About: Black-backed jackal     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : umbel-rc:Mammal, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FBlack-backed_jackal

The black-backed jackal (Canis mesomelas or Lupulella mesomelas) is a canine native to eastern and southern Africa. These regions are separated by roughly 900 kilometers. One region includes the southernmost tip of the continent, including South Africa, Namibia, Botswana, and Zimbabwe. The other area is along the eastern coastline, including Kenya, Somalia, Djibouti, Eritrea, and Ethiopia. It is listed by the IUCN as least concern, due to its widespread range and adaptability, although it is still persecuted as a livestock predator and rabies vector.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • ابن آوى أسود الظهر
  • Xacal de llom negre
  • Šakal čabrakový
  • Schabrackenschakal
  • Μελανόραχο τσακάλι
  • Black-backed jackal
  • Nigradorsa ŝakalo
  • Canis mesomelas
  • Canis mesomelas
  • Chacal à chabraque
  • Jakal punggung hitam
  • Canis mesomelas
  • セグロジャッカル
  • 검은등자칼
  • Zadeljakhals
  • Szakal czaprakowy
  • Chacal-de-dorso-negro
  • Чепрачный шакал
  • Schabrakschakal
  • Шакал чепрачний
  • 黑背胡狼
rdfs:comment
  • El xacal de llom negre (Canis mesomelas) és una espècie de mamífer carnívor de la família dels cànids. El seu hàbitat natural són les sabanes africanes. Assoleix la maduresa sexual a l'edat d'un any. Té ventrades d'entre quatre i vuit cries, que neixen després d'un període de gestació d'aproximadament dos mesos. Els adults pesen 10-15 kg i mesuren 80-100 cm, amb una cua d'uns 20 cm.
  • Šakal čabrakový (Canis mesomelas) je druh z čeledi psovitých. Ze všech druhů šakalů je tento nejrozšířenější. Přesto však obývá výhradně východní a jižní Afriku.
  • El chacal de lomo negro o de gualdrapa (Canis mesomelas) es una especie monogama de mamífero carnívoro de la familia Canidae.​ Al cabo de un año, el chacal de lomo negro alcanza la madurez sexual. Tienen camadas de 4 a 8 crías, necesitando un periodo de gestación de dos meses aproximadamente. Su peso de adulto es de entre 10 y 15 kg, una longitud de 80 cm a un metro, y una cola de unos 20 cm.​
  • Canis mesomelas Canis generoko eta Canidae familiako ugaztun haragijale bat da.
  • Jakal punggung hitam (Canis mesomelas) adalah sejenis anjing liar asli benua Afrika. Hewan ini berhabitat di savana dan hutan terbuka di pedalaman Selatan Afrika; seperti Zimbabwe, Afrika Selatan, Namibia dan Botswana dan Afrika Timur; seperti Djibouti, Etiopia, Kenya, dan Somalia. Jakal punggung hitam dikategorikan oleh IUCN sebagai .
  • Le chacal à chabraque (Canis mesomelas) est une espèce de mammifère carnivore de la famille des canidés.
  • セグロジャッカル(背黒胡狼、Canis mesomelas)は、イヌ科イヌ属に分類される食肉類。特定動物。
  • 검은등자칼(Canis mesomelas)은 아프리카 동부와 남부에 사는 자칼이다. 야행성이며 가족 단위로 활동하며 사냥할 때는 암수가 공동으로 협력해서 잡아 먹는다. 보통 자칼을 가리킬 때는 이 검은등자칼을 일컫는 경우가 많다.
  • De zadeljakhals (Canis mesomelas) is een van de drie soorten jakhalzen. Het is een opportunist, die algemeen en wijdverbreid op de Afrikaanse savannen leeft.
  • Szakal czaprakowy (Canis mesomelas) – gatunek drapieżnego ssaka z rodziny psowatych (Canidae). Występuje w Afryce na południe od Sahary. Wyróżnia się 2 podgatunki.
  • Schabrakschakal eller svartryggad schakal (Canis mesomelas) är en art inom familjen hunddjur vilken förekommer i Afrika.
  • Шака́л чепр́ачний (Canis mesomelas) — ссавець роду Пес (Canis), один з кількох видів шакалів. Поширений в ПАР і на східному узбережжі Африки від Нубії до мису Доброї Надії. проживає у двох великих ареалах розділених 1000 км. Його можна знайти в найрізноманітніших місцях проживання, в тому числі в посушливих прибережних пустелях, гірських луках, посушливих саванах і чагарниках, відкриті саванах, лісових мозаїках саван на сільськогосподарських угіддях. Віддає перевагу відкритим областям, уникаючи густої рослинності. Діапазон проживання за висотою: від рівня моря до більш ніж 3.000 м над рівнем моря.
  • 黑背胡狼,又叫黑背豺,学名为Canis mesomelas,英文名为Black-backed Jackal。
  • ابن آوى الأسود الظهر، والذي يُعرف أيضا باسم ابن آوى الفضي الظهر حيوان ثديي من رتبة اللواحم وفصيلة الكلبيّات. تقطن هذه الحيوانات منطقتين في إفريقيا يفصل بينهما حوالي 900 كيلومتر، وتضم إحدى هاتين المنطقتين الدول التي تقع في أقصى الجنوب بما فيها جنوب إفريقيا، ناميبيا، بوتسوانا، وزيمبابوي. أما المنطقة الثانية فتقع على طول الساحل الشرقي وتضم كينيا، الصومال، والحبشة.
  • Der Schabrackenschakal (Canis mesomelas) ist ein Wildhund der afrikanischen Savanne und wird zu den Echten Hunden der Gattung Canis gerechnet. Mit einer Körperlänge von durchschnittlich 75 Zentimetern und einer Schulterhöhe von weniger als 50 Zentimetern gehört er innerhalb der Gattung zu den kleineren Arten. Gegenüber anderen Schakalen ist das kennzeichnende und namensgebende Merkmal ein dunkler Sattelfleck, der sich über den Rücken zieht.
  • Το μελανόραχο τσακάλι (Canis mesomelas) είναι κυνίδης που προέρχεται από δύο περιοχές της Αφρικής, που χωρίζονται κατά προσέγγιση από 900 χιλιόμετρα. Η μία περιοχή περιλαμβάνει το νοτιότερο άκρο της ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, της Ναμίμπιας, της Μποτσουάνας και της Ζιμπάμπουε. Η άλλη περιοχή βρίσκεται κατά μήκος των ανατολικών ακτών, συμπεριλαμβανομένης της Κένυας, της Σομαλίας, του Τζιμπουτί, της Ερυθραίας και της Αιθιοπίας. Παρατίθεται από την IUCN ως είδος ελάχιστης ανησυχίας, λόγω του εκτεταμένου εύρους και της προσαρμοστικότητάς του, μολονότι εξακολουθεί να διώκεται ως αρπακτικό ζώο και φορέας λύσσας.
  • The black-backed jackal (Canis mesomelas or Lupulella mesomelas) is a canine native to eastern and southern Africa. These regions are separated by roughly 900 kilometers. One region includes the southernmost tip of the continent, including South Africa, Namibia, Botswana, and Zimbabwe. The other area is along the eastern coastline, including Kenya, Somalia, Djibouti, Eritrea, and Ethiopia. It is listed by the IUCN as least concern, due to its widespread range and adaptability, although it is still persecuted as a livestock predator and rabies vector.
  • La Nigradorsa ŝakalo (Canis mesomelas), konata ankaŭ kiel arĝentadorsa aŭ ruĝa ŝakalo, estas specio de ŝakalo kiu loĝas en du areoj de Afriko separataj de ĉirkaŭ 900 km. Unu regiono inkludas la plej sudan pinton de la kontinento, nome Sudafriko, Namibio, Bocvano, kaj Zimbabvo. La alia areo estas laŭlonge de la orienta marbordo en Orienta Afriko, nome Kenjo, Somalio, Ĝibutio kaj Etiopio. Ĝi estas listata de la IUCN kiel Malplej Zorgiga, pro ties disvastigata teritorio kaj adapteblo, kvankam ĝi estas ankoraŭ persekutata kiel predanto de bruto kaj vektoro de rabio. La registroj de fosilioj indikas, ke tiu afrotropisa specio estas la plej maljuna vivanta membro de la genro Canis. Kvankam estas la plej malfortika el ŝakaloj, ĝi estas la plej agresema, kaj oni observis, ke ĝi mortigas foje sola
  • Lo sciacallo dalla gualdrappa o sciacallo dal dorso argentato (Canis [Lupulella] mesomelas Schreber, 1775) è un canide lupino indigeno dell'Africa subsahariana. Si riconoscono due sottospecie, separate da circa 900 chilometri: il C. m. mesomelas dell'Africa meridionale e il C. m. schmidti dell'Africa orientale. Viene classificato dalla IUCN tra le specie a rischio minimo, dato il suo vasto areale e la sua adattabilità, sebbene sia minacciato perché è un animale nocivo e portatore di rabbia.
  • Чепра́чный шака́л (лат. Canis mesomelas) — один из видов рода волков. Чепрачный шакал рыжевато-серого цвета, однако на спине особи темные волосы образуют как бы чёрный чепрак, тянущийся к хвосту. Этот чепрак — отличительный видовой признак, которым обладают все подвиды чепрачного шакала. Особи этого вида значительно меньше обыкновенного серого волка и ниже его ростом. Длина тела — 75—81 см, длина хвоста — около 30 см, высота в холке — 50 см; масса — до 13 кг. Как и у других диких собак, у чепрачного шакала стоячие уши.
  • O chacal-de-dorso-negro (Canis mesomelas) é uma espécie de chacal (do persa شغال shoghal), e portanto um membro da família Canidae. Com um ano de idade, o chacal-de-dorso-negro alcança a maturidade sexual. Tem cerca de 4 a 8 crias, precisando de um período de gestação de dois meses. Seu peso de adulto é de 10 a 15 kg, com um comprimento de 80 cm a um metro, e uma cauda de 20 cm. Vive em regiões muito secas, mas evitando o deserto. Este tipo de habitat encontra-se nos Bálcãs, na Grécia, na Turquia, no norte da África e o sudeste da Ásia, de onde ele é nativo.
name
  • Black-backed jackal
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Faceted Search & Find service v1.17_git51 as of Sep 16 2020


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3319 as of Dec 29 2020, on Linux (x86_64-centos_6-linux-glibc2.12), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software