Whitehead's woolly bat (Kerivoula whiteheadi) is a species of vesper bat in the family Vespertilionidae.It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, the Philippines, and Thailand.

Property Value
dbo:abstract
  • El ratpenat pilós de Whitehead (Kerivoula whiteheadi) és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids que es troba a Brunei, Indonèsia, Malàisia, Filipines i Tailàndia. (ca)
  • Kerivoula whiteheadi es una especie de murciélago de la familia Vespertilionidae. (es)
  • Whitehead's woolly bat (Kerivoula whiteheadi) is a species of vesper bat in the family Vespertilionidae.It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, the Philippines, and Thailand. (en)
  • Kerivoula whiteheadi (Thomas, 1894) è un pipistrello della famiglia dei Vespertilionidi diffuso nell'Ecozona orientale. (it)
  • 화이트헤트양털박쥐(Kerivoula whiteheadi)는 애기박쥐과에 속하는 박쥐의 일종이다. 브루나이와 인도네시아, 말레이시아, 필리핀, 태국에서 발견된다. (ko)
  • Kerivoula whiteheadi is een vleermuis uit het geslacht die voorkomt in Zuid-Thailand, op Malakka, Borneo en de Filipijnen. In de Filipijnen is de soort gevonden op de eilanden Luzon, Mindanao, Palawan en Panay, voornamelijk in verstoorde habitats en tot op 450 m hoogte. Er worden twee ondersoorten erkend, K. w. bicolor Thomas, 1894 en K. w. pusilla Thomas, 1894. (nl)
  • Kerivoula whiteheadi é uma espécie de morcego da família Vespertilionidae. Pode ser encontrada no Malásia, Filipinas e Tailândia. (pt)
  • Kerivoula whiteheadi är en fladdermusart som beskrevs av Thomas 1894. Kerivoula whiteheadi ingår i släktet Kerivoula och familjen läderlappar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) skiljer mellan tre underarter. Denna fladdermus förekommer främst i Filippinerna. Avskilda populationer hittades på norra Borneo och på Malackahalvön. Arten lever i låglandet och i bergstrakter upp till 1400 meter över havet. Habitatet utgörs av skogar samt av gräsmarker eller jordbruksmark med glest fördelade träd eller buskar. Arten har cirka 28 mm långa underarmar. Pälsen på ryggen har en brun färg med hår som är grå nära roten. På buken förekommer ljusgrå till vit päls. Några populationer har vingar med vita spetsar. De inre framtänderna i överkäken är smala. Deras längd är ungefär 2/3 jämförd med hörntänderna. Individernas kroppslängd är 71 till 86 mm, inklusive en 32 till 42 mm lång svans. Kerivoula whiteheadi har 7 till 9 mm långa bakfötter, 13 till 18 mm långa öron och en vikt av 3,5 till 5,5 g. De rödaktiga extremiteterna står i kontrast till den bruna flygmembranen. En flock med 20 till 30 vilande medlemmar har observerats. Arten flyger vanligen tätt över marken. (sv)
  • Kerivoula whiteheadi — вид рукокрилих родини Лиликові (Vespertilionidae). (uk)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
  • 12168649 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 1538 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 931671382 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • Thomas, 1894 (en)
dbp:genus
  • Kerivoula (en)
dbp:rangeMap
  • Distribution of Kerivoula whiteheadi.png (en)
dbp:species
  • whiteheadi (en)
dbp:status
  • LC (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • El ratpenat pilós de Whitehead (Kerivoula whiteheadi) és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids que es troba a Brunei, Indonèsia, Malàisia, Filipines i Tailàndia. (ca)
  • Kerivoula whiteheadi es una especie de murciélago de la familia Vespertilionidae. (es)
  • Whitehead's woolly bat (Kerivoula whiteheadi) is a species of vesper bat in the family Vespertilionidae.It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, the Philippines, and Thailand. (en)
  • Kerivoula whiteheadi (Thomas, 1894) è un pipistrello della famiglia dei Vespertilionidi diffuso nell'Ecozona orientale. (it)
  • 화이트헤트양털박쥐(Kerivoula whiteheadi)는 애기박쥐과에 속하는 박쥐의 일종이다. 브루나이와 인도네시아, 말레이시아, 필리핀, 태국에서 발견된다. (ko)
  • Kerivoula whiteheadi is een vleermuis uit het geslacht die voorkomt in Zuid-Thailand, op Malakka, Borneo en de Filipijnen. In de Filipijnen is de soort gevonden op de eilanden Luzon, Mindanao, Palawan en Panay, voornamelijk in verstoorde habitats en tot op 450 m hoogte. Er worden twee ondersoorten erkend, K. w. bicolor Thomas, 1894 en K. w. pusilla Thomas, 1894. (nl)
  • Kerivoula whiteheadi é uma espécie de morcego da família Vespertilionidae. Pode ser encontrada no Malásia, Filipinas e Tailândia. (pt)
  • Kerivoula whiteheadi — вид рукокрилих родини Лиликові (Vespertilionidae). (uk)
  • Kerivoula whiteheadi är en fladdermusart som beskrevs av Thomas 1894. Kerivoula whiteheadi ingår i släktet Kerivoula och familjen läderlappar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) skiljer mellan tre underarter. Denna fladdermus förekommer främst i Filippinerna. Avskilda populationer hittades på norra Borneo och på Malackahalvön. Arten lever i låglandet och i bergstrakter upp till 1400 meter över havet. Habitatet utgörs av skogar samt av gräsmarker eller jordbruksmark med glest fördelade träd eller buskar. (sv)
rdfs:label
  • Ratpenat pilós de Whitehead (ca)
  • Kerivoula whiteheadi (es)
  • Whitehead's woolly bat (en)
  • Kerivoula whiteheadi (it)
  • Kerivoula whiteheadi (nl)
  • 화이트헤트양털박쥐 (ko)
  • Kerivoula whiteheadi (pt)
  • Kerivoula whiteheadi (uk)
  • Kerivoula whiteheadi (sv)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of