About: Walrus     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:TaxonomicGroup107992450, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

The walrus (Odobenus rosmarus) is a large flippered marine mammal with a discontinuous distribution about the North Pole in the Arctic Ocean and subarctic seas of the Northern Hemisphere. The walrus is the only living species in the family Odobenidae and genus Odobenus. This species is subdivided into two subspecies: the Atlantic walrus (O. r. rosmarus), which lives in the Atlantic Ocean, and the Pacific walrus (O. r. divergens), which lives in the Pacific Ocean.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • فظ (حيوان)
  • Morsa
  • Mrož lední
  • Walross
  • Θαλάσσιος ίππος
  • Walrus
  • Rosmaro
  • Mortsa
  • Odobenus rosmarus
  • Rosualt
  • Walrus
  • Morse (animal)
  • Odobenus rosmarus
  • セイウチ
  • 바다코끼리
  • Walrus
  • Mors arktyczny
  • Morsa
  • Морж
  • Valross
  • Морж
  • 海象
rdfs:comment
  • Mrož lední či mrož atlantský (Odobenus rosmarus – v překladu znamená mořský kůň chodící po zubech) je jediným zástupcem rodu mrož (Odobenus) z ploutvonožců (Pinnipedia), kterého řadíme do samostatné čeledi mrožovitých (Odobenidae). Je typickým zástupcem savců obývajících Severní ledový oceán, příležitostně i sever Atlantského oceánu a rozeznáváme u něj dva poddruhy – mrože pacifického (Odobenus rosmarus divergens) a mrože atlantského (Odobenus rosmarus rosmarus). Autorem českého a slovenského rodového názvu je Jan Svatopluk Presl.
  • Mortsa edo Odobenus rosmarus Carnivora ordeneko ugaztuna da, Pinnipedia goifamiliakoa. Bere familiako eta generoko espezie bakarra da eta, gaur egun, 3 azpiespezie izendatzen dira. Mundu osoan zehar 250.000 mortsa inguru daudela kalkulatzen da.
  • La morsa (Odobenus rosmarus) es una especie de mamífero pinnípedo semiacuático de gran tamaño que habita en los mares árticos. Existen tres subespecies: la morsa del Atlántico (Odobenus rosmarus rosmarus), la del Pacífico (Odobenus rosmarus divergens) y la del mar de Láptev (Odobenus rosmarus laptevi), sin embargo esta última subespecie ya no es reconocida.​ La población mundial de morsas se calcula en unos 250 000 ejemplares. La morsa pertenece al orden Carnivora y al suborden (o, según otros, superfamilia) Pinnipedia.
  • Is ainmhí mór é an rosualt. Mamach atá ann. Tá dhá fhiacail fhada aige, darbh ainm starrfhiacla, a thagann síos óna bhéal. Bhain an-chuid cultúr úsáid as eabhar a bhfiacla i seodra tráth. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh.
  • セイウチ (海象、海馬、Odobenus rosmarus) は、哺乳綱食肉目セイウチ科セイウチ属に分類される鰭脚類。本種のみでセイウチ科セイウチ属を構成する。
  • De walrus (Odobenus rosmarus) is een robbensoort die in de koude zeeën van het noordelijke halfrond voorkomt. De walrus hoort tot de orde van de roofdieren (Carnivora) en is de enige nog levende soort in de familie der walrussen (Odobenidae).
  • Mors arktyczny, mors (Odobenus rosmarus) – gatunek dużego drapieżnego ssaka morskiego, jedyny współcześnie żyjący przedstawiciel dawniej licznej w gatunki rodziny morsowatych (Odobenidae) i jedyny gatunek z rodzaju Odobenus. Mors pełnił ważną rolę w życiu mieszkańców Arktyki, którzy polowali na niego dla mięsa, skór, tłuszczu, kłów i kości.
  • Valross (Odobenus rosmarus) är en sälart som lever i Arktiska havet.
  • Морж (лат. Odobenus rosmarus) — вид морских млекопитающих, единственный современный вид в семействе моржовых парвотряда ластоногих. Взрослый морж легко узнаваем по своим видным бивням. Морж — один из крупнейших представителей ластоногих, по размерам тела среди ластоногих уступает лишь морским слонам. Ареалы этих видов не пересекаются, то есть морж является крупнейшим из ластоногих в своей среде обитания. Зимнее плавание в России называется «моржеванием». В 2008 году по инициативе Всемирного фонда дикой природы (WWF) утверждён День моржа, который отмечается ежегодно 24 ноября.
  • 海象(学名:Odobenus rosmarus)是海象属唯一的物种,属食肉目海象科,是一种鳍足类。海象科史前有几个属,但目前仅存一属一种。
  • La morsa és un animal mamífer semiaquàtic que viu a les costes dels mars freds de l'hemisferi nord. és un mamífer carnívor semiaquàtic que habita en mars àrtics. Les morses es caracteritzen per les seves pells arrugades de color gris i rosat. També es distingeixen pels seus llargs bigotis, les aletes planes, els seus cossos greixosos i sobretot pels llargs quiexals blancs. Dins d'aquesta espècie trobem tres subespècies: * Odobenus rosmarus rosmarus, la morsa de l'Atlàntic. * Odobenus rosmarus laptevi, del mar de Làptev. * Odobenus rosmarus divergens, la morsa del Pacific.
  • الفظ (باللاتينية: Odobenus rosmarus) يعتبر أكبر حيوان في مجموعة الثدييات البحرية التي يطلق عليها زعنفيات الأقدام، والتي تتميز بقدرتها على الحياة في البحر وخارجه، حيث يتميز بجسم انسيابي وأربعة أطراف تنتهي بزعانف تمنحه مهارة وقوة في السباحة، كما يغطي جسمه طبقة كثيفة من الدهون تشكل عازلا للهواء، وتعمل على المحافظة على درجة حرارة الجسم حتى لو كان الحيوان في أعماق البحر.
  • Ο θαλάσσιος ίππος ή οδόβαινος (από το αρχαίο ελληνικό όδοντας (δόντι) και το βαίνω (βαδίζω), δηλαδή αυτός που βαδίζει στα δόντια του) είναι ένα μεγάλο θαλάσσιο θηλαστικό με κατανομή στον Βόρειο Πόλο και σε άλλα παγωμένα σημεία του Βορείου Ημισφαιρίου. Ο θαλάσσιος ίππος είναι το μόνο μέλος της οικογένειας Οδοβαινίδες και του γένους Οδόβαινος. Υπάρχουν τρία υποείδη, ο οδόβαινος του Ατλαντικού Ωκεανού (O. r. rosmarus), ο οδόβαινος του Ειρηνικού Ωκεανού (O. r. divergens) και ο οδόβαινος της (O. r. laptevi).
  • La rosmaro, Odobenus rosmarus, estas specio el la ordo rabobestoj aŭ Karnomanĝuloj (Odobaenus rosmarus), mamulo de malvarmaj maroj kun du longaj elstarantaj dentoj ĉe la virbesto. Ĝi estas la ununura specio de ties genro kaj de ties familio, nome Odobenedoj, kaj subordo de fokuloj aŭ pinipedoj, kiu enhavas fokojn kaj similajn marmamulojn.
  • Odobenus rosmarus(Pour les articles homonymes, voir Morse.) Odobenus rosmarus Spécimen de la sous-espèce type,dans le bassin de Foxe, au Canada Espèce Odobenus rosmarus(Linnaeus, 1758) Statut de conservation UICN VU A3c : Vulnérable Statut CITES Annexe III , Rév. du 16/11/75
  • Walrus (Odobenus rosmarus) adalah mamalia laut yang tersebar di Samudra Arktik dan Laut sub-Arktik di . Walrus adalah satu-satunya spesies dalam keluarga Odobenidae dan genus Odobenus. Spesies ini terbagi menjadi 3 subspesies yaitu Walrus Atlantik, Walrus Pasifik, O. rosmarus laptevi. Walrus mudah dikenali karena memiliki gading. Walrus Pasifik dewasa dapat mencapai berat 1700 kg dan hanya dilampaui oleh anjing laut gajah. Hewan ini termasuk hewan sosial dan biasanya mencapai usia lanjut.
  • The walrus (Odobenus rosmarus) is a large flippered marine mammal with a discontinuous distribution about the North Pole in the Arctic Ocean and subarctic seas of the Northern Hemisphere. The walrus is the only living species in the family Odobenidae and genus Odobenus. This species is subdivided into two subspecies: the Atlantic walrus (O. r. rosmarus), which lives in the Atlantic Ocean, and the Pacific walrus (O. r. divergens), which lives in the Pacific Ocean.
  • Il tricheco (Odobenus rosmarus Linnaeus, 1758) è un grande mammifero marino pinnipede con distribuzione discontinua nel mar Glaciale Artico e nei mari subartici dell'emisfero boreale. È l'unica specie vivente della famiglia degli Odobenidi (Odobenidae Allen, 1880) e del genere Odobenus Brisson, 1762. Viene suddiviso in tre sottospecie: il tricheco dell'Atlantico , diffuso nell'oceano Atlantico, il tricheco del Pacifico (O. r. divergens), diffuso nell'oceano Pacifico, e O. r. laptevi, proprio del mare di Laptev.
  • A morsa (Odobenus rosmarus) é um animal de grande porte que vive nas águas do Ártico. É a única espécie não extinta do gênero Odobenus e da família Odobenidae. Uma morsa fêmea adulta chega a 2,60 metros de comprimento e pode pesar de 400 até 1.250 kg. O macho adulto é ainda maior, podendo ter de 3 a 4 m de comprimento. Os machos adultos do Pacífico podem pesar até mais de 2.000kg e, entre pinípedes, são ultrapassados ​​em tamanho apenas pelas duas espécies de elefantes-marinhos. Subdivide-se em três subespécies: (O. rosmarus) que vive no oceano Atlântico, a (O. rosmarus divergens) que habita no oceano Pacífico e O. rosmarus laptevi, que vive no mar de Laptev.
  • Морж звичайний (Odobenus rosmarus) — великий морський ссавець групи Ластоногих (лат. Pinnipedia), розповсюджений по всьому узбережжю Північного Льодовитого океану. Це єдиний сучасний вид своєї родини Моржевих (лат. Odobenidae), що зазвичай поділяється на три підвиди: атлантичний (O. r. rosmarus), тихоокеанський (O. r. divergens) і лаптєвський (O. r. laptevi). За розмірами тіла серед ластоногих моржі поступаються лише морським слонам. У природі ареали цих видів не перетинаються і тому моржі є найбільшими ластоногими у своєму середовищі проживання.
name
  • Walrus
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git81 as of Jul 16 2021


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Jul 22 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software