About: African bush elephant     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : umbel-rc:Mammal, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FAfrican_bush_elephant&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org&graph=http%3A%2F%2Fdbpedia.org

The African bush elephant (Loxodonta africana), also known as the African savanna elephant, is one of two living African elephant species. It is the largest living terrestrial animal, with bulls reaching a shoulder height of up to 3.96 m (13.0 ft) and a body mass of up to 10.4 t (11.5 short tons).It is distributed across 37 African countries and inhabits forests, grasslands and woodlands, wetlands and agricultural land. Since 2021, it has been listed as Endangered on the IUCN Red List. It is threatened foremost by habitat destruction, and in parts of its range also by poaching for meat and ivory. It is a social mammal, travelling in herds composed of cows and their offspring. Adult bulls usually live alone or in small bachelor groups. It is a herbivore, feeding on grasses, creepers, herbs,

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • African bush elephant
  • فيل الأدغال الأفريقي
  • Elefant africà de sabana
  • Slon africký
  • Αφρικανικός ελέφαντας της σαβάνας
  • Afrikanischer Elefant
  • Afrika elefanto
  • Loxodonta africana
  • Loxodonta africana
  • Éléphant de savane d'Afrique
  • Gajah semak afrika
  • Loxodonta africana
  • アフリカゾウ
  • 아프리카코끼리
  • Savanneolifant
  • Słoń afrykański
  • Elefante-da-savana
  • Savannelefant
  • Саванный слон
  • Слон саванний
  • 非洲草原象
rdfs:comment
  • L'elefant africà de sabana (Loxodonta africana és la més grossa de les dues espècies d'elefant africà. Anteriorment se l'havia classificat juntament amb l'elefant africà de bosc en una única espècie, coneguda únicament com a «elefant africà». Tanmateix, algunes autoritats consideren que la informació actualment disponible encara no és suficient per dividir l'elefant africà en dues espècies.
  • La afrika elefanto (latine: Loxodonta africana) estas specio de la familio de la elefantoj. Ĝi estas nuntempe la plej granda surtere viva mamulo de la mondo. La (Loxodonta cyclotis) antaŭe klasigita kiel subspecio de la afrikana elefanto estas nuntempe plej ofte konsiderata aparta specio. Por distingi la afrikan elefanton de la afrikarbara, oni foje nomas ĝin ankaŭ stepa elefanto.
  • فيل الأدغال الأفريقي أو فيل الأحراش الأفريقي أو فيل السافانا الأفريقي (الاسم العلمي: Loxodonta africana) (بالإنجليزية: African Bush Elephant)‏ هو نوع من الحيوانات يتبع جنس الفيل الأفريقي من فصيلة الفيلة. وهو أكبر نوعين من الفيلة الأفريقية. يصنف كل منها وفيل الغابات الأفريقي على أساس نوع واحد، وتعرف باسم الفيل الأفريقي، ولكن مؤخرا بينت الأدلة أن فيل الغابات يصنف على أنه نوع مختلف. ولا تزال بعض بعض الهيئات تعدّ أن الأدلة المتوفرة حالياً غير كافية لتصنيف الفيلة الأفريقية إلى نوعين.
  • Afrikar elefantea (Loxodonta africana) Loxodonta generoko animalia da. Proboscidea ordenaren barruko ugaztuna da. Elephantidae familian sailkatuta dago. Sabanako elefante afrikarra sabana lehorretan bizi den animali bat da, eta beste elefanteak baino handiagoa da. Belarri oso handiak ditu eta horrela, han odol baso asko dituenez, astindu eta odola hozten du.
  • Gajah semak afrika atau gajah sabana afrika (Loxodonta africana) adalah yang terbesar dari dua spesies gajah afrika. Gajah ini dan gajah hutan afrika telah diklasifikasikan sebagai spesies tunggal, dikenal sebagai gajah afrika. Beberapa otoritas masih menganggap bukti-bukti yang kini tersedia tidak cukup untuk memecah gajah afrika menajdi dua spesies yang berbeda. Hewan ini juga dikenal sebagai gajah semak.
  • El elefante africano de sabana (Loxodonta africana) es un mamífero proboscideo de la familia de los elefántidos.​ Es el mayor mamífero terrestre que existe en la actualidad. Se trata de una de las tres últimas especies de proboscídeos que sobreviven hoy en día, siendo las otras el elefante africano de bosque (Loxodonta cyclotis, previamente considerado una subespecie de L. africana, aunque su clasificación taxonómica se mantiene en duda) y el elefante asiático (Elephas maximus). Desde 2021 el elefante africano ha sido catalogado como en peligro de extinción en la Lista Roja de la UICN debido a que se descubrió que la población mundial ha disminuido en más del 50% durante 3 generaciones​. Aproximadamente el 70% de su área de distribución se encuentra fuera de las áreas protegidas.
  • アフリカゾウ(阿弗利加象、Loxodonta africana)は、長鼻目ゾウ科アフリカゾウ属に分類されるゾウ。
  • De savanneolifant (Loxodonta africana) is de grootste en bekendste van de twee Afrikaanse olifanten (Loxodonta). Voorheen werd de verwante bosolifant (Loxodonta cyclotis) beschouwd als een ondersoort van de savanneolifant, maar tegenwoordig worden de twee dieren beschouwd als aparte soorten.
  • Słoń afrykański (Loxodonta africana) – gatunek ssaka z rodziny słoniowatych (Elephantidae), największe współcześnie żyjące zwierzę lądowe. Wcześniej uznawany za jeden gatunek wraz ze słoniem leśnym (Loxodonta cyclotis). Zwierzę stadne, zamieszkuje afrykańską sawannę, lasy i stepy. W starożytności wykorzystywane jako zwierzęta bojowe.
  • Savannelefant (Loxodonta africana är en art i släktet afrikanska elefanter och är världens största landdjur. Arten betecknades tidigare ofta som stäppelefant men namnet savannelefant anses mer korrekt med hänsyn till dess biotop, och är det idag oftare förekommande namnet.
  • Африканський слон звичайний, африканський слон саванний (Loxodonta africana) — ссавець роду африканський слон (Loxodonta), ряду хоботних (Proboscidea). Є найкрупнішим із сучасних наземних тварин. Раніше, разом із слоном лісовим, вважався підвидом єдиного надвиду — слон африканський.
  • 非洲草原象(学名:Loxodonta africana)又名普通非洲象,體型較大,毛色為灰色,後臀與前肩同高,象牙極長,並向上彎曲。非洲象是象科的一个属,于1825年由乔治·库维叶男爵命名。成年非洲雄象高于3.5米,最高更可达4.1米。体重约为4至5吨,最重记录有7.3吨。它们的长牙最高记录有102.7公斤重。非洲象的化石仅在非洲有发现。
  • Сава́нный слон (лат. Loxodonta africana) — млекопитающее из рода африканских слонов отряда хоботных. Является самым крупным из ныне живущих наземных животных. Поскольку лесной слон, ранее считавшийся подвидом африканского слона, был выделен в отдельный вид, возникло современное название саванный слон.
  • Slon africký (Loxodonta africana) je savec z řádu chobotnatců (Proboscidea). Je to největší suchozemský savec, který dorůstá výšky až 4 m. Slon africký se vyskytuje roztroušeně v celé Africe jižně od Sahelu, ale v dřívějších dobách se prokazatelně vyskytoval v mnohem hojnějším počtu na celém kontinentu, i v severní Africe. Obývá poměrně rozmanité prostředí. Slony můžeme najít v deštných lesích, na savanách a vystupují až do horských oblastí do 5000 m n. m. Sloni jsou poměrně přizpůsobiví – důležité je pro ně jen dostatek potravy a vody v teritoriu.
  • The African bush elephant (Loxodonta africana), also known as the African savanna elephant, is one of two living African elephant species. It is the largest living terrestrial animal, with bulls reaching a shoulder height of up to 3.96 m (13.0 ft) and a body mass of up to 10.4 t (11.5 short tons).It is distributed across 37 African countries and inhabits forests, grasslands and woodlands, wetlands and agricultural land. Since 2021, it has been listed as Endangered on the IUCN Red List. It is threatened foremost by habitat destruction, and in parts of its range also by poaching for meat and ivory. It is a social mammal, travelling in herds composed of cows and their offspring. Adult bulls usually live alone or in small bachelor groups. It is a herbivore, feeding on grasses, creepers, herbs,
  • Ο Αφρικανικός ελέφαντας της σαβάνας (Loxodonta africana) είναι ογκώδες, βαρύ θηλαστικό των προβοσκιδοειδών. Ζει στα χορτολίβαδα της Αφρικής. Είναι πολύ έξυπνο και κοινωνικό ζώο. Ζει σε κοπάδια. Έχει πολύ καλή μνήμη και τρέφεται αποκλειστικά με φυτά. Απειλείται από τη λαθροθηρία. Μια λεπτομερή γενετική μελέτη του 2010 επιβεβαίωσε ότι ο αφρικανικός ελέφαντας της σαβάνας και ο Αφρικανικός ελέφαντας του δάσους είναι ξεχωριστά είδη.
  • Der Afrikanische Elefant (Loxodonta africana), auch Afrikanischer Steppenelefant oder Afrikanischer Buschelefant, ist eine Art aus der Familie der Elefanten. Er ist das größte gegenwärtig lebende Landsäugetier und gleichzeitig das größte rezente landbewohnende Tier der Erde. Herausragende Kennzeichen sind neben den Stoßzähnen und dem markanten Rüssel die großen Ohren und die säulenförmigen Beine. In zahlreichen morphologischen und anatomischen Merkmalen unterscheidet sich der Afrikanische Elefant von seinen etwas kleineren Verwandten, dem Waldelefanten und dem Asiatischen Elefanten. Das Verbreitungsgebiet umfasst heute große Teile von Afrika südlich der Sahara. Die Tiere haben sich dort an zahlreiche unterschiedliche Lebensräume angepasst, die von geschlossenen Wäldern über offene Savannen
  • Loxodonta africana Loxodonta africana Éléphant de savane d’Afrique. Espèce Loxodonta africanaCuvier, 1825 Statut de conservation UICN EN A2abd : En danger Répartition géographique Statut CITES Annexe I , Rév. du 26 janvier 2021 Malawi uniquement Statut CITES Annexe II , Rév. du 26 novembre 2019 Botswana, Namibie, Rep. Démocratique du Congo, Afrique du Sud, Zimbabwe, Rep. de Tanzanie uniquement Statut CITES Annexe I , Rév. du 26 novembre 2019 reste du monde L'Éléphant de savane d'Afrique ou simplement Éléphant de savane (Loxodonta africana) est une espèce de mammifères de la famille des Éléphantidés.
  • L'elefante africano (Loxodonta africana (Blumenbach, 1797, noto anche come elefante africano di savana, è il più grande animale terrestre vivente, con i maschi più grandi che possono raggiungere un'altezza al garrese fino a 3,96 metri. Entrambi i sessi hanno le zanne, che spuntano tra uno e tre anni, e crescono per tutta la vita.
  • O elefante-da-savana (Loxodonta africana também conhecido como elefante-africano, é a maior das duas espécies existentes de elefantes africano e o maior animal terrestre vivo. Anteriormente tanto o elefante da savana quanto o elefante africano da floresta foram considerados como uma única espécie, com ambos sendo chamados de elefante africano, mais recentemente o elefante da floresta foi classificado como uma espécie separada o L. cyclotis.
sameAs
Faceted Search & Find service v1.17_git93 as of Oct 15 2021


Alternative Linked Data Documents: iSPARQL | ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 08.03.3322 as of Oct 25 2021, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory, 40 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2021 OpenLink Software