This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
dbohttp://dbpedia.org/ontology/
foafhttp://xmlns.com/foaf/0.1/
dbpedia-kohttp://ko.dbpedia.org/resource/
n7https://global.dbpedia.org/id/
dbthttp://dbpedia.org/resource/Template:
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
dbpedia-svhttp://sv.dbpedia.org/resource/
n11http://
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
owlhttp://www.w3.org/2002/07/owl#
wikipedia-enhttp://en.wikipedia.org/wiki/
dbchttp://dbpedia.org/resource/Category:
dbphttp://dbpedia.org/property/
provhttp://www.w3.org/ns/prov#
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
wikidatahttp://www.wikidata.org/entity/
dbrhttp://dbpedia.org/resource/

Statements

Subject Item
dbr:Double_bugg
rdfs:label
Double bugg Dubbelbugg 두벨부기
rdfs:comment
Dubbelbugg är en dans inom Svenska Danssportförbundet. Dansas av tre personer, företrädesvis av en herre och två damer. Variationer förekommer dock. Är främst en tävlingsdans men förekommer också vid sociala tillfällen.Dansen uppkom genom att det på 80-talet var brist på herrar som ville dansa. Man kom då på att en kille ju kunde dansa med två tjejer samtidigt. Idag är dubbelbugg en formationsdans, som utövas av tre personer. Bildandet av olika mönster och formationer, t.ex. linjer, cirklar, trianglar är förutom platsbyten ett av huvuddragen i Dubbelbugg. Karaktären är fri. Karaktären hämtas från någon av de övriga Bugg- och Rock'n'Roll danserna. Stilbildande för Dubbelbugg är att skapa formationer, linjer och slingor. 두벨부기(스웨덴어: Dubbelbugg, 영어: Double bugg)는 스웨덴에서 시작된 스윙댄스의 일종이다. 댄스스포츠의 세부 종목 중 하나이다. Double bugg (Swedish: Dubbelbugg) is a Swedish swing dance.
dcterms:subject
dbc:Swedish_culture dbc:Dance_in_Sweden
dbo:wikiPageID
52511500
dbo:wikiPageRevisionID
1013809503
dbo:wikiPageWikiLink
dbr:Swedish_Dancesport_Federation dbc:Swedish_culture dbr:Swing_(dance) dbr:Bugg dbr:Sweden dbr:Boogie_woogie_(dance) dbr:Rock_and_Roll_(dance) dbr:BRR_dance dbr:Jitterbug dbr:Lindy_Hop dbr:Dance_competition dbr:Pop_music dbr:Rock'n'roll dbr:Social_dance dbr:Partner_dance dbc:Dance_in_Sweden dbr:Formation_dance dbr:Competitive_dance
dbo:wikiPageExternalLink
n11:www.danssport.se n11:www.wrrc.org
owl:sameAs
n7:8pvi wikidata:Q10477347 dbpedia-sv:Dubbelbugg dbpedia-ko:두벨부기
dbp:wikiPageUsesTemplate
dbt:Short_description dbt:No_footnotes
dbo:abstract
두벨부기(스웨덴어: Dubbelbugg, 영어: Double bugg)는 스웨덴에서 시작된 스윙댄스의 일종이다. 댄스스포츠의 세부 종목 중 하나이다. Dubbelbugg är en dans inom Svenska Danssportförbundet. Dansas av tre personer, företrädesvis av en herre och två damer. Variationer förekommer dock. Är främst en tävlingsdans men förekommer också vid sociala tillfällen.Dansen uppkom genom att det på 80-talet var brist på herrar som ville dansa. Man kom då på att en kille ju kunde dansa med två tjejer samtidigt. Idag är dubbelbugg en formationsdans, som utövas av tre personer. Bildandet av olika mönster och formationer, t.ex. linjer, cirklar, trianglar är förutom platsbyten ett av huvuddragen i Dubbelbugg. Karaktären är fri. Karaktären hämtas från någon av de övriga Bugg- och Rock'n'Roll danserna. Stilbildande för Dubbelbugg är att skapa formationer, linjer och slingor. Grundsteget i dubbelbugg skall resultera i en Jitterbugliknande stil. Med Jitterbug-dans/stil avses dansstil som omfattar det gemensamma i övriga BRR-grenar. Framförallt att dansen består av att man håller i varandra och byter plats med en viss schvung.Ett varierat grundsteg är att föredra. Akrobatik är tillåten i vissa tävlingsklasser men särbedöms ej, utan räknas som en del av dansen. Inom tävlingsverksamheten fick dubbelbugg SM-status 1988 tillsammans med dansen Bugg (dans). Samtliga BRR danser kan användas i dubbelbugg, dessa är Bugg, Boogie Woogie, Rock 'N' Roll eller Lindy Hop (Jitterbug). Double bugg (Swedish: Dubbelbugg) is a Swedish swing dance.
prov:wasDerivedFrom
wikipedia-en:Double_bugg?oldid=1013809503&ns=0
dbo:wikiPageLength
1740
foaf:isPrimaryTopicOf
wikipedia-en:Double_bugg