About: Indian leopard     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : umbel-rc:Mammal, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FIndian_leopard

The Indian leopard (Panthera pardus fusca) is a leopard subspecies widely distributed on the Indian subcontinent. The species Panthera pardus is listed as Vulnerable on the IUCN Red List because populations have declined following habitat loss and fragmentation, poaching for the illegal trade of skins and body parts, and persecution due to conflict situations. The Indian leopard is one of the big cats occurring on the Indian subcontinent, apart from the Asiatic lion, Bengal tiger, snow leopard and clouded leopard.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • نمر هندي
  • Levhart indický
  • Indischer Leopard
  • Indian leopard
  • Panthera pardus fusca
  • Panthera pardus fusca
  • Léopard indien
  • Macan tutul India
  • Panthera pardus fusca
  • インドヒョウ
  • 인도표범
  • Indische panter
  • Leopardo-indiano
  • Индийский леопард
  • Пардус індійський
  • 印度花豹
rdfs:comment
  • النمر الهندي (الاسم العلمي: Panthera pardus fusca) نويع من النمور كان إلى وقت قريب ينتشر على نطاق واسع في شبه القارة الهندية. في 2008 أدرج في قائمة الأنواع القريبة من خطر الانقراض بسبب عمليات الصيد الجائر للإتجار بجلودها وأجزاء أخرى من جسمها، وعمليات الاستيلاء على أراضيها. أصبحت نادرة جداً خارج المناطق المحمية. توجد في ويكي أنواع معلومات أكثر حول: نمر هندي
  • Der Indische Leopard (Panthera pardus fusca) ist eine Unterart des Leoparden, die weiträumig auf dem indischen Subkontinent verbreitet ist. Im Jahr 2008 hat die IUCN Leoparden als gering gefährdet eingestuft und erklärt, dass sie wahrscheinlich bald für den Status gefährdet infrage kommen, da ihr Lebensraum zunehmend fragmentiert und kleiner wird, sie für den illegalen Handel mit Fellen und Körperteilen in Asien heftig gewildert werden und nach Konfliktsituationen verfolgt und getötet werden. Außerhalb von geschützten Gebieten werden sie immer seltener. Der Trend der Population ist abnehmend.
  • Indiako lehoinabarra (Panthera pardus fusca) Indiako azpikontinentean bizi den lehoinabar azpiespeziea da. Azpiespezie hau Txina, Bangladesh, Bhutan, Nepal eta Pakistango hainbat gunetan zehar barreiatuta dago. Gaur egun, Indian lehoinabar azpiespezie honen 7.000-10.000 ale inguru zenbatu dira, eta beraz, nahiko hedatua eta kopuru osasuntsuaz gozatzen duen lehoinabarra da. Indiako lehoinabarraren barruan bi azpiespezie berri sailkatu berri dira, aurretik Persiako lehoinabarraren azpiespezie kontsideratzen zirelarik. Horiek eta dira.
  • Le Léopard indien (Panthera pardus fusca) est une sous-espèce du Léopard (Panthera pardus) dont l'aire de répartition couvre l'Inde, le Népal et le Bangladesh. On le différencie du Léopard d'Afrique par la couleur de son pelage et sa taille plus modeste. Les individus mélaniques (panthère noire) sont notamment plus nombreux. Ses proies sont principalement des chitals dans la péninsule indienne et de muntjacs au Népal. Le Léopard indien cohabite avec le Tigre, mais lorsque celui-ci est présent les léopards sont moins nombreux et de plus petite taille, en effet les léopards se rabattent alors sur du plus petit gibier pour ne pas entrer en compétition avec le plus gros félin . Sa population, d'environ 14 000 individus, est en augmentation.
  • インドヒョウ (印度豹、Panthera pardus fusca)は、インド亜大陸に生息するヒョウの亜種である。
  • De Indische panter (Panthera pardus fusca) is een ondersoort van de luipaard en komt voor in het Indiase subcontinent.
  • 인도표범은 표범의 한 아종이다. 분포하는 지역은 인도, 방글라데시, 파키스탄등 남부아시아다. 스리랑카섬에는 스리랑카표범이 서식한다.먹이는 주로 사슴이나 멧돼지, 영양, 원숭이등을 잡아먹는데, 가끔 호랑이에게 빼앗긴다.
  • O leopardo-indiano(Panthera pardus fusca) é uma subespécie de leopardo nativa do subcontinente indiano. O leopardo-indiano é um dos muitos bem sucedidos membros dos grandes felinos indianos, distribuído por todas as partes do subcontinente indiano e sul da China.
  • Инди́йский леопа́рд (лат. Panthera pardus fusca) — подвид леопарда, который обитает на Индийском субконтиненте.
  • 印度花豹(学名:Panthera pardus fusca),是豹的一个亚种。主要分布於印度,數量約有1萬隻,是亞洲豹的亞種中數量最多的族群。 印度花豹体长約1.8米之間,尾長可達1米。夜行性,除了捕捉羊、牛、豬,也會偷襲家畜。 印度花豹在印度有多次襲擊人類的紀錄。2011年7月19日,一隻豹闖入印度西里古里市的一處廢棄民房,抓住1名路過的村民,總共造成6人受傷,所幸無人喪生。最後這隻豹遭警察制伏,沒多久就因為重傷死亡了。
  • Пардус індійський (Panthera pardus fusca) — підвид пантери плямистої, що мешкає в субконтиненті Азії. Індійський пардус - один з трьох великих видів "котів" (підродина Пантерових), що мешкають в Індії. Дві інші "великі кішки" - це Азійський лев і Бенгальський тигр.
  • Levhart indický (Panthera pardus fusca) či levhart skvrnitý indický, levhart kašmírský a levhart tibetský je poddruh levharta skvrnitého, který žije v jižní Asii. Vyznačuje se žlutou, žlutohnědou či zlatavou barvou srsti a relativně velkými skvrnami a rozetami. V některých částech areálu výskytu se objevují i černě zbarvení neboli melaničtí jedinci. Dosahuje hmotnosti i přes 70 kg a řadí se tak mezi velké poddruhy levharta skvrnitého. Loví především kopytníky a opice, zabíjí ale i různé menší šelmy a další dostupná zvířata. Vyskytuje se v Indii, Pákistánu, Nepálu, Bhútánu a v malých množstvích i v Bangladéši, Myanmaru a Číně. Odhad populace byl dosud publikován jen pro Indii v roce 2015 a podle něj dosahuje 12 000 až 14 000 jedinců. Hlavní hrozbou pro něj je nelegální lov a fragmentace živ
  • The Indian leopard (Panthera pardus fusca) is a leopard subspecies widely distributed on the Indian subcontinent. The species Panthera pardus is listed as Vulnerable on the IUCN Red List because populations have declined following habitat loss and fragmentation, poaching for the illegal trade of skins and body parts, and persecution due to conflict situations. The Indian leopard is one of the big cats occurring on the Indian subcontinent, apart from the Asiatic lion, Bengal tiger, snow leopard and clouded leopard.
  • El leopardo indio (Panthera pardus fusca) es una subespecie de leopardo presente principalmente en el subcontinente indio con poblaciones en el sur de China, Bangladés, Bután, Nepal y en ciertas zonas de Pakistán. Barreras topográficas como el Himalaya al norte o el río Indo al oeste han evitado la dispersión de esta subespecie quedando aislada de otras poblaciones de leopardo, al este el delta del Ganges de igual manera ha separado al leopardo indio del leopardo de Indochina.
  • Macan tutul India (Panthera pardus fusca) adalah subspesies dari macan tutul yang tersebar luas di anak benua India. spesies Panthera pardus terdaftar sebagai Rentan dalam Daftar Merah IUCN karena populasinya telah menurun menyusul hilangnya dan fragmentasi habitat, perburuan untuk perdagangan ilegal kulit dan bagian-bagian tubuhnya, dan penganiayaan disebabkan oleh situasi konflik. Macan tutul India adalah salah satu dari lima kucing besar yang ditemukan di India, selain singa Asia, harimau benggala, macan tutul salju, dan macan dahan.
  • Il leopardo indiano (Panthera pardus fusca Meyer, 1794) è una sottospecie di leopardo largamente diffusa nel subcontinente indiano. È uno dei cinque grandi felini dell'India, insieme al leone asiatico, alla tigre del Bengala, al leopardo delle nevi e al leopardo nebuloso.
rdfs:seeAlso
name
  • Indian leopard
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git51 as of Sep 16 2020


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3319 as of Dec 29 2020, on Linux (x86_64-centos_6-linux-glibc2.12), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software