The fishing cat (Prionailurus viverrinus) is a medium-sized wild cat of South and Southeast Asia. Since 2016, it is listed as Vulnerable on the IUCN Red List. Fishing cat populations are threatened by destruction of wetlands and have declined severely over the last decade. The fishing cat lives foremost in the vicinity of wetlands, along rivers, streams, oxbow lakes, in swamps, and mangroves. The fishing cat is the state animal of West Bengal.

Property Value
dbo:abstract
  • القط السماك أو القط صياد السمك (الاسم العلمي: Prionailurus viverrinus) قط بري متوسط الحجم ينتشر في جنوب وجنوب شرق آسيا، كما يوحي اسمه تعد الأسماك فرائسه الرئيسة. في 2008 صنفه الاتحاد الدولي لحفظ الطبيعة من الأنواع المهددة بالانقراض حيث يزداد استيطان البشر في مناطق الأنهر التي تكون موطنه الرئيسي، فخلال العقد الماضي انخفض تعدادها كثيراً. كقريبه النمر يعيش القط السماك على ضفاف الأنهار والجداول والمستنقعات وتكيف جيداً لهذه الموائل كونه سباح حذر وماهر، حيث يمكنه السباحة لمسافات طويلة حتى تحت الماء.. (ar)
  • Kočka rybářská (Prionailurus viverrinus) je malá kočkovitá šelma obývající bažiny a mangrovové porosty jihovýchodní Asie. Starší vědecký název je Felis viverrina. (cs)
  • El gat pescador (Prionailurus viverrinus) és un fèlid de mida mitjana amb un àmbit de distribució fragmentari que s'estén des de l'est del Pakistan, a través de parts de l'Índia, el Nepal, Sri Lanka, Bangla Desh i el sud-est asiàtic fins a Sumatra i Java. Com el seu parent més proper, el gat de Bengala, el gat pescador viu al marge de rius, rierols i aiguamolls de manglar. És un bon nedador adaptat a aquest tipus d'hàbitat. (ca)
  • Ο Αγριόγατος ψαράς (Prionailurus viverrinus), είναι μεσαίου μεγέθους αγριόγατα της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας.Το 2008, η IUCN, χαρακτήρισε τον Αγριόγατο ψαρά ως «Απειλούμενο είδος», δεδομένου ότι ζει κυρίως σε υδροβιότοπους, οι οποίοι όλο και περισσότερο πάγια, υποβαθμίζονται και μετατρέπονται σε γεωργική γη.Κατά την τελευταία δεκαετία, ο πληθυσμός του Αγριόγατου ψαρά σε ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, έχει μειωθεί σημαντικά. Όπως ο πλησιέστερος συγγενής του, η Λεοπάρδαλη, ο Αγριόγατος ψαράς, ζει κατά μήκος των ποταμών, ρεμάτων και βάλτων.Είναι καλά προσαρμοσμένος σε αυτό το είδος βιοτόπου και είναι ικανότατος κολυμβητής. (el)
  • La Fiŝa kato aŭ Fiŝkato (Prionailurus viverrinus aŭ Felis viverrina) el la ordo de karnovoruloj kaj familio de felisedoj vivas en Junnan kaj Hajnan-insulo de Ĉinio kaj ankaŭ en Nepalo, la okcidenta parto de Barato, Birmo, Tajlando, kaj Indonezio. Ĝi longas 73-78 centimetrojn, pezas 7-11 kilogramojn, kaj ĝia vosto estas 25-29 centimetrojn longa. Ĝi havas mallongajn krurojn kaj orelojn, longan kapon kaj p,atforman bruston. Ĝi havas mallongan kaj maldikan hararon grizan aŭ brunan kun brunnigraj makuloj ĉe ambaŭ flankoj de la korpo kaj kun strioj ĉe la dorso. Ĝiaj vangoj kaj buŝo estas grizblankaj, kaj strioj troviĝas de la okuloj ĝis sub la oreloj. Griza estas ĝia vosto, ĉe kies bazo vidiĝas malhelaj makuloj kaj ĉe kies pinto nigraj harringoj. Duonnaĝhaŭto kunligas la fingrojn de ĝiaj antaŭaj piedoj, kies ungoj elmontras siajn pintojn eksteren Jum la kuntiriĝado. Sed la ungoj de ĝiaj postaj piedoj nur duone kuntiriĝas. La fiŝa kato ordinare vivas en arbustaroj ĉe akvo kaj manĝas prefere fiŝojn, krabojn, ronĝulojn, birdojn, krustulojn kaj moluskojn. Dum fiŝkaptado ĝi kaŭras sur ŝtono ĉe riverbordo. Kiam alnaĝas fiŝo, ĝi subite kaptas ĝin per siaj ungoj kaj jetas ĝin sur la bordon. Ĝi ne povas libere enakviĝi por fiŝkapti kiel la platkapa kato, sed la bredata fiŝa kato povas rapide ellerni naĝi. La fiŝa kato estas kruelega kaj atakema. Laŭ eksterlanda informo, iu fiŝa kato mortigis leopardon, duoble pli grandan ol ĝi. En Hindio iu fiŝa kato eĉ gratvundis infanon. La fiŝa katino gravedas 90-95 tagojn kaj ĉiufoje naskas du aŭ tri idojn. La ĵus naskita katido pezas 170 gramojn, kun bone elkreskintaj ungoj kaj belkolora hararo. Breditaj katidoj elnestiĝas post 3-4 semajnoj, komencas manĝi karnon post 53-54 tagoj kaj maturiĝas post ok kaj duona monatoj. (eo)
  • The fishing cat (Prionailurus viverrinus) is a medium-sized wild cat of South and Southeast Asia. Since 2016, it is listed as Vulnerable on the IUCN Red List. Fishing cat populations are threatened by destruction of wetlands and have declined severely over the last decade. The fishing cat lives foremost in the vicinity of wetlands, along rivers, streams, oxbow lakes, in swamps, and mangroves. The fishing cat is the state animal of West Bengal. (en)
  • Die Fischkatze (Prionailurus viverrinus) ist eine wilde Katzenart Südasiens, die vorwiegend in Feuchtgebieten lebt. Seit 2016 wird die Fischkatze in der Roten Liste gefährdeter Arten der IUCN geführt. Die Fischkatze ist mit der Bengalkatze verwandt, aber deutlich größer. (de)
  • El gato pescador (Prionailurus viverrinus) es una especie de mamífero carnívoro de la familia Felidae nativo de Asia ampliamente distribuido; se le encuentra desde Bali hasta la India y desde Java hasta Indochina. Existen dos subespecies. A veces se le clasifica dentro del género Felis. (es)
  • Prionailurus viverrinus Prionailurus generoko animalia da. Artiodaktiloen barruko Felinae azpifamilia eta Felidae familian sailkatuta dago. (eu)
  • Le Chat viverrin (Prionailurus viverrinus), aussi appelé Chat pêcheur, est une espèce de félins. Félin de taille moyenne au dimorphisme sexuel marqué, le Chat pêcheur est adapté pour la chasse en milieu aquatique avec son corps ramassé, sa queue petite et épaisse, son crâne allongé aux petites oreilles implantées en arrière de la tête, ses pattes palmées aux griffes semi-rétractiles. Le Chat pêcheur est un prédateur solitaire et territorial, chassant essentiellement des poissons et des crustacés, mais sachant également se rabattre sur les mammifères de taille moyenne, les oiseaux et les insectes. La femelle élève seule ses petits jusqu'à l'âge de dix mois. Habitant des zones humides (lacs, cours d'eau ou mangroves) de l'Asie du Sud-Est, le Chat pêcheur est menacé par l'expansion de l'urbanisation et de l'agriculture qui détruit ou modifie son habitat naturel. L'Union internationale pour la conservation de la nature considère l'espèce comme « vulnérable » (VU). Sa population a diminué de 30 % en quinze ans (2004-2019). (fr)
  • Kucing bakau (Prionailurus viverrinus) adalah kucing liar berukuran sedang di Asia Selatan dan Asia Tenggara. Pada tahun 2008, IUCN mengklasifikasikan kucing ini terancam punah karena mereka terkonsentrasi terutama di habitat lahan basah, yang semakin sering di jadikan permukiman manusia, dirusak dan diubah. Selama dekade terakhir, populasi kucing bakau di banyak habitatnya di Asia menurun derastis. Seperti kerabat terdekatnya, kucing kuwuk, kucing bakau hidup di sepanjang sungai dan rawa-rawa bakau. Kucing baaku beradaptasi dengan habitatnya dan menjadi perenang yang terampil. (in)
  • Il gatto viverrino (Prionailurus viverrinus Bennett, 1833), chiamato anche gatto pescatore, è un felide di media grandezza, dalle lunghe zampe e dalla coda corta. La sua testa è allungata, con orecchie molto piccole e tonde, poste molto indietro. Il suo pelame, morbido e senza lucentezza, è grigio terreo, brunastro sul dorso, più chiaro sotto il ventre; è tutto punteggiato di piccole macchie nere, allungate, di varia grandezza e disposte in file longitudinali sul dorso e sui fianchi. La coda è, più o meno distintamente, inanellata. Gli artigli non sono completamente retrattili e i piedi anteriori sono palmati. L'animale può camminare tenendo le dita aperte a ventaglio; questo adattamento gli permette, verosimilmente, di muoversi a suo agio sui terreni paludosi del suo habitat. Lungo circa 70–80 cm, la sua coda non supera i 30 cm. Pesa tra gli 8,5 e i 12,5 kg. (it)
  • スナドリネコ(漁猫、学名:Prionailurus viverrinus、英語名:Fishing cat)は、食肉目(ネコ目) - ネコ亜目 - ネコ科 - ベンガルヤマネコ属(genus Prionailurus)中の1種に分類される比較的小型の哺乳類。あるいは異説でネコ属(genus Felis)中の1種ともされ、その場合の学名はFelis viverrinaである。 インドネシアの島々からインドシナ半島、中国南部・インド地域にかけての沼沢地に生息する、ネコ科動物にあって特筆すべき魚食動物である。 (ja)
  • 고기잡이삵(Prionailurus viverrinus)은 남아시아와 동남아시아에서 발견되는 중형 크기의 고양이과 동물이다. 2008년 국제 자연 보전 연맹(IUCN)이 고기잡이삵을 멸종위기종(EN, Endangered species)으로 지정 분류했다. 고기잡이삵 개체군은 습지 파괴로 멸종 위협을 받고 있으며, 지난 수십년 동안 심각하게 악화되었다. 고기잡이삵은 강과 시냇가, 우각호, 늪, 홍수림을 따라 습지 근처에서 주로 산다. 인도 서벵골 주의 주 상징 동물이다. (ko)
  • De vissende kat of viskat (Prionailurus viverrinus) is een wilde katachtige uit Zuidoost-Azië en India. Het is samen met de platkopkat (Prionailurus planiceps) de enige katachtige die een belangrijk deel van zijn voedsel in het water vindt. Door de korte poten, het lange lijf en de gevlekte vacht wordt de vissende kat soms vergeleken met de civetkatten. Daaraan heeft de soort ook zijn soortaanduiding viverrinus, wat civetkat betekent, te danken. (nl)
  • Kotek cętkowany, taraj, kot cętkowany (Prionailurus viverrinus) – gatunek drapieżnego ssaka z rodziny kotowatych. Żyje wzdłuż brzegów rzek, w namorzynach, niedostępnych lasach tropikalnych i na trzęsawiskach Pakistanu, Indii, Sri Lanki, Indonezji. Gatunek ten jest chroniony przepisami konwencji waszyngtońskiej (CITES). Opis Ma krępe ciało. Jego sierść jest szara lub szarooliwkowa w ciemne cętki, natomiast kończyny i ogon są poprzecznie pręgowane. Zewnętrzna warstwa szorstkiego włosia zatrzymuje wodę, która nie dostaje się do skóry a nawet do izolującej warstwy wewnętrznego futra. Charakterystyczną cechą taraja są jego nogi – silnie umięśnione. Stopy natomiast posiadają błonę pławną, która ułatwia pływanie. Taraj jest aktywny głównie nocą i o zmierzchu. Dobrze pływa, na drzewa wspina się rzadko. Ma doskonały wzrok i słuch.Wielkość długość ciała: 75 cm oraz ogon o długości 30 cmwysokość w kłębie: 45 cmmasa ciała: około 8kgPożywienie Przyczajony na skale, na piaszczystej ławicy lub brodząc w płytkiej wodzie łowi ryby przednimi łapami wyposażonymi w ostre pazury. Pożera mięczaki słodkich wód, kraby, węże i żaby, atakuje stada owiec u wodopoju. Poluje również na ptaki i gryzonie.Rozród Żyje samotnie, łączy się w pary tylko w okresie godowym. Ciąża trwa 63-68 dni, samica rodzi 1 – 2 młode. (pl)
  • Gato-pescador (Prionailurus viverrinus), um felídeo de médio porte que habita Indochina, Índia, Paquistão, Sri Lanka, Sumatra e Java, sua pelagem é verde-oliva, com manchas dispostas longitudinalmente pelo corpo.Eles estão fortemente associados com pantanal. São normalmente encontrados em pântanos e áreas pantanosas como lagoas marginais, caniçais, gamboas e áreas de mangue. Ao longo de cursos que foram pesquisados, esses gatos foram encontrados até em altitudes de 1.525 m, mas a maioria dos registros são de áreas de várzea. Os gato-pescador são amplamente distribuídos através de uma variedade de tipos de habitats (incluindo os verdes e floresta tropical seca). (pt)
  • Кошка-рыболов, или крапчатая кошка, или рыбья кошка (лат. Prionailurus viverrinus) — дикая кошка юго-восточной Азии, отличающаяся тем, что ловит рыбу и хорошо плавает. Вид близко родственен дальневосточной кошке и похож на неё, но более крупных размеров. Редкое животное, внесено в Приложение II CITES. (ru)
  • Fiskarkatt (Prionailurus viverrinus) är ett kattdjur som förekommer vid vattenansamlingar i Sydostasien. (sv)
  • Кіт-рибалка, або віверіна (Prionailurus viverrinus) — дика кішка роду азійський кіт підродини малі кішки, що мешкає в Південно-Східної Азії. Близько споріднена до бенгальської й схожа на неї зовнішньо, але більших розмірів. Тямить у виловлюванні риби і добре плаває. Живе переважно у водно-болотних угіддях, вздовж річок, струмків, стариць, боліт, мангрових лісів. З 2016 року вид проходить по статусу уразливого у Червоному списку Міжнародного союзу охорони природи. Занесений до Додатка II CITES. Є твариною-символом індійського штату Західний Бенгал. (uk)
  • 漁貓(学名:Prionailurus viverrinus、 fishing cat )是一种中等体型的猫科动物,主要分布於中南半岛、印度、巴基斯坦、斯里兰卡、蘇門答臘和爪哇岛,一般生活于林区的灌丛地带、沿河的芦苇丛以及热带海岸的常绿林。该物种的模式产地在印度。 漁貓学名的种加词“viverrinus”意为“灵猫”,这源於其外表与灵猫有些许相似。 (zh)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 276610 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 33265 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 985613875 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:align
  • left (en)
dbp:authority
  • (en)
dbp:genus
  • Prionailurus (en)
dbp:name
  • Fishing cat (en)
dbp:rangeMap
  • FishingCat_distribution.jpg (en)
dbp:rangeMapCaption
  • Distribution of the fishing cat as of 2016 (en)
dbp:species
  • viverrinus (en)
dbp:status
  • VU (en)
dbp:statusSystem
  • IUCN3.1 (en)
dbp:style
  • font-size:90%;line-height:100%;width:500px; (en)
dbp:wikiPageUsesTemplate
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
  • القط السماك أو القط صياد السمك (الاسم العلمي: Prionailurus viverrinus) قط بري متوسط الحجم ينتشر في جنوب وجنوب شرق آسيا، كما يوحي اسمه تعد الأسماك فرائسه الرئيسة. في 2008 صنفه الاتحاد الدولي لحفظ الطبيعة من الأنواع المهددة بالانقراض حيث يزداد استيطان البشر في مناطق الأنهر التي تكون موطنه الرئيسي، فخلال العقد الماضي انخفض تعدادها كثيراً. كقريبه النمر يعيش القط السماك على ضفاف الأنهار والجداول والمستنقعات وتكيف جيداً لهذه الموائل كونه سباح حذر وماهر، حيث يمكنه السباحة لمسافات طويلة حتى تحت الماء.. (ar)
  • Kočka rybářská (Prionailurus viverrinus) je malá kočkovitá šelma obývající bažiny a mangrovové porosty jihovýchodní Asie. Starší vědecký název je Felis viverrina. (cs)
  • El gat pescador (Prionailurus viverrinus) és un fèlid de mida mitjana amb un àmbit de distribució fragmentari que s'estén des de l'est del Pakistan, a través de parts de l'Índia, el Nepal, Sri Lanka, Bangla Desh i el sud-est asiàtic fins a Sumatra i Java. Com el seu parent més proper, el gat de Bengala, el gat pescador viu al marge de rius, rierols i aiguamolls de manglar. És un bon nedador adaptat a aquest tipus d'hàbitat. (ca)
  • The fishing cat (Prionailurus viverrinus) is a medium-sized wild cat of South and Southeast Asia. Since 2016, it is listed as Vulnerable on the IUCN Red List. Fishing cat populations are threatened by destruction of wetlands and have declined severely over the last decade. The fishing cat lives foremost in the vicinity of wetlands, along rivers, streams, oxbow lakes, in swamps, and mangroves. The fishing cat is the state animal of West Bengal. (en)
  • Die Fischkatze (Prionailurus viverrinus) ist eine wilde Katzenart Südasiens, die vorwiegend in Feuchtgebieten lebt. Seit 2016 wird die Fischkatze in der Roten Liste gefährdeter Arten der IUCN geführt. Die Fischkatze ist mit der Bengalkatze verwandt, aber deutlich größer. (de)
  • El gato pescador (Prionailurus viverrinus) es una especie de mamífero carnívoro de la familia Felidae nativo de Asia ampliamente distribuido; se le encuentra desde Bali hasta la India y desde Java hasta Indochina. Existen dos subespecies. A veces se le clasifica dentro del género Felis. (es)
  • Prionailurus viverrinus Prionailurus generoko animalia da. Artiodaktiloen barruko Felinae azpifamilia eta Felidae familian sailkatuta dago. (eu)
  • Kucing bakau (Prionailurus viverrinus) adalah kucing liar berukuran sedang di Asia Selatan dan Asia Tenggara. Pada tahun 2008, IUCN mengklasifikasikan kucing ini terancam punah karena mereka terkonsentrasi terutama di habitat lahan basah, yang semakin sering di jadikan permukiman manusia, dirusak dan diubah. Selama dekade terakhir, populasi kucing bakau di banyak habitatnya di Asia menurun derastis. Seperti kerabat terdekatnya, kucing kuwuk, kucing bakau hidup di sepanjang sungai dan rawa-rawa bakau. Kucing baaku beradaptasi dengan habitatnya dan menjadi perenang yang terampil. (in)
  • スナドリネコ(漁猫、学名:Prionailurus viverrinus、英語名:Fishing cat)は、食肉目(ネコ目) - ネコ亜目 - ネコ科 - ベンガルヤマネコ属(genus Prionailurus)中の1種に分類される比較的小型の哺乳類。あるいは異説でネコ属(genus Felis)中の1種ともされ、その場合の学名はFelis viverrinaである。 インドネシアの島々からインドシナ半島、中国南部・インド地域にかけての沼沢地に生息する、ネコ科動物にあって特筆すべき魚食動物である。 (ja)
  • 고기잡이삵(Prionailurus viverrinus)은 남아시아와 동남아시아에서 발견되는 중형 크기의 고양이과 동물이다. 2008년 국제 자연 보전 연맹(IUCN)이 고기잡이삵을 멸종위기종(EN, Endangered species)으로 지정 분류했다. 고기잡이삵 개체군은 습지 파괴로 멸종 위협을 받고 있으며, 지난 수십년 동안 심각하게 악화되었다. 고기잡이삵은 강과 시냇가, 우각호, 늪, 홍수림을 따라 습지 근처에서 주로 산다. 인도 서벵골 주의 주 상징 동물이다. (ko)
  • De vissende kat of viskat (Prionailurus viverrinus) is een wilde katachtige uit Zuidoost-Azië en India. Het is samen met de platkopkat (Prionailurus planiceps) de enige katachtige die een belangrijk deel van zijn voedsel in het water vindt. Door de korte poten, het lange lijf en de gevlekte vacht wordt de vissende kat soms vergeleken met de civetkatten. Daaraan heeft de soort ook zijn soortaanduiding viverrinus, wat civetkat betekent, te danken. (nl)
  • Gato-pescador (Prionailurus viverrinus), um felídeo de médio porte que habita Indochina, Índia, Paquistão, Sri Lanka, Sumatra e Java, sua pelagem é verde-oliva, com manchas dispostas longitudinalmente pelo corpo.Eles estão fortemente associados com pantanal. São normalmente encontrados em pântanos e áreas pantanosas como lagoas marginais, caniçais, gamboas e áreas de mangue. Ao longo de cursos que foram pesquisados, esses gatos foram encontrados até em altitudes de 1.525 m, mas a maioria dos registros são de áreas de várzea. Os gato-pescador são amplamente distribuídos através de uma variedade de tipos de habitats (incluindo os verdes e floresta tropical seca). (pt)
  • Кошка-рыболов, или крапчатая кошка, или рыбья кошка (лат. Prionailurus viverrinus) — дикая кошка юго-восточной Азии, отличающаяся тем, что ловит рыбу и хорошо плавает. Вид близко родственен дальневосточной кошке и похож на неё, но более крупных размеров. Редкое животное, внесено в Приложение II CITES. (ru)
  • Fiskarkatt (Prionailurus viverrinus) är ett kattdjur som förekommer vid vattenansamlingar i Sydostasien. (sv)
  • Кіт-рибалка, або віверіна (Prionailurus viverrinus) — дика кішка роду азійський кіт підродини малі кішки, що мешкає в Південно-Східної Азії. Близько споріднена до бенгальської й схожа на неї зовнішньо, але більших розмірів. Тямить у виловлюванні риби і добре плаває. Живе переважно у водно-болотних угіддях, вздовж річок, струмків, стариць, боліт, мангрових лісів. З 2016 року вид проходить по статусу уразливого у Червоному списку Міжнародного союзу охорони природи. Занесений до Додатка II CITES. Є твариною-символом індійського штату Західний Бенгал. (uk)
  • 漁貓(学名:Prionailurus viverrinus、 fishing cat )是一种中等体型的猫科动物,主要分布於中南半岛、印度、巴基斯坦、斯里兰卡、蘇門答臘和爪哇岛,一般生活于林区的灌丛地带、沿河的芦苇丛以及热带海岸的常绿林。该物种的模式产地在印度。 漁貓学名的种加词“viverrinus”意为“灵猫”,这源於其外表与灵猫有些许相似。 (zh)
  • Ο Αγριόγατος ψαράς (Prionailurus viverrinus), είναι μεσαίου μεγέθους αγριόγατα της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας.Το 2008, η IUCN, χαρακτήρισε τον Αγριόγατο ψαρά ως «Απειλούμενο είδος», δεδομένου ότι ζει κυρίως σε υδροβιότοπους, οι οποίοι όλο και περισσότερο πάγια, υποβαθμίζονται και μετατρέπονται σε γεωργική γη.Κατά την τελευταία δεκαετία, ο πληθυσμός του Αγριόγατου ψαρά σε ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, έχει μειωθεί σημαντικά. (el)
  • La Fiŝa kato aŭ Fiŝkato (Prionailurus viverrinus aŭ Felis viverrina) el la ordo de karnovoruloj kaj familio de felisedoj vivas en Junnan kaj Hajnan-insulo de Ĉinio kaj ankaŭ en Nepalo, la okcidenta parto de Barato, Birmo, Tajlando, kaj Indonezio. Ĝi longas 73-78 centimetrojn, pezas 7-11 kilogramojn, kaj ĝia vosto estas 25-29 centimetrojn longa. Ĝi havas mallongajn krurojn kaj orelojn, longan kapon kaj p,atforman bruston. Ĝi havas mallongan kaj maldikan hararon grizan aŭ brunan kun brunnigraj makuloj ĉe ambaŭ flankoj de la korpo kaj kun strioj ĉe la dorso. Ĝiaj vangoj kaj buŝo estas grizblankaj, kaj strioj troviĝas de la okuloj ĝis sub la oreloj. Griza estas ĝia vosto, ĉe kies bazo vidiĝas malhelaj makuloj kaj ĉe kies pinto nigraj harringoj. Duonnaĝhaŭto kunligas la fingrojn de ĝiaj antaŭaj (eo)
  • Le Chat viverrin (Prionailurus viverrinus), aussi appelé Chat pêcheur, est une espèce de félins. Félin de taille moyenne au dimorphisme sexuel marqué, le Chat pêcheur est adapté pour la chasse en milieu aquatique avec son corps ramassé, sa queue petite et épaisse, son crâne allongé aux petites oreilles implantées en arrière de la tête, ses pattes palmées aux griffes semi-rétractiles. (fr)
  • Il gatto viverrino (Prionailurus viverrinus Bennett, 1833), chiamato anche gatto pescatore, è un felide di media grandezza, dalle lunghe zampe e dalla coda corta. La sua testa è allungata, con orecchie molto piccole e tonde, poste molto indietro. Il suo pelame, morbido e senza lucentezza, è grigio terreo, brunastro sul dorso, più chiaro sotto il ventre; è tutto punteggiato di piccole macchie nere, allungate, di varia grandezza e disposte in file longitudinali sul dorso e sui fianchi. La coda è, più o meno distintamente, inanellata. Gli artigli non sono completamente retrattili e i piedi anteriori sono palmati. L'animale può camminare tenendo le dita aperte a ventaglio; questo adattamento gli permette, verosimilmente, di muoversi a suo agio sui terreni paludosi del suo habitat. Lungo circa (it)
  • Kotek cętkowany, taraj, kot cętkowany (Prionailurus viverrinus) – gatunek drapieżnego ssaka z rodziny kotowatych. Żyje wzdłuż brzegów rzek, w namorzynach, niedostępnych lasach tropikalnych i na trzęsawiskach Pakistanu, Indii, Sri Lanki, Indonezji. Gatunek ten jest chroniony przepisami konwencji waszyngtońskiej (CITES). (pl)
rdfs:label
  • قط سماك (ar)
  • Gat pescador (ca)
  • Kočka rybářská (cs)
  • Fischkatze (de)
  • Αγριόγατος ψαράς (el)
  • Fishing cat (en)
  • Fiŝa kato (eo)
  • Prionailurus viverrinus (es)
  • Prionailurus viverrinus (eu)
  • Chat viverrin (fr)
  • Kucing bakau (in)
  • Prionailurus viverrinus (it)
  • スナドリネコ (ja)
  • 고기잡이삵 (ko)
  • Vissende kat (nl)
  • Kotek cętkowany (pl)
  • Prionailurus viverrinus (pt)
  • Кошка-рыболов (ru)
  • Fiskarkatt (sv)
  • Кіт-рибалка (uk)
  • 漁貓 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is dbp:mammalSpecies of
is dbp:name of
is foaf:primaryTopic of