The pygmy treeshrew (Tupaia minor) is a treeshrew species within the family Tupaiidae. It is native to Thailand, Malaysia and Indonesia.The generic name is derived from the Malay word tupai meaning squirrel or small animals that resemble squirrels.

Property Value
dbo:abstract
  • La tupaia pigmea (Tupaia minor) és una espècie de tupaia de la família dels tupaids. És originària d'Indonèsia, Malàisia i Tailàndia. (ca)
  • Das Zwergspitzhörnchen (Tupaia minor) kommt mit vier Unterarten in Südostasien vor. Tupaia minor minor, die Nominatform lebt auf Borneo, Pulau Banggi und Pulau Balambangan, Tupaia minor humeralis kommt auf Sumatra vor, Tupaia minor malaccana lebt auf der Malaiischen Halbinsel und Tupaia minor sincipis ist auf Singkep endemisch. (de)
  • La tupaya enana o tupaya pigmea (Tupaia minor) es una especie de tupaya perteneciente a la familia Tupaiidae. La especie es nativa de Tailandia, Malasia e Indonesia.​El nombre genérico deriva de la palabra malaya tupai significando ardilla o animal pequeño que se parece a una ardilla.​ (es)
  • Tupaia minor Tupaia generoko animalia da. Scandentia ordenaren barruko ugaztuna da. Tupaiidae familian sailkatuta dago. (eu)
  • Tupai kecil atau disebut juga tupai pygmy (Tupaia minor) adalah salah satu spesies tupai yang berada dalam famili . Spesies ini adalah spesies asli yang berada di wilayah Thailand, Malaysia, dan Indonesia. Nama yang dipakai hingga saat ini berasal dari kata dalam bahasa Melayu tupai yang dalam bahasa Inggris disebut squirrell yang memiliki arti lain dalam bahasa Indonesia yaitu bajing, dan hewan sejenis yang menyerupainya. (in)
  • La tupaia pigmea (Tupaia minor) è una specie di tupaia diffusa dall'India centro-orientale alle isole indonesiane di Giava e del Borneo. Se ne conoscono 5 sottospecie: * Tupaia minor caedis (Chasen & Kloss, 1931) * Tupaia minor humeralis (Robinson & Kloss, 1919) * Tupaia minor malaccana (Anderson, 1879) * Tupaia minor minor (Günther, 1876) * Tupaia minor sincipis (Lyon, 1911) Misura circa 25 cm di lunghezza, coda compresa: il dorso è di colore bruno-giallastro, più scuro man mano che dalla testa si prosegue verso il posteriore.Il ventre e la gola sono bianco crema. Sono animali diurni ed arboricoli: vivono in coppie stabili, che pattugliano costantemente il territorio alla ricerca di cibo (principalmente invertebrati) e per controllare l'eventuale presenza di intrusi, che vengono scacciati in malo modo. (it)
  • The pygmy treeshrew (Tupaia minor) is a treeshrew species within the family Tupaiidae. It is native to Thailand, Malaysia and Indonesia.The generic name is derived from the Malay word tupai meaning squirrel or small animals that resemble squirrels. (en)
  • ピグミーツパイ (Tupaia minor) は、東南アジアに生息する樹上性の小型哺乳類である。哺乳綱 ツパイ目(登木目) に属する。 (ja)
  • 피그미나무두더지(Tupaia minor)는 청서번티기과에 속하는 작은 나무두더지의 일종이다.인도네시아와 말레이시아 그리고 태국에서 발견된다. 속명은 말레이어로 "다람쥐" 또는 다람쥐를 닮은 작은 동물을 의미하는 "투파이"(tupai)에서 유래했다. (ko)
  • De kleine toepaja (Tupaia minor) is een zoogdier uit de familie van de echte toepaja's (Tupaiidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Günther in 1876. (nl)
  • Tupaia minor é uma espécie de mamífero arborícola da família Tupaiidae. Pode ser encontrana na Indonésia, Malásia e Tailândia. (pt)
  • Tupaia minor är en däggdjursart som beskrevs av Albert Günther 1876. Tupaia minor ingår i släktet Tupaia och familjen spetsekorrar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Arten når i genomsnitt en längd av 12,4 cm (utan svans) och den väger 50 till 70 g. Pälsen har på ovansidan och på extremiteternas utsida en guldfärgad till brun färg. Undersidan och extremiteternas insida bär krämfärgad till vit päls. Tupaia minor påminner liksom andra spetsekorrar om en ekorre i utseende men den har en spetsig nos och bara korta morrhår. Händer och fötter är utrustade med böjda skarpa klor och de har motsättliga tummar samt stortån. Denna spetsekorre förekommer på Malackahalvön, på Borneo och på Sumatra. Den vistas i låglandet och i bergstrakter upp till 1000 meter över havet (sällan upp till 1700 meter). Habitatet utgörs av olika slags skogar och dessutom besöks trädodlingar. Individerna är aktiva på dagen och de klättrar huvudsakligen i växtligheten. Ofta delar en vuxen hanne och en vuxen hona revir. Arten äter olika ryggradslösa djur som insekter och maskar samt frukter. I motsats till andra spetsekorrar ingår inga blad i födan. Honor föder en till tre ungar per kull. Annars är inte mycket känt om artens fortplantningssätt men det antas att den förökar sig likadan som andra spetsekorrar. (sv)
  • Малая тупайя (лат. Tupaia minor) — вид мелких млекопитающих из семейства тупайевых отряда тупай. Этот вид обитает в Таиланде, Малайзии и Индонезии. Их родовое название происходит от малайского слова Tupai, что значит «белка» или «мелкое животное, похожее на белку». (ru)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
  • 12518539 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 4807 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 985767005 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • Günther, 1876 (en)
dbp:genus
  • Tupaia (en)
dbp:name
  • Pygmy treeshrew (en)
dbp:rangeMap
  • Pygmy Treeshrew area.png (en)
dbp:rangeMapCaption
  • Pygmy treeshrew range (en)
dbp:species
  • minor (en)
dbp:status
  • LC (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • La tupaia pigmea (Tupaia minor) és una espècie de tupaia de la família dels tupaids. És originària d'Indonèsia, Malàisia i Tailàndia. (ca)
  • Das Zwergspitzhörnchen (Tupaia minor) kommt mit vier Unterarten in Südostasien vor. Tupaia minor minor, die Nominatform lebt auf Borneo, Pulau Banggi und Pulau Balambangan, Tupaia minor humeralis kommt auf Sumatra vor, Tupaia minor malaccana lebt auf der Malaiischen Halbinsel und Tupaia minor sincipis ist auf Singkep endemisch. (de)
  • La tupaya enana o tupaya pigmea (Tupaia minor) es una especie de tupaya perteneciente a la familia Tupaiidae. La especie es nativa de Tailandia, Malasia e Indonesia.​El nombre genérico deriva de la palabra malaya tupai significando ardilla o animal pequeño que se parece a una ardilla.​ (es)
  • Tupaia minor Tupaia generoko animalia da. Scandentia ordenaren barruko ugaztuna da. Tupaiidae familian sailkatuta dago. (eu)
  • Tupai kecil atau disebut juga tupai pygmy (Tupaia minor) adalah salah satu spesies tupai yang berada dalam famili . Spesies ini adalah spesies asli yang berada di wilayah Thailand, Malaysia, dan Indonesia. Nama yang dipakai hingga saat ini berasal dari kata dalam bahasa Melayu tupai yang dalam bahasa Inggris disebut squirrell yang memiliki arti lain dalam bahasa Indonesia yaitu bajing, dan hewan sejenis yang menyerupainya. (in)
  • The pygmy treeshrew (Tupaia minor) is a treeshrew species within the family Tupaiidae. It is native to Thailand, Malaysia and Indonesia.The generic name is derived from the Malay word tupai meaning squirrel or small animals that resemble squirrels. (en)
  • ピグミーツパイ (Tupaia minor) は、東南アジアに生息する樹上性の小型哺乳類である。哺乳綱 ツパイ目(登木目) に属する。 (ja)
  • 피그미나무두더지(Tupaia minor)는 청서번티기과에 속하는 작은 나무두더지의 일종이다.인도네시아와 말레이시아 그리고 태국에서 발견된다. 속명은 말레이어로 "다람쥐" 또는 다람쥐를 닮은 작은 동물을 의미하는 "투파이"(tupai)에서 유래했다. (ko)
  • De kleine toepaja (Tupaia minor) is een zoogdier uit de familie van de echte toepaja's (Tupaiidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Günther in 1876. (nl)
  • Tupaia minor é uma espécie de mamífero arborícola da família Tupaiidae. Pode ser encontrana na Indonésia, Malásia e Tailândia. (pt)
  • Малая тупайя (лат. Tupaia minor) — вид мелких млекопитающих из семейства тупайевых отряда тупай. Этот вид обитает в Таиланде, Малайзии и Индонезии. Их родовое название происходит от малайского слова Tupai, что значит «белка» или «мелкое животное, похожее на белку». (ru)
  • La tupaia pigmea (Tupaia minor) è una specie di tupaia diffusa dall'India centro-orientale alle isole indonesiane di Giava e del Borneo. Se ne conoscono 5 sottospecie: * Tupaia minor caedis (Chasen & Kloss, 1931) * Tupaia minor humeralis (Robinson & Kloss, 1919) * Tupaia minor malaccana (Anderson, 1879) * Tupaia minor minor (Günther, 1876) * Tupaia minor sincipis (Lyon, 1911) Misura circa 25 cm di lunghezza, coda compresa: il dorso è di colore bruno-giallastro, più scuro man mano che dalla testa si prosegue verso il posteriore.Il ventre e la gola sono bianco crema. (it)
  • Tupaia minor är en däggdjursart som beskrevs av Albert Günther 1876. Tupaia minor ingår i släktet Tupaia och familjen spetsekorrar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Arten når i genomsnitt en längd av 12,4 cm (utan svans) och den väger 50 till 70 g. Pälsen har på ovansidan och på extremiteternas utsida en guldfärgad till brun färg. Undersidan och extremiteternas insida bär krämfärgad till vit päls. Tupaia minor påminner liksom andra spetsekorrar om en ekorre i utseende men den har en spetsig nos och bara korta morrhår. Händer och fötter är utrustade med böjda skarpa klor och de har motsättliga tummar samt stortån. (sv)
rdfs:label
  • Tupaia pigmea (ca)
  • Zwergspitzhörnchen (de)
  • Tupaia minor (es)
  • Pygmy treeshrew (en)
  • Tupaia minor (eu)
  • Tupai kecil (in)
  • Tupaia minor (it)
  • ピグミーツパイ (ja)
  • 피그미나무두더지 (ko)
  • Kleine toepaja (nl)
  • Малая тупайя (ru)
  • Tupaia minor (pt)
  • Tupaia minor (sv)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is dbp:imageCaption of
is foaf:primaryTopic of