About: Indochinese leopard     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : umbel-rc:Mammal, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FIndochinese_leopard&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org

The Indochinese leopard (Panthera pardus delacouri) is a leopard subspecies native to mainland Southeast Asia and southern China. In Indochina, leopards are rare outside protected areas and threatened by habitat loss due to deforestation as well as poaching for the illegal wildlife trade. The population trend is suspected to be decreasing. As of 2016, the population is thought to comprise 973–2,503 mature individuals, with only 409–1,051 breeding adults. The historical range has decreased by more than 90%.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Levhart indočínský
  • Indochinese leopard
  • Panthera pardus delacouri
  • Panthera pardus delacouri
  • Léopard d'Indochine
  • Panthera pardus delacouri
  • Leopardo-da-indochina
  • Индокитайский леопард
  • Індокитайський леопард
  • 印度支那豹
rdfs:comment
  • Indotxinako lehoinabarra (Panthera pardus delacouri) egoera ahulean eta Hego-ekialdeko Asian bizi den lehoinabar azpiespezie bat da. Azpiespezie honetan melanismo kasuak sarritan ematen dira, oihanetan bizitzeko moldaketa bat.
  • Il leopardo indocinese (Panthera pardus delacouri Pocock, 1930) è una sottospecie di leopardo diffusa in Indocina. Gli esemplari melanici di questa sottospecie, le cosiddette "pantere nere" sono molto frequenti.
  • O leopardo-da-indochina (Panthera pardus delacouri), também conhecido como leopardo-indochinês, é uma subespécie de leopardo nativo do sudeste da Ásia e sul da China.
  • The Indochinese leopard (Panthera pardus delacouri) is a leopard subspecies native to mainland Southeast Asia and southern China. In Indochina, leopards are rare outside protected areas and threatened by habitat loss due to deforestation as well as poaching for the illegal wildlife trade. The population trend is suspected to be decreasing. As of 2016, the population is thought to comprise 973–2,503 mature individuals, with only 409–1,051 breeding adults. The historical range has decreased by more than 90%.
  • Индокитайский леопард (лат. Panthera pardus delacouri) — подвид леопарда, обитающий в юго-восточной Азии и Мьянме, Таиланде, Малайзии.
  • 印度支那豹(学名:Panthera pardus delacouri)也称華南豹,是豹的一个亚种,分布在中国雲南和秦嶺以及越南、寮國、泰國、緬甸、柬埔寨、马来半岛等地,是一種分布在中南半島及華南的豹。 印度支那豹体长介於1.3-1.75米之間,尾長約0.9-1米。印度支那豹的數量可能較華北豹稀少,中國的數量稀少,當局已經加強保護,將印度支那豹列為國家一級保護動物。印度支那豹棲息在雨林、山地、原始森林,善於爬樹及游泳,會守候在樹上,等待水鹿、羚羊、野牛、野豬經過再飛撲而下咬住獵物頸部使其窒息而死。 香港早期也有印度支那豹生存,如香港大學的教授曾報導於1931年一隻於以捕獲的豹,並於短暫存放獸皮。但香港的豹已於1930年代滅絕。及後據說於1940年代有人在大嶼山發現豹子,但從未獲得證實。
  • Індокитайський леопард (Panthera pardus delacouri) — підвид леопарда, на межі зникнення, мешкає у Південно-Східній Азії, переважно в тропічних лісах.
  • Levhart indočínský (Panthera pardus delacouri) či levhart skvrnitý indočínský je středně velký poddruh levharta skvrnitého, který žije v jihovýchodní Asii. Vyznačuje se tmavší barvou srsti a relativně velkými skvrnami a rozetami, přičemž u některých populací se velmi často objevuje černé zbarvení srsti neboli melanismus. Loví především kopytníky a opice, zabíjí ale i různé menší šelmy a další dostupná zvířata. Vyskytuje se především v Malajsii, Thajsku, Kambodži a Myanmaru, malou populaci je možno nalézt také v Číně. Vyhuben byl v Singapuru a zřejmě i v Laosu a Vietnamu. Tento poddruh nebyl dlouho komplexněji studován a předpokládalo se, že žije v relativně hojných počtech v lesích všech možných typů, jež se rozkládají v jihovýchodní Asii. První přesnější odhad celkové populace byl publiko
  • El Leopardo de Indochina o Leopardo de Delacour (Panthera pardus delacouri) es una subespecie de leopardo nativa del Sudeste Asiático. El melanismo es muy frecuente en los leopardos de Indochina, una adaptación a las junglas tropicales en las que habita.
  • Le Léopard d'Indochine (Panthera pardus delacouri) est une sous-espèce de léopards. Cette sous-espèce particulière vit dans les forêts tropicales depuis le sud de la Chine jusqu'en Malaisie. Le Léopard d'Indochine est de taille plutôt petite pour un Léopard. La robe est généralement fauve clair tachetée de petite rosettes, mais on observe une prédominance de la forme mélanique, la « panthère noire » au sud de l'isthme de Kra.
name
  • Indochinese leopard
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git51 as of Sep 16 2020


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3321 as of Jun 2 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software