About: Monkey hanger     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:Nickname106337693, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FMonkey_hanger

"Monkey hanger" is a colloquial nickname by which people from the town of Hartlepool in north eastern England are sometimes known.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Monkey hanger
  • Monkey hanger
rdfs:comment
  • "Monkey hanger" is a colloquial nickname by which people from the town of Hartlepool in north eastern England are sometimes known.
  • Monkey hanger (apen-opknoper) is een bijnaam voor een inwoner van de Engelse stad Hartlepool. De naam gaat terug op een legende uit de tijd van de napoleontische oorlogen. Een Frans schip genaamd de Chasse Marée zou destijds voor de kust bij Hartlepool schipbreuk hebben geleden, met een aap als enige overlevende. Deze aap zou ter vermaak van de opvarenden op het schip hebben meegereisd en was gekleed in een Frans uniform. De inwoners van Hartlepool zagen de aap daarom aan voor een Franse spion en besloten hem te ondervragen. Toen de aap bleef zwijgen veroordeelden de Hartlepudlianen hem ter dood. Hij werd opgeknoopt aan de mast van een vissersboot.
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
sameAs
dbp:wikiPageUsesTemplate
has abstract
  • "Monkey hanger" is a colloquial nickname by which people from the town of Hartlepool in north eastern England are sometimes known.
  • Monkey hanger (apen-opknoper) is een bijnaam voor een inwoner van de Engelse stad Hartlepool. De naam gaat terug op een legende uit de tijd van de napoleontische oorlogen. Een Frans schip genaamd de Chasse Marée zou destijds voor de kust bij Hartlepool schipbreuk hebben geleden, met een aap als enige overlevende. Deze aap zou ter vermaak van de opvarenden op het schip hebben meegereisd en was gekleed in een Frans uniform. De inwoners van Hartlepool zagen de aap daarom aan voor een Franse spion en besloten hem te ondervragen. Toen de aap bleef zwijgen veroordeelden de Hartlepudlianen hem ter dood. Hij werd opgeknoopt aan de mast van een vissersboot. De legendarische aap is sindsdien deel van de folklore in Hartlepool. De officiële mascotte van de lokale voetbalclub Hartlepool United is bijvoorbeeld een aap. Deze werd in 2002 door de bevolking van Hartlepool tot burgemeester verkozen. Stuart Drummond, de acteur die tijdens de campagne de rol van aap vertolkte, haastte zich na zijn verkiezing overigens om te verklaren dat niet de aap, maar hij nu burgemeester was. Ondanks dat hij zijn verkiezingsbelofte "gratis bananen voor alle schoolkinderen" geen gestand deed, werd hij in 2005 herkozen.
prov:wasDerivedFrom
page length (characters) of wiki page
is foaf:primaryTopic of
is Link from a Wikipage to another Wikipage of
Faceted Search & Find service v1.17_git51 as of Sep 16 2020


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3319 as of Dec 29 2020, on Linux (x86_64-centos_6-linux-glibc2.12), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software