The Assam macaque or Assamese macaque (Macaca assamensis) is a macaque of the Old World monkey family native to South and Southeast Asia. Since 2008, the species has been listed as "near threatened" by the IUCN, as it is experiencing significant declines due to hunting, habitat degradation, and fragmentation.

Property Value
dbo:abstract
  • مكاك أسامي (الاسم العلمي:Macaca assamensis ) (بالإنجليزية: Assam macaque) هو نوع من الحيوانات يتبع جنس السعدان المكاك من فصيلة سعادين العالم القديم . (ar)
  • El macaco d'Assam (Macaca assamensis) és un macaco de la família dels cercopitècids que viu al sud i el sud-est d'Àsia. La UICN l'ha classificat com a espècie "gairebé amenaçada" des del 2008, car les seves poblacions estan en declivi a causa de la caça furtiva i la pèrdua i fragmentació d'hàbitat. (ca)
  • Makak ásámský (Macaca assamensis) je úzkonosá opice z čeledi kočkodanovití (Cercopithecidae) a rodu makak (Macaca), která se vyskytuje v Asii. Popsal ji roku 1840. Jde o , především kvůli ničení přirozeného prostředí a lovu. Jsou známy dva poddruhy. (cs)
  • La ursmakako aŭ asama makako (Macaca assamensis) el la ordo de primatoj kaj familio de cerkopitekedoj vivas en Junano kaj Gŭangŝio de Ĉinio kaj ankaŭ en Birmo, Vjetnamio, Barato, Nepalo, Butano kaj Sikimo. (eo)
  • Der Assam-Makak oder Bergrhesus (Macaca assamensis) ist eine Primatenart aus der Gattung der Makaken innerhalb der Familie der Meerkatzenverwandten (Cercopithecidae). (de)
  • Macaca assamensis Macaca generoko primate Cercopithecidae espezie bat da. (eu)
  • The Assam macaque or Assamese macaque (Macaca assamensis) is a macaque of the Old World monkey family native to South and Southeast Asia. Since 2008, the species has been listed as "near threatened" by the IUCN, as it is experiencing significant declines due to hunting, habitat degradation, and fragmentation. (en)
  • El macaco de Assam (Macaca assamensis) es una especie de primate catarrino de la familia Cercopithecidae que habita en el Sur y Sudeste de Asia. En 2008, la especie fue catalogada como casi amenazada por parte de la UICN, debido a la disminución significativa de su población a causa de la caza furtiva, y la pérdida, degradación y fragmentación de su hábitat.​ (es)
  • Le macaque d'Assam (Macaca assamensis) est un macaque de la famille des Cercopithecidae, originaire d'Asie du Sud et du Sud-Est. Depuis 2008, l'espèce est classée comme quasi menacée par l'UICN, comme elle connaît une baisse importante de sa population en raison de la chasse, de la dégradation de l'habitat et la fragmentation. (fr)
  • Il macaco dell'Assam (Macaca assamensis, McClelland, 1840) è un primate della famiglia delle Cercopithecidae. (it)
  • 아삼마카크 또는 아삼원숭이(Macaca assamensis)는 긴꼬리원숭이과에 속하는 마카크의 일종이다. 인도와 네팔, 베트남, 태국, 그리고 중국 남부 등, 아시아 남부와 동남부에 다수 서식하는 것으로 알려져 있다. 낮에 주로 활동하는 주행성 동물이다. 준낙엽성 숲과 저산대 숲에서 산다. 아삼마카크는 서식지 파괴때문에 일부 지역에서 멸종 위험에 처해 있다. 몸 길이는 50–73 cm 정도이고, 꼬리는 19–28 cm 이다. 수컷의 몸무게는 약 10-14.5 kg 이고, 암컷은 8–12 kg 이다. 아삼마카크는 과일과 잎, 무척추동물 그리고 곡물 등을 먹는다. (ko)
  • De assammakaak of bergresusaap (Macaca assamensis) is een soort van het geslacht makaken (Macaca). De assammakaak komt van nature voor in de tropische wouden van het zuiden en zuidoosten van Azië. (nl)
  • Macaco-de-Assam (Macaca assamensis) é uma espécie do gênero Macaca, da família dos macacos do velho mundo nativa do Sul da Ásia e do sudeste asiático. Desde 2008, a espécie aparece listada como espécie quase ameaçada pela IUCN, tendo em vista que tem experimentado significantes declínios populacionais devido à caça e à degradação e fragmentação de seu habitat. (pt)
  • Горный резус, или ассамский макак (лат. Macaca assamensis) — вид приматов семейства мартышковых. (ru)
  • Assammakak (Macaca assamensis) är en primat i familjen markattartade apor som förekommer i södra Asien. (sv)
  • Macaca assamensis (Макака ассамський) — вид приматів з роду Макака (Macaca) родини Мавпові (Cercopithecidae). (uk)
  • 熊猴(學名:Macaca assamensis),是一種產于印度、尼泊爾、越南以及中國南方雲南、廣西、西藏等地的獼猴屬動物。 熊猴的體長為50-73釐米,尾長19-38釐米,公猴體重在10-14.5公斤,母猴稍輕,為8-12公斤。熊猴主要生活在海拔2500米左右的高原地區,喜歡在樹上攀爬,很少下地活動。熊猴是日行動物。 熊猴一般以果實、樹葉、穀物和小型無脊椎動物甚至蛙類和鳥類。 熊猴面臨的主要生存威脅是棲息林地的破壞以及偷獵。 (zh)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 3069831 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 8740 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 983789074 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • McClelland, 1840 (en)
dbp:genus
  • Macaca (en)
dbp:name
  • Assam macaque (en)
dbp:rangeMap
  • Assam Macaque area.png (en)
dbp:rangeMapCaption
  • Assam macaque range (en)
dbp:species
  • assamensis (en)
dbp:status
  • NT (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • مكاك أسامي (الاسم العلمي:Macaca assamensis ) (بالإنجليزية: Assam macaque) هو نوع من الحيوانات يتبع جنس السعدان المكاك من فصيلة سعادين العالم القديم . (ar)
  • El macaco d'Assam (Macaca assamensis) és un macaco de la família dels cercopitècids que viu al sud i el sud-est d'Àsia. La UICN l'ha classificat com a espècie "gairebé amenaçada" des del 2008, car les seves poblacions estan en declivi a causa de la caça furtiva i la pèrdua i fragmentació d'hàbitat. (ca)
  • Makak ásámský (Macaca assamensis) je úzkonosá opice z čeledi kočkodanovití (Cercopithecidae) a rodu makak (Macaca), která se vyskytuje v Asii. Popsal ji roku 1840. Jde o , především kvůli ničení přirozeného prostředí a lovu. Jsou známy dva poddruhy. (cs)
  • La ursmakako aŭ asama makako (Macaca assamensis) el la ordo de primatoj kaj familio de cerkopitekedoj vivas en Junano kaj Gŭangŝio de Ĉinio kaj ankaŭ en Birmo, Vjetnamio, Barato, Nepalo, Butano kaj Sikimo. (eo)
  • Der Assam-Makak oder Bergrhesus (Macaca assamensis) ist eine Primatenart aus der Gattung der Makaken innerhalb der Familie der Meerkatzenverwandten (Cercopithecidae). (de)
  • Macaca assamensis Macaca generoko primate Cercopithecidae espezie bat da. (eu)
  • The Assam macaque or Assamese macaque (Macaca assamensis) is a macaque of the Old World monkey family native to South and Southeast Asia. Since 2008, the species has been listed as "near threatened" by the IUCN, as it is experiencing significant declines due to hunting, habitat degradation, and fragmentation. (en)
  • El macaco de Assam (Macaca assamensis) es una especie de primate catarrino de la familia Cercopithecidae que habita en el Sur y Sudeste de Asia. En 2008, la especie fue catalogada como casi amenazada por parte de la UICN, debido a la disminución significativa de su población a causa de la caza furtiva, y la pérdida, degradación y fragmentación de su hábitat.​ (es)
  • Le macaque d'Assam (Macaca assamensis) est un macaque de la famille des Cercopithecidae, originaire d'Asie du Sud et du Sud-Est. Depuis 2008, l'espèce est classée comme quasi menacée par l'UICN, comme elle connaît une baisse importante de sa population en raison de la chasse, de la dégradation de l'habitat et la fragmentation. (fr)
  • Il macaco dell'Assam (Macaca assamensis, McClelland, 1840) è un primate della famiglia delle Cercopithecidae. (it)
  • 아삼마카크 또는 아삼원숭이(Macaca assamensis)는 긴꼬리원숭이과에 속하는 마카크의 일종이다. 인도와 네팔, 베트남, 태국, 그리고 중국 남부 등, 아시아 남부와 동남부에 다수 서식하는 것으로 알려져 있다. 낮에 주로 활동하는 주행성 동물이다. 준낙엽성 숲과 저산대 숲에서 산다. 아삼마카크는 서식지 파괴때문에 일부 지역에서 멸종 위험에 처해 있다. 몸 길이는 50–73 cm 정도이고, 꼬리는 19–28 cm 이다. 수컷의 몸무게는 약 10-14.5 kg 이고, 암컷은 8–12 kg 이다. 아삼마카크는 과일과 잎, 무척추동물 그리고 곡물 등을 먹는다. (ko)
  • De assammakaak of bergresusaap (Macaca assamensis) is een soort van het geslacht makaken (Macaca). De assammakaak komt van nature voor in de tropische wouden van het zuiden en zuidoosten van Azië. (nl)
  • Macaco-de-Assam (Macaca assamensis) é uma espécie do gênero Macaca, da família dos macacos do velho mundo nativa do Sul da Ásia e do sudeste asiático. Desde 2008, a espécie aparece listada como espécie quase ameaçada pela IUCN, tendo em vista que tem experimentado significantes declínios populacionais devido à caça e à degradação e fragmentação de seu habitat. (pt)
  • Горный резус, или ассамский макак (лат. Macaca assamensis) — вид приматов семейства мартышковых. (ru)
  • Assammakak (Macaca assamensis) är en primat i familjen markattartade apor som förekommer i södra Asien. (sv)
  • Macaca assamensis (Макака ассамський) — вид приматів з роду Макака (Macaca) родини Мавпові (Cercopithecidae). (uk)
  • 熊猴(學名:Macaca assamensis),是一種產于印度、尼泊爾、越南以及中國南方雲南、廣西、西藏等地的獼猴屬動物。 熊猴的體長為50-73釐米,尾長19-38釐米,公猴體重在10-14.5公斤,母猴稍輕,為8-12公斤。熊猴主要生活在海拔2500米左右的高原地區,喜歡在樹上攀爬,很少下地活動。熊猴是日行動物。 熊猴一般以果實、樹葉、穀物和小型無脊椎動物甚至蛙類和鳥類。 熊猴面臨的主要生存威脅是棲息林地的破壞以及偷獵。 (zh)
rdfs:label
  • مكاك أسامي (ar)
  • Macaco d'Assam (ca)
  • Makak ásámský (cs)
  • Assam-Makak (de)
  • Assam macaque (en)
  • Ursmakako (eo)
  • Macaca assamensis (es)
  • Macaca assamensis (eu)
  • Macaque d'Assam (fr)
  • Macaca assamensis (it)
  • 아삼마카크 (ko)
  • Assammakaak (nl)
  • Macaca assamensis (pt)
  • Горный резус (ru)
  • Assammakak (sv)
  • Macaca assamensis (uk)
  • 熊猴 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of