The wall-roosting mouse-eared bat, or Nepalese whiskered myotis (Myotis muricola) is a species of vesper bat whose type locality is Nepal.

Property Value
dbo:abstract
  • Myotis muricola és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids. Viu a l'Afganistan, Bhutan, Brunei, Cambodja, la Xina, l'Índia, Indonèsia, Laos, Malàisia, Myanmar, el Nepal, el Pakistan, les Filipines, Singapur, Taiwan, Tailàndia i el Vietnam. Els seus hàbitats naturals són els boscos primaris i , tant montans com de plana, així com matollars i zones de creixement secundari. Es creu que no hi ha cap amenaça significativa per a la supervivència d'aquesta espècie. (ca)
  • Die Südasiatische Bartfledermaus (Myotis muricola) ist eine Art der Mausohren (Myotis) innerhalb der Fledermäuse (Chiroptera). Sie ist über weite Teile von Südasien bis auf die südostasiatischen Inseln verbreitet. Die Art lebt einzeln oder in kleinen Kolonien in Höhlen, Baumhöhen und der Vegetation von Wäldern und jagt ab dem frühen Abend nach Insekten. (de)
  • Myotis muricola es una especie de murciélago de la familia Vespertilionidae. (es)
  • Myotis muricola generoko animalia da. Chiropteraren barruko azpifamilia eta Vespertilionidae familian sailkatuta dago (eu)
  • Lasiwen pucuk-pisang atau lasiwen biasa (Myotis muricola) adalah sejenis kelelawar anggota suku . Kelelawar pemakan serangga ini hidup tersebar luas mulai dari Pakistan bagian utara, Kashmir, India utara, Nepal, Burma, hingga Cina selatan (Yunnan, Sichuan, Fujian), Taiwan, ke selatan: Vietnam, Laos, Thailand, Malaysia, Indonesia (Sumatra, Kalimantan, Jawa, Bali, Nusa Tenggara, Sulawesi dan pulau-pulau kecil di sekitarnya, dan Ambon), serta Filipina (Luzon, Mindanao). Juga tercatat dari Afganistan dan Tibet selatan.. Dalam bahasa Inggris kampret ini dikenal sebagai Whiskered Myotis atau Nepalese Whiskered Myotis. Lokasi tipe M. muricola adalah Nepal. (in)
  • The wall-roosting mouse-eared bat, or Nepalese whiskered myotis (Myotis muricola) is a species of vesper bat whose type locality is Nepal. (en)
  • Myotis muricola (Gray, 1846) è un pipistrello della famiglia dei Vespertilionidi diffuso nell'Ecozona orientale. (it)
  • 남아시아수염박쥐 또는 네팔윗수염박쥐(Myotis muricola)는 애기박쥐과 윗수염박쥐속에 속하는 박쥐이다. 모식 산지는 네팔이다. (ko)
  • Myotis muricola is een vleermuis uit het geslacht Myotis. M. muricola is een kleine Myotis-soort met in het bijzonder kleine voeten. (nl)
  • Myotis muricola é uma espécie de morcego da família Vespertilionidae. Pode ser encontrada nos seguintes países: Afeganistão, Bangladesh, Butão, Camboja, Índia, Indonésia, Laos, Malásia, Myanmar, Nepal, Paquistão, Papua-Nova Guiné, Filipinas, Tailândia e Vietname. (pt)
  • Малая ночница (лат. Myotis muricola) — вид летучих мышей рода ночницы (Myotis) семейства гладконосые летучие мыши (Vespertilionidae). Вид распространён в Азии. Встречается в первичных и вторичных средних, горных и равнинных лесах, кустарниках и садах от уровня моря до 1600 метров над уровнем моря. Убежище устраивает отдельно или в небольших группах по несколько особей среди туго свернутых листьев лиственных деревьев, особенно бананов, а также в пещерах и дуплах деревьев. Это быстрый и ранний летун. (ru)
  • Myotis muricola är en fladdermusart som först beskrevs av Gray 1846. Myotis muricola ingår i släktet Myotis och familjen läderlappar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) skiljer mellan 8 underarter. Arten är med en vikt av 4 till 5,5 g och en underarmlängd av 32 till 35,5 mm en liten till medelstor medlem i släktet Myotis. Pälsen är gråbrun och ljusare än hos Myotis ater. En rödaktig skugga som är typisk för Myotis siligorensis saknas hos Myotis muricola. Fladdermusens smala tragus är något spetsig och framåtböjd. Denna fladdermus förekommer med flera från varandra skilda populationer i Asien. Utbredningsområdet sträcker sig nordöstra Afghanistan, centrala Kina och Taipei över det sydostasiatiska fastlandet till den Malajiska arkipelagen. Arten vistas i låglandet och i bergstrakter upp till 2700 meter över havet. Habitatet varierar mellan skogar, buskskogar och trädgårdar. Som viloplats används stora ihoprullade blad, trädens håligheter och grottor. Individerna vilar ensam eller i mindre flockar. Enligt en studie bör populationen öster om Wallacelinjen klassificeras som självständig art. (sv)
  • 喜马拉雅鼠耳蝠(学名:Myotis muricola)为蝙蝠科鼠耳蝠属的动物。分布于台湾岛以及中国大陆的西藏等地。该物种的模式产地在尼泊尔。 (zh)
  • Myotis muricola — вид рукокрилих роду Нічниця (Myotis). (uk)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 12169818 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 6070 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 931600970 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • (en)
dbp:genus
  • Myotis (en)
dbp:imageCaption
  • from Kuningan, West Java (en)
dbp:name
  • Wall-roosting mouse-eared bat (en)
dbp:species
  • muricola (en)
dbp:status
  • LC (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • Myotis muricola és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids. Viu a l'Afganistan, Bhutan, Brunei, Cambodja, la Xina, l'Índia, Indonèsia, Laos, Malàisia, Myanmar, el Nepal, el Pakistan, les Filipines, Singapur, Taiwan, Tailàndia i el Vietnam. Els seus hàbitats naturals són els boscos primaris i , tant montans com de plana, així com matollars i zones de creixement secundari. Es creu que no hi ha cap amenaça significativa per a la supervivència d'aquesta espècie. (ca)
  • Die Südasiatische Bartfledermaus (Myotis muricola) ist eine Art der Mausohren (Myotis) innerhalb der Fledermäuse (Chiroptera). Sie ist über weite Teile von Südasien bis auf die südostasiatischen Inseln verbreitet. Die Art lebt einzeln oder in kleinen Kolonien in Höhlen, Baumhöhen und der Vegetation von Wäldern und jagt ab dem frühen Abend nach Insekten. (de)
  • Myotis muricola es una especie de murciélago de la familia Vespertilionidae. (es)
  • Myotis muricola generoko animalia da. Chiropteraren barruko azpifamilia eta Vespertilionidae familian sailkatuta dago (eu)
  • The wall-roosting mouse-eared bat, or Nepalese whiskered myotis (Myotis muricola) is a species of vesper bat whose type locality is Nepal. (en)
  • Myotis muricola (Gray, 1846) è un pipistrello della famiglia dei Vespertilionidi diffuso nell'Ecozona orientale. (it)
  • 남아시아수염박쥐 또는 네팔윗수염박쥐(Myotis muricola)는 애기박쥐과 윗수염박쥐속에 속하는 박쥐이다. 모식 산지는 네팔이다. (ko)
  • Myotis muricola is een vleermuis uit het geslacht Myotis. M. muricola is een kleine Myotis-soort met in het bijzonder kleine voeten. (nl)
  • Myotis muricola é uma espécie de morcego da família Vespertilionidae. Pode ser encontrada nos seguintes países: Afeganistão, Bangladesh, Butão, Camboja, Índia, Indonésia, Laos, Malásia, Myanmar, Nepal, Paquistão, Papua-Nova Guiné, Filipinas, Tailândia e Vietname. (pt)
  • Малая ночница (лат. Myotis muricola) — вид летучих мышей рода ночницы (Myotis) семейства гладконосые летучие мыши (Vespertilionidae). Вид распространён в Азии. Встречается в первичных и вторичных средних, горных и равнинных лесах, кустарниках и садах от уровня моря до 1600 метров над уровнем моря. Убежище устраивает отдельно или в небольших группах по несколько особей среди туго свернутых листьев лиственных деревьев, особенно бананов, а также в пещерах и дуплах деревьев. Это быстрый и ранний летун. (ru)
  • 喜马拉雅鼠耳蝠(学名:Myotis muricola)为蝙蝠科鼠耳蝠属的动物。分布于台湾岛以及中国大陆的西藏等地。该物种的模式产地在尼泊尔。 (zh)
  • Myotis muricola — вид рукокрилих роду Нічниця (Myotis). (uk)
  • Lasiwen pucuk-pisang atau lasiwen biasa (Myotis muricola) adalah sejenis kelelawar anggota suku . Kelelawar pemakan serangga ini hidup tersebar luas mulai dari Pakistan bagian utara, Kashmir, India utara, Nepal, Burma, hingga Cina selatan (Yunnan, Sichuan, Fujian), Taiwan, ke selatan: Vietnam, Laos, Thailand, Malaysia, Indonesia (Sumatra, Kalimantan, Jawa, Bali, Nusa Tenggara, Sulawesi dan pulau-pulau kecil di sekitarnya, dan Ambon), serta Filipina (Luzon, Mindanao). Juga tercatat dari Afganistan dan Tibet selatan.. Dalam bahasa Inggris kampret ini dikenal sebagai Whiskered Myotis atau Nepalese Whiskered Myotis. (in)
  • Myotis muricola är en fladdermusart som först beskrevs av Gray 1846. Myotis muricola ingår i släktet Myotis och familjen läderlappar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) skiljer mellan 8 underarter. Som viloplats används stora ihoprullade blad, trädens håligheter och grottor. Individerna vilar ensam eller i mindre flockar. Enligt en studie bör populationen öster om Wallacelinjen klassificeras som självständig art. (sv)
rdfs:label
  • Myotis muricola (ca)
  • Südasiatische Bartfledermaus (de)
  • Myotis muricola (es)
  • Myotis muricola (eu)
  • Lasiwen pucuk-pisang (in)
  • Wall-roosting mouse-eared bat (en)
  • Myotis muricola (it)
  • 남아시아수염박쥐 (ko)
  • Myotis muricola (nl)
  • Малая ночница (ru)
  • Myotis muricola (pt)
  • Myotis muricola (sv)
  • Myotis muricola (uk)
  • 喜马拉雅鼠耳蝠 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of