪哇。 扁颅蝠是世界上最小的哺乳动物之一,和蜜蜂差不多大。成年蝠约4厘米长,翅宽15厘米左右,体重2克。幼蝠生在竹节中,一般一胎两个,由母亲哺育。竹子上开口是被甲蟲或咬破,又或是因為冷縮熱漲而形成的窄窄裂缝,使蛇之类的猎捕者无法进入。扁顱蝠本身亦,其食糧主要是蒼蠅、甲蟲及膜翅目物種。 (zh)
  • Tjockfotad fladdermus (Tylonycteris pachypus) är en däggdjursart som först beskrevs av Coenraad Jacob Temminck 1840. Tylonycteris pachypus ingår i släktet Tylonycteris och familjen läderlappar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) skiljer mellan fem underarter. (sv)
rdfs:label
  • Ratpenat del bambú petit (ca)
  • Lesser bamboo bat (en)
  • Tylonycteris pachypus (es)
  • Tylonycteris pachypus (eu)
  • Tylonycteris pachypus (it)
  • 작은대나무박쥐 (ko)
  • Kleinkopbamboevleermuis (nl)
  • Tylonycteris pachypus (pt)
  • Tjockfotad fladdermus (sv)
  • 扁颅蝠 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is dbp:imageCaption of
is foaf:primaryTopic of