This HTML5 document contains 36 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dcthttp://purl.org/dc/terms/
dbohttp://dbpedia.org/ontology/
foafhttp://xmlns.com/foaf/0.1/
n14https://global.dbpedia.org/id/
dbthttp://dbpedia.org/resource/Template:
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
dbpedia-svhttp://sv.dbpedia.org/resource/
n4http://
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
owlhttp://www.w3.org/2002/07/owl#
wikipedia-enhttp://en.wikipedia.org/wiki/
dbchttp://dbpedia.org/resource/Category:
provhttp://www.w3.org/ns/prov#
dbphttp://dbpedia.org/property/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
wikidatahttp://www.wikidata.org/entity/
dbrhttp://dbpedia.org/resource/

Statements

Subject Item
dbr:Double_bugg
rdfs:label
Double bugg Dubbelbugg
rdfs:comment
Double bugg (Swedish: Dubbelbugg) is a Swedish swing dance. Dubbelbugg är en dans inom Svenska Danssportförbundet. Dansas av tre personer, företrädesvis av en herre och två damer. Variationer förekommer dock. Är främst en tävlingsdans men förekommer också vid sociala tillfällen.Dansen uppkom genom att det på 80-talet var brist på herrar som ville dansa. Man kom då på att en kille ju kunde dansa med två tjejer samtidigt. Idag är dubbelbugg en formationsdans, som utövas av tre personer. Bildandet av olika mönster och formationer, t.ex. linjer, cirklar, trianglar är förutom platsbyten ett av huvuddragen i Dubbelbugg. Karaktären är fri. Karaktären hämtas från någon av de övriga Bugg- och Rock'n'Roll danserna. Stilbildande för Dubbelbugg är att skapa formationer, linjer och slingor.
foaf:isPrimaryTopicOf
wikipedia-en:Double_bugg
dct:subject
dbc:Dance_in_Sweden dbc:Swedish_culture
dbo:wikiPageID
52511500
dbo:wikiPageRevisionID
1013809503
dbo:wikiPageWikiLink
dbr:Formation_dance dbr:Boogie-woogie_(dance) dbc:Swedish_culture dbr:Rock_and_roll dbr:Sweden dbr:Lindy_Hop dbr:Competitive_dance dbr:Bugg dbr:Pop_music dbr:Social_dance dbr:Partner_dance dbr:Swing_(dance) dbc:Dance_in_Sweden dbr:Swedish_Dancesport_Federation dbr:Jitterbug dbr:Rock_and_Roll_(dance)
dbo:wikiPageExternalLink
n4:www.wrrc.org n4:www.danssport.se
owl:sameAs
wikidata:Q10477347 dbpedia-sv:Dubbelbugg n14:8pvi
dbp:wikiPageUsesTemplate
dbt:No_footnotes dbt:Short_description
dbo:abstract
Dubbelbugg är en dans inom Svenska Danssportförbundet. Dansas av tre personer, företrädesvis av en herre och två damer. Variationer förekommer dock. Är främst en tävlingsdans men förekommer också vid sociala tillfällen.Dansen uppkom genom att det på 80-talet var brist på herrar som ville dansa. Man kom då på att en kille ju kunde dansa med två tjejer samtidigt. Idag är dubbelbugg en formationsdans, som utövas av tre personer. Bildandet av olika mönster och formationer, t.ex. linjer, cirklar, trianglar är förutom platsbyten ett av huvuddragen i Dubbelbugg. Karaktären är fri. Karaktären hämtas från någon av de övriga Bugg- och Rock'n'Roll danserna. Stilbildande för Dubbelbugg är att skapa formationer, linjer och slingor. Grundsteget i dubbelbugg skall resultera i en Jitterbugliknande stil. Med Jitterbug-dans/stil avses dansstil som omfattar det gemensamma i övriga BRR-grenar. Framförallt att dansen består av att man håller i varandra och byter plats med en viss schvung.Ett varierat grundsteg är att föredra. Akrobatik är tillåten i vissa tävlingsklasser men särbedöms ej, utan räknas som en del av dansen. Inom tävlingsverksamheten fick dubbelbugg SM-status 1988 tillsammans med dansen Bugg (dans). Samtliga BRR danser kan användas i dubbelbugg, dessa är Bugg, Boogie Woogie, Rock 'N' Roll eller Lindy Hop (Jitterbug). Double bugg (Swedish: Dubbelbugg) is a Swedish swing dance.
prov:wasDerivedFrom
wikipedia-en:Double_bugg?oldid=1013809503&ns=0
dbo:wikiPageLength
1740