About: Indian elephant     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:Whole100003553, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

The Indian elephant (Elephas maximus indicus) is one of three extant recognised subspecies of the Asian elephant and native to mainland Asia. Since 1986, the Asian elephant has been listed as Endangered on the IUCN Red List as the wild population has declined by at least 50% since the 1930s to 1940s, i.e. three elephant generations. The Asian elephant is threatened by habitat loss, degradation and fragmentation.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • فيل آسيوي
  • فيل هندي
  • Elefant asiàtic
  • Elephas maximus indicus
  • Slon indický
  • Asiatischer Elefant
  • Indischer Elefant
  • Ασιατικός ελέφαντας
  • Indian elephant
  • Azia elefanto
  • Elephas maximus
  • Elephas maximus indicus
  • Asiar elefante
  • Elephas maximus indicus
  • Eilifint Indiach
  • Eilifint na hÁise
  • Gajah asia
  • Gajah india
  • Éléphant d'Asie
  • Elephas maximus
  • インドゾウ
  • Elephas maximus indicus
  • アジアゾウ
  • 아시아코끼리
  • 인도코끼리
  • Aziatische olifant
  • Indische olifant
  • Słoń indyjski
  • Elefante-asiático
  • Elefante-indiano
  • Elephas maximus indicus
  • Азиатский слон
  • Asiatisk elefant
  • Indisk elefant
  • Слон індійський
  • Elephas maximus indicus
  • 亚洲象
  • 印度象
rdfs:comment
  • فيل آسيوي (بالإنجليزية: Asian elephant)‏ (باللاتينية: Elephas maximus) . هو النوع الثاني من الافيال في العالم ويسمى احيانا الفيل الأبيض يعيش في دول شرق آسيا تحديدا وهو حيوان ثمين في تايلندا وهو اصغر حجما من نظيره الأفريقي ومع ذلك لديه قدرة على الاعمال حيث يستخدم في الهند لبعض الاعمال الصعبة وقديما كان يستخدم في الحروب وهو في الثقافة مهم حيث يعامله التايلنديون على انه حيوان وطني ويزن هذا الحيوان وله وجود في الثقافة والمناسبات
  • فيل هندي (الاسم العلمي: Elephas maximus indicus) (بالإنجليزية: Indian elephant)‏ هو نويع من الحيوانات يتبع نوع الفيل الآسيوي الكبير من جنس الفيل الآسيوي.
  • Slon indický (Elephas maximus indicus) je poddruh slona z čeledi slonové (Elephantidae).
  • Slon indický (Elephas maximus) je jihoasijský a jihovýchodoasijský slon dosahujíce obvyklé výšky 2–3 metru v kohoutku a váhy 2–6 tun. Jedná se o jednoho ze tří žijících druhů slona a jediný nevymřelý druh z rodu Elephas. Zároveň jde o největšího suchozemského živočicha žijícího v Asii a také o jediného recentního terestrického zástupce skupiny Afrotheria, jehož areál rozšíření se nachází kompletně mimo Afriku.
  • Der Indische Elefant (Elephas maximus indicus) ist einer von drei Unterarten des Asiatischen Elefanten. Er ist auf dem asiatischen Kontinent heimisch. Seit 1986 wird Elephas maximus von der IUCN als stark gefährdet eingestuft, weil sich die Population über die letzten drei Generationen um mindestens 50 % verringert hat. Asiatische Elefanten sind bedroht durch Verlust, Degradation und Fragmentierung des Lebensraumes.
  • Asiar elefantea edo indiar elefantea (Elephas maximus) Elephas generoko espezie bakarra da. Proboscidea ordenaren barruko ugaztuna da. Elephantidae familian sailkatuta dago.
  • El elefante indio (Elephas maximus indicus) es una de las cuatro subespecies de elefante asiático que existen.​ Es la segunda en tamaño, y generalmente son tan altos como los de elefantes de Ceilán, aunque un poco menos pesados. La mayoría de los individuos presenta colmillos. Es la subespecie más abundante, con bolsas de población distribuidas desde la India hasta la península de Malaca.
  • El elefante asiático (Elephas maximus) es una especie de mamífero proboscídeo de la familia Elephantidae. Es el mayor mamífero del continente asiático. Su distribución original se extendía desde el sur de China e Indonesia occidental hasta las costas del golfo Pérsico y el sur de Mesopotamia, donde desapareció ya en el Neolítico. En la actualidad se circunscribe a Sri Lanka, sur y noreste de la India, Bangladés, Indochina, Malaca, Sumatra y noreste de Borneo. Se encuentra tanto en estado salvaje como doméstico y es muy frecuente en zoos y circos. Está considerado como una especie en peligro de extinción.
  • L'éléphant indien (Elephas maximus indicus) est l'une des sous-espèces de l'éléphant d'Asie (Elephas maximus). C'est un mammifère de la famille des éléphantidés. Il fait partie des éléphants contemporains survivants.
  • Is ainmhí mór í eilifint na hÁise. Mamach atá ann. Elephas maximus an t-ainm eolaíoch. Is é Elephas maximus an t-aon speiceas amháin sa ghéineas. Tá sé le fáil san Áise: an Bhanglaidéis, an India, Srí Lanca, an Ind-Sín agus cuid de Neipeal agus An Indinéis (go mór mhór ), Vítneam , An Téalainn,an Chambóid, Laos, Burma, an tSín, an Bhútáin, agus Sumatra.
  • The Indian elephant (Elephas maximus indicus) is one of three extant recognised subspecies of the Asian elephant and native to mainland Asia. Since 1986, the Asian elephant has been listed as Endangered on the IUCN Red List as the wild population has declined by at least 50% since the 1930s to 1940s, i.e. three elephant generations. The Asian elephant is threatened by habitat loss, degradation and fragmentation.
  • L'elefante indiano (Elephas maximus indicus Cuvier, 1798) è la più comune delle quattro sottospecie di elefante asiatico. Deve il nome all'India, il Paese nel quale è maggiormente diffuso e dove si trova il 50% degli elefanti asiatici allo stato brado esistenti al mondo ed il 20% di quelli ammaestrati.
  • L'elefante asiatico (Elephas maximus Linnaeus, 1758) è un mammifero della famiglia degli elefantidi, l'unica sopravvissuta dell'ordine dei proboscidati. E. maximus viene anche denominato comunemente elefante indiano, anche se questa denominazione è più propriamente attribuita alla sola sottospecie Elephas maximus indicus.
  • インドゾウ(学名:Elephas maximus indicus、英語名:Indian elephant)は、哺乳綱- ゾウ目(長鼻目)- ゾウ科- アジアゾウ属に分類されるアジアゾウの、下位分類にあたる1亜種。 インドゾウを含む種アジアゾウ Elephas maximus は、過去3世代(60から75年)の間で個体数が少なくとも50%減少したとして、1986年よりIUCNに絶滅危惧種と評価されている。
  • アジアゾウ(亜細亜象、Elephas maximus)は、哺乳綱長鼻目ゾウ科アジアゾウ属に分類されるゾウ。アジアゾウ属の模式種。現生種では本種のみでアジアゾウ属を構成する。
  • 인도코끼리(학명: Elephas maximus indicus)는 아시아코끼리의 한 아종으로 여타 아종들 가운데서도 최대형종이며, 개체 수도 가장 많은 아종이다. 인도를 비롯하여 방글라데시, 부탄, 인도차이나 반도 및 중국 등에서 발견된다.
  • De Aziatische olifant (Elephas maximus) is een olifant die in Azië voorkomt. De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.
  • Słoń indyjski (Elephas maximus) – ssak z rzędu trąbowców, jeden z trzech żyjących gatunków rodziny słoniowatych, zamieszkujący lasy i zarośla Azji Południowej i Południowo-Wschodniej.
  • O elefante-indiano (Elephas maximus indicus) é uma das subespécies de elefante-asiático nativa do subcontinente indiano. Atingem uma altura nos ombros entre 2 e 3,5 metros e peso de até 5 toneladas. A Índia concentra a maior parte da população de elefantes-asiáticos com cerca de 57% da população.
  • Индийский слон (лат. Elephas maximus indicus) — подвид азиатского слона и родом из материковой Азии. С 1986 года Elephas maximus занесен в Красную книгу МСОП как находящийся под угрозой исчезновения, поскольку популяция диких азиатских слонов сократилась как минимум на 50 % с 1930-х по 40-е годы, то есть на три поколения слонов. Азиатский слон находится под угрозой потери среды обитания, деградации и фрагментации.
  • Азиа́тский слон, или индийский слон (лат. Elephas maximus), — млекопитающее отряда хоботных, единственный современный вид рода азиатских слонов (Elephas) и один из трёх современных видов семейства слоновых. Азиатский слон — второе по величине современное наземное животное после саванного слона.
  • Elephas maximus indicus (Індійський слон) — один з трьох загально визнаних підвидів азійського слона, ендемік материкової Азії. З 1986 року E.m.i. було занесено до Червоної книги МСОП через те що популяція скоротилася як мінімум на 50% за останні 60 до 75 років або три покоління. Азійські слони перебувають під загрозою втрати місць проживання, деградації і фрагментації.
  • Слон індійський (Elephas maximus) — ссавець роду Слон (Elephas) з ряду хоботних (Proboscidea). Це друга за величиною наземна тварина після африканського слона.
  • 印度象(Elephas maximus indicus)是亞洲象的亞種之一,生活在亞洲大陸上。自1986年以來被IUCN列爲瀕危物种。雖然叫做印度象,但實際其分佈範圍還包括泰國等東南亞國家及中國。
  • 亚洲象(學名:Elephas maximus),是象的一种,锡兰象是亚洲象的指名亚种。亚洲象為IUCN红色名录中的濒危物种之一,也是中国国家一级保护动物。
  • L'elefant asiàtic (Elephas maximus), sovint conegut pel nom d'una de les subespècies (elefant de l'Índia), és una de les tres espècies vivents d'elefant i l'única espècie vivent del gènere Elephas. L'espècie es troba principalment a diverses parts de l'Índia, Sri Lanka, Indoxina i a Indonèsia. Es considera una espècie amenaçada, amb una població entre 41.410 i 52.345 individus en estat salvatge.
  • Der Asiatische Elefant (Elephas maximus) ist eine Art aus der Familie der Elefanten und nach dem Afrikanischen Elefanten das zweitgrößte Landtier der Erde. Wie sein afrikanischer Vetter zeichnet er sich durch den Rüssel, die Stoßzähne, die säulenförmigen Beine und die allgemeine Körpergröße aus. Beide unterscheiden sich aber in der Größe der Ohren, der etwas anders verlaufenden Rückenlinie und in zahlreichen anatomischen Einzelmerkmalen. Das Verbreitungsgebiet des Asiatischen Elefanten umfasst Südasien, Südostasien einschließlich von Teilen der Malaiischen Inselwelt und das südliche Ostasien. Das einstige Vorkommen war aber deutlich größer. Die Tiere bewohnen verschiedene Waldlandschaften und Offenlandgebiete vom Meeresspiegelniveau bis in höhere Gebirgslagen.
  • Ο ασιατικός ελέφαντας (Elephas maximus) είναι παχύδερμο φυτοφάγο θηλαστικό της τάξης των προβοσκιδωτών. Απαντάται στην Ν. και ΝΑ Ασία, από την Ινδία και το Νεπάλ στα δυτικά έως το Βόρνεο στα νότια. Αναγνωρίζονται τρία υποείδη—το E. m. maximus από τη Σρι Λάνκα, το από την ηπειρωτική Ασία και το E. m. sumatranus από τη νήσο Σουμάτρα. Οι ασιατικοί ελέφαντες είναι το μεγαλύτερο ζώο που ζει στην Ασία.
  • Elephas maximus(Pour les articles homonymes, voir Éléphant (homonymie).) Elephas maximus Éléphant d'Asie Espèce Elephas maximusLinnaeus, 1758 Statut de conservation UICN EN A2c : En danger Répartition géographique Squelette d'éléphant d'Inde Statut CITES Annexe I , Rév. du 01/07/1975 L'éléphant d'Asie (Elephas maximus) est un mammifère de la famille des éléphantidés. Il fait partie des espèces actuelles d'éléphants.
  • Is ainmhí mór í an eilifint Indiach. Elephas maximus indicus an t-ainm eolaíoch.Mamach atá ann, fospeiceas de chuid eilifint na hÁise. Tá trí fhospeiceas eile ann: E. m. sumatranus, E. m. maximus agusE. m. borneensis. Tá sé le fáil san India agus i dtíortha eile freisin: anBhanglaidéis, An Bhútáin, an Chambóid, an tSín, Laos, An Mhalaeisia, Burma / Myanmar, Neipeal, an Phacastáin, An Téalainn agus Vítneam. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh.
  • Gajah india adalah salah satu subspesies gajah asia. Gajah ini dapat ditemui di India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar, Thailand, Semenanjung Malaya, Laos, Tiongkok, Kamboja dan Vietnam. Bukti arkeologi menunjukkan bahawa gajah India telah dijinakkan di lembah sungai Indus sekitar 4.000 tahun dahulu. Menjinakkan tidak serupa dengan domestikasi. Gajah sulit didomestikasi akibat perangai bengisnya, makanannya yang mahal dan pertumbuhan yang terlalu lama (15 tahun untuk menjadi dewasa). Gajah india dijinakkan untuk pertanian. Pengunaan gajah perang dalam militer bermula sekitar 1100 SM dan disebut dalam beberapa kitab suci berbahasa Sanskerta.
  • Gajah asia (Elephas maximus), kadang dikenal dengan nama salah satu subspesiesnya, gajah india, adalah satu dari tiga spesies gajah yang masih hidup, dan merupakan satu-satunya spesies gajah dari genus Elephas yang masih hidup. Hewan ini adalah hewan darat terbesat di Asia. Gajah Asia adalah spesies terancam karena habitat yang terus berkurang dan perburuan liar, populasi gajah di alam liar tersisa antara 41,410 sampai 52,345. Gajah asia cenderung berumur panjang, dengan usia tertua yang diketahui mencapai 86 tahun.
Faceted Search & Find service v1.17_git81 as of Jul 16 2021


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Sep 15 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software