About: Chinese pangolin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : umbel-rc:Mammal, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FChinese_pangolin

The Chinese pangolin (Manis pentadactyla) is a pangolin native to the northern Indian subcontinent, northern parts of Southeast Asia and southern China. It has been listed as Critically Endangered on the IUCN Red List since 2014, as the wild population is estimated to have declined by more than 80% in three pangolin generations, equal to 21 years. It is threatened by poaching for the illegal wildlife trade.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Pangolí xinès
  • Luskoun krátkoocasý
  • Chinesisches Schuppentier
  • Chinese pangolin
  • Manis pentadactyla
  • Manis pentadactyla
  • Pangolin à courte queue
  • Manis pentadactyla
  • ミミセンザンコウ
  • 귀천산갑
  • Chinees schubdier
  • Łuskowiec chiński
  • Pangolim-chinês
  • Китайский ящер
  • Kortsvansad myrkott
  • Manis pentadactyla
  • 中華穿山甲
rdfs:comment
  • Luskoun krátkoocasý (Manis pentadactyla) je savec z čeledi luskounovití.
  • El pangolí xinès (Manis pentadactyla) és una espècie de pangolí que habita el nord de l'Índia, el Nepal, Bhutan, possiblement Bangla Desh, a través de Myanmar fins al nord de la Indoxina, passant per gran part del sud de la Xina, incloent-hi les illes de Taiwan i Hainan.
  • El pangolín chino (Manis pentadactyla) es una especie de mamífero folidoto de la familia Manidae. Se encuentra en el norte de la India, Nepal, Bután, posiblemente Bangladés y a través de Birmania hasta Indochina, pasando por la mayor parte de Taiwán y el sur de China, incluyendo la isla de Hainan.
  • Manis pentadactyla Manis generoko animalia da. Pholidota ordenaren barruko ugaztuna da. familian sailkatuta dago.
  • The Chinese pangolin (Manis pentadactyla) is a pangolin native to the northern Indian subcontinent, northern parts of Southeast Asia and southern China. It has been listed as Critically Endangered on the IUCN Red List since 2014, as the wild population is estimated to have declined by more than 80% in three pangolin generations, equal to 21 years. It is threatened by poaching for the illegal wildlife trade.
  • Pangolin à courte queue ou Pangolin de Chine (Manis pentadactyla).
  • Il pangolino cinese (Manis pentadactyla Linnaeus, 1758) è un mammifero dell'ordine dei Pholidota.
  • ミミセンザンコウ (学名:Manis pentadactyla) はアジアに生息するセンザンコウの一種である。哺乳綱・有鱗目(センザンコウ目)に属する。
  • 귀천산갑 또는 중국천산갑(Manis pentadactyla)은 유린목에 속하는 포유류의 일종이다. 귀천산갑은 동남아시아, 타이완·하이난 섬에 분포한다. 땅굴에서 쉬고 나무에도 오른다. 몸길이는 76-92cm이다.
  • Het Chinees schubdier (Manis pentadactyla) is een zoogdier uit de familie van de schubdieren (Manidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.
  • Łuskowiec chiński, łuskowiec pięciopalczasty, pangolin chiński, pangolin pięciopalczasty (Manis pentadactyla) – gatunek ssaka z rodziny łuskowcowatych (Manidae), występujący w południowo-wschodniej Azji.
  • O Pangolim-chinês (Manis pentadactyla) é um mamífero folidoto da família dos manídeos.
  • Kortsvansad myrkott eller kinesisk pangolin (Manis pentadactyla) är ett däggdjur i familjen myrkottar. Den förekommer i sydöstra Asien.
  • Кита́йский я́щер, или кита́йский панголи́н (лат. Manis pentadactyla) — млекопитающее из отряда панголинов. Один из четырёх видов ящеров, обитающих в Азии.
  • Manis pentadactyla (Панґолін п'ятипалий) — вид панголінів. Поширення: Південно-Східна Азія: північна М'янма, північний Таїланд, Лаос і В'єтнам. Також східний Непал, східний Бангладеш, північно-східна Індія, центральний і південнний Китай і Тайвань. Відомий у високих і вторинних лісах, і культивованих площах, в тому числі садах.
  • 中華穿山甲(學名:Manis pentadactyla)又稱鯪鲤,是八種穿山甲中的一個種,属穿山甲科穿山甲属,主要分佈於中國華南及臺灣、海南島、東南亞北部地區以至印度东北部、尼泊爾等,為一種瀕臨絕種的動物。 中華穿山甲就像食蟻獸般靠吃蟻為生。牠們適合生活於濕度高的森林內。牠們頭身共長60厘米,尾巴長18厘米。 分佈於台灣的穿山甲是中華穿山甲的亞種台灣穿山甲(台灣鯪鯉)。
  • Das Chinesische Schuppentier oder Ohrenschuppentier (Manis pentadactyla), gelegentlich auch China-Schuppentier, ist eine Säugetierart aus der Familie der Schuppentiere (Manidae). Es lebt im südlichen Ostasien sowie in Südostasien und in den nördlichen Flachlandgebieten Südasiens. Die Tiere sind nachtaktiv und einzelgängerisch. Sie bewohnen zumeist verschiedene Waldtypen und bewegen sich dort am Boden fort, wo sie Erdbaue anlegen. Allerdings können sie auch gut klettern. Ihre Nahrung besteht weitgehend aus staatenbildenden Insekten, die selektiv ausgewählt werden. Die versteckte Lebensweise der Schuppentierart bedingt, dass über die genaue Lebensweise nur wenige Informationen vorliegen. Aufgrund des Fleisches und der Schuppen wird das Chinesische Schuppentier stark bejagt, sein Bestand ist
name
  • Chinese pangolin
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git51 as of Sep 16 2020


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3319 as of Dec 29 2020, on Linux (x86_64-centos_6-linux-glibc2.12), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software