About: Henk Zijm

An Entity of Type: Person100007846, from Named Graph: http://dbpedia.org, within Data Space: dbpedia.org

Willem Hendrik Maria (Henk) Zijm (born 3 May 1952) is a Dutch mathematician, and Professor Production and Supply Chain Management and Emeritus Rector Magnificus (2005–2008) at the University of Twente.

Property Value
dbo:abstract
  • Willem Hendrik Maria (Henk) Zijm (born 3 May 1952) is a Dutch mathematician, and Professor Production and Supply Chain Management and Emeritus Rector Magnificus (2005–2008) at the University of Twente. (en)
  • Henk Zijm (Texel, 3 mei 1952) is een Nederlandse wiskundige en hoogleraar aan de Universiteit Twente, waar hij van 2005 tot 2009 tevens rector magnificus was. Zijm studeerde toegepaste wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkte daarna geruime tijd bij Philips in Eindhoven. In 1987 werd hij daarnaast deeltijdhoogleraar aan de TU/e. Vanaf 1990 is Henk Zijm als hoogleraar Operationeel Onderzoek en Management aan de UT verbonden. Daarnaast was hij onder meer vice-deaan van de toenmalige faculteit Werktuigbouwkunde, directeur van het Centrum voor Productie, Logistiek en Operations Management (CPLOM), Wetenschappelijk Directeur van het Centrum voor Telematica en Informatietechnologie, en decaan van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). Met ingang van 1 januari 2005 werd hij benoemd tot Rector Magnificus, een functie die hij per 1 januari 2009 aan Ed Brinksma heeft overgedragen. Na zijn rectoraat was hij onder meer opnieuw hoogleraar Productie en Supply Chain Management aan de Universiteit Twente en Wetenschappelijk Directeur van het Technologisch Topinstituut DINALOG (Dutch Institute for Advanced Logistics), gevestigd in Breda. Ook was hij van 2008 t/m 2010 President van de International Society of Inventory Management (ISIR), gevestigd in Boedapest, Hongarije. Daarnaast vervulde hij een groot aantal nevenfuncties, o.m. als lid van het Bestuur van de Stichting Technische Wetenschappen (STW), voorzitter van het Bestuur van het NWO-instituut voor Radioastronomie (ASTRON), lid van de Raad van Toezicht en voorzitter auditcommissie van de revalidatieinstelling 't Roessingh in Enschede, en Lid en Plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Commissarissen van Oost NV (tegenwoordig Oost NL), de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Gelderland en Overijssel. Bij zijn afscheid als Rector Magnificus werd Zijm benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ook is hij buitenlands lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Klasse Technische Wetenschappen. (nl)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 40570155 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 4027 (xsd:nonNegativeInteger)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 1008457070 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:wikiPageUsesTemplate
dcterms:subject
schema:sameAs
rdf:type
rdfs:comment
  • Willem Hendrik Maria (Henk) Zijm (born 3 May 1952) is a Dutch mathematician, and Professor Production and Supply Chain Management and Emeritus Rector Magnificus (2005–2008) at the University of Twente. (en)
  • Henk Zijm (Texel, 3 mei 1952) is een Nederlandse wiskundige en hoogleraar aan de Universiteit Twente, waar hij van 2005 tot 2009 tevens rector magnificus was. Zijm studeerde toegepaste wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkte daarna geruime tijd bij Philips in Eindhoven. In 1987 werd hij daarnaast deeltijdhoogleraar aan de TU/e. (nl)
rdfs:label
  • Henk Zijm (en)
  • Henk Zijm (nl)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageDisambiguates of
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of
Powered by OpenLink Virtuoso    This material is Open Knowledge     W3C Semantic Web Technology     This material is Open Knowledge    Valid XHTML + RDFa
This content was extracted from Wikipedia and is licensed under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License