About: Frigatebird     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : umbel-rc:EukaryoticCell, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FFrigatebird&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org

Frigatebirds (also listed as "frigate bird", "frigate-bird", "frigate", "frigate-petrel") are a family of seabirds called Fregatidae which are found across all tropical and subtropical oceans. The five extant species are classified in a single genus, Fregata. All have predominantly black plumage, long, deeply forked tails and long hooked bills. Females have white underbellies and males have a distinctive red gular pouch, which they inflate during the breeding season to attract females. Their wings are long and pointed and can span up to 2.3 metres (7.5 ft), the largest wing area to body weight ratio of any bird.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • شانية
  • Fregata
  • Fregatka
  • Fregattvögel
  • Φρεγάτα (πτηνό)
  • Fregata
  • Fregata (hegaztia)
  • Frigéad
  • Fregatidae
  • Cikalang
  • Frigatebird
  • Fregata (zoologia)
  • グンカンドリ属
  • 군함조과
  • Fregata
  • Fregaty
  • Fregata
  • Фрегаты
  • Fregattfåglar
  • 軍艦鳥
  • Фрегат (птах)
rdfs:comment
  • Les fregates (Fregata són l'únic gènere d'aus de la família dels fregàtids (Fregatidae. Són animals de grandària considerable, amb una envergadura d'ales que pot superar els 1,80 metres. El seu plomatge és poc conspicu i tenen una cua llarga i forcada. Malgrat les seves dimensions, són aus molt lleugeres, amb un pes de pocs centenars de grams. Totes les espècies tenen una coloració negra o negra i blanca, i els mascles tenen unes característiques bosses inflables a la gola, d'un color vermell intens. No neden ni caminen ni poden enlairar-se des d'una superfície plana i per volar es deixen caure des d'una lloc elevat. Poden romandre a l'aire durant més d'una setmana i poden assolir els 400 km/h.
  • Die Fregattvögel (Fregatidae, Fregata) sind eine in den Tropen und Subtropen verbreitete Familie und Gattung von Hochseevögeln aus der Ordnung Suliformes. Bekannt sind sie für den aufblasbaren roten Kehlsack der Männchen sowie ihre Fähigkeit, andere Vögel zu attackieren und ihnen die Beute abzujagen (Kleptoparasitismus). Von diesem Verhalten haben sie auch ihren Namen, mit dem an die Überfälle von Fregatten angeknüpft werden soll. Die Gattung umfasst fünf Arten.
  • Fregatka (Fregata) je jediný rod monotypické čeledě fregatkovití (Fregatidae). Rod těchto vodních ptáků se dělí do 5 druhů.
  • الشَانِيَة أو فرقاطات (Fregata) هو فصيلة تنتمي إلى عائلة البجعيات، وهي من الطيور المتوسطة (71 إلى 114 سم)، وتدعى فرقاطات وهي تتألف من نوع واحد (Fregata) وتصل سرعتها إلى 450 كم/سا.
  • Fragata (Fregata) Pelecaniformes ordena hegazti generoko animalia da. Hegaztien tropikoan barruko Fregatidae familian sailkatua dago.
  • Les Fregatidae (frégatidés) sont une famille d'oiseaux de mer légers, de taille moyenne à grande (de 71 à 114 cm), appelés frégates. Cette famille n'est constituée que du seul genre Fregata.
  • Is éan é an frigéad. Is baill d'fhine na Fregatidae iad.
  • Fregata es un género de aves suliformes, el único de la familia Fregatidae,​​ conocidas vulgarmente como rabihorcados o fragatas. Viven en zonas tropicales de los océanos Pacífico y Atlántico.
  • Cikalang adalah suatu keluarga (Fregatidae) dari burung laut yang ditemukan di sepanjang wilayah samudra tropis dan subtropis. Lima jenis burung ini yang masih hidup diklasifikasikan kedalam satu marga yaitu Fregata. Semua jenis burung ini memiliki bulu hitam yang menonjol, ekor bercabang dua yang panjang dan paruh bengkok yang panjang. Betinanya memiliki perut berwarna putih sedangkan jantan memiliki kulit gular (tenggorokan) khusus berwarna merah, yang biasanya dikembungkan selama musim kawin untuk menarik perhatian betina. Sayap burung ini panjang dan runcing serta bisa merentang sampai 2,3 meter (7,5 ft), yang merupakan rasio terbesar dari bidang sayap terhadap berat tubuh dari seluruh burung.
  • グンカンドリ属(グンカンドリぞく、学名 Fregata)は、鳥類カツオドリ目グンカンドリ科 Fregatidae の唯一の属である。
  • 군함조과(軍艦鳥科)는 가다랭이잡이목의 한 과이다. 군함조속(Fregata), †담수군함조속(Limnofregata)으로 이루어져 있으며, 모두 다섯 종이 속해 있다. 이들은 모두 긴 날개, 꼬리, 부리를 지니고 있으며, 수컷은 암컷을 유혹하기 위해 빨간 목을 부풀수 있다. 이전에는 사다새목으로 분류하였으나 최근에는 가다랭이잡이목으로 분류하고 있다. 군함조들의 주식은 물고기이지만, 약간의 먹이는 다른 새들로부터 훔치기도 하며, 새끼를 잡아먹기도 한다. 이들은 일시적이나마 일부일처이며, 무리를 지어 집을 짓는다. 집은 외진 섬의 낮은 나무나 땅에 만든다. 암컷이 번식기에 낳는 알은 하나이며, 이들이 새끼를 돌보는 기간은 조류 중 가장 긴 편이다.
  • Le fregate (Fregata Lacépède, 1799 rappresentano l'unico genere di uccelli della famiglia Fregatidae, appartenenti all'ordine Suliformes. Sono diffusi in regioni tropicali o subtropicali, in ambienti pelagici e costali di tutti gli oceani.
  • Fregata is een geslacht van vogels uit de familie van de fregatvogels (Fregatidae). De wetenschappelijke naam van het geslacht is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1799 door Lacépède.
  • Фрега́ты (лат. Fregata) — род тропических и субтропических птиц, выделяемый в отдельное семейство (Fregatidae). Фрегаты родственны пеликанам и бакланам. В род фрегатов входят пять видов.
  • Fregattfåglar är en familj (Fregatidae och ett släkte (Fregata av fåglar. Familjen innehåller bara det släktet. Traditionellt har familjen fregattfåglar placerats i ordningen pelikanfåglar men DNA-studier och morfologiska studier har visat att denna ordning är parafyletisk. Numera har därför fregattfåglarna flyttats till den nya ordningen sulfåglar tillsammans med sulor, skarvar och ormhalsfåglar.
  • Fregaty, fregatowate (Fregatidae) – monotypowa rodzina ptaków z rzędu głuptakowych (Suliformes).
  • 军舰鸟科(學名:Fregatidae)在鸟类全基因组测序分类系统上是鲣鸟目中的一个科,其下有军舰鸟属一属的五种: * 丽色军舰鸟 Fregata magnificens * Fregata aquila * 白腹军舰鸟 Fregata andrewsi * 小军舰鸟 Fregata minor * 白斑军舰鸟 Fregata ariel 此外,還有已滅絕的璃茉軍艦鳥(Limnofregata)等。
  • Фрегат (Fregata) — рід сулоподібних птахів, єдиний у родині фрегатових (Fregatidae). Поширений у тропіках і субтропіках. Фрегати споріднені пеліканам і бакланам. До роду входять п'ять видів.
  • Η Φρεγάτα είναι θαλάσσιο πελαγικό πτηνό της οικογενείας των Φρεγατιδών. Η επιστημονική ονομασία του γένους είναι Fregata και περιλαμβάνει 5 είδη, τα οποία απαντούν στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές των τριών μεγάλων ωκεανών της υφηλίου.
  • Frigatebirds (also listed as "frigate bird", "frigate-bird", "frigate", "frigate-petrel") are a family of seabirds called Fregatidae which are found across all tropical and subtropical oceans. The five extant species are classified in a single genus, Fregata. All have predominantly black plumage, long, deeply forked tails and long hooked bills. Females have white underbellies and males have a distinctive red gular pouch, which they inflate during the breeding season to attract females. Their wings are long and pointed and can span up to 2.3 metres (7.5 ft), the largest wing area to body weight ratio of any bird.
  • As fragatas são aves Suliformes, (tradicionalmente classificadas como Pelecaniformes pertencentes à família Fregatidae e ao seu único género Fregata. O seu nome comum está relacionado com o seu hábito de assaltar outras aves marinhas, tal como as fragatas de guerra. As fragatas não conseguem andar em terra, nadar nem levantar voo de uma superfície plana. São por isso aves pelágicas que só pousam em penhascos durante a época de reprodução. São no entanto aves extremamente rápidas em voo picado sobre o mar ou sobre outras aves.
rdfs:seeAlso
sameAs
Faceted Search & Find service v1.17_git93 as of Oct 15 2021


Alternative Linked Data Documents: iSPARQL | ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Oct 25 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (62 GB total memory, 60 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software