About: Eurasian brown bear     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:Whole100003553, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • دب بني أوراسي
  • Os bru europeu
  • Europäischer Braunbär
  • Eurasian brown bear
  • Ursus arctos arctos
  • Europar hartz arre
  • Ursus arctos arctos
  • Beruang cokelat eurasia
  • Ursus arctos arctos
  • Europese bruine beer
  • Niedźwiedź brunatny (podgatunek)
  • Urso-europeu
  • Европейский бурый медведь
  • Europeisk brunbjörn
  • 欧洲棕熊
rdfs:comment
  • الدب البني الأوراسي (الاسم العلمي: Ursus arctos arctos) هو نوع فرعي من نوع الدب البني، وهو يتواجد في شمال أوراسيا، ويسمى بالعديد من الأسماء في كل دول أوراسيا العامية.
  • L'ós bru europeu (Ursus arctos arctos), també anomenat ós bru euroasiàtic, és una subespècie de l'ós bru (Ursus arctos) pròpia d'Europa i Sibèria occidental. La seva distribució va des de la península ibèrica, al sud-oest, fins a Escandinàvia, al Nord, i Rússia, fins al riu Ienissei, a l'Est.
  • Der Europäische Braunbär oder Eurasische Braunbär (Ursus arctos arctos) ist eine Unterart des Braunbären (Ursus arctos) aus der Familie der Bären (Ursidae). Er ist die Nominatform der Art.
  • Europar hartz arrea, Ursus arctos arctos da bere izen zientifikoa, Europako hartz arrearen azpiespeziea da. Hartz arre mota hau da historikoki Euskal Herrian zabaldu dena. Bere banaketa eremuak Eurasia hartzen du, baina bere populazio asko elkarrengandik isolatuta daude.
  • El oso pardo europeo (Ursus arctos arctos) es una subespecie del oso pardo (Ursus arctos) propia de Europa, desde la península ibérica hasta Escandinavia y Rusia.
  • Beruang cokelat eurasia (Ursus arctos arctos) adalah subspesies dari beruang cokelat yang dapat ditemukan di utara Eurasia. Beruang cokelat Eurasia juga dikenal sebagai beruang cokelat/beruang cokelat eropa dan banyak nama lainnya dalam bahasa sehari-hari.
  • L'orso bruno eurasiatico (Ursus arctos arctos) è una sottospecie di orso bruno (Ursus arctos) diffusa in tutta l'Eurasia settentrionale. Questa sottospecie è nota anche come «orso bruno comune» e con molti altri nomi colloquiali.
  • De Europese bruine beer (Ursus arctos arctos) is een ondersoort van de bruine beer. In onder andere Turkije leeft de verwante Syrische bruine beer. De Italiaanse populatie wordt soms beschouwd als een aparte ondersoort, de Marsicaanse bruine beer of Abruzzenbeer (Ursus arctos marsicanus).
  • O urso-europeu (Ursus arctos arctos), também chamado urso-pardo-europeu ou urso-pardo-euroasiático, é uma subespécie de urso pardo e é encontrado em algumas partes da Europa e da Ásia.
  • Европейский бурый медведь (лат. Ursus arctos arctos) — подвид бурого медведя встречается в большей части Евразии. Он также известен как европейский бурый медведь, обыкновенный бурый медведь, обыкновенный медведь и в разговорной речи под многими другими именами. Генетическое разнообразие современных бурых медведей (лат. Ursus arctos) интенсивно изучалось на протяжении многих лет и, по-видимому, географически структурировано в пять основных клад на основе анализа мтДНК.
  • 歐洲棕熊(Ursus arctos arctos)是棕熊種群數量最多的一个亚种,现在主要分布于北欧和东欧。其雄性體重可達481千克,身長接近2.5米,但正常情況下要小得多,雌性則更小。
  • Ours brun d'Europe, Ours d'Europe, Ours des Pyrénées Cet article est une ébauche concernant un mammifère. Vous pouvez partager vos connaissances en l’améliorant (comment ?) selon les recommandations du projet zoologie. Cet article adopte un point de vue franco-centré et nécessite une internationalisation (octobre 2017). Merci de l'améliorer ou d'en discuter sur sa page de discussion ! Vous pouvez préciser les sections à internationaliser en utilisant {{section à internationaliser}}. Ursus arctos arctos Ours brun d'Europe en captivité Sous-espèce Ursus arctos arctosLinnaeus, 1758
  • Niedźwiedź brunatny, niedźwiedź brunatny zwyczajny, niedźwiedź europejski (Ursus arctos arctos) – podgatunek niedźwiedzia brunatnego, drapieżnego ssaka należącego do rodziny niedźwiedziowatych. Występuje w całej północnej Eurazji. Naukowcy twierdzą, że niedźwiedź europejski został oddzielony jako podgatunek od niedźwiedzia brunatnego około 850 tysięcy lat temu. Największe populacje występują w Chorwacji, Bośni, Słowenii, Bułgarii, Słowacji i Rumunii. W Polsce występuje tylko w Karpatach i na Podkarpaciu - w Tatrach i Beskidach (głównie w Bieszczadach).
  • Europeisk brunbjörn (Ursus arctos arctos), eurasisk brunbjörn, är en underart till brunbjörnen som förekommer i norra Eurasien, från Skandinavien till Baltikum och Ryssland, på Balkan och i Alperna och Pyrenéerna. Hanarna väger mellan 135 och 205 kilogram och honorna mellan 90 och 150 kilogram. Pälsen är brunaktig, varierande från ljusare eller mörkare mellan olika individer.
name
  • Eurasian brown bear
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git81 as of Jul 16 2021


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Jul 22 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software