About: Flat-headed cat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:Whole100003553, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

The flat-headed cat (Prionailurus planiceps) is a small wild cat native to the Thai-Malay Peninsula, Borneo, and Sumatra. It is an Endangered species, because the wild population probably comprises fewer than 2,500 mature individuals, with small subpopulations of no more than 250 adults. The population inhabits foremost wetlands, which are being destroyed and converted. For these reasons, it is listed on the IUCN Red List since 2008. It was initially placed in the genus Felis, but is now considered one of the five species in Prionailurus.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Gat de cap pla
  • Kočka plochočelá
  • Flachkopfkatze
  • Πλατυκέφαλος αγριόγατος
  • Flat-headed cat
  • Platkapa kato
  • Prionailurus planiceps
  • Prionailurus planiceps
  • Cat ceannleathan
  • Kucing tandang
  • Chat à tête plate
  • マレーヤマネコ
  • Prionailurus planiceps
  • 납작머리삵
  • Kotek kusy
  • Platkopkat
  • Gato-de-cabeça-chata
  • Суматранская кошка
  • Platthuvudkatt
  • Суматранський кіт
  • 扁頭豹貓
rdfs:comment
  • El gat de cap pla (Prionailurus planiceps) és un petit gat salvatge que es troba irregularment distribuït per la Península de Malacca, Borneo i Sumatra. Des de l'any 2008, a causa de la destrucció de terres humides del seu hàbitat, està catalogat com en perill per la UICN. Aquest felí és molt rar en captivitat, amb menys de 10 individus (tots ells al sud-est asiàtic) registrats per l'ISIS a principis de l'any 2010. Com altres petits felins, originalment se situà dins el gènere Felis, encara que actualment és considerat com una de les cinc espècies del gènere Prionailurus
  • Kočka plochočelá (Prionailurus planiceps) je málo známá a vzácná malá kočkovitá šelma, žicící na ostrovech Borneo, Sumatra a na Malajském poloostrově.
  • O πλατυκέφαλος αγριόγατος (Prionailurus planiceps) είναι μία αγριόγατα, που απαντάται σε περιοχές της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας, του Βόρνεο και της Σουμάτρας. Το 2008, χαρακτηρίστηκε από την IUCN ως «απειλούμενο είδος», λόγω της καταστροφής των οικοτόπων του. Θεωρείται πως ο πραγματικός πληθυσμός είναι μικρότερος από 2.500 ενήλικα άτομα. Όπως και όλες οι μικρές γάτες, κατά την πρώτη περιγραφή, κατατάχθηκε στο γένος Αίλουρος (Felis). Σήμερα αποτελεί ένα από τα 5 είδη του γένους Πριοναίλουρος (Prionailurus).
  • Platkapa kato (Ictailurus planiceps) estas sovaĝa kato en sudorienta Azio. Ĝi longas 45 centrimetrojn, plus 15 centrimetra vosto. En 1985 oni kredis, ke tiu specio estis forpasinta, sed oni retrovis ĝin en 1995. Ĉiaokaze tiu specio estas ege endanĝerigita.
  • Prionailurus planiceps Prionailurus generoko animalia da. Artiodaktiloen barruko Felinae azpifamilia eta Felidae familian sailkatuta dago.
  • El gato de cabeza plana (Prionailurus planiceps) es una especie de felino asiático del género Prionailurus que se creía extinto a mediados de los años 1980. Redescubierto en los años 1990, hoy sobrevive en algunas selvas de la península de Malaca y en Sumatra.
  • Is ainmhí é an cat ceannleathan (Prionailurus planiceps). Mamach atá ann, dúchasach don Leithinis Mhalae-Théalannach agus do Sumatra. Ta an speiceas i mbaol. Is síol ainmhí é an t-alt seo. Cuir leis, chun cuidiú leis an Vicipéid.Má tá alt níos forbartha le fáil i dteanga eile, is féidir leat aistriúchán Gaeilge a dhéanamh.
  • Prionailurus planiceps Prionailurus planiceps Un Chat à tête plate Espèce Prionailurus planiceps(Vigors et Horsfield, 1827) Répartition géographique Statut de conservation UICN EN C1+2a(i) : En danger Statut CITES Annexe I , Rév. du 01/07/1975 Le chat à tête plate (Prionailurus planiceps) est une espèce de chats vivant dans les marécages asiatiques (Bornéo, Sumatra, Malaisie, Thaïlande…). C'est l'un des rares chats à aimer l'eau. L’espèce est menacée par la disparition de son habitat, asséché pour cultiver des palmiers à huile. Il restait moins de 2.500 individus en 2014.
  • マレーヤマネコ(Prionailurus planiceps)は、ネコ科に分類される食肉類。
  • De platkopkat (Prionailurus planiceps) is een wilde katachtige uit Zuidoost-Azië. Hij is meer nog dan de nauw verwante vissende kat (Prionailurus viverrinus) een gespecialiseerde viseter.
  • Kotek kusy, kot kusy (Prionailurus planiceps) – słabo poznany gatunek drapieżnego ssaka z podrodziny kotów (Felinae) w rodzinie kotowatych (Felidae). Był uważany za gatunek wymarły w 1985 roku, ale został ponownie odkryty w 1995.
  • O gato-de-cabeça-chata (Prionailurus planiceps) é uma espécie de felino que habita a , na Malásia.
  • Platthuvudkatt eller flathövdad katt (Prionailurus planiceps) tillhör underfamiljen små katter (Felinae). Den är nära släkt med leopardkatten men avviker tydligt i utseende från andra katter. Ibland listas arten i ett eget släkte, Ictailurus.
  • 扁頭貓(学名:Prionailurus planiceps),是一種體型較小的野外貓科動物,分佈在泰國南部、馬來西亞、汶萊及印尼的森林。牠們因失去棲息地及污染而瀕危。只有兩隻扁頭貓受到飼養,都是在馬來西亞的動物園。像很多細小的貓科,牠們都曾被分類在貓屬之中。
  • The flat-headed cat (Prionailurus planiceps) is a small wild cat native to the Thai-Malay Peninsula, Borneo, and Sumatra. It is an Endangered species, because the wild population probably comprises fewer than 2,500 mature individuals, with small subpopulations of no more than 250 adults. The population inhabits foremost wetlands, which are being destroyed and converted. For these reasons, it is listed on the IUCN Red List since 2008. It was initially placed in the genus Felis, but is now considered one of the five species in Prionailurus.
  • Kucing tandang (Prionailurus planiceps) adalah kucing liar kecil yang tersebar di Semenanjung Thailand-Melayu, Kalimantan dan Sumatra. Sejak 2008, telah terdaftar sebagai terancam punah oleh IUCN karena perusakan lahan basah di habitatnya. Hal ini diduga bahwa ukuran populasi efektif bisa kurang dari 2.500 orang dewasa, tanpa subpopulasi memiliki ukuran populasi efektif lebih besar dari 250 individu dewasa. Seperti beberapa kucing kecil lainnya, awalnya ditempatkan dalam genus Felis, tetapi sekarang dianggap sebagai salah satu dari lima spesies di Prionailurus.
  • Il gatto a testa piatta (Prionailurus planiceps Vigors e Horsfield, 1827) è un piccolo felino selvatico diffuso in maniera discontinua nella penisola malese, nel Borneo e a Sumatra. Dal 2008 la IUCN lo classifica tra le specie in pericolo a causa della distruzione delle zone umide in cui vive.
  • Суматра́нская кошка (Prionailurus planiceps) — дикая кошка, обитающая в Таиланде, на полуострове Малайзия, в Индонезии, на Суматре и Борнео. Длина тела 53—81 см, масса 1,8—2,7 кг. Голова широкая плоская с маленькими ушами, низко посаженными по бокам. Глаза большие, ноги короткие, хвост короткий и пушистый. Мех густой и мягкий, окрас красновато-коричневый, грудь и брюшко белые. На боках коричневые пятна. От носа по лбу идут две белые полосы. В отличие от подавляющего большинства кошачьих, не могут втягивать когти. Особенным строением обладают и зубы, которые все по форме являются остроконечными, наподобие клыков. Всё это, вместе взятое, помогает успешно ловить рыбу.
  • Суматранський, плоскоголовий кіт (Prionailurus planiceps) — вид кішок роду азійського кота (Prionailurus) підродини малі кішки (Felinae), який поширений на півострові Малакка, островах Борнео та Суматра. З 2008 вид проходить по статусу видів під загрозою вимирання у Червоному списку Міжнародного союзу охорони природи внаслідок руйнування водно-болотних угідь в середовищі проживання тварини. Можливо наразі в дикій природі живе менше 2,500 дорослих осіб суматранського кота. Як і інші невеликі кішки, раніше суматранський кіт був приписаний до роду кіт, але наразі є видом азійського кота.
name
  • Flat-headed cat
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git81 as of Jul 16 2021


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Jul 22 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software