About: Red fox     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : owl:Thing, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

The red fox (Vulpes vulpes) is the largest of the true foxes and one of the most widely distributed members of the order Carnivora, being present across the entire Northern Hemisphere including most of North America, Europe and Asia, plus parts of North Africa. It is listed as least concern by the IUCN. Its range has increased alongside human expansion, having been introduced to Australia, where it is considered harmful to native mammals and bird populations. Due to its presence in Australia, it is included on the list of the "world's 100 worst invasive species".

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • ثعلب أحمر
  • Guineu roja
  • Liška obecná (šelma)
  • Rotfuchs
  • Κόκκινη αλεπού
  • Red fox
  • Ruĝa vulpo
  • Azeri arrunt
  • Vulpes vulpes
  • Rubah merah
  • Renard roux
  • Vulpes vulpes
  • アカギツネ
  • 붉은여우
  • Vos (dier)
  • Lis rudy
  • Raposa-vermelha
  • Rödräv
  • Обыкновенная лисица
  • Лисиця звичайна
  • 赤狐
rdfs:comment
  • Η κόκκινη αλεπού (Vulpes vulpes) είναι ανώτερο θηλαστικό, που ανήκει στην οικογένεια Κυνίδες. Είναι το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο είδος αλεπούς, όπως επίσης και το είδος αλεπούς με την μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση παγκοσμίως και σε πολλές περιοχές της υφηλίου αναφέρεται απλώς ως «η αλεπού». Επί του παρόντος, έχουν αναγνωριστεί 45 υποείδη κόκκινων αλεπούδων, τα οποία διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις μεγάλων διαστάσεων κόκκινες αλεπούδες των βορειότερων χωρών και τις κάπως μικρότερες και πιο πρωτόγονες της Ασίας, της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Το 2010, ανακαλύφθηκε ακόμα ένα πιθανό υποείδος στην Κοιλάδα του Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια.
  • Azeri arrunta (Vulpes vulpes) Canidae familiako haragijale txikia da. Otsoa eta txakurra bezala, mutur zorrotza, belarri handi eta hirukiak eta buztan luzea dauzka.
  • Rubah merah (Vulpes vulpes) adalah mamalia pada ordo karnivora. Di Britania Raya dan Irlandia, rubah merah disebut "rubah" pada tempat yang tidak terdapat kanid liar asli. Rubah ini habitatnya terletak di Kanada, Alaska, Amerika Serikat, Eropa, Afrika Utara dan Asia, termasuk Jepang. Rubah merah diperkenalkan di Australia pada abad ke-19. Seperti namanya, bulu rubah ini berwarna merah kecoklatan.
  • アカギツネ(赤狐、Vulpes vulpes)は、ネコ目イヌ科キツネ属に属する哺乳動物の1種。全北区を中心に世界中に広く分布し、特にユーラシア大陸北部と北米大陸の住民にとって、最も身近なキツネである。 その名のとおり、毛皮は赤みを帯びた褐色を基調とするが、天然の灰色の遺伝的多型(ギンギツネ)が見られる。さらに、ギンギツネの家畜化によって、人に慣れた品種も生み出されている。 日本には、他のキツネ属の動物は自然分布しないため、日本語で単に「キツネ」というときは、通常アカギツネを指す。英語でもイギリスとアイルランドでは、他の野生のイヌ科動物が棲息しないため、アカギツネが単にFox と呼ばれる。
  • 붉은여우(영어: red fox, Vulpes vulpes)는 여우속 중에서 가장 개체 수가 많은 종으로 일반적으로 여우라 하면 이 종을 지칭하는 경우가 많다.
  • De vos (Vulpes vulpes) (ook wel gewone of rode vos genoemd) is een lid van de hondachtigen. De wetenschappelijke naam van de soort werd als Canis vulpes in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.
  • Rödräv eller vanlig räv (Vulpes vulpes) är ett hunddjur och den mest förekommande arten i rävsläktet (Vulpes). Den förekommer i stora delar av Palearktis och Nearktis och i mycket mindre utsträckning i Afrika. I modern tid har den också spridits till Australien.
  • Лисица, лиса, обыкнове́нная лиси́ца или ры́жая лиси́ца (лат. Vulpes vulpes) — хищное млекопитающее семейства псовых, наиболее распространённый и самый крупный вид рода лисиц. Длина тела 60—90 см, хвоста — 40—60 см, масса — 6—10 кг.
  • Лисиця звичайна, або руда, лис рудий (Vulpes vulpes, syn. Vulpes fulva) — найбільш розповсюджений та широко відомий вид роду Лисиця (Vulpes) родини Псові (Canidae). Вона також є найбільшим видом роду: довжина тіла 60–90 см, хвоста — 40–60 см, маса 6–11 кг. У більшості випадків забарвлення спини яскраво-руде, часто з неясним темним візерунком, черево біле, іноді чорне. Забарвлення у тварин з південних районів ареалу тьмяніше. Поряд з типово забарвленими «вогнівками» трапляються особини з темнішим хутром: сиводушки, хрестовки, чорно-бурі. Зрідка в природі зустрічаються альбіноси.
  • الثعلب الأحمر (الاسم العلمي: Vulpes vulpes) حيوان من الثعالب ينتمي إلى رتبة آكلات اللحوم وفصيلة الكلبيات، وهو يعرف أيضا بمجرّد الثعلب بما أنه أكثر أنواع الثعالب شيوعا، خصوصا في بريطانيا وأيرلندا حيث لم يعد يوجد أي نوع بري من الكلبيات سواه.
  • La guineu roja o rabosa (Vulpes vulpes) és un mamífer de la família dels cànids. Es tracta de l'espècie més grossa del gènere Vulpes. La seva distribució, la més extensa de tot el grup dels carnívors, abasta tot l'hemisferi nord, des del cercle polar àrtic fins a l'Àfrica del Nord, Nord-amèrica i Euràsia. Apareix com a espècie en «risc mínim» a la Llista Vermella de la UICN. La seva distribució ha anat creixent amb l'expansió de les poblacions humanes. Fou , on es considera que perjudica els mamífers i ocells autòctons.
  • Liška obecná (Vulpes vulpes) je nejrozšířenější divoce žijící zástupce šelem. Oblast jejího přirozeného výskytu zahrnuje Eurasii, Severní Ameriku a severní Afriku.Jako extrémně nebezpečný invazní druh je vedena v Austrálii, kam byla zavlečena v 19. století, a na ostrově Vancouver. Liška je nejrozšířenější středně velká šelma České republiky a vlastně i celé severní polokoule. Je lovena pro kožešinu, případně jako sport (obzvláště ve Velké Británii a jí kulturně ovlivněných zemích), na kožešinu se i chová.
  • El zorro común o zorro rojo (Vulpes vulpes), también llamado raposo o raboso, es una especie de mamífero de la familia cánidos, de distribución holártica, aunque también fue introducido en Australia en el siglo XIX.​ Es un animal silencioso y muy cauteloso, que caza sobre todo por la noche. Durante el día permanece oculto entre los matorrales o en sus madrigueras, excavadas en parajes secos y escondidos, a menudo entre las rocas, los barrancos herbosos y las espesuras.
  • Vulpes vulpes • Renard commun, Renard rouge Vulpes vulpes Un Renard roux d'Europe (Vulpes vulpes crucigera) dans le British Wildlife Centre, à Horne, en Angleterre. Espèce Vulpes vulpes(Linnaeus, 1758) Synonymes * Canis vulpes (Linnaeus, 1758) (protonyme) * Vulpes fulva (Desmarest, 1820) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Statut CITES Annexe III , Rév. du 16/03/89
  • The red fox (Vulpes vulpes) is the largest of the true foxes and one of the most widely distributed members of the order Carnivora, being present across the entire Northern Hemisphere including most of North America, Europe and Asia, plus parts of North Africa. It is listed as least concern by the IUCN. Its range has increased alongside human expansion, having been introduced to Australia, where it is considered harmful to native mammals and bird populations. Due to its presence in Australia, it is included on the list of the "world's 100 worst invasive species".
  • La volpe rossa, o semplicemente volpe (Vulpes vulpes Linnaeus, 1758), è la più grande delle volpi propriamente dette e il carnivoro con l'areale più vasto, essendo presente in tutto l'emisfero boreale dal circolo polare artico al Nordafrica, il Nordamerica e l'Eurasia. È classificata come specie a rischio minimo dall'IUCN. Il suo areale si è espanso insieme a quello umano, essendo stata introdotta in Australia, dove vive considerata nociva per i marsupiali e uccelli indigeni. A causa dei suoi danni ecologici in quest'ultimo continente, la specie è considerata una tra le peggiori specie invasive.
  • Lis rudy, lis pospolity (Vulpes vulpes) – gatunek drapieżnego ssaka z rodziny psowatych (Canidae). Występuje na półkuli północnej, w części Azji, w Europie, Ameryce Północnej i północnej Afryce. W XIX wieku został wprowadzony do Australii, gdzie jest obecnie jednym z największych szkodników (gatunek inwazyjny).
  • A raposa-vermelha (Vulpes vulpes) é a maior das raposas verdadeiras e um dos membros de maior distribuição entre a ordem Carnivora. É encontrada em todo o hemisfério Norte, incluindo a maior parte da América do Norte, Europa e Ásia, mais algumas partes do Norte da África. É listada como uma espécie pouco preocupante segundo a Lista Vermelha da IUCN. Seu alcance aumentou junto à expansão humana, tendo sido introduzida na Austrália, onde é considerada uma espécie invasiva e prejudicial às populações nativas de mamíferos e aves. Devido à sua presença na Austrália, está incluída na lista das "100 espécies exóticas invasoras mais daninhas do mundo".
  • 赤狐(學名:Vulpes vulpes),又俗名火狐,是狐的一種。赤狐是最大和分佈最廣泛的狐屬食肉目成員之一。赤狐分佈在整個北半球,包括北美,歐洲和亞洲的大部分地區,以及北非部分地區。它被國際自然保護聯盟列為無危物种 。隨著人類的擴張,它的範圍也隨之擴大,後來引入澳大利亞。但是在那裡它被認為對本地的哺乳動物和鳥類動物有害。由於它在澳大利亞的存在,它被列入"世界百大外來入侵種"的名單。 赤狐起源於中。赤狐的祖先最早期時小規模地生活在歐亞大陸,並在威斯康辛州冰川融化後轉移至北美生活。在狐狸中,赤狐代表著食肉目動物的一種更進步的形式。除了它的體型大小,赤狐有別於其他狐屬的能力,它能更快地適應新的環境。儘管它的名字叫赤狐,該物種往往產生其他顏色,包括白色變型和黑化 。目前已確認有45個亞種,分為兩類:亞洲和北非的大型狐狸和小型南部灰色沙漠狐狸 。 赤狐通常成對或由家庭組成的小團體在一起,如一對伴侶和它們的孩子,或者一對有親屬關係的雌性。這對年輕夫婦仍然與父母在一起,幫助照顧新的成員。赤狐主要食用小型齧齒動物,但也可能吃兔子、雞形目、爬行動物、無脊椎動物和幼鼠。水果和蔬菜有時也會被吃掉。雖然紅狐傾向於殺死較小的掠食者,包括其他狐狸物種,但它很容易受到大型掠食者的攻擊,如狼、土狼、亞洲胡狼和大中型貓科動物 。
name
  • Red fox
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git81 as of Jul 16 2021


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Jul 22 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software