About: Narrow-winged pipistrelle     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : umbel-rc:Mammal, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FNarrow-winged_pipistrelle

The narrow-winged pipistrelle (Pipistrellus stenopterus) is a species of vesper bat. It can be found in Brunei Darussalam, Indonesia, and Malaysia.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Ratpenat d'ales estretes
  • Narrow-winged pipistrelle
  • Pipistrellus stenopterus
  • Pipistrellus stenopterus
  • 좁은날개집박쥐
  • Pipistrellus stenopterus
  • Pipistrellus stenopterus
  • Pipistrellus stenopterus
  • Pipistrellus stenopterus
rdfs:comment
  • El ratpenat d'ales estretes (Pipistrellus stenopterus) és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids que es troba a Brunei, Indonèsia i Malàisia.
  • Pipistrellus stenopterus generoko animalia da. Chiropteraren barruko azpifamilia eta Vespertilionidae familian sailkatuta dago
  • Pipistrellus stenopterus (Dobson, 1875) è un pipistrello della famiglia dei Vespertilionidi diffuso nell'Ecozona orientale.
  • The narrow-winged pipistrelle (Pipistrellus stenopterus) is a species of vesper bat. It can be found in Brunei Darussalam, Indonesia, and Malaysia.
  • 좁은날개집박쥐(Pipistrellus stenopterus)는 애기박쥐과에 속하는 박쥐의 일종이다. 브루나이와 인도네시아, 말레이시아에서 발견된다.
  • Pipistrellus stenopterus is een vleermuis uit het geslacht Pipistrellus.
  • Pipistrellus stenopterus é uma espécie de morcego da família Vespertilionidae. Pode ser encontrada na Tailândia, Malásia, Indonésia e Filipinas.
  • Pipistrellus stenopterus — вид рукокрилих ссавців роду нетопирів.
  • Pipistrellus stenopterus är en fladdermusart som först beskrevs av George Edward Dobson 1875. Pipistrellus stenopterus ingår i släktet Pipistrellus och familjen läderlappar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Denna fladdermus förekommer med flera från varandra skilda populationer på södra Malackahalvön, Sumatra, Borneo och södra Filippinerna. Den lever i kulliga områden och i låga bergstrakter mellan 100 och 1200 meter över havet. Arten vistas i olika habitat med träd, inklusive trädodlingar.
name
  • Narrow-winged pipistrelle
foaf:isPrimaryTopicOf
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
sameAs
dbp:wikiPageUsesTemplate
authority
  • Dobson, 1875
genus
  • Pipistrellus
species
  • stenopterus
status
  • LC
status system
  • IUCN3.1
has abstract
  • El ratpenat d'ales estretes (Pipistrellus stenopterus) és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids que es troba a Brunei, Indonèsia i Malàisia.
  • Pipistrellus stenopterus generoko animalia da. Chiropteraren barruko azpifamilia eta Vespertilionidae familian sailkatuta dago
  • Pipistrellus stenopterus (Dobson, 1875) è un pipistrello della famiglia dei Vespertilionidi diffuso nell'Ecozona orientale.
  • The narrow-winged pipistrelle (Pipistrellus stenopterus) is a species of vesper bat. It can be found in Brunei Darussalam, Indonesia, and Malaysia.
  • 좁은날개집박쥐(Pipistrellus stenopterus)는 애기박쥐과에 속하는 박쥐의 일종이다. 브루나이와 인도네시아, 말레이시아에서 발견된다.
  • Pipistrellus stenopterus is een vleermuis uit het geslacht Pipistrellus.
  • Pipistrellus stenopterus é uma espécie de morcego da família Vespertilionidae. Pode ser encontrada na Tailândia, Malásia, Indonésia e Filipinas.
  • Pipistrellus stenopterus är en fladdermusart som först beskrevs av George Edward Dobson 1875. Pipistrellus stenopterus ingår i släktet Pipistrellus och familjen läderlappar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. Arten når en absolut längd av 92 till 110 mm, inklusive en 55 till 57 mm lång svans samt en vikt av 14 till 20 g. Den har 37 till 42 mm långa underarmar, cirka 11 mm långa bakfötter och ungefär 13 mm stora öron. Ovansidan är täckt av mörk rödbrun päls och undersidan är lite ljusare. Pipistrellus stenopterus har en bred nos. I handen är det femte metakarpalbenet betydligt mindre än det fjärde. Den broskiga fliken i örat (tragus) liknar en klubba i utseende. Denna fladdermus förekommer med flera från varandra skilda populationer på södra Malackahalvön, Sumatra, Borneo och södra Filippinerna. Den lever i kulliga områden och i låga bergstrakter mellan 100 och 1200 meter över havet. Arten vistas i olika habitat med träd, inklusive trädodlingar. Individerna vilar i trädens håligheter eller under byggnadernas tak. De syns ofta tillsammans med Scotophilus kuhlii. Fladdermusen flyger vanligen över öppna ytor eller ovanför floder när den jagar. Per kull föds en eller sällan två ungar.
  • Pipistrellus stenopterus — вид рукокрилих ссавців роду нетопирів.
prov:wasDerivedFrom
page length (characters) of wiki page
is foaf:primaryTopic of
is Link from a Wikipage to another Wikipage of
is Wikipage redirect of
Faceted Search & Find service v1.17_git51 as of Sep 16 2020


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3319 as of Dec 29 2020, on Linux (x86_64-centos_6-linux-glibc2.12), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software