About: Eurasian blue tit     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : umbel-rc:EukaryoticCell, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FEurasian_blue_tit

The Eurasian blue tit (Cyanistes caeruleus) is a small passerine bird in the tit family, Paridae. It is easily recognisable by its blue and yellow plumage and small size.Eurasian blue tits, usually resident and non-migratory birds, are widespread and a common resident breeder throughout temperate and subarctic Europe and the western Palearctic in deciduous or mixed woodlands with a high proportion of oak. They usually nest in tree holes, although they easily adapt to nest boxes where necessary.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • قرقف أزرق أوراسي
  • Mallerenga blava
  • Sýkora modřinka
  • Blaumeise
  • Γαλαζοπαπαδίτσα
  • Eurasian blue tit
  • Blua paruo
  • Amilotx urdin
  • Cyanistes caeruleus
  • Meantán gorm
  • Burung gelatik biru
  • Mésange bleue
  • Cyanistes caeruleus
  • アオガラ
  • Pimpelmees
  • 푸른박새
  • Modraszka zwyczajna
  • Обыкновенная лазоревка
  • Chapim-azul
  • Синиця блакитна
  • Blåmes
  • 蓝山雀
rdfs:comment
  • Sýkora modřinka (Cyanistes caeruleus) je malý sýkorovitý pěvec.
  • قرقف أزرق أوراسي (الاسم العلمي: Cyanistes caeruleus) (بالإنجليزية: Eurasian Blue Tit)‏ هو طائر ينتمي إلى (فصيلة: Paridae).
  • Η Γαλαζοπαπαδίτσα είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των , που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Cyanistes caeruleus και περιλαμβάνει 9 υποείδη. Στην Ελλάδα απαντούν τα υποείδη C. c. caeruleus (Linnaeus, 1758) και C. c. calamensis (Parrot, 1908), με το δεύτερο να είναι ενδημικό στην χώρα.
  • Blua paruo (Parus caeruleus kaj ĵuse Cyanistes caeruleus) estas tre komuna insektomanĝanta birdo de la familio de Paruedoj kaj ordo de Paseroformaj facile observebla ĉirkaŭ domoj. Ĝi estas loĝanta birdo, tio estas, plej parto de birdoj ne migras.
  • Amilotx urdina (Cyanistes caeruleus edo Parus caeruleus) Euskal Herriko txori txikirik deigarrienetako bat da. Kolore eta kantu deigarriak dituenez, erraza da mendian ikustea eta identifikatzea. Eurasia mendebaldean bizi da, eta Euskal Herrian lurralde guztian aurki daiteke. Espainiar estatuan interes bereziko espezietzat jotzen da, pinu- eta eukalipto-landaketen eraginez izan duen beherakadagatik, batik bat. Orain gutxi Parus generoan sailkatzen zen arren, azterketa genetikoen ondorioz, genero berri bat proposatu da, eta bertan sailkatzen da egun; Cyanistes generoan, alegia.
  • Tá an t-éan, an meantán gorm, Cyanistes caeruleus, 10.5 go 12 cm (4.2 go 4.8 orlach,) ar fhad, ina chomhpháirt den Ord Passeriformes, sa chlann . Tá an t-éan ar fáil go forleathan agus tá sé ina phóraitheoir cónaithe fud fad chrios measartha agus fo-artach na hEorpa agus na hÁise, i bhforaois dhuillsilteacha agus measctha. Is éan cónaithe é, sé sin, ní théann an chuid is mó díobh ar imirce.
  • La cinciarella (Cyanistes caeruleus (Linnaeus, 1758)) è un uccello passeriforme appartenente alla famiglia dei Paridi.
  • Burung gelatik biru (Cyanistes caeruleus atau Parus caeruleus) adalah burung pengicau kecil dari keluarga . Burung ini mudah dikenali melaluibulunya yang berwarna biru dan kuning. Burung ini merupakan burung rumahan dan tidak melakukan migrasi. Ia memakan serangga dan laba-laba untuk dietnya. Di luar musim berkembang biak, ia juga memakan biji-bijian.
  • アオガラ(青雀、学名:Parus caeruleus)は、スズメ目シジュウカラ科に分類される鳥類の一種。
  • De pimpelmees (Cyanistes caeruleus, vroeger Parus caeruleus) is een mees die in vrijwel heel Europa regelmatig voorkomt. Pimpelmezen zijn veel te zien in bossen, tuinen en struwelen. Het zijn slimme, behendige vogels die graag afkomen op in de tuin opgehangen voedsel.In België en Nederland is de pimpelmees een talrijke broedvogel, die bovendien voor het merendeel standvogel is, maar in sommige jaren in wisselend aantal doortrekt.
  • O chapim-azul (Cyanistes caeruleus) é um pássaro com 10,5 a 12 cm de comprimento da família Paridae. É uma ave muito difundida e comum, desde áreas temperadas a subárticas da Europa e Ásia ocidental, em florestas decíduas e mistas. É uma ave residente, isto é, a maioria destas aves não migra.
  • Сини́ця блаки́тна (Parus caeruleus, або Cyanistes caeruleus) — птах родини Синицеві (Paridae). В Україні осілий, кочовий, перелітний вид.
  • 藍山雀(學名: Cyanistes caeruleus),又名藍冠山雀,是長10.5-12厘米的山雀。牠們分佈在歐洲溫帶及並西亞的林地。牠們並非候鳥。
  • La mallerenga blava, ferreret o ferrerolet, (Cyanistes caeruleus o Parus caeruleus) és una espècie d'ocell de la família dels pàrids que habita tota mena d'arbredes, encara que no tant les de coníferes. És sedentària. Únicament no es troba en algunes zones desforestades. La seua dieta inclou majoritàriament insectes, en menor mesura fruits, gra i llavors, i en algunes ocasions pot arribar a menjar greix animal.
  • Die Blaumeise (Cyanistes caeruleus, Syn.: Parus caeruleus) ist eine Vogelart der Gattung Cyanistes aus der Familie Meisen (Paridae). Der Kleinvogel ist mit seinem blau-gelben Gefieder einfach zu bestimmen und in Mitteleuropa sehr häufig anzutreffen. Bevorzugte Lebensräume sind Laub- und Mischwälder mit hohem Eichenanteil; die Blaumeise ist auch häufig in Parkanlagen und Gärten zu finden. Außer in Europa kommt sie in einigen angrenzenden Gebieten Asiens vor, in Nordafrika und auf den Kanarischen Inseln. Die Population der Kanaren wird oft auch als eigene Art angesehen (Afrikanische Blaumeise, Cyanistes teneriffae).
  • The Eurasian blue tit (Cyanistes caeruleus) is a small passerine bird in the tit family, Paridae. It is easily recognisable by its blue and yellow plumage and small size.Eurasian blue tits, usually resident and non-migratory birds, are widespread and a common resident breeder throughout temperate and subarctic Europe and the western Palearctic in deciduous or mixed woodlands with a high proportion of oak. They usually nest in tree holes, although they easily adapt to nest boxes where necessary.
  • Cyanistes caeruleus Cyanistes caeruleus Mésange bleue perchée sur une branche. Espèce Cyanistes caeruleus(Linnaeus, 1758) Répartition géographique Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Synonymes * Parus caeruleus Linnaeus, 1758 (protonyme) La Mésange bleue (Cyanistes caeruleus) est une espèce de passereaux de la famille des paridés. Contrairement aux effectifs des mésanges spécialisées plus impactés par la fragmentation des habitats, ceux de cette mésange généraliste sont globalement stables, voire en légère progression dans la majorité de l'Europe.
  • Modraszka zwyczajna, modraszka, sikora modra (Cyanistes caeruleus) – gatunek niewielkiego, osiadłego (niektóre populacje wędrowne) ptaka z rodziny sikor (Paridae), zamieszkującego w zależności od podgatunku całą Europę z wyjątkiem północnej Skandynawii i Rosji, a także część zachodniej Azji. Preferuje przy tym głównie świetliste lasy liściaste i mieszane, rzadziej iglaste, zamieszkiwane również przez dzięcioła dużego, w którego starych, opuszczonych dziuplach gniazduje. Nie jest zagrożona wyginięciem, a w większości krajów (w tym w Polsce) jest nawet liczna.
  • Обыкнове́нная лазо́ревка, или зелёная лазо́ревка, или просто лазо́ревка, или синяя синица (лат. Cyanistes caeruleus), — небольшая синица с ярким голубовато-жёлтым оперением, широко распространённая в субтропическом, умеренном и субарктическом поясе Европы, Западной Азии и Северо-Западной Африки. В дикой природе обитает преимущественно в лиственных и смешанных лесах, особенно дубовых и берёзовых. Хорошо адаптировалась к условиям культивируемых ландшафтов и нередко селится в садах и парках, где её часто можно встретить возле кормушек. В Западной Европе нередко образует городские популяции. Не пуглива и подпускает к себе человека на достаточно близкое расстояние.
  • Blåmes (Cyanistes caeruleus) är en fågelart inom ordningen tättingar i familjen mesar (Paridae). Den lilla fågeln är med sin blågula fjäderdräkt rätt enkel att känna igen och mycket vanlig i stora delar av Europa. Blåmesens habitat är löv- och blandskog, men den återfinns också i parker och trädgårdar. Utöver Europa förekommer den i angränsande delar av Asien. Populationen i Nordafrika och på Kanarieöarna har tidigare kategoriserats som en underart till blåmesen, men betraktas idag oftast som den egna arten koboltmes (Cyanistes teneriffae).
foaf:depiction
  • External Image
  • External Image
  • External Image
  • External Image
  • External Image
  • External Image
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git93 as of Oct 15 2021


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Oct 25 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory, 45 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software