About: Cnemus

An Entity of Type: Thing, from Named Graph: http://dbpedia.org, within Data Space: dbpedia.org:8891

Cnemus (Greek: Κνῆμος) was the Spartan fleet commander during the second and third years (430–29 BC) of the Archidamian War. During his command, Cnemus oversaw a series of operations that met with failure. As a result, the Spartans began to question Cnemus' leadership and sent several advisers to assist him in his command.

Property Value
dbo:abstract
  • Gnem (en llatí Cnemus, en grec antic Κνῆμος) fou un almirall espartà (ναυάρχος navarc) el segon any de la guerra del Peloponès. El 430 aC va fer una expedició a Zacynthus (Zante) amb 1.000 hoplites espartans, però després d'haver devastat l'illa es va haver de retirar sense aconseguir dominar-la. Gnem va segur amb el càrrec d'almirall l'any següent, tot i que el mandat habitual, al menys posteriorment, només es podia exercir durant un any. El 429 aC va ser enviat de nou amb 1.000 hoplites a Ambràcia per reduir a Acarnània que era aliada atenenca. Al front de la seva gent i dels ambraciotes va envair Acarnània i va entrar a Estratos (Stratos o Stratus) la capital del país, però els seus aliats ambraciotes van ser derrotats i va haver de deixar el país. Mentre la flota espartana que donava suport a les forces de terra havia estat derrotada per Formió d'Atenes, tot i que aquest tenia pocs vaixells. Sospitós d'incompetència, Esparta va enviar a Timòcrates, Bràsides i Licofró com a consellers al costat de l'almirall, per preparar una segona batalla. Després de reparar els vaixells damnats i rebre alguns reforços es van reunir 75 naus mentre Formió només en tenia 20. Els espartans van atacar a la flota atenenca a la vora de Naupacte, però Formió encara que va perdre alguns vaixells, va ser el guanyador al final del dia i va recuperar les naus que l'enemic l'hi havia pres. Llavors Gnem, Bràsides i altres comandants van planejar atacar el Pireu per sorpresa però quan van passar per Salamina els atenencs van advertir la presència de la flota i ja no van poder mantenir el factor sorpresa. No torna a aparèixer a la història. En parlen Tucídides i Diodor de Sicília. (ca)
  • Cnemus (Greek: Κνῆμος) was the Spartan fleet commander during the second and third years (430–29 BC) of the Archidamian War. During his command, Cnemus oversaw a series of operations that met with failure. As a result, the Spartans began to question Cnemus' leadership and sent several advisers to assist him in his command. (en)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
  • 58783339 (xsd:integer)
dbo:wikiPageLength
  • 17529 (xsd:nonNegativeInteger)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 1075766312 (xsd:integer)
dbo:wikiPageWikiLink
dbp:wikiPageUsesTemplate
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Cnemus (Greek: Κνῆμος) was the Spartan fleet commander during the second and third years (430–29 BC) of the Archidamian War. During his command, Cnemus oversaw a series of operations that met with failure. As a result, the Spartans began to question Cnemus' leadership and sent several advisers to assist him in his command. (en)
  • Gnem (en llatí Cnemus, en grec antic Κνῆμος) fou un almirall espartà (ναυάρχος navarc) el segon any de la guerra del Peloponès. El 430 aC va fer una expedició a Zacynthus (Zante) amb 1.000 hoplites espartans, però després d'haver devastat l'illa es va haver de retirar sense aconseguir dominar-la. Llavors Gnem, Bràsides i altres comandants van planejar atacar el Pireu per sorpresa però quan van passar per Salamina els atenencs van advertir la presència de la flota i ja no van poder mantenir el factor sorpresa. No torna a aparèixer a la història. En parlen Tucídides i Diodor de Sicília. (ca)
rdfs:label
  • Gnem (ca)
  • Cnemus (en)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:commander of
is dbo:wikiPageWikiLink of
is dbp:commander of
is foaf:primaryTopic of
Powered by OpenLink Virtuoso    This material is Open Knowledge     W3C Semantic Web Technology     This material is Open Knowledge    Valid XHTML + RDFa
This content was extracted from Wikipedia and is licensed under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License