The Phayre's leaf monkey (Trachypithecus phayrei), also known as Phayre's langur, is a species of lutung native to Southeast Asia including India, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos, Vietnam and China. It is listed as Endangered on the IUCN Red List and is threatened by hunting and loss of habitat.The species epithet commemorates Arthur Purves Phayre. The three accepted subspecies of this lutung are: * T. p. crepusculus * T. p. phayrei * T. p. shanicus

Property Value
dbo:abstract
  • El langur de Phayre (Trachypithecus phayrei) és una espècie de primat de la família dels cercopitècids. Viu a l'est de Bangla Desh, el sud-oest de la Xina, el nord-est de l'Índia, Laos, Myanmar, Tailàndia i el Vietnam. El seu hàbitat natural són els boscos perennes i semiperennes primaris i boscos secundaris, els boscos caducifolis humits mixtos i zones amb bambú. A vegades s'apropa a les plantacions de te. Està amenaçat per la caça i la destrucció d'hàbitat. (ca)
  • La griza presbito (Presbytis phayrei) el la ordo de primatoj kaj familio de cerkopitekedoj vidiĝas en la provinco Junnan de Ĉinio kaj ankaŭ en Hindio kaj la Hindoĉina Duoninsulo. Ĝi havas delikatan korpon kun longaj kaj maldikaj membroj. Ĝiaj manoj kaj piedoj estas longaj kaj mallarĝaj kun poleksoj tre stumpaj kaj la ceteraj kvar fingroj longaj kaj maldikaj. Ĝi ne havas vangan saketon kaj ĝia vosto estas pli longa ol ĝia korpo. La diversspecaj presbitoj similas unu al alia kaj distingiĝas unu de alia ĉefe per siaj malsamaj harkoloroj. La ŝultroj kaj dorso de la griza presbito surhavas grizbrunan hararon, ĝiaj brusto kaj abdomeno estas grizblankaj; ĉirkaŭ ĝiaj okuloj kaj buŝo troviĝas blankaj rondaj makuloj. La grizaj presbitoj loĝas en arbaroj de la tropika kaj subtropika zonoj. Ĝenerale ili agas sur la pinto de arboj. Ili, kun svelta kaj eleganta korpo, estas facilmovaj kaj lerte saltadas inter arboj. Ili vivas en aroj laŭ familio, kaj iras serĉi nutraĵojn frumatene kaj vespere, kaj en tagmezo, kiam fariĝas varmege, ili ripozas en ombroj. Ili manĝas foliojn, burĝonojn, florojn kaj diversajn fruktojn. Ili agadas ĉefe sur arboj kaj malofte surtere, kaj iradas kvarpiede. La diversspecaj presbitoj havas similajn vivkutimojn. Por alkutimiĝi al manĝado de folioj, ilia stomako dividiĝas en kelkajn ventriklojn, tio faciligas asimili la englutajojn. Ĉe la galveziko kaj intesto de iuj presbitoj troviĝas kalkulusoj similaj al tiuj de sovaĝaj kaproj, iuj el ili eĉ havas grandecon de kokovo. La kalkuluso formiĝas el la englutitaj haroj kaj kalcia karbonato kaj estas tre malmola. La popolanoj de Bangladeŝo opinias, ke la kalkuluso de la griza presbito havas specialan kuracefikon, tial ĝi estas altvalora. Por akiri kalkulusojn oni senbride kaptis la presbitojn, ke ilia nombro fariĝis tre malgranda. (eo)
  • Der Phayre-Brillenlangur (Trachypithecus phayrei), auch als Phayres Schlankaffe bezeichnet, ist eine Primatenart aus der Gattung der Haubenlanguren. Das Artepitheton bezieht sich auf Sir Arthur Purves Phayre (1812–1885), den ersten Generalkommissar von Britisch-Burma (heute Myanmar). (de)
  • Trachypithecus phayrei Trachypithecus Asiako Colobinae primateetako espezie bat da. Asiako Hegoekialdean bizi dira, Bangladesh, India, Myanmar, Txina, Tailandia, Laos eta Vietnamen. Batez ere zuhaitzetan bizi dira, eta espezie askoren hostoak jaten dituzte. Batez ere , , , , sp., , , , , , , , , Ficus indica, eta zuhaitzetako hostoak jaten dituzte. (eu)
  • El lutung o langur de Phayre (Trachypithecus phayrei), es una especie de primate catarrino perteneciente a la familia Cercopithecidae que habita en el sureste de Asia.​ El nombre específico se puso en honor de . Su rango incluye Bangladés, este de la India, Birmania, sur de China, mitad norte de Tailandia, Laos y Vietnam.​ Es principalmente arbóreo y se alimenta de hojas de un gran número de especies. Un estudio realizado en Tripura India, encontró que las principales especies son , , , , Litsea sp., , , Gmelina arborea, , , , , , Ficus indica. y .​ Se reconocen tres subespecies:​ * T. phayrei phayrei * T. phayrei crepusculus * T. phayrei shanicus (es)
  • Le Semnopithèque de Phayre (Trachypithecus phayrei) est une espèce en danger qui fait partie des Primates d'Asie du Sud-Est. Ce singe est un semnopithèque de la famille des Cercopithecidae. (fr)
  • The Phayre's leaf monkey (Trachypithecus phayrei), also known as Phayre's langur, is a species of lutung native to Southeast Asia including India, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos, Vietnam and China. It is listed as Endangered on the IUCN Red List and is threatened by hunting and loss of habitat.The species epithet commemorates Arthur Purves Phayre. It is mostly arboreal and feeds on leaves of many tree species. In Tripura, India, it mainly feeds on leaves of Albizia procera, Albizzia lebbek and A. stipulata, Melocanna bambusoides, Macaranga denticulata, Callicarpa arborea, Dillenia pentagyna, Litsea sp., Mikania scandens, Gmelina arborea, Artocarpus chaplasha, Syzygium fruticosum, Ficus racemosa, Ficus hispida, Ficus indica, and F. fistulosa. The three accepted subspecies of this lutung are: * T. p. crepusculus * T. p. phayrei * T. p. shanicus (en)
  • Il presbite di Phayre o langur di Phayre (Trachypithecus phayrei Blyth, 1847) è un primate catarrino della famiglia dei cercopitecidi: in particolare appartiene alla tribù dei Presbytini (sottofamiglia Colobinae). (it)
  • 페이어잎원숭이 (Trachypithecus phayrei) 또는 페이어랑구르는 동남아시아에서 발견되는 루뚱원숭이의 일종이다. 이 종의 이름은 를 기념하기 위하여 붙여진 이름이다. 이 종은 초기에는 잎원숭이속(Presbytis)에 속한 Presbytis phayrei로 명명되었다. 방글라데시, 인도, 미얀마, 중국, 태국, 라오스 그리고 베트남을 포함한 지역에 분포한다. 이들은 대부분을 나무 위에서 생활하는 수목형 동물이며, 많은 종의 나뭇잎을 먹는다. 인도 트리푸라에서의 연구에 의하면, 이들의 주 먹이는 Albizzia procera, Melocanna bambusoides, Callicarpa arborea, Dillenia pentagyna, Litsea sp., Albizzia lebbek, Mikania scandens, Gmelina arborea, Artocarpus chaplasha, Syzygium fruticosum, Ficus fistulosa, Ficus racemosa, Ficus hispida, Ficus indica. Macaranga denticulata와 Albizzia stipulata 나무의 잎이다. 이 루뚱원숭이는 3종의 아종이 명명되어 있다.: * Trachypithecus phayrei phayrei * Trachypithecus phayrei crepusculus * Trachypithecus phayrei shanicus (ko)
  • De phayrelangoer (Trachypithecus phayrei) is een zoogdier uit de familie van de apen van de Oude Wereld (Cercopithecidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Blyth in 1847. (nl)
  • O langur-de-phayre (Trachypithecus pahyrei), também conhecido como macaco-folha-de-phayre é uma das 17 espécies de Trachypithecus. É encontrado principalmente em Mianmar e na Tailândia. (pt)
  • Trachypithecus phayrei (лат.) — вид приматов из семейства мартышковых. (ru)
  • Trachypithecus phayrei är en däggdjursart som först beskrevs av Edward Blyth 1847. Trachypithecus phayrei ingår i släktet Trachypithecus och familjen markattartade apor. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) samt IUCN skiljer mellan tre underarter. Denna primat förekommer i Bangladesh, östra Indien (delstater Assam, Mizoram och Tripura), södra Kina (Yunnan), Burma, Laos, norra Thailand och norra Vietnam. Arten vistas i olika slags skogar, ibland med bambu som dominerande växt. Den uppsöker även odlade områden. Arten har mörkgrå päls med silver skugga på armar, låren och svansen. Händer, fötter och ögonbrynen är svarta. Områden kring ögonen och munnen är bara glest täckt med hår och där finns vitaktig hud. Ibland är pälsen vid buken vitaktig. Kroppslängden (huvud och bål) varierar mellan 42 och 60 cm och därtill kommer en cirka 77 cm lång svans. Hanar är med genomsnittlig 8 kg tyngre än honor som når ungefär 7 kg. Trachypithecus phayrei klättrar vanligen i växtligheten och är aktiv på dagen. Den äter främst blad, samt frukter och unga växtskott. Individerna bildar flockar med genomsnittlig 8,8 medlemmar som består av en hane, flera honor och deras ungar. Sällan förekommer en underordnad hane i samma flock. Honor föder en unge per kull efter cirka 205 dagar dräktighet. Ungen har i början sandfärgad päls. Primaten jagas bland annat för köttets och besoarstenarnas skull. IUCN uppskattar att beståndet minskade med 50 procent under de senaste 36 åren (tre generationer) och kategoriserar arten globalt som starkt hotad. (sv)
  • Trachypithecus phayrei (Лутунг Фейра) — вид приматів з роду Trachypithecus родини Мавпові. Вид названий на честь сера Артура Пурса Фейра, англ. Arthur Purves Phayre (1812-1885), першого колоніального адміністратора британської Бірми (нині М'янма). (uk)
  • 菲氏葉猴(學名:Trachypithecus phayrei),屬於烏葉猴屬,分佈于東南亞的孟加拉國、印度、緬甸、泰國、老撾和越南,在中國主要見於雲南南部。 菲氏葉猴是樹栖性猴,以各種樹葉為食。 菲氏葉猴分成三个亚种 * Trachypithecus phayrei phayrei * Trachypithecus phayrei crepusculus * Trachypithecus phayrei shanicus (zh)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 10230775 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 3007 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 984625141 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • (en)
dbp:genus
  • Trachypithecus (en)
dbp:name
  • Phayre's leaf monkey (en)
dbp:rangeMap
  • Phayre's Leaf Monkey area.png (en)
dbp:rangeMapCaption
  • Phayre's leaf monkey range (en)
dbp:species
  • phayrei (en)
dbp:status
  • EN (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • El langur de Phayre (Trachypithecus phayrei) és una espècie de primat de la família dels cercopitècids. Viu a l'est de Bangla Desh, el sud-oest de la Xina, el nord-est de l'Índia, Laos, Myanmar, Tailàndia i el Vietnam. El seu hàbitat natural són els boscos perennes i semiperennes primaris i boscos secundaris, els boscos caducifolis humits mixtos i zones amb bambú. A vegades s'apropa a les plantacions de te. Està amenaçat per la caça i la destrucció d'hàbitat. (ca)
  • Der Phayre-Brillenlangur (Trachypithecus phayrei), auch als Phayres Schlankaffe bezeichnet, ist eine Primatenart aus der Gattung der Haubenlanguren. Das Artepitheton bezieht sich auf Sir Arthur Purves Phayre (1812–1885), den ersten Generalkommissar von Britisch-Burma (heute Myanmar). (de)
  • Trachypithecus phayrei Trachypithecus Asiako Colobinae primateetako espezie bat da. Asiako Hegoekialdean bizi dira, Bangladesh, India, Myanmar, Txina, Tailandia, Laos eta Vietnamen. Batez ere zuhaitzetan bizi dira, eta espezie askoren hostoak jaten dituzte. Batez ere , , , , sp., , , , , , , , , Ficus indica, eta zuhaitzetako hostoak jaten dituzte. (eu)
  • Le Semnopithèque de Phayre (Trachypithecus phayrei) est une espèce en danger qui fait partie des Primates d'Asie du Sud-Est. Ce singe est un semnopithèque de la famille des Cercopithecidae. (fr)
  • Il presbite di Phayre o langur di Phayre (Trachypithecus phayrei Blyth, 1847) è un primate catarrino della famiglia dei cercopitecidi: in particolare appartiene alla tribù dei Presbytini (sottofamiglia Colobinae). (it)
  • De phayrelangoer (Trachypithecus phayrei) is een zoogdier uit de familie van de apen van de Oude Wereld (Cercopithecidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Blyth in 1847. (nl)
  • O langur-de-phayre (Trachypithecus pahyrei), também conhecido como macaco-folha-de-phayre é uma das 17 espécies de Trachypithecus. É encontrado principalmente em Mianmar e na Tailândia. (pt)
  • Trachypithecus phayrei (лат.) — вид приматов из семейства мартышковых. (ru)
  • Trachypithecus phayrei (Лутунг Фейра) — вид приматів з роду Trachypithecus родини Мавпові. Вид названий на честь сера Артура Пурса Фейра, англ. Arthur Purves Phayre (1812-1885), першого колоніального адміністратора британської Бірми (нині М'янма). (uk)
  • 菲氏葉猴(學名:Trachypithecus phayrei),屬於烏葉猴屬,分佈于東南亞的孟加拉國、印度、緬甸、泰國、老撾和越南,在中國主要見於雲南南部。 菲氏葉猴是樹栖性猴,以各種樹葉為食。 菲氏葉猴分成三个亚种 * Trachypithecus phayrei phayrei * Trachypithecus phayrei crepusculus * Trachypithecus phayrei shanicus (zh)
  • La griza presbito (Presbytis phayrei) el la ordo de primatoj kaj familio de cerkopitekedoj vidiĝas en la provinco Junnan de Ĉinio kaj ankaŭ en Hindio kaj la Hindoĉina Duoninsulo. Ĝi havas delikatan korpon kun longaj kaj maldikaj membroj. Ĝiaj manoj kaj piedoj estas longaj kaj mallarĝaj kun poleksoj tre stumpaj kaj la ceteraj kvar fingroj longaj kaj maldikaj. Ĝi ne havas vangan saketon kaj ĝia vosto estas pli longa ol ĝia korpo. La diversspecaj presbitoj similas unu al alia kaj distingiĝas unu de alia ĉefe per siaj malsamaj harkoloroj. La ŝultroj kaj dorso de la griza presbito surhavas grizbrunan hararon, ĝiaj brusto kaj abdomeno estas grizblankaj; ĉirkaŭ ĝiaj okuloj kaj buŝo troviĝas blankaj rondaj makuloj. (eo)
  • The Phayre's leaf monkey (Trachypithecus phayrei), also known as Phayre's langur, is a species of lutung native to Southeast Asia including India, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos, Vietnam and China. It is listed as Endangered on the IUCN Red List and is threatened by hunting and loss of habitat.The species epithet commemorates Arthur Purves Phayre. The three accepted subspecies of this lutung are: * T. p. crepusculus * T. p. phayrei * T. p. shanicus (en)
  • El lutung o langur de Phayre (Trachypithecus phayrei), es una especie de primate catarrino perteneciente a la familia Cercopithecidae que habita en el sureste de Asia.​ El nombre específico se puso en honor de . Su rango incluye Bangladés, este de la India, Birmania, sur de China, mitad norte de Tailandia, Laos y Vietnam.​ Es principalmente arbóreo y se alimenta de hojas de un gran número de especies. Un estudio realizado en Tripura India, encontró que las principales especies son , , , , Litsea sp., , , Gmelina arborea, , , , , , Ficus indica. y .​ Se reconocen tres subespecies:​ (es)
  • 페이어잎원숭이 (Trachypithecus phayrei) 또는 페이어랑구르는 동남아시아에서 발견되는 루뚱원숭이의 일종이다. 이 종의 이름은 를 기념하기 위하여 붙여진 이름이다. 이 종은 초기에는 잎원숭이속(Presbytis)에 속한 Presbytis phayrei로 명명되었다. 방글라데시, 인도, 미얀마, 중국, 태국, 라오스 그리고 베트남을 포함한 지역에 분포한다. 이들은 대부분을 나무 위에서 생활하는 수목형 동물이며, 많은 종의 나뭇잎을 먹는다. 인도 트리푸라에서의 연구에 의하면, 이들의 주 먹이는 Albizzia procera, Melocanna bambusoides, Callicarpa arborea, Dillenia pentagyna, Litsea sp., Albizzia lebbek, Mikania scandens, Gmelina arborea, Artocarpus chaplasha, Syzygium fruticosum, Ficus fistulosa, Ficus racemosa, Ficus hispida, Ficus indica. Macaranga denticulata와 Albizzia stipulata 나무의 잎이다. (ko)
  • Trachypithecus phayrei är en däggdjursart som först beskrevs av Edward Blyth 1847. Trachypithecus phayrei ingår i släktet Trachypithecus och familjen markattartade apor. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) samt IUCN skiljer mellan tre underarter. Denna primat förekommer i Bangladesh, östra Indien (delstater Assam, Mizoram och Tripura), södra Kina (Yunnan), Burma, Laos, norra Thailand och norra Vietnam. Arten vistas i olika slags skogar, ibland med bambu som dominerande växt. Den uppsöker även odlade områden. (sv)
rdfs:label
  • Langur de Phayre (ca)
  • Phayre-Brillenlangur (de)
  • Griza presbito (eo)
  • Trachypithecus phayrei (es)
  • Phayre's leaf monkey (en)
  • Trachypithecus phayrei (eu)
  • Semnopithèque de Phayre (fr)
  • Trachypithecus phayrei (it)
  • 페이어잎원숭이 (ko)
  • Phayrelangoer (nl)
  • Trachypithecus phayrei (ru)
  • Trachypithecus phayrei (pt)
  • Trachypithecus phayrei (sv)
  • Trachypithecus phayrei (uk)
  • 菲氏葉猴 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of