The Indian elephant (Elephas maximus indicus) is one of three extant recognised subspecies of the Asian elephant and native to mainland Asia. Since 1986, the Asian elephant has been listed as Endangered on the IUCN Red List as the wild population has declined by at least 50% since the 1930s to 1940s, i.e. three elephant generations. The Asian elephant is threatened by habitat loss, degradation and fragmentation.

Property Value
dbo:abstract
  • فيل هندي (الاسم العلمي:Elephas maximus indicus) (بالإنجليزية: Indian elephant) هو نويع من الحيوانات يتبع نوع الفيل الآسيوي الكبير من جنس الفيل الآسيوي. (ar)
  • Slon indický (Elephas maximus indicus) je poddruh slona z čeledi slonové (Elephantidae). (cs)
  • Der Indische Elefant (Elephas maximus indicus) ist einer von drei Unterarten des Asiatischen Elefanten. Er ist auf dem asiatischen Kontinent heimisch. Seit 1986 wird Elephas maximus von der IUCN als stark gefährdet eingestuft, weil sich die Population über die letzten drei Generationen um mindestens 50 % verringert hat. Asiatische Elefanten sind bedroht durch Verlust, Degradation und Fragmentierung des Lebensraumes. (de)
  • El elefante indio (Elephas maximus indicus) es una de las cuatro subespecies de elefante asiático que existen.​ Es la segunda en tamaño, y generalmente son tan altos como los de elefantes de Ceilán, aunque un poco menos pesados. La mayoría de los individuos presenta colmillos. Es la subespecie más abundante, con bolsas de población distribuidas desde la India hasta la península de Malaca. (es)
  • L'éléphant indien (Elephas maximus indicus) est l'une des sous-espèces de l'éléphant d'Asie (Elephas maximus). C'est un mammifère de la famille des éléphantidés. Il fait partie des éléphants contemporains survivants. (fr)
  • The Indian elephant (Elephas maximus indicus) is one of three extant recognised subspecies of the Asian elephant and native to mainland Asia. Since 1986, the Asian elephant has been listed as Endangered on the IUCN Red List as the wild population has declined by at least 50% since the 1930s to 1940s, i.e. three elephant generations. The Asian elephant is threatened by habitat loss, degradation and fragmentation. (en)
  • Is ainmhí mór í an eilifint Indiach. Elephas maximus indicus an t-ainm eolaíoch.Mamach atá ann, fospeiceas de chuid eilifint na hÁise. Tá trí fhospeiceas eile ann: E. m. sumatranus, E. m. maximus agusE. m. borneensis. Tá sé le fáil san India agus i dtíortha eile freisin: anBhanglaidéis, An Bhútáin, an Chambóid, an tSín, Laos, An Mhalaeisia, Burma / Myanmar, Neipeal, an Phacastáin, An Téalainn agus Vítneam. Bíonn na heilifintí Indiacha suas le 6.4m (21 troigh) ar fhad, 2-3.5m ar airde ag an ngualainn (6.6 - 11.5 troigh) 2.7 - 4.5 tona ar meáchan. Bhí an eilifint Indiach is mó riamh 8m (26 troigh) ar fhad, 3.5m (11 troigh) ar airde agus ocht dtona ar meáchan. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • Gajah india adalah salah satu subspesies gajah asia. Gajah ini dapat ditemui di India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar, Thailand, Semenanjung Malaya, Laos, Tiongkok, Kamboja dan Vietnam. Bukti arkeologi menunjukkan bahawa gajah India telah dijinakkan di lembah sungai Indus sekitar 4.000 tahun dahulu. Menjinakkan tidak serupa dengan domestikasi. Gajah sulit didomestikasi akibat perangai bengisnya, makanannya yang mahal dan pertumbuhan yang terlalu lama (15 tahun untuk menjadi dewasa). Gajah india dijinakkan untuk pertanian. Pengunaan gajah perang dalam militer bermula sekitar 1100 SM dan disebut dalam beberapa kitab suci berbahasa Sansekerta. Semenjak tahun 1986, Elephas maximus tergolong sebagai spesies yang terancam punah dan populasinya telah berkurang sebanyak 50% dalam tiga generasi. Gajah asia terancam oleh kehancuran, degradasi dan fragmentasi habitat. (in)
  • インドゾウ(学名:Elephas maximus indicus、英語名:Indian elephant)は、哺乳綱- ゾウ目(長鼻目)- ゾウ科- に分類されるアジアゾウの、下位分類にあたる1亜種。 インドゾウを含む種アジアゾウ Elephas maximus は、過去3世代(60から75年)の間で個体数が少なくとも50%減少したとして、1986年よりIUCNに絶滅危惧種と評価されている。 (ja)
  • L'elefante indiano (Elephas maximus indicus Cuvier, 1798) è la più comune delle quattro sottospecie di elefante asiatico. Deve il nome all'India, il Paese nel quale è maggiormente diffuso e dove si trova il 50% degli elefanti asiatici allo stato brado esistenti al mondo ed il 20% di quelli ammaestrati. (it)
  • De Indische olifant (Elephas maximus indicus) is een ondersoort van de Aziatische olifant die voorkomt in India. Hij wordt 5,5 tot 6 meter lang en ongeveer 3 meter hoog. Hij heeft een gewicht van om en nabij de 5000 kilogram. Op de grassteppes en in de bossen voedt hij zich met gras, bladeren en andere plantendelen. Vergeleken met de Afrikaanse olifant heeft de Indische olifant kleinere oorschelpen en kleinere slagtanden. Ook hebben de Indische olifanten maar één lip en zit hun kop lager dan hun ruggengraat. De Afrikaanse olifanten zijn ook groter dan de Indische olifanten. De vrouwtjes zijn kleiner dan de mannetjes en bij hen zijn de slagtanden alleen in aanleg aanwezig. Na een draagtijd van 21 maanden brengt de olifantenkoe een jong ter wereld. Het jong wordt meer dan twee jaar gezoogd en blijft ook daarna nog lang bij de moeder. De olifanten scheiden tijdens de paartijd een sterk ruikende vloeistof af uit klieren die zich aan de zijkant van het lichaam bevinden. Gedurende deze tijd zijn de dieren onberekenbaar en agressief. Een kudde olifanten bestaat uit een oude olifantenkoe, die de leiding heeft, meerdere vrouwtjes en hun jongen en een ouder mannetje. In de nabijheid van de kudde leven nog meer olifantenstieren. (nl)
  • 인도코끼리(학명: Elephas maximus indicus)는 아시아코끼리의 한 아종으로 여타 아종들 가운데서도 최대형종이며, 개체 수도 가장 많은 아종이다. 인도를 비롯하여 방글라데시, 부탄, 인도차이나 반도 및 중국 등에서 발견된다. (ko)
  • O elefante-indiano (Elephas maximus indicus) é uma das subespécies de elefante-asiático nativa do subcontinente indiano. Atingem uma altura nos ombros entre 2 e 3,5 metros e peso de até 5 toneladas. A Índia concentra a maior parte da população de elefantes-asiáticos com cerca de 57% da população. (pt)
  • Indisk elefant (ibland egentlig indisk elefant, Elephas maximus indicus) är en underart av den asiatiska elefanten (Elephas maximus) vilken lever på indiska halvön och andra regioner av det sydostasiatiska fastlandet. Den kan bli upp till 80 år gammal. Den indiska elefanten beskrevs 1798 av Georges Cuvier som en självständig art med namnet Elephas indicus. Carl von Linné hade tidigare skildrat en elefant från Ceylon (idag Sri Lanka), i Systema Naturae från 1758 gav han arten det vetenskapliga namnet Elephas maximus. klassificerade 1940 populationen från fastlandet, populationen från Sri Lanka och en tredje population från Sumatra och Borneo (borneoelefant) som underarter till en enda art. Att kalla alla asiatiska elefanter för "indisk elefant" är i ljuset av senare forskning inte längre korrekt. (sv)
  • 印度象(Elephas maximus indicus)是亞洲象的亞種之一,生活在亞洲大陸上。自1986年以來被IUCN列爲瀕危物种。雖然叫做印度象,但實際其分佈範圍還包括泰國等東南亞國家及中國。 (zh)
  • Elephas maximus indicus (Індійський слон) — один з трьох загально визнаних підвидів азійського слона, ендемік материкової Азії. З 1986 року E.m.i. було занесено до Червоної книги МСОП через те що популяція скоротилася як мінімум на 50% за останні 60 до 75 років або три покоління. Азійські слони перебувають під загрозою втрати місць проживання, деградації і фрагментації. (uk)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 5323507 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 25495 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 985472821 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:authority
  • Cuvier, 1798 (en)
dbp:genus
  • Elephas (en)
dbp:image
  • IndianElephant.jpg (en)
dbp:image2Caption
  • Female, Nagarhole National Park (en)
dbp:imageCaption
  • Tusked male, Bandipur National Park (en)
dbp:name
  • Indian elephant (en)
dbp:species
  • maximus (en)
dbp:speciesLink
  • Asian elephant (en)
dbp:status
  • EN (en)
dbp:statusRef
  • subspecific status not assessed--> (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:subspecies
  • indicus (en)
dbp:synonyms
  • E. m. bengalensis de Blainville, 1843 (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • فيل هندي (الاسم العلمي:Elephas maximus indicus) (بالإنجليزية: Indian elephant) هو نويع من الحيوانات يتبع نوع الفيل الآسيوي الكبير من جنس الفيل الآسيوي. (ar)
  • Slon indický (Elephas maximus indicus) je poddruh slona z čeledi slonové (Elephantidae). (cs)
  • Der Indische Elefant (Elephas maximus indicus) ist einer von drei Unterarten des Asiatischen Elefanten. Er ist auf dem asiatischen Kontinent heimisch. Seit 1986 wird Elephas maximus von der IUCN als stark gefährdet eingestuft, weil sich die Population über die letzten drei Generationen um mindestens 50 % verringert hat. Asiatische Elefanten sind bedroht durch Verlust, Degradation und Fragmentierung des Lebensraumes. (de)
  • El elefante indio (Elephas maximus indicus) es una de las cuatro subespecies de elefante asiático que existen.​ Es la segunda en tamaño, y generalmente son tan altos como los de elefantes de Ceilán, aunque un poco menos pesados. La mayoría de los individuos presenta colmillos. Es la subespecie más abundante, con bolsas de población distribuidas desde la India hasta la península de Malaca. (es)
  • L'éléphant indien (Elephas maximus indicus) est l'une des sous-espèces de l'éléphant d'Asie (Elephas maximus). C'est un mammifère de la famille des éléphantidés. Il fait partie des éléphants contemporains survivants. (fr)
  • The Indian elephant (Elephas maximus indicus) is one of three extant recognised subspecies of the Asian elephant and native to mainland Asia. Since 1986, the Asian elephant has been listed as Endangered on the IUCN Red List as the wild population has declined by at least 50% since the 1930s to 1940s, i.e. three elephant generations. The Asian elephant is threatened by habitat loss, degradation and fragmentation. (en)
  • インドゾウ(学名:Elephas maximus indicus、英語名:Indian elephant)は、哺乳綱- ゾウ目(長鼻目)- ゾウ科- に分類されるアジアゾウの、下位分類にあたる1亜種。 インドゾウを含む種アジアゾウ Elephas maximus は、過去3世代(60から75年)の間で個体数が少なくとも50%減少したとして、1986年よりIUCNに絶滅危惧種と評価されている。 (ja)
  • L'elefante indiano (Elephas maximus indicus Cuvier, 1798) è la più comune delle quattro sottospecie di elefante asiatico. Deve il nome all'India, il Paese nel quale è maggiormente diffuso e dove si trova il 50% degli elefanti asiatici allo stato brado esistenti al mondo ed il 20% di quelli ammaestrati. (it)
  • 인도코끼리(학명: Elephas maximus indicus)는 아시아코끼리의 한 아종으로 여타 아종들 가운데서도 최대형종이며, 개체 수도 가장 많은 아종이다. 인도를 비롯하여 방글라데시, 부탄, 인도차이나 반도 및 중국 등에서 발견된다. (ko)
  • O elefante-indiano (Elephas maximus indicus) é uma das subespécies de elefante-asiático nativa do subcontinente indiano. Atingem uma altura nos ombros entre 2 e 3,5 metros e peso de até 5 toneladas. A Índia concentra a maior parte da população de elefantes-asiáticos com cerca de 57% da população. (pt)
  • 印度象(Elephas maximus indicus)是亞洲象的亞種之一,生活在亞洲大陸上。自1986年以來被IUCN列爲瀕危物种。雖然叫做印度象,但實際其分佈範圍還包括泰國等東南亞國家及中國。 (zh)
  • Elephas maximus indicus (Індійський слон) — один з трьох загально визнаних підвидів азійського слона, ендемік материкової Азії. З 1986 року E.m.i. було занесено до Червоної книги МСОП через те що популяція скоротилася як мінімум на 50% за останні 60 до 75 років або три покоління. Азійські слони перебувають під загрозою втрати місць проживання, деградації і фрагментації. (uk)
  • Is ainmhí mór í an eilifint Indiach. Elephas maximus indicus an t-ainm eolaíoch.Mamach atá ann, fospeiceas de chuid eilifint na hÁise. Tá trí fhospeiceas eile ann: E. m. sumatranus, E. m. maximus agusE. m. borneensis. Tá sé le fáil san India agus i dtíortha eile freisin: anBhanglaidéis, An Bhútáin, an Chambóid, an tSín, Laos, An Mhalaeisia, Burma / Myanmar, Neipeal, an Phacastáin, An Téalainn agus Vítneam. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh. (ga)
  • Gajah india adalah salah satu subspesies gajah asia. Gajah ini dapat ditemui di India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar, Thailand, Semenanjung Malaya, Laos, Tiongkok, Kamboja dan Vietnam. Bukti arkeologi menunjukkan bahawa gajah India telah dijinakkan di lembah sungai Indus sekitar 4.000 tahun dahulu. Menjinakkan tidak serupa dengan domestikasi. Gajah sulit didomestikasi akibat perangai bengisnya, makanannya yang mahal dan pertumbuhan yang terlalu lama (15 tahun untuk menjadi dewasa). Gajah india dijinakkan untuk pertanian. Pengunaan gajah perang dalam militer bermula sekitar 1100 SM dan disebut dalam beberapa kitab suci berbahasa Sansekerta. (in)
  • De Indische olifant (Elephas maximus indicus) is een ondersoort van de Aziatische olifant die voorkomt in India. Hij wordt 5,5 tot 6 meter lang en ongeveer 3 meter hoog. Hij heeft een gewicht van om en nabij de 5000 kilogram. Op de grassteppes en in de bossen voedt hij zich met gras, bladeren en andere plantendelen. Vergeleken met de Afrikaanse olifant heeft de Indische olifant kleinere oorschelpen en kleinere slagtanden. Ook hebben de Indische olifanten maar één lip en zit hun kop lager dan hun ruggengraat. De Afrikaanse olifanten zijn ook groter dan de Indische olifanten. De vrouwtjes zijn kleiner dan de mannetjes en bij hen zijn de slagtanden alleen in aanleg aanwezig. (nl)
  • Indisk elefant (ibland egentlig indisk elefant, Elephas maximus indicus) är en underart av den asiatiska elefanten (Elephas maximus) vilken lever på indiska halvön och andra regioner av det sydostasiatiska fastlandet. Den kan bli upp till 80 år gammal. Att kalla alla asiatiska elefanter för "indisk elefant" är i ljuset av senare forskning inte längre korrekt. (sv)
rdfs:label
  • فيل هندي (ar)
  • Elephas maximus indicus (cs)
  • Indischer Elefant (de)
  • Indian elephant (en)
  • Elephas maximus indicus (es)
  • Elephas maximus indicus (fr)
  • Eilifint Indiach (ga)
  • Gajah india (in)
  • Elephas maximus indicus (it)
  • インドゾウ (ja)
  • 인도코끼리 (ko)
  • Indische olifant (nl)
  • Elefante-indiano (pt)
  • Indisk elefant (sv)
  • Elephas maximus indicus (uk)
  • 印度象 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:species of
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is dbp:data of
is dbp:mascot of
is dbp:species of
is foaf:primaryTopic of