The naked-rumped pouched bat (Saccolaimus saccolaimus), also known as pouched tomb bat, is a species of sac-winged bat in the family Emballonuridae. It is found in Australia, Bangladesh, India, Indonesia, Malaysia, Papua New Guinea, the Philippines, Solomon Islands, Sri Lanka, Thailand, and possibly Myanmar. The animal is known as පැස් පිරි-වවුලා (paes piri wawulaa) in Sinhala.

Property Value
dbo:abstract
  • El ratpenat de cua de beina de Blyth (Saccolaimus saccolaimus) és una espècie de ratpenat de la família dels embal·lonúrids que es troba a Austràlia, Bangladesh, Índia, Indonèsia, Malàisia, Papua Nova Guinea, Filipines, Illes Salomó, Sri Lanka, Tailàndia i, possiblement també, a Birmània. (ca)
  • Saccolaimus saccolaimus es una especie de murciélago de la familia Emballonuridae. (es)
  • Saccolaimus saccolaimus generoko animalia da. Chiropteraren barruko azpifamilia eta familian sailkatuta dago (eu)
  • Saccolaimus saccolaimus (Temminck, 1838) è un pipistrello della famiglia degli Emballonuridi diffuso nell'Ecozona orientale e in quella australasiana. (it)
  • The naked-rumped pouched bat (Saccolaimus saccolaimus), also known as pouched tomb bat, is a species of sac-winged bat in the family Emballonuridae. It is found in Australia, Bangladesh, India, Indonesia, Malaysia, Papua New Guinea, the Philippines, Solomon Islands, Sri Lanka, Thailand, and possibly Myanmar. The animal is known as පැස් පිරි-වවුලා (paes piri wawulaa) in Sinhala. (en)
  • 벌거숭이궁둥이주머니박쥐 또는 주머니무덤박쥐(Saccolaimus saccolaimus)는 대꼬리박쥐과에 속하는 박쥐의 일종이다. 오스트레일리아와 방글라데시, 인도, 인도네시아, 말레이시아, 파푸아뉴기니, 필리핀, 솔로몬 제도, 스리랑카, 타이에서 발견되며, 미얀마에서도 서식하는 것으로 추정된다. (ko)
  • Saccolaimus saccolaimus is een vleermuis uit het geslacht Saccolaimus die voorkomt van India en Sri Lanka tot de Filipijnen, Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden en Australië. De verspreiding is in veel gevallen onderbroken: in de Filipijnen komt de soort voor zover bekend alleen op Catanduanes, Mindanao, Negros en Palawan voor, op Nieuw-Guinea is de soort slechts eenmaal gevonden, in de Molukken is de soort alleen van Ternate, Halmahera en de Talaud-eilanden bekend, en ten oosten van Nieuw-Guinea alleen van Nieuw-Brittannië, Bougainville en Guadalcanal. In Australië zijn er twee gescheiden populaties in Noordoost-Queensland en het noorden van het Noordelijk Territorium. Deze soort omvat vijf ondersoorten: S. s. affinis Dobson, 1875 (verspreiding niet gepubliceerd, maar typelocatie op Borneo), S. s. crassus Blyth, 1844 (India), S. s. nudicluniatus De Vis, 1905 (Australië en Nieuw-Guinea), S. s. saccolaimus (Temminck, 1838) (India tot Guadalcanal) en S. s. pluto Miller, 1910 (Filipijnen). De bovenkant van het lichaam is roodbruin met wat witte vlekken, de onderkant grijsbruin. Het gezicht en de oren zijn lichtbruin, de vleugels olijfbruin. Een deel van de onderrug is onbehaard. De vorm in het Australische Noordelijk Territorium is groter en donkerder en heeft minder witte vlekken dan de vorm uit Queensland. In Queensland bedraagt de voorarmlengte 72 tot 77 mm, de kop-romplengte 81 tot 96 mm, de oorlengte 16 tot 18 mm en het gewicht 49 tot 55 gram, maar in het Noordelijk Territorium bedraagt de voorarmlengte 77 tot 80 mm, de kop-romplengte 88 tot 96 mm, de oorlengte 22 mm en het gewicht 61 gram. Drie exemplaren uit Guadalcanal hadden een voorarmlengte van 67,0 tot 67,4 mm. Deze soort roest in boomholtes en vliegt boven de vegetatie; het is een snelle vlieger. Op een harde ondergrond is het een beweeglijk dier, dat zich op zijn vier poten snel kan bewegen. (nl)
  • Saccolaimus saccolaimus é uma espécie de morcego da família Emballonuridae. Pode ser encontrada na Austrália, Bangladesh, Índia, Indonésia, Malásia, Papua-Nova Guiné, Filipinas, Ilhas Salomão, Sri Lanka, Tailândia e possivelmente em Myanmar. (pt)
  • Saccolaimus saccolaimus är en fladdermusart som först beskrevs av Coenraad Jacob Temminck 1838. Saccolaimus saccolaimus ingår i släktet Saccolaimus och familjen frisvansade fladdermöss. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) skiljer mellan fyra underarter. Arten når en vikt av cirka 50 g. Den har rödbrun till svart päls på ovansidan och en nästan naken undersida. Svansens spets är inte inbäddad i den del av flygmembranen som ligger mellan bakbenen. På Filippinerna är arten men en absolut kroppslängd av 103 till 117 mm, inklusive en 20 till 28 mm lång svans och med en vikt av 28 till 36 g mindre. Den har där 66 till 71 mm långa underarmar, 15 till 19 mm långa bakfötter och 16 till 20 mm stora öron. Huvudet kännetecknas av stora ögon, en näsa som saknar hudflikar (blad) och av en kort tragus i örat. På ovansidan kan glest fördelade vita punkter förekomma. Arten har liksom andra släktmedlemmar en säckformig körtel under hakan. Undersidan har en mörkbrun till svart färg. Denna fladdermus förekommer med flera från varandra skilda populationer i södra Asien och i den australiska regionen. Utbredningsområdet sträcker sig från Indien till Salomonöarna. Arten vistas i låglandet och i bergstrakter upp till 1200 meter över havet. Habitatet utgörs av skogar och odlade områden. Individerna lämnar viloplatsen tidigt på kvällen för att jaga insekter som skalbaggar, myror och termiter. Viloplatsen är grottor, bergssprickor, byggnader eller trädens håligheter. Där bildas flockar med ett tiotal till några hundra medlemmar. Honor föder en unge per kull. Saccolaimus saccolaimus flyger oftast hög över marken med större hastighet. (sv)
  • Saccolaimus saccolaimus — є одним з видів мішкокрилих кажанів родини Emballonuridae. (uk)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
  • 12189116 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 7144 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 982140988 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • Temminck, 1838 (en)
dbp:genus
  • Saccolaimus (en)
dbp:name
  • Naked-rumped pouched bat (en)
dbp:rangeMap
  • Naked-Rumped Pouched Bat area.png (en)
dbp:rangeMapCaption
  • Naked-rumped pouched bat range (en)
dbp:species
  • saccolaimus (en)
dbp:status
  • LC (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • El ratpenat de cua de beina de Blyth (Saccolaimus saccolaimus) és una espècie de ratpenat de la família dels embal·lonúrids que es troba a Austràlia, Bangladesh, Índia, Indonèsia, Malàisia, Papua Nova Guinea, Filipines, Illes Salomó, Sri Lanka, Tailàndia i, possiblement també, a Birmània. (ca)
  • Saccolaimus saccolaimus es una especie de murciélago de la familia Emballonuridae. (es)
  • Saccolaimus saccolaimus generoko animalia da. Chiropteraren barruko azpifamilia eta familian sailkatuta dago (eu)
  • Saccolaimus saccolaimus (Temminck, 1838) è un pipistrello della famiglia degli Emballonuridi diffuso nell'Ecozona orientale e in quella australasiana. (it)
  • The naked-rumped pouched bat (Saccolaimus saccolaimus), also known as pouched tomb bat, is a species of sac-winged bat in the family Emballonuridae. It is found in Australia, Bangladesh, India, Indonesia, Malaysia, Papua New Guinea, the Philippines, Solomon Islands, Sri Lanka, Thailand, and possibly Myanmar. The animal is known as පැස් පිරි-වවුලා (paes piri wawulaa) in Sinhala. (en)
  • 벌거숭이궁둥이주머니박쥐 또는 주머니무덤박쥐(Saccolaimus saccolaimus)는 대꼬리박쥐과에 속하는 박쥐의 일종이다. 오스트레일리아와 방글라데시, 인도, 인도네시아, 말레이시아, 파푸아뉴기니, 필리핀, 솔로몬 제도, 스리랑카, 타이에서 발견되며, 미얀마에서도 서식하는 것으로 추정된다. (ko)
  • Saccolaimus saccolaimus é uma espécie de morcego da família Emballonuridae. Pode ser encontrada na Austrália, Bangladesh, Índia, Indonésia, Malásia, Papua-Nova Guiné, Filipinas, Ilhas Salomão, Sri Lanka, Tailândia e possivelmente em Myanmar. (pt)
  • Saccolaimus saccolaimus — є одним з видів мішкокрилих кажанів родини Emballonuridae. (uk)
  • Saccolaimus saccolaimus is een vleermuis uit het geslacht Saccolaimus die voorkomt van India en Sri Lanka tot de Filipijnen, Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden en Australië. De verspreiding is in veel gevallen onderbroken: in de Filipijnen komt de soort voor zover bekend alleen op Catanduanes, Mindanao, Negros en Palawan voor, op Nieuw-Guinea is de soort slechts eenmaal gevonden, in de Molukken is de soort alleen van Ternate, Halmahera en de Talaud-eilanden bekend, en ten oosten van Nieuw-Guinea alleen van Nieuw-Brittannië, Bougainville en Guadalcanal. In Australië zijn er twee gescheiden populaties in Noordoost-Queensland en het noorden van het Noordelijk Territorium. Deze soort omvat vijf ondersoorten: S. s. affinis Dobson, 1875 (verspreiding niet gepubliceerd, maar typelocatie op Borneo) (nl)
  • Saccolaimus saccolaimus är en fladdermusart som först beskrevs av Coenraad Jacob Temminck 1838. Saccolaimus saccolaimus ingår i släktet Saccolaimus och familjen frisvansade fladdermöss. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Wilson & Reeder (2005) skiljer mellan fyra underarter. (sv)
rdfs:label
  • Ratpenat de cua de beina de Blyth (ca)
  • Naked-rumped pouched bat (en)
  • Saccolaimus saccolaimus (es)
  • Saccolaimus saccolaimus (eu)
  • Saccolaimus saccolaimus (it)
  • 벌거숭이궁둥이주머니박쥐 (ko)
  • Saccolaimus saccolaimus (nl)
  • Saccolaimus saccolaimus (pt)
  • Saccolaimus saccolaimus (sv)
  • Saccolaimus saccolaimus (uk)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of