About: Side-striped jackal     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:WikicatMammalsOfZambia, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FSide-striped_jackal&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org

The side-striped jackal (Lupulella adusta) is a canine native to central and southern Africa. Unlike the smaller and related black-backed jackal (Lupulella mesomelas), which dwells in open plains, the side-striped jackal primarily dwells in woodland and scrub areas.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • ابن آوى مخطط الجانبين
  • Xacal ratllat
  • Šakal pruhovaný
  • Ριγωτό τσακάλι
  • Streifenschakal
  • Canis adustus
  • Lupulella adusta
  • Chacal à flancs rayés
  • ヨコスジジャッカル
  • Lupulella adustus
  • 가로줄무늬자칼
  • Szakal pręgowany
  • Gestreepte jakhals
  • Side-striped jackal
  • Lupulella adustus
  • Полосатый шакал
  • Sidstrimmig schakal
  • 側紋胡狼
  • Шакал смугастий
rdfs:comment
  • Šakal pruhovaný (Lupulella adustus, dříve Canis adustus) je psovitá šelma, která se vyskytuje ve spíše sušších, ale bujně zarostlých biotopech Afriky v oblasti Sahelu, na východním pobřeží od Somálska a Etiopie po JAR, v jižním Kongu, Angole, Namibii, Botswaně, Zimbabwe a Zambii. Tento druh nežije v oblastech deštných pralesů a na jižním pobřeží Afriky.
  • Το ριγωτό τσακάλι (Canis adustus) είναι είδος τσακαλιού, που προέρχεται από την ανατολική και τη περιοχή της Αφρικής. Σε αντίθεση με τον «ξάδελφό» του, το μικρότερο μελανόραχο τσακάλι, που κατοικεί σε ανοιχτές πεδιάδες, το ριγωτό τσακάλι καταλαμβάνει κυρίως περιοχές δασών και θάμνων.
  • El xacal ratllat (Canis adustus és una espècie de la família dels cànids que només viu a l'Àfrica subsahariana. Es diferencia dels seus parents més propers, el xacal comú (Canis aureus i el xacal de llom negre (Canis mesomelas per les potes i orelles bastant més curtes, el pelatge més clar i la presència de ratlles blanques poc definides a les espatlles, els flancs i la cua. Té una mida intermèdia entre la de les altres dues espècies de xacals.
  • ابن آوى مخطط الجانبين (بالإنجليزية: Canis adustus)‏ هو نوع من الكلبيات يتواجد في إفريقيا. مساحة انتشاره أصغر من مساحة ابن عمه ابن آوى الذهبي.
  • Der Streifenschakal (Canis adustus) ist ein Wildhund aus der Gattung Canis, welcher in weiten Bereichen Afrikas zu finden ist.
  • Canis adustus Canis generoko eta Canidae familiako ugaztun haragijale bat da.
  • ヨコスジジャッカル(Canis adustus)は、哺乳綱ネコ目(食肉目)イヌ科イヌ属に分類される食肉類。
  • Canis adustus Cet article est une ébauche concernant les carnivores. Vous pouvez partager vos connaissances en l’améliorant (comment ?) selon les recommandations des projets correspondants. Canis adustus Chacal à flancs rayés (Canis adustus) Espèce Canis adustusSundevall, 1847 Répartition géographique Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Le Chacal à flancs rayés (Canis adustus) est une espèce de Carnivores du genre Canis, de la famille des Canidés.Ce chacal est originaire de l'Afrique centrale et méridionale.
  • De gestreepte jakhals (Canis adustus) is een Afrikaanse hondachtige, een van de drie soorten jakhalzen. Van de drie soorten is de gestreepte jakhals het minst bekend.
  • Lo sciacallo striato (Lupulella adustus è un canide lupino originario dell'Africa centrale e meridionale.
  • The side-striped jackal (Lupulella adusta) is a canine native to central and southern Africa. Unlike the smaller and related black-backed jackal (Lupulella mesomelas), which dwells in open plains, the side-striped jackal primarily dwells in woodland and scrub areas.
  • Sidstrimmig schakal (Canis adustus är en art i familjen hunddjur.
  • O chacal-listrado (Lupulella adustus é uma espécie de chacal existente na África.
  • 側紋胡狼(學名:Lupulella adustus)為哺乳綱食肉目犬科的一種。曾在20世紀初大量死亡,原因是因為犬瘟疫大量流行。
  • Шакал смугастий (Canis adustus) — вид шакала, що мешкає в центральній і південній Африці. На відміну від чепрачного шакала, мешканця відкритих рівнин, смугастий шакал мешкає в лісах і чагарниках.
  • El chacal rayado (Lupulella adusta), anteriormente Canis adustus, es un miembro de la familia Canidae que solo se encuentra en el África subsahariana. Se diferencia de sus más próximos parientes, el chacal dorado (Canis aureus) y el chacal de gualdrapa (Lupulella mesomelas) por sus patas y orejas considerablemente más cortas, su pelaje más claro y la presencia de unas rayas blancas poco definidas en hombros, costados y cola. El tamaño es intermedio entre las dos especies antes mencionadas.
  • Полосатый шакал (лат. Lupulella adusta) — вид псовых, обитающих в Центральной и Южной Африке. Первоначально был описан в составе рода волков (Canis). По рекомендациям, данным в таксономическом обзоре 2017 года и на симпозиуме IUCN/SSC Canid Specialist Group 2019 года, полосатый и чепрачный шакалы должны быть выделены в отдельный род . Сезон размножения зависит от географического распространения, беременность длится 57—70 дней, в помете 3—4 щенка, которые рождаются во время сезона дождей. В Южной Африке это время приходится на период с августа по январь, в Центральной Африке — с июня по июль.
sameAs
Faceted Search & Find service v1.17_git93 as of Oct 15 2021


Alternative Linked Data Documents: iSPARQL | ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Oct 25 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (62 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software