This HTML5 document contains 38 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

PrefixNamespace IRI
dcthttp://purl.org/dc/terms/
yago-reshttp://yago-knowledge.org/resource/
dbohttp://dbpedia.org/ontology/
foafhttp://xmlns.com/foaf/0.1/
dbpedia-cahttp://ca.dbpedia.org/resource/
n9https://global.dbpedia.org/id/
yagohttp://dbpedia.org/class/yago/
dbthttp://dbpedia.org/resource/Template:
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
freebasehttp://rdf.freebase.com/ns/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
owlhttp://www.w3.org/2002/07/owl#
wikipedia-enhttp://en.wikipedia.org/wiki/
dbchttp://dbpedia.org/resource/Category:
dbphttp://dbpedia.org/property/
provhttp://www.w3.org/ns/prov#
n19https://doi.org/10.1007/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
wikidatahttp://www.wikidata.org/entity/
dbrhttp://dbpedia.org/resource/
Subject Item
dbr:Location-allocation
rdf:type
yago:Artifact100021939 yago:Object100002684 yago:System104377057 yago:Whole100003553 yago:DataSystem103164344 yago:Instrumentality103575240 yago:PhysicalEntity100001930 yago:WikicatGeographicInformationSystems
rdfs:label
Location-allocation Localització-assignació
rdfs:comment
Location-allocation refers to algorithms used primarily in a geographic information system to determine an optimal location for one or more facilities that will service demand from a given set of points. Algorithms can assign those demand points to one or more facilities, taking into account factors such as the number of facilities available, their cost, and the maximum impedance from a facility to a point. Localització-assignació (en anglès location-allocation) és un problema d'optimització doble que consisteix en primer trobar les localitzacions òptimes d'una sèrie de centres de distribució i després distribuir (o assignar) la demanda a aquests centres de distribució de forma òptima. El problema va ser plantejat inicialment el 1909 per Alfred Weber. El problema que A. Weber va plantejar i solucionar va ser la localització d'un sol centre de distribució per tal de minimitzar la distància total entre ell i la demanda. No obstant, es considera el pare d'aquest problema Leon Cooper, que va ser qui va plantejar i solucionar el problema de localització-assignació amb més d'un centre de distribució.
foaf:isPrimaryTopicOf
wikipedia-en:Location-allocation
dct:subject
dbc:Geographic_information_systems
dbo:wikiPageID
18584853
dbo:wikiPageRevisionID
980785060
dbo:wikiPageWikiLink
dbc:Geographic_information_systems dbr:Geographic_information_system dbr:Algorithm dbr:Factor_analysis
dbo:wikiPageExternalLink
n19:s10708-020-10290-5
owl:sameAs
n9:4qjVJ freebase:m.04g2dby dbpedia-ca:Localització-assignació wikidata:Q6664764 yago-res:Location-allocation
dbp:wikiPageUsesTemplate
dbt:Map-stub dbt:Reflist
dbo:abstract
Location-allocation refers to algorithms used primarily in a geographic information system to determine an optimal location for one or more facilities that will service demand from a given set of points. Algorithms can assign those demand points to one or more facilities, taking into account factors such as the number of facilities available, their cost, and the maximum impedance from a facility to a point. Localització-assignació (en anglès location-allocation) és un problema d'optimització doble que consisteix en primer trobar les localitzacions òptimes d'una sèrie de centres de distribució i després distribuir (o assignar) la demanda a aquests centres de distribució de forma òptima. El problema va ser plantejat inicialment el 1909 per Alfred Weber. El problema que A. Weber va plantejar i solucionar va ser la localització d'un sol centre de distribució per tal de minimitzar la distància total entre ell i la demanda. No obstant, es considera el pare d'aquest problema Leon Cooper, que va ser qui va plantejar i solucionar el problema de localització-assignació amb més d'un centre de distribució. El terme també es refereix als algorismes utilitzats per resoldre aquest problema. Al llarg dels anys s'han anat millorant els algorismes per resoldre aquest problema, però el problema és un problema combinatori i per tant la viabilitat dels algorismes depèn de la dimensió del problema (la quantitat de centres de distribució i punts de demanda). En problemes molt complexos s'ha proposat l'ús d'algorismes meta-heurístics que sacrifiquen la capacitat per trobar la solució òptima a canvi de trobar una bona solució en un temps viable determinat per l'usuari. Tot i aquests algorismes, hi ha casos en què la gran quantitat de centres de distribució i punts de demanda és tan gran que per solucionar el problema es proposa la divisió del problema en subproblemes a utilitzant algorismes de clustering, fet que millora la solució final trobada (tot i no ser òptima) respecte dels mètodes metaheurístics.
prov:wasDerivedFrom
wikipedia-en:Location-allocation?oldid=980785060&ns=0
dbo:wikiPageLength
1514
Subject Item
dbr:Location_allocation
dbo:wikiPageWikiLink
dbr:Location-allocation
dbo:wikiPageRedirects
dbr:Location-allocation
Subject Item
dbr:Allocation
dbo:wikiPageWikiLink
dbr:Location-allocation
dbo:wikiPageDisambiguates
dbr:Location-allocation
Subject Item
dbr:Facility_location_problem
dbo:wikiPageWikiLink
dbr:Location-allocation
Subject Item
wikipedia-en:Location-allocation
foaf:primaryTopic
dbr:Location-allocation