About: Sunda stink badger     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:Whole100003553, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

The Sunda stink badger (Mydaus javanensis), also called the Javan stink badger, teledu, Malay stink badger, Malay badger, Indonesian stink badger and Sunda skunk, is a mammal native to Indonesia and Malaysia. Despite the common name, stink badgers are not closely related to true badgers, and are, instead, Old World relatives of the skunks.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • غرير نتن سونداوي
  • Toixó d'Indonèsia
  • Sunda-Stinkdachs
  • Sunda stink badger
  • Mydaus javanensis
  • Mydaus javanensis
  • Mydaus javanensis
  • Télagon
  • Mydaus javanensis
  • 말레이오소리
  • Maleise stinkdas
  • Fetornik sundajski
  • Зондский вонючий барсук
  • Malajisk stinkgrävling
  • Mydaus javanensis
rdfs:comment
  • الغرير النتن السونداوي أو الغرير النتن الجاوي أو الغرير النتن الملايوي أو الغرير النتن الإندونيسي (الاسم العلمي: Mydaus javanensis)، نوع من الغرير النتن وينتمي إلى فصيلة الظربان. هو من الثدييات الأصلية لإندونيسيا وماليزيا وبروناي. يطول من 37 إلى 52 سم. ويزن من 1.3 إلى 3.6 كجم.
  • El toixó d'Indonèsia (Mydaus javanensis) és un mamífer carnívor que viu Java, Sumatra, Borneo i les . Malgrat el seu nom, hi ha proves genètiques concloents que no pertany al grup dels toixons, sinó que és un parent de les mofetes que viu al Vell Món.
  • Der Sunda-Stinkdachs, Malaiische Stinkdachs, Java-Stinkdachs oder Teledu (Mydaus javanensis) ist eine Art der Gattung der Stinkdachse innerhalb der Skunks. Er bewohnt die Großen Sunda-Inseln in Indonesien und Malaysia.
  • Mydaus javanensis generoko animalia da. Artiodaktiloen barruko Mephitidae familian sailkatuta dago..
  • Mydaus javanensis Cet article est une ébauche concernant les carnivores. Vous pouvez partager vos connaissances en l’améliorant (comment ?) selon les recommandations des projets correspondants. Mydaus javanensis Télagon Espèce Mydaus javanensis(Desmarest, 1820) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Synonymes * Mydaus meliceps Le télagon (Mydaus javanensis) ou blaireau de Java est une petite moufette endémique de l'île de Java, qui ne mesure que 38 cm. L'odeur des sécrétions de ses glandes est repoussante.
  • El tejón mofeta malayo o teledu (Mydaus javanensis) es una especie de mamífero carnívoro de la familia Mephitidae. Es propio de Indonesia y Malasia, encontrándose en las islas de Borneo, Java, Sumatra y Natuna y siendo su presencia en Brunéi dudosa.​
  • Mydaus javanensis (sebelumnya disebut Mydaus meliceps) adalah sigung yang habitat aslinya di Indonesia bagian barat, Kalimantan, dan Malaysia. Hewan mamalia yang dapat mengeluarkan bau busuk jika terganggu ini termasuk ke dalam suku . Dalam bahasa-bahasa lokal di wilayah sebarannya, binatang ini dikenal juga sebagai teledu, telegu, kesensedu, kensedu, sadu / sa'at (bahasa Banjar) dan lain-lain. Dalam bahasa Inggris, hewan ini dikenal sebagai Indonesian stink badger, Malayan stink badger, Malay badger, Javan stink badger, atau Sunda stink badger.
  • De Maleise stinkdas of Indonesische stinkdas (Mydaus javanensis) is een van de twee soorten stinkdassen. Deze soort vormt samen met de Filipijnse stinkdas het geslacht Mydaus.
  • The Sunda stink badger (Mydaus javanensis), also called the Javan stink badger, teledu, Malay stink badger, Malay badger, Indonesian stink badger and Sunda skunk, is a mammal native to Indonesia and Malaysia. Despite the common name, stink badgers are not closely related to true badgers, and are, instead, Old World relatives of the skunks.
  • Fetornik sundajski, teledu (Mydaus javanensis) – gatunek ssaka z rodziny skunksowatych.
  • Malajisk stinkgrävling (Mydaus javanensis) är ett rovdjur i familjen skunkar som förekommer på Stora Sundaöarna.
  • Mydaus javanensis (Смердюий скунс яванський) — вид ссавців родини Скунсових.
  • Il tasso malese (Mydaus javanensis) è un mammifero carnivoro della famiglia dei Mefitidi. È la specie più nota di questo genere, nota in India con il nome di teladu o telegon e a Sumatra con quello di tellego che più o meno corrispondono al nostro nome di «puzzola». Ha un corpo piccolo, dalla dimensione di quello delle martore, una cortissima coda coperta da lunghi peli. La lunghezza del suo corpo è di 36 centimetri, quella della coda di 12 millimetri; l'altezza al garrese è di 14 centimetri. Il colore del pelo è bigio scuro uniforme, ad eccezione della parte posteriore del capo. Una striscia bianca scorre lungo il dorso sino all'estremità della coda corta. La parte inferiore del corpo è più chiara; il pelame è folto e lungo e consiste in una sericea lanugine con ruvidi peli lunghi partico
  • Зондский вонючий барсук или теледу (лат. Mydaus javanensis) — вид млекопитающих семейства скунсовых, распространённый на островах Индонезии и Малайзии (Ява, Калимантан, Суматра) . Длина тела от 37 до 52 см, длина хвоста 3,4—3,7 см, вес от 1,3 до 3,6 кг немного крупнее палаванского вонючего барсука, обитающего на острове Палаван. Окраска шерсти преимущественно чёрная со светлыми полосами на спине. Короткий хвост покрыт длинными волосами.
name
  • Sunda stink badger
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
sameAs
Faceted Search & Find service v1.17_git81 as of Jul 16 2021


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Aug 2 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software