About: Chance and Community Chest cards     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : dbo:NationalFootballLeagueSeason, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FChance_and_Community_Chest_cards

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Chance and Community Chest cards
  • Kans en Algemeen fonds
rdfs:comment
  • Kans en Algemeen fonds zijn twee stapels gelukskaarten uit het bordspel Monopoly. In de originele Engelstalige versie van spel heten ze Chance en Community Chest. In Nederlandse versies van het spel zijn de 16 Kanskaarten vaak blauw en de 16 Algemeen fonds-kaarten roze. De twee stapels liggen midden op het bord. De kaart wordt daarna onderop de stapel teruggelegd. Drie kaarten komen zowel bij Kans als bij Algemeen Fonds voor.
sameAs
foaf:depiction
  • External Image
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Wikipage redirect
gold:hypernym
prov:wasDerivedFrom
page length (characters) of wiki page
has abstract
  • Kans en Algemeen fonds zijn twee stapels gelukskaarten uit het bordspel Monopoly. In de originele Engelstalige versie van spel heten ze Chance en Community Chest. In Nederlandse versies van het spel zijn de 16 Kanskaarten vaak blauw en de 16 Algemeen fonds-kaarten roze. De twee stapels liggen midden op het bord. Wanneer de speler met zijn pion terechtkomt op een van de vakjes op het speelbord die aan die kaarten gekoppeld zijn, moet de speler een kaart van een van de stapels nemen en lezen wat er op de kaart staat. De kaarten kunnen zowel in het voordeel als het nadeel van de speler werken, en de mate waarin ze het spel be├»nvloeden, varieert. De kaart wordt daarna onderop de stapel teruggelegd. Hieronder staan de teksten zoals ze zijn in de oorspronkelijke Nederlandse versie van het spel. De kaarten liggen in willekeurige volgorde op de stapels. In latere Nederlandse versies waren de bedragen 100 keer zo hoog en was de naam van het veld "AF" veranderd in "Start". Deze wijzigingen werden later ongedaan gemaakt. In de Belgische versie waren de bedragen uitgedrukt in franken en in die valuta 20 keer zo hoog als de bedragen in Nederlandse guldens. In moderne uitgaven zijn de bedragen in euro's. Drie kaarten komen zowel bij Kans als bij Algemeen Fonds voor.
foaf:isPrimaryTopicOf
is Link from a Wikipage to another Wikipage of
is Wikipage disambiguates of
is foaf:primaryTopic of
Faceted Search & Find service v1.17_git93 as of Oct 15 2021


Alternative Linked Data Documents: iSPARQL | ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Oct 25 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software