About: Pygmy slow loris     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:Whole100003553, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

The pygmy slow loris (Nycticebus pygmaeus) is a species of slow loris found east of the Mekong River in Vietnam, Laos, eastern Cambodia, and China. It occurs in a variety of forest habitats, including tropical dry forests, semi-evergreen, and evergreen forests. The animal is nocturnal and arboreal, crawling along branches using slow movements in search of prey. Unlike other primates, it does not leap. It lives together in small groups usually with one or two offspring. An adult can grow to around 19 to 23 cm (7.5 to 9.1 in) long and has a very short tail. It weighs about 450 g (1.0 lb). Its diet consists of fruits, insects, small fauna, tree sap, and floral nectar. The animal has a toxic bite, which it gets by licking a toxic secretion from glands on the inside of its elbows. The teeth in

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Loris pigmeu
  • Outloň malý
  • Zwerglori
  • Pygmy slow loris
  • Nycticebus pygmeaus
  • Nycticebus pygmaeus
  • Loris paresseux pygmée
  • Kukang kerdil
  • Nycticebus pygmaeus
  • 피그미늘보로리스
  • Kleine plompe lori
  • Kukang mały
  • Малый лори
  • Nycticebus pygmaeus
  • 小懶猴
rdfs:comment
  • Outloň malý (Nycticebus pygmaeus) je malá poloopice z čeledi outloňovitých, která obývá pralesy Laosu, Kambodži a Vietnamu. Jedná se o nočního tvora, který se živí jak rostlinnou tak i živočišnou potravou. Samička rodí většinou jedno mládě, dvojčata jsou vzácnost. Jedná se o samotářský druh, kdy samec žije sám v tlupě několika samic. Doba březosti samic činí 180 až 190 dnů. Samci jsou významně teritoriální a své území si označují výměšky moči.
  • Der Zwerglori (Nycticebus pygmaeus) ist eine Primatenart aus der Familie der Loris (Lorisidae).
  • El loris lento pigmeo (Nycticebus pygmaeus) es una rara especie de primate estrepsirrino de la familia Lorisidae que se encuentra en las áreas más espesas de los bosques tropicales, subtropicales secos y matorrales de bambú, en China (Yunnan), Vietnam, Laos, y partes de Camboya.
  • Nycticebus pygmeaus Lorinae primate espezie bat da, hiruetan txikiena. Oso geldi mugitzen da, begi handiak ditu aurrerantz orientatuak. Belarriak txikiak dira, ia ezkutuan, eta biribilduak. Isatsa ia desagertua dago. Gauez bizi da zuhaitzen goikaldean. Helduak direnean 18-21 zentimetro arte neurtu dezakete eta 450 gramo inguruko pisua dute. Vietnam, Laos, Txinako hegoaldean eta Kanbodian bizi dira.
  • Kukang kerdil (Nycticebus pygmaeus Bonhote, 1907) adalah sejenis kukang yang menyebar di timur Sungai Mekong di Vietnam, Laos, Kamboja, dan Tiongkok. Kukang ini menghuni berbagai tipe hutan, termasuk hutan-hutan tropika dan ugahari yang kering, serta hutan-hutan yang selalu hijau (evergreen). Panjang tubuh hewan dewasa mencapai 19-23 cm, dan bobotnya sekitar 450 g.
  • Il loris lento pigmeo (Nycticebus pygmaeus) è una specie di primate strepsirrino appartenente alla famiglia dei lorisidi. Alcuni studiosi ritengono questi animali abbastanza simili a Nycticebus coucang da rappresentarne una sottospecie, e non quindi una specie a sé stante.
  • Kukang mały, lori mały (Nycticebus pygmaeus) – gatunek ssaka z rodziny lorisowatych zamieszkujący lasy deszczowe Wietnamu, Laosu, Chin i Kambodży. Przez niektórych biologów uważany za podgatunek kukanga większego.
  • De kleine plompe lori (Nycticebus pygmaeus) is een zoogdier uit de familie van de loriachtigen (Lorisidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Bonhote in 1907.
  • Nycticebus pygmaeus är en däggdjursart som beskrevs av 1907. Nycticebus pygmaeus ingår i släktet tröglorier, och familjen lorier (primater). IUCN kategoriserar arten globalt som sårbar. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life.
  • 小懶猴(學名Nycticebus pygmaeus),別名倭蜂猴,是一種體型很小的懶猴,生活在中國、越南、老撾、柬埔寨等國的熱帶和亞熱帶乾燥闊葉林中。目前全世界大約野生小懶猴大約有72,000隻,圈養的有183隻。 成年的小懶猴體長18-21釐米,幾乎沒有尾巴,體重大約450克。 小懶猴是一種夜行動物,樹栖性,以果實、昆蟲、小型哺乳動物、蝸牛等為食。 孕期190天,每胎1-2仔。斷奶期為9個月,雌性成熟期與此相當,雄性成熟期則為17-20個月。
  • Малый лори, или медленный лори, или маленький толстый лори, или карликовый лори (лат. Nycticebus pygmaeus) — вид приматов из семейства лориевых. Распространен в Юго-восточной Азии — во вторичных лесах Вьетнама, Лаоса и Камбоджи. Ведет древесный образ жизни. Ведут преимущественно одиночный образ жизни и имеют индивидуальные участки. Длина взрослых особей может достигать 18—21 см.
  • El loris pigmeu (Nycticebus pygmaeus) és una espècie rara de loris que viu als boscos tropicals i subtropicals de frondoses secs del Vietnam, Laos, el sud de la Xina, i l'est del riu Mekong, a Cambodja. Aquest primat és un animal nocturn que s'alimenta de fruits, insectes, petits mamífers i rèptils, flors, goma dels arbres, llimacs i cargols. És arborícola i s'arrossega per les branques passant desapercebut, ja que es mou en silenci a través de les fulles gruixudes de les zones subtropicals.
  • Nycticebus pygmaeus Nycticebus pygmaeus Loris paresseux pygmée Espèce Nycticebus pygmaeus(Bohnote, 1907) Répartition géographique Aire de répartition du loris paresseux pygmée Statut de conservation UICN EN : En danger Statut CITES Annexe I , Rév. du 09/2007 Synonymes Nycticebus intermedius Le loris paresseux pygmée (Nycticebus pygmaeus) est une espèce de loris pouvant se rencontré à l'est du fleuve Mékong au Vietnam, au Laos, dans l'est du Cambodge et en Chine. Il se rencontre dans divers habitats forestiers, y compris les forêts tropicales sèches, semi-sempervirentes et à feuilles persistantes.
  • The pygmy slow loris (Nycticebus pygmaeus) is a species of slow loris found east of the Mekong River in Vietnam, Laos, eastern Cambodia, and China. It occurs in a variety of forest habitats, including tropical dry forests, semi-evergreen, and evergreen forests. The animal is nocturnal and arboreal, crawling along branches using slow movements in search of prey. Unlike other primates, it does not leap. It lives together in small groups usually with one or two offspring. An adult can grow to around 19 to 23 cm (7.5 to 9.1 in) long and has a very short tail. It weighs about 450 g (1.0 lb). Its diet consists of fruits, insects, small fauna, tree sap, and floral nectar. The animal has a toxic bite, which it gets by licking a toxic secretion from glands on the inside of its elbows. The teeth in
  • 피그미늘보로리스 (Nycticebus pygmaeus)는 베트남과 라오스, 중국, 캄보디아의 메콩 강 동쪽의 열대 및 아열대 광엽수림에서 발견되는 희귀종의 하나이다. 이 영장류는 야행성 동물의 일종이며, 과일과 곤충 그리고 작은 포유류와 파충류, 꽃. 나무 수지, 버섯, 민달팽이, 달팽이 등을 먹는다. 나무 위에서 생활하는 수상 동물로, 아열대 지방의 두꺼운 나뭇잎 사이로 조용히 움직이기 때문에, 눈에 잘 띄지 않게 나뭇가지 위를 슬금슬금 네발로 움직인다. 보통, 한 두마리의 새끼와 함께 작은 집단을 이루며 산다. 다 자라면 약 18-21 cm까지 클 수 있으며, 꼬리는 거의 없다. 몸무게는 약 450 그램 정도이다. 12~18개월마다 짝짓기를 하고, 한 두마리의 새끼를 낳으며, 임신 기간은 평균 190일이다. 태어나서 처음 며칠 동안은 새끼 로리스는 어미의 배에 꽉 매달려 생활한다. 9개월이 지나면 새끼는 젖을 떼고, 그 쯤 되면 암컷들은 성적으로 성숙하게 된다. 반면에 수컷들 17개월에서 20개월이 되어야 성적으로 성숙해지게 된다.
rdfs:seeAlso
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git81 as of Jul 16 2021


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Sep 15 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software