An Entity of Type: written work, from Named Graph: http://dbpedia.org, within Data Space: dbpedia.org

The Second Sex (French: Le Deuxième Sexe) is a 1949 book by the French existentialist Simone de Beauvoir, in which the author discusses the treatment of women throughout history. Beauvoir researched and wrote the book in about 14 months between 1946 and 1949. She published it in two volumes, Facts and Myths and Lived Experience (Les faits et les mythes and L'expérience vécue in French). Some chapters first appeared in Les Temps modernes. One of Beauvoir's best-known books, The Second Sex is often regarded as a major work of feminist philosophy and the starting point of second-wave feminism.

Property Value
dbo:abstract
 • الجنس الآخر أو الجنس الثاني (بالفرنسية: Le Deuxième Sexe)‏ هو كتاب مهم في نشأة الحركات النسوية الغربية من تأليف الفيلسوفة الوجودية الفرنسية سيمون دي بوفوار ويعد أحد أفضل كتبها المعروفة، صدر لأول مرة بالفرنسية عام 1949. تطرح الفيلسوفة في الكتاب معاملة النساء على مر التاريخ، وغالباً ما يعتبر هذا الكتاب العمل الرئيسي للفلسفة النسوية، ونقطة انطلاق لموجة ثانية من النسوية. بوفوار أنهت بحثها وكتبت هذا الكتاب في حوالي 14 شهرا عندما كان عمرها 38 سنة. نشرته في مجلدين وظهرت بعض الفصول الأولى في صحيفة ( ). وضع هذا الكتاب مسبقاً في الفاتيكان على قائمة الكتب المحرّمة، حيث ألغيت هذه القائمة عام 1966. (ar)
 • El segon sexe (Le Deuxième Sexe, en francés) és un llibre escrit el 1949 per Simone de Beauvoir, quan tenia 41 anys. Es tracta d'una de les obres més conegudes i més importants per al moviment feminista. De fet, és gràcies a aquesta obra que Simone de Beauvoir és tinguda com a «mare espiritual» de l'anomenada segona onada feminista. Això no vol dir, però, que El segon sexe no haja estat una obra polèmica des que va ser publicada. L'obra tracta les diferents raons per les quals la dona ha estat bandejada de tots els dominis de la societat, si exceptuem la casa. Simone de Beauvoir hi afirma que són els homes els qui governen la societat i que les dones estan temptades de dedicar-se exclusivament al seu matrimoni i als seus fills, limitant així la seua llibertat. Aquesta situació naix del fet que la dona no es troba capaç o que no desitja quedar-se soltera, ja siga per raons econòmiques o socials. La societat, els pares, la religió, tot, reafirma a les dones que són inferiors als mascles i que han de tenir un marit. El desenvolupament de les xiques en relació als xics i al món que les envolta els demostra —tant a elles com a la societat— que la dona no té les mateixes capacitats que l'home. L'autora hi parla de totes les circumstàncies que porten la gent a creure en la inferioritat de les dones i els efectes que això té sobre l'elecció de les dones de casar-se i deixar de banda la seua pròpia carrera. L'obra, a més, parla de la trampa que el casament i els fills representen, ja que són responsabilitats molt més feixugues per a elles que no per als homes, i això és per culpa del paper que ocupen en la casa i que no ocupen fora de l'àmbit domèstic. La major part de les vegades, la dona sacrifica la seua carrera per la del seu home. Simone de Beauvoir exposa la situació global de les dones i s'adona que tant l'home com la dona en són responsables. La dona no hauria d'abandonar la seua carrera pel seu home i els seus fills. I el seu marit no hauria d'afavorir que ho fes. Beauvoir hi explica, a més, que en un món en què els dos sexes fossen iguals, els dos serien més lliures. Si l'home dóna l'oportunitat a la dona de tenir una carrera significativa, ella es focalitzarà cada cop menys en ell i podrà ser més independent. En El segon sexe, hi ha nombrosos arguments que demostrarien que la desigualtat dels sexes es produeix arran de la divisió de les tasques a la casa i de la poca participació de les dones en molts dominis, com ara el treball o la política. Així, la major part de llocs importants són ocupats per homes. Hi ha, per tant, sempre una desigualtat que cal intentar de comprendre per així saber com corregir aquesta situació en el futur. El segon sexe és una obra que parla dels problemes de la dona, per tant, i que per a moltes dones continua sent una anàlisi pertinent i útil sobre aquest tema. (ca)
 • Druhé pohlaví (Le deuxième sexe) je kniha Simone de Beauvoir (1908–1986) pojednávající o psychologii a postavení žen ve společnosti. Knihu autorka napsala v roce 1949, česky vyšla v nakladatelství Praha Orbis v roce 1966. (cs)
 • Bigarren sexua (jatorrizko izenburua, frantsesez: Le Deuxième Sexe) Simone de Beauvoirrek idatzitako liburu bat da. Filosofian, XX. mendeko obrarik garrantzitsuenetarikotzat jotzen da. Salmentak arrakasta handia izan zuen. Lan hori idazten hasi zen beretzat emakume izatea zer izan zen aztertu eta hari buruz hausnartu zuenean. Historian emakumezkoek bizi izan dituzten egoerak ikertu zituen, eta horri buruzko saiakera luzea idatzi zuen. Bertan jaso zituen emakumezkoak nola irudikatu izan diren, zein egoera bizi izan dituzten, eta nola lor daitekeen haien bizimoduak hobetzea bai eta haien askatasunak zabaltzea ere. Feminismoaren funtsezko lanetako bat da hau, eta existentzialismoarekin lotutako kontzeptuak erabiltzen ditu gizateria-erdi horren bizimoduan arakatzeko. Lan entziklopedikotzat ere jo izan da, emakumeen identitateaz eta sexu-desberdintasunaz aritzen delako psikologiaren, historiaren, antropologiaren, ugalketaren zein harreman sexu-afektiboen ikuspuntuetatik. Simone de Beauvoirren ustez emakumezkoa edo, zehatzago, emakumetzat jotzen duguna (atsegina, polita... izatea) sozialki eraikitako produktu kultural bat da. Emakumezkoa beti beste zerbaitekiko konparatuz definitu izan da historian zehar: ama, emaztea, alaba edo ahizpa. Hortaz, emakumezkoaren zeregin nagusia da bere identitate propioa berreskuratzea, betiere haren irizpidearen arabera. Emakumezkoek dituzten ezaugarri horietako asko eta asko ez baitira berezkoak, ez dira genetikoak, jaso duten heziketak baldintzatuta baizik. Teoria hori laburbiltzen duen esaldia ezaguna da: «Emakume ez da jaiotzen: egin egiten da». Irene Arrarats Lizeagak 2019an itzuli zuen. Eskafandra bildumaren barruan argitaratu zuten euskaraz, Jakinen eta Elkarren eskutik. (eu)
 • El segundo sexo (en francés: Le Deuxième Sexe) es un libro escrito en 1949 por Simone de Beauvoir. Fue un rotundo éxito de ventas. Su autora comenzó a escribirlo cuando reflexionó sobre lo que había significado para ella el ser mujer. Comenzó a investigar acerca de la situación de las mujeres a lo largo de la historia y escribió este extenso ensayo que aborda cómo se ha concebido a la mujer, qué situaciones viven las mujeres y cómo se puede intentar que mejoren sus vidas y se amplíen sus libertades. Es una de las obras fundacionales del feminismo y utiliza los conceptos existencialistas para indagar acerca de la vida de la mitad de la humanidad. También es considerada una obra enciclopédica, pues aborda la identidad de las mujeres y la diferencia sexual desde los puntos de vista de la sociología, la psicología, la historia, la antropología, la biología, la reproducción y la relación afectivo-sexual. La teoría principal que sostiene Beauvoir es que «la mujer», o más exactamente lo que entendemos por mujer (coqueta, cariñosa, etc.) es un producto cultural que se ha construido socialmente sobre el cuerpo sexuado de las mujeres. La mujer se ha definido a lo largo de la historia siempre respecto a algo: como madre, esposa, hija o hermana. Así pues, la principal tarea de la mujer es reconquistar su propia identidad específica y desde sus propios criterios. Muchas de las características que presentan las mujeres no les vienen dadas por su genética, sino por cómo han sido educadas y socializadas. La frase que resume esta teoría es muy célebre: «No se nace mujer: llega una a serlo».​ Para Beauvoir, ser mujer no es un carácter natural, es el resultado de una historia, ya que ningún destino biológico o psicológico define a la mujer como mujer, es la historia de la civilización la que crea el estatus femenino. El eterno femenino, la femineidad no es una esencia natural. Las diferencias biológicas juegan un papel importante, especialmente en quedar embarazada y tener hijos, algo que los hombres no pueden, pero no es esa diferencia biológica la que funda la diferencia de estatus y de jerarquía entre varones y mujeres, la biología no define "la femineidad" como concepto (emotividad, dependencia, cuidados, suavidad, paciencia, sacrificio) explicando que de una hembra biológica se construye la condición "femenina" y se logra hacer una mujer al educarla en la femineidad, sin que exista vínculo natural entre mujer (hembra) y femineidad (género).​ ​ Tras escribir este ensayo y recibir multitud de cartas escritas por mujeres diciendo que ahora comprendían mejor sus vidas, la filósofa se dio cuenta de que hacía falta un cambio social y político, por lo que se hizo feminista. El segundo sexo es considerado hoy como la obra principal de referencia de la corriente denominada feminismo de la igualdad. (es)
 • Le Deuxième Sexe est un essai existentialiste et féministe de Simone de Beauvoir, paru en 1949. Cet essai est divisé en deux tomes.Le Deuxième Sexe n'a pas été écrit dans un but militant. L'écrivaine a voulu produire une somme à la façon des encyclopédies : tout connaître, tout dire dans les moindres détails. Mais l'essai s'inscrit aussi dans un plus large projet autobiographique. L'ouvrage s'inscrit dans un double cadre philosophique, celui de l’existentialisme et celui de la phénoménologie. Ainsi, son essai n’est pas un simple constat sur la situation des femmes après la Seconde Guerre mondiale ; c’est une œuvre à teneur philosophique, riche de références littéraires, historiques, sociologiques, biologiques et médicales. Le credo qui paraît en filigrane tout au long des pages est bien qu’aucune femme n'a de destin tout tracé. Simone de Beauvoir, excluant tout déterminisme chez l’humain, s'intéresse donc autant à l'infériorisation de la femme en tant que fait, qu'à ses causes, qui ne sauraient venir de quelque ordre naturel. L'existentialisme implique aussi l'entière responsabilité humaine : ainsi, Beauvoir incrimine presque autant les femmes, dont elle dénonce la passivité, la soumission et le manque d’ambition, que les hommes, qu'elle accuse de sexisme, de lâcheté et parfois de cruauté. Elle estime en conséquence que l'émancipation féminine réussira grâce à la volonté solidaire des hommes et des femmes. Selon elle, les deux grands faits qui permettraient à la femme de s'émanciper sont le contrôle des naissances et l'accès au monde du travail. A sa sortie, l'ouvrage est violemment critiqué mais est néanmoins immédiatement un succès. Le Deuxième Sexe s’est vendu à plusieurs millions d'exemplaires dans le monde, traduit dans de nombreuses langues. Il reste à ce jour une référence majeure de la philosophie féministe. (fr)
 • The Second Sex (bahasa Prancis: Le Deuxième Sexe) adalah buku tahun 1949 karya eksistensialis Simone de Beauvoir. Buku ini adalah salah satu karya Beauvoir yang paling terkenal, membahas mengenai perlakuan terhadap wanita di sepanjang sejarah dan sering dianggap sebagai karya utama dalam bidang filsafat feminis yang menandai dimulainya . Beauvoir meneliti dan menulis buku ini dalam waktu 14 bulan saat ia berusia 38 tahun. Ia menerbitkan buku ini dalam dua volume, dan beberapa bab pertama kali ditampilkan dalam . Vatikan menempatkan buku ini di Daftar Buku Terlarang. (in)
 • 『第二の性』(だいにのせい、仏語: Le Deuxième Sexe)は、1949年6月に刊行された、フランスの実存主義者シモーヌ・ド・ボーヴォワールの著作(ISBN:0-679-72451-6 、OCLC:20905133)。 女性への待遇について歴史を通して考察した作品であり、の代表的作品とされることも多い。 (ja)
 • Il secondo sesso (Le Deuxième Sexe) è un saggio della scrittrice e filosofa francese Simone de Beauvoir pubblicato a Parigi nel 1949 (Gallimard editore) e in Italia, dalla casa editrice il Saggiatore, nel 1961. È una delle opere più celebri e più importanti per il movimento femminista, tuttora riferimento imprescindibile per gli studi sulla questione femminile. (it)
 • Druga płeć – utwór Simone de Beauvoir z 1949 r. Jedno z czołowych dzieł filozofii feministycznej, szczególnie dla . De Beauvoir napisała Drugą płeć w wieku 41 lat. Jest to jedno z jej najsłynniejszych i najbardziej kontrowersyjnych dzieł, które zdobyło jej miano "duchowej matki" drugiej fali feminizmu. Dzieło wymienia i analizuje przyczyny podrzędnego traktowania kobiety w prawie wszystkich dziedzinach życia społecznego. De Beauvoir podkreśla, że to mężczyźni rządzą światem, podczas gdy kobiety mają tendencję do całkowitego poświęcania się małżeństwu i dzieciom, aż do znacznego ograniczenia swojej wolności. Sytuacja ta wynika z faktu, że kobiety nie czują się na siłach albo nie chcą pozostać niezamężne, głównie z powodów ekonomicznych lub społecznych. Społeczeństwo, rodzina, religia - wszystko pokazuje kobiecie, że jest gorsza od mężczyzny i jedynym sposobem, by wieść godne życie, jest dla niej małżeństwo. Wychowanie oraz edukacja dziewczynek w stosunku do chłopców uczy je, że nie posiadają tych samych zdolności i umiejętności co oni, a tym samym skłania dorosłe już kobiety do poświęcania swoich karier na rzecz małżeństwa i rodziny. Simone de Beauvoir wskazuje także na pułapkę, jaką dla kobiety jest małżeństwo oraz posiadanie dzieci. Obowiązki domowe są o wiele cięższe dla kobiety niż dla mężczyzny i nie pozwalają kobietom realizować się poza domem. W większości przypadków żony poświęcają swoją karierę na rzecz kariery męża. Autorka opisuje ogólną sytuację kobiet na świecie, wyjaśniając jednocześnie, że obie strony są za ten stan rzeczy odpowiedzialne i obie zyskają na jego zmianie. Jeżeli mąż umożliwi swojej żonie oddanie się karierze zawodowej, będzie ona bardziej niezależna i stanie się dla niego mniejszym obciążeniem, zwłaszcza pod względem finansowym. W Drugiej płci wymienionych jest wiele przykładów na nierówność między płciami, zwłaszcza z powodu nierównego podziału obowiązków domowych i słabego uczestnictwa kobiet w innych dziedzinach życiowych, jak np. polityka. Najsłynniejszy cytat z dzieła Simone de Beauvoir to: Nie rodzimy się kobietami - stajemy się nimi. (pl)
 • De tweede sekse (originele Franse titel: Le Deuxième Sexe) is een essay, uitgebracht als tweedelig boek, dat Simone de Beauvoir op 41-jarige leeftijd schreef in 1949. Het is een van de bekendste werken van het feminisme en geldt als de oprichtingstekst voor de feministische beweging in Frankrijk. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt als referentie in feministische uiteenzettingen. Dit essay ligt aan de oorsprong van de bijnaam spirituele moeder van de tweede feministische golf die werd toegekend aan Simone de Beauvoir. De Nederlandse vertaling van Jan Hardenberg is van 1965 (eerste Nederlandse uitgave). (nl)
 • The Second Sex (French: Le Deuxième Sexe) is a 1949 book by the French existentialist Simone de Beauvoir, in which the author discusses the treatment of women throughout history. Beauvoir researched and wrote the book in about 14 months between 1946 and 1949. She published it in two volumes, Facts and Myths and Lived Experience (Les faits et les mythes and L'expérience vécue in French). Some chapters first appeared in Les Temps modernes. One of Beauvoir's best-known books, The Second Sex is often regarded as a major work of feminist philosophy and the starting point of second-wave feminism. (en)
 • O Segundo Sexo (Le Deuxième Sexe, em francês) é um livro escrito por Simone de Beauvoir, publicado originalmente em 1949 e uma das obras mais celebradas e importantes para o movimento feminista. O pensamento de Beauvoir analisa a situação da mulher na sociedade. No Brasil foi publicado em dois volumes: "Fatos e mitos" é o volume 1, e faz uma reflexão sobre mitos e fatos que condicionam a situação da mulher na sociedade. "A experiência vivida" é o volume 2, e analisa a condição feminina nas esferas sexual, psicológica, social e política. (pt)
 • Det andra könet (originaltitel: Le Deuxième Sexe) är en facklitterär bok från 1949 av Simone de Beauvoir. Boken räknas ofta som en av feminismens riktigt stora klassiker. (sv)
 • «Друга стать», «Інша стать» (фр. Le Deuxième Sexe) — феміністсько-філософський двотомник Сімони де Бовуар у стилі полемічного роману, виданий французькою 1949 року, фундаментальне дослідження місця та ролі жінки в бутті, гендерної нерівності, системного утиску жінок та їх причин і механізмів. "Євангеліє європейського фемінізму", одна з найбільш знакових книжок ХХ століття, відправна точка , золотий фонд феміністської філософії (особливо ), перекладена майже на 40 мов. Ватикан вніс книгу в «Індекс заборонених книг». У дослідженні де Бовуар як екзистенціалістка послідовно розвиває лаканіанський концепт Іншої (вторинної, чужої, відчуженої від себе, ізольованої від світу, смислів і самоствердження), котрою є жінка стосовно чоловіка як "вихідного" суб'єкта культури. Звідси й назва твору. Де Бовуар працювала над книгою 14 місяців. Окремі розділи до публікації з'явлились у Les Temps Modernes і внесені в список ста кращих книг видання. Перше видання було продане 22 000 примірників. , філософиня з Університету Тафтса, у 2004 визначила "Другу стать" як книгу про «розповсюдженість, інтенсивність і таємничість історії пригнічення жінок». Всесвітньо відома цитата з праці де Бовуар: «Жінкою не народжуються — нею стають». (uk)
 • Второй пол (фр. Le Deuxième Sexe) — книга, написанная в 1949 году женщиной-философом Симоной де Бовуар. Одна из самых известных работ автора, повествующая об обращении с женщинами на протяжении человеческой истории; часто рассматривается как один из основных философских трудов феминистского направления и как отправная точка феминизма второй волны. Бовуар разрабатывала и писала эту книгу около 14 месяцев. Книга была издана в двух томах, отдельные главы до этого появились в Les Temps Modernes. Святой Престол включил её в «Индекс запрещённых книг». Нэнси Бауэр, философ из Университета Тафтса, написала в 2004 году, что это книга о «распространённости, интенсивности и таинственности истории угнетения женщин». (ru)
 • 《第二性》(法語:Le Deuxième Sexe)是一部关于存在主义和女性主義的散文,在作者西蒙·波娃41岁时,1949年创作并出版。整部作品分为上下两卷,被公认为是一部哲学著作。波伏娃选择从存在主义角度出发展开论述。也正因如此,她的这部作品不仅仅是简单地论述了妇女在二战之后的状况,总的来说,这是一部哲学作品,从文学、历史、社会学、生物学和医学多方面进行丰富地举例和分析。整部作品通篇所想传达的理念是没有一个女人的命运是计划好的。排除人类的决定论,对于女性弱势这一事实以及导致这一事实的与生俱来的原因这两点,波伏娃在作品中都加以关注和论述。对于这个问题,存在主义暗示了整个人类的责任:波伏娃不仅控诉男人对于女人的歧视、卑鄙甚至有时残忍的所作所为,同时也指出了女人对于自己弱势地位的造成也有不可推卸的责任,波伏娃认为她们被动、屈服、缺乏雄心。作者因此认为女性解放的成功唯有依靠男性与女性的共同的坚定意志才能实现。在波伏娃看来,女性获得解放必须依靠以下两个途径:对于生育与否的自我决定权以及工作。《第二性》被译成各种语言,全球销量超过几百万册,时至今日,仍是女权哲学的“圣经”。 (zh)
dbo:author
dbo:nonFictionSubject
dbo:numberOfPages
 • 978 (xsd:positiveInteger)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
 • 680053 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
 • 35191 (xsd:nonNegativeInteger)
dbo:wikiPageRevisionID
 • 996924369 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:author
dbp:caption
 • First editions (en)
dbp:country
 • France (en)
dbp:language
 • French (en)
dbp:mediaType
 • Print (en)
dbp:name
 • The Second Sex (en)
dbp:pages
 • 978 (xsd:integer)
dbp:published
 • 1949 (xsd:integer)
dbp:subject
dbp:titleOrig
 • Le Deuxième Sexe (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
gold:hypernym
rdf:type
rdfs:comment
 • الجنس الآخر أو الجنس الثاني (بالفرنسية: Le Deuxième Sexe)‏ هو كتاب مهم في نشأة الحركات النسوية الغربية من تأليف الفيلسوفة الوجودية الفرنسية سيمون دي بوفوار ويعد أحد أفضل كتبها المعروفة، صدر لأول مرة بالفرنسية عام 1949. تطرح الفيلسوفة في الكتاب معاملة النساء على مر التاريخ، وغالباً ما يعتبر هذا الكتاب العمل الرئيسي للفلسفة النسوية، ونقطة انطلاق لموجة ثانية من النسوية. بوفوار أنهت بحثها وكتبت هذا الكتاب في حوالي 14 شهرا عندما كان عمرها 38 سنة. نشرته في مجلدين وظهرت بعض الفصول الأولى في صحيفة ( ). وضع هذا الكتاب مسبقاً في الفاتيكان على قائمة الكتب المحرّمة، حيث ألغيت هذه القائمة عام 1966. (ar)
 • Druhé pohlaví (Le deuxième sexe) je kniha Simone de Beauvoir (1908–1986) pojednávající o psychologii a postavení žen ve společnosti. Knihu autorka napsala v roce 1949, česky vyšla v nakladatelství Praha Orbis v roce 1966. (cs)
 • The Second Sex (bahasa Prancis: Le Deuxième Sexe) adalah buku tahun 1949 karya eksistensialis Simone de Beauvoir. Buku ini adalah salah satu karya Beauvoir yang paling terkenal, membahas mengenai perlakuan terhadap wanita di sepanjang sejarah dan sering dianggap sebagai karya utama dalam bidang filsafat feminis yang menandai dimulainya . Beauvoir meneliti dan menulis buku ini dalam waktu 14 bulan saat ia berusia 38 tahun. Ia menerbitkan buku ini dalam dua volume, dan beberapa bab pertama kali ditampilkan dalam . Vatikan menempatkan buku ini di Daftar Buku Terlarang. (in)
 • 『第二の性』(だいにのせい、仏語: Le Deuxième Sexe)は、1949年6月に刊行された、フランスの実存主義者シモーヌ・ド・ボーヴォワールの著作(ISBN:0-679-72451-6 、OCLC:20905133)。 女性への待遇について歴史を通して考察した作品であり、の代表的作品とされることも多い。 (ja)
 • Il secondo sesso (Le Deuxième Sexe) è un saggio della scrittrice e filosofa francese Simone de Beauvoir pubblicato a Parigi nel 1949 (Gallimard editore) e in Italia, dalla casa editrice il Saggiatore, nel 1961. È una delle opere più celebri e più importanti per il movimento femminista, tuttora riferimento imprescindibile per gli studi sulla questione femminile. (it)
 • De tweede sekse (originele Franse titel: Le Deuxième Sexe) is een essay, uitgebracht als tweedelig boek, dat Simone de Beauvoir op 41-jarige leeftijd schreef in 1949. Het is een van de bekendste werken van het feminisme en geldt als de oprichtingstekst voor de feministische beweging in Frankrijk. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt als referentie in feministische uiteenzettingen. Dit essay ligt aan de oorsprong van de bijnaam spirituele moeder van de tweede feministische golf die werd toegekend aan Simone de Beauvoir. De Nederlandse vertaling van Jan Hardenberg is van 1965 (eerste Nederlandse uitgave). (nl)
 • The Second Sex (French: Le Deuxième Sexe) is a 1949 book by the French existentialist Simone de Beauvoir, in which the author discusses the treatment of women throughout history. Beauvoir researched and wrote the book in about 14 months between 1946 and 1949. She published it in two volumes, Facts and Myths and Lived Experience (Les faits et les mythes and L'expérience vécue in French). Some chapters first appeared in Les Temps modernes. One of Beauvoir's best-known books, The Second Sex is often regarded as a major work of feminist philosophy and the starting point of second-wave feminism. (en)
 • O Segundo Sexo (Le Deuxième Sexe, em francês) é um livro escrito por Simone de Beauvoir, publicado originalmente em 1949 e uma das obras mais celebradas e importantes para o movimento feminista. O pensamento de Beauvoir analisa a situação da mulher na sociedade. No Brasil foi publicado em dois volumes: "Fatos e mitos" é o volume 1, e faz uma reflexão sobre mitos e fatos que condicionam a situação da mulher na sociedade. "A experiência vivida" é o volume 2, e analisa a condição feminina nas esferas sexual, psicológica, social e política. (pt)
 • Det andra könet (originaltitel: Le Deuxième Sexe) är en facklitterär bok från 1949 av Simone de Beauvoir. Boken räknas ofta som en av feminismens riktigt stora klassiker. (sv)
 • 《第二性》(法語:Le Deuxième Sexe)是一部关于存在主义和女性主義的散文,在作者西蒙·波娃41岁时,1949年创作并出版。整部作品分为上下两卷,被公认为是一部哲学著作。波伏娃选择从存在主义角度出发展开论述。也正因如此,她的这部作品不仅仅是简单地论述了妇女在二战之后的状况,总的来说,这是一部哲学作品,从文学、历史、社会学、生物学和医学多方面进行丰富地举例和分析。整部作品通篇所想传达的理念是没有一个女人的命运是计划好的。排除人类的决定论,对于女性弱势这一事实以及导致这一事实的与生俱来的原因这两点,波伏娃在作品中都加以关注和论述。对于这个问题,存在主义暗示了整个人类的责任:波伏娃不仅控诉男人对于女人的歧视、卑鄙甚至有时残忍的所作所为,同时也指出了女人对于自己弱势地位的造成也有不可推卸的责任,波伏娃认为她们被动、屈服、缺乏雄心。作者因此认为女性解放的成功唯有依靠男性与女性的共同的坚定意志才能实现。在波伏娃看来,女性获得解放必须依靠以下两个途径:对于生育与否的自我决定权以及工作。《第二性》被译成各种语言,全球销量超过几百万册,时至今日,仍是女权哲学的“圣经”。 (zh)
 • El segon sexe (Le Deuxième Sexe, en francés) és un llibre escrit el 1949 per Simone de Beauvoir, quan tenia 41 anys. Es tracta d'una de les obres més conegudes i més importants per al moviment feminista. De fet, és gràcies a aquesta obra que Simone de Beauvoir és tinguda com a «mare espiritual» de l'anomenada segona onada feminista. Això no vol dir, però, que El segon sexe no haja estat una obra polèmica des que va ser publicada. El segon sexe és una obra que parla dels problemes de la dona, per tant, i que per a moltes dones continua sent una anàlisi pertinent i útil sobre aquest tema. (ca)
 • El segundo sexo (en francés: Le Deuxième Sexe) es un libro escrito en 1949 por Simone de Beauvoir. Fue un rotundo éxito de ventas. Su autora comenzó a escribirlo cuando reflexionó sobre lo que había significado para ella el ser mujer. Comenzó a investigar acerca de la situación de las mujeres a lo largo de la historia y escribió este extenso ensayo que aborda cómo se ha concebido a la mujer, qué situaciones viven las mujeres y cómo se puede intentar que mejoren sus vidas y se amplíen sus libertades. (es)
 • Bigarren sexua (jatorrizko izenburua, frantsesez: Le Deuxième Sexe) Simone de Beauvoirrek idatzitako liburu bat da. Filosofian, XX. mendeko obrarik garrantzitsuenetarikotzat jotzen da. Salmentak arrakasta handia izan zuen. Lan hori idazten hasi zen beretzat emakume izatea zer izan zen aztertu eta hari buruz hausnartu zuenean. Historian emakumezkoek bizi izan dituzten egoerak ikertu zituen, eta horri buruzko saiakera luzea idatzi zuen. Bertan jaso zituen emakumezkoak nola irudikatu izan diren, zein egoera bizi izan dituzten, eta nola lor daitekeen haien bizimoduak hobetzea bai eta haien askatasunak zabaltzea ere. (eu)
 • Le Deuxième Sexe est un essai existentialiste et féministe de Simone de Beauvoir, paru en 1949. Cet essai est divisé en deux tomes.Le Deuxième Sexe n'a pas été écrit dans un but militant. L'écrivaine a voulu produire une somme à la façon des encyclopédies : tout connaître, tout dire dans les moindres détails. Mais l'essai s'inscrit aussi dans un plus large projet autobiographique. (fr)
 • Druga płeć – utwór Simone de Beauvoir z 1949 r. Jedno z czołowych dzieł filozofii feministycznej, szczególnie dla . De Beauvoir napisała Drugą płeć w wieku 41 lat. Jest to jedno z jej najsłynniejszych i najbardziej kontrowersyjnych dzieł, które zdobyło jej miano "duchowej matki" drugiej fali feminizmu. W Drugiej płci wymienionych jest wiele przykładów na nierówność między płciami, zwłaszcza z powodu nierównego podziału obowiązków domowych i słabego uczestnictwa kobiet w innych dziedzinach życiowych, jak np. polityka. (pl)
 • Второй пол (фр. Le Deuxième Sexe) — книга, написанная в 1949 году женщиной-философом Симоной де Бовуар. Одна из самых известных работ автора, повествующая об обращении с женщинами на протяжении человеческой истории; часто рассматривается как один из основных философских трудов феминистского направления и как отправная точка феминизма второй волны. Бовуар разрабатывала и писала эту книгу около 14 месяцев. Книга была издана в двух томах, отдельные главы до этого появились в Les Temps Modernes. Святой Престол включил её в «Индекс запрещённых книг». (ru)
 • «Друга стать», «Інша стать» (фр. Le Deuxième Sexe) — феміністсько-філософський двотомник Сімони де Бовуар у стилі полемічного роману, виданий французькою 1949 року, фундаментальне дослідження місця та ролі жінки в бутті, гендерної нерівності, системного утиску жінок та їх причин і механізмів. "Євангеліє європейського фемінізму", одна з найбільш знакових книжок ХХ століття, відправна точка , золотий фонд феміністської філософії (особливо ), перекладена майже на 40 мов. Ватикан вніс книгу в «Індекс заборонених книг». (uk)
rdfs:label
 • الجنس الآخر (ar)
 • El segon sexe (ca)
 • Druhé pohlaví (cs)
 • Das andere Geschlecht (de)
 • The Second Sex (en)
 • La dua sekso (eo)
 • Bigarren sexua (eu)
 • El segundo sexo (es)
 • Le Deuxième Sexe (fr)
 • The Second Sex (in)
 • 第二の性 (ja)
 • Il secondo sesso (it)
 • 제2의 성 (ko)
 • De tweede sekse (nl)
 • Druga płeć (pl)
 • Le Deuxième Sexe (pt)
 • Второй пол (ru)
 • Det andra könet (sv)
 • Друга стать (uk)
 • 第二性 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
 • Le Deuxième Sexe (en)
 • The Second Sex (en)
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of
Powered by OpenLink Virtuoso    This material is Open Knowledge     W3C Semantic Web Technology     This material is Open Knowledge    Valid XHTML + RDFa
This content was extracted from Wikipedia and is licensed under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License