About: Bobcat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : umbel-rc:Mammal, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

The bobcat (Lynx rufus), also known as the red lynx, is a medium-sized cat native to North America. It ranges from southern Canada through most of the contiguous United States to Oaxaca in Mexico. It is listed as Least Concern on the IUCN Red List since 2002, due to its wide distribution and large population. Although it has been hunted extensively both for sport and fur, populations have proven stable, though declining, in some areas.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • وشق أحمر
  • Linx roig
  • Rys červený
  • Rotluchs
  • Ερυθρός λύγκας
  • Bobcat
  • Rufa linko
  • Lynx rufus
  • Katamotz gorri
  • Bobchat
  • Bobcat
  • Lynx roux
  • ボブキャット
  • Lynx rufus
  • 붉은스라소니
  • Rode lynx
  • Ryś rudy
  • Lynx rufus
  • Рыжая рысь
  • Rödlo
  • Рись руда
  • 短尾貓
rdfs:comment
  • El linx roig (Lynx rufus) és un mamífer nord-americà de la família dels fèlids i la subfamilia dels felins, que aparegué fa 1,8 milions d'anys a Nord-amèrica.
  • Rys červený (Lynx rufus) je kočkovitá šelma z rodu rys, která vytváří dvanáct odlišných poddruhů. Žije v Severní Americe a v Mexiku a je považován za poměrně hojný druh.
  • Ο Eρυθρός λύγκας (Lynx rufus - Λύγξ ο ερυθρός) αποτελεί είδος λύγκα και συναντάται σε μεγάλη έκταση στη Βόρεια Αμερική, από τη Νέα Σκωτία ως και το Μεξικό. Είναι λίγο μικρότερος από τα άλλα είδη λύγκα, με μακρύτερη ουρά και έχει μεγάλα αυτιά, αλλά χωρίς τόσο πυκνές τούφες όπως τα συγγενικά του είδη. Στο ίδιο γένος ανήκει ο Ευρασιατικός λύγκας, ο Καναδικός λύγκας και ο Ιβηρικός λύγκας.
  • Katamotz gorri (Lynx rufus) Lynx generoko animalia da. Artiodaktiloen barruko Felinae azpifamilia eta Felidae familian sailkatuta dago.
  • El lince rojo (Lynx rufus) es una especie de mamífero carnívoro de la familia Felidae, una de las dos especies de linces que habitan en América del Norte. Permanece en parte de su rango original, pero las poblaciones son vulnerables a la extinción local ("extirpación") por los coyotes y los animales domésticos.[cita requerida] Aunque los linces rojos han sido cazados extensivamente por los humanos, tanto por deporte como por la piel, su población ha demostrado ser resistente, si bien declina en algunas áreas.[cita requerida]
  • Ball oíchí de chlann na gcat, dúchasach do Mheiriceá Thuaidh. Cosúil le lincse bheag. Suas le 1 m ar fhad. Donn le spotaí dorcha, an t-eireaball an-ghearr. Áitríonn sé scrobarnach is foraois. Itheann sé éin, creimirí, coiníní, agus (sa gheimhreadh) fianna. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh.
  • Bobcat (Lynx rufus) adalah mamalia Amerika Utara dari famili Felidae, muncul selama tahap Irvingtonian sekitar 1,8 juta tahun yang lalu (AEO). Dengan 12 subspesies yang diakui, itu berkisar dari selatan Kanada ke Meksiko utara, termasuk sebagian besar daratan Amerika Serikat. Bobcat adalah predator beradaptasi yang mendiami daerah berhutan, serta semidesert, tepi perkotaan, pinggiran hutan, dan lingkungan rawa. Ini tetap dalam banyak berbagai aslinya, dan populasi yang sehat.
  • De rode lynx (Lynx rufus) is een katachtige uit het geslacht der lynxen (Lynx). Hij komt voor in Noord-Amerika en is daar bekend onder de naam "bobcat".
  • Рыжая рысь, или красная рысь (лат. Lynx rufus) — вид рысей родом из Северной Америки.
  • 短尾貓(学名:Lynx rufus),別名美國大山貓,是分布在北美洲的一种貓科动物,其下已知有12個亞種,主要分佈在加拿大南部至墨西哥北部,包括大部份的美國本土。短尾貓是有很強適應力的掠食者,棲息在林地、半沙漠、城市及沼澤。牠們现在仍然生活在原有的分佈地区,并有一定數量。 短尾貓的毛皮呈灰色至褐色,面上有鬚,耳朵有黑毛,外表像其他中等身型的猞猁。牠們比加拿大猞猁細小,但較家貓大兩倍。牠們的前肢上有明顯的黑帶,粗短的尾巴端呈黑色。 雖然短尾貓喜歡吃兔及野兔,但仍會捕獵昆蟲、小型的齧齒目,以及鹿、叉角羚等。牠們選擇獵物會視乎地點及棲息地、季節及獵物的數量。牠們像大部份的貓科般是有領域的,多是獨自生活,不過仍有一些領域是重疊的。牠們使用多種方法來標示疆界,包括爪痕、尿液及糞便等。短尾貓於冬天至春天期間生育,妊娠期為兩個月。 短尾貓雖然被人類為運動及毛皮而獵殺,但其數量卻沒有显著減少。短尾貓亦在美洲原住民神話及歐洲傳說中出現。
  • Рись руда, рись червона, бобкет (Lynx rufus) — вид рисі, ареал якого охоплює крайній південь Канади, майже всю територію США й північну частину Мексики. Руда рись мешкає в різного типу лісах, у болотистих місцях, чагарниках, луках, напівпустелях, на околицях міст. Основною здобиччю є зайцеподібні й мишоподібні гризуни. Як і більшість котових бобкети є територіальними і переважно поодинокими. Як і в інших рисей вуха увінчані пучком чорного волосся, а хвіст короткий і з чорним кінчиком, на ногах чорні смуги, задні ноги довші й кремезніші.
  • الوشق الأحمر أو الوشق الكميت (الاسم العلمي: Lynx rufus) هو حيوان ثديي من فصيلة السنوريات يعيش في أمريكا الشمالية، وتشير أحافيره إلى أنه يعيش هناك منذ حوالي 1,8 مليون سنة، وتمتد مواطنه بسلالاته الاثنتي عشرة المختلفة من جنوب كندا إلى شمال المكسيك، بما في ذلك معظم الولايات الأمريكية المتجاورة. والوشق الأحمر حيوان مفترس قابل للتكيف يعيش في المناطق ذات الأشجار والمناطق شبه الصحراوية، وفي أطراف المناطق الحضرية والغابات، وفي بيئات المستنقعات، ولا يزال يعيش في معظم المناطق الأصلية له، وتتمتع أفراده بصحة جيدة.
  • The bobcat (Lynx rufus), also known as the red lynx, is a medium-sized cat native to North America. It ranges from southern Canada through most of the contiguous United States to Oaxaca in Mexico. It is listed as Least Concern on the IUCN Red List since 2002, due to its wide distribution and large population. Although it has been hunted extensively both for sport and fur, populations have proven stable, though declining, in some areas.
  • Lynx rufus(Vous lisez un « article de qualité ».) (Pour les articles homonymes, voir Bobcat, Chat sauvage et Lynx.) Lynx rufus Un Lynx roux Espèce Lynx rufus(Schreber, 1777) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Statut CITES Annexe II , Rév. du 11-06-1992 Chassé à la fois pour le sport et sa fourrure, sa population est cependant stable. Cet « insaisissable » prédateur caractéristique des États-Unis apparaît dans la mythologie des Nord-Amérindiens et le folklore des colons européens.
  • La lince rossa (Lynx rufus) o bobcat è un mammifero appartenente alla famiglia dei felidi, diffuso in tutto il Nordamerica, dal Canada al Messico. Molto somigliante alla lince canadese, ne differisce nell'aspetto per il mantello più colorato, chiazzato di bruno e di grigio, per la coda più lunga, le zampe più corte e i ciuffi all'apice delle orecchie meno lunghi. Il cranio, più arrotondato di quello della lince comune del Canada, ha minore capacità rispetto alla lince canadese. La coda della lince rossa termina con un manicotto di peli bianchi, più o meno appariscente, mentre nella lince canadese questo manicotto è nero.
  • ボブキャット(英語: bobcat)は、ネコ科オオヤマネコ属に属する中型獣である。 体長65–105cm、尾長11–13cm、体重6–15kg。アメリカを含むカナダ南部からメキシコ北東部にかけての森林・草原・半砂漠地帯に生息し、12種類の亜種が確認されている。個体数は72万5000頭ほど。体色は砂漠では黄色っぽく、森林では暗い色をしているなど、生息する地域によって異なる。 グレーから茶色の毛色と髭、黒い飾り毛の付いた耳を持ち、中型のオオヤマネコのような外観を持つ。同じ地域に生息するカナダオオヤマネコよりは小さいが、大型のイエネコの二倍くらいの大きさである。特有の黒い線が前足にあり、名前の由来となる先端が黒い短い尾を持つ。 夜行性で、主にウサギやジリスなどの小型草食獣や鳥類を捕食するが、基本的には虫でも小さいネズミ科の動物やシカも何でも捕食する。捕食の対象は生息地域や季節によって変化する。他のネコ科の動物と同様、縄張りがあり単独で行動するが、場所によっては人間の生活する場所が縄張りと重複していることもある。縄張りは猫同様、爪の痕や尿・便によるマーキングで行う。ネコ科の動物としては比較的長距離走に耐える。木登りもうまい。発情期は冬の終わりから春にかけてで、妊娠期間は50日前後。1度の出産で1 - 4子を産む。
  • Ryś rudy (Lynx rufus) – drapieżny ssak z rodziny kotowatych. Występuje w Ameryce Północnej, na większości terenów kontynentalnych Stanów Zjednoczonych od południowej Kanady do północnego i środkowego Meksyku. Żyje na terenach zalesionych, a także na półpustyniach, terenach zurbanizowanych i bagnistych. Występuje na większości swego pierwotnego zasięgu występowania.Z szarobrązowym futrem, bokobrodami i czarnymi pędzelkami, ryś rudy jest podobny do innych przedstawicieli rodzaju Lynx. Jest mniejszy od rysia kanadyjskiego i dwa razy większy od kota domowego. Posiada charakterystyczną czarną kratę na przednich łapach oraz krótki ogon z czarnymi, poprzecznymi pręgami. Wyróżnia się dwanaście podgatunków rysia rudego.
  • O lince-pardo ou lince-vermelho (nome científico: Lynx rufus) é um felídeo selvagem nativo da América do Norte. Com doze subespécies reconhecidas, esse animal pode ser encontrado entre o sul do Canadá e o norte do México, incluindo a maioria dos Estados Unidos continentais. O lince-pardo é um predador adaptável que habita ambientes diversos, tais como florestas, semi-desertos, zonas urbanas ou até pantanosas. Os linces-pardos vivem numa determinada área que varia conforme a estação do ano.
  • Rödlo (Lynx rufus) är ett nordamerikanskt däggdjur i familjen kattdjur. Utbredningsområdet sträcker sig från södra Kanada till norra Mexiko, vilket inkluderar större delen av USA:s fastland, och den delas upp i tolv underarter. Rödlon är ett anpassningsbart rovdjur som lever i såväl skogsområden som halvöknar, träsk och även utkanten av städer. Arten är livskraftig i större delen av sitt ursprungliga utbredning. Trots omfattande jakt har populationen varit stabil. Det svårfångade rovdjuret återfinns i de nordamerikanska indianernas mytologi och i de europeiska nybyggarnas folklore.
name
  • Bobcat
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git81 as of Jul 16 2021


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Sep 15 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software