This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

PrefixNamespace IRI
dcthttp://purl.org/dc/terms/
yago-reshttp://yago-knowledge.org/resource/
dbohttp://dbpedia.org/ontology/
foafhttp://xmlns.com/foaf/0.1/
dbpedia-wikidatahttp://wikidata.dbpedia.org/resource/
n20http://www.kpsnusantara.com/reflect/english/3_kuntao.
yagohttp://dbpedia.org/class/yago/
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n17http://rdf.freebase.com/ns/m.
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
owlhttp://www.w3.org/2002/07/owl#
wikipedia-enhttp://en.wikipedia.org/wiki/
provhttp://www.w3.org/ns/prov#
dbphttp://dbpedia.org/property/
dbchttp://dbpedia.org/resource/Category:
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n6http://en.wikipedia.org/wiki/Perisai_Diri?oldid=
wikidatahttp://www.wikidata.org/entity/
dbpedia-nlhttp://nl.dbpedia.org/resource/
n18http://purl.org/linguistics/gold/
dbrhttp://dbpedia.org/resource/
Subject Item
dbr:Perisai_Diri
rdf:type
yago:YagoPermanentlyLocatedEntity yago:WikicatIndonesianMartialArts yago:Protection100817680 yago:Abstraction100002137 yago:Event100029378 yago:PsychologicalFeature100023100 yago:MartialArt100825443 yago:WikicatCombatSports yago:Sport100523513 yago:Self-defense100825192 yago:Activity100407535 yago:Diversion100426928 yago:Act100030358
rdfs:label
Perisai Diri Perisai diri
rdfs:comment
Silat Perisai Diri (door de beoefenaars vaak afgekort tot PD) is een krijgskunst of zelfverdediging gebaseerd op behendigheid en snelheid. Perisai Diri is een van de Pencak Silat krijgskunstorganisaties die lid is van de IPSI (Ikatan Pencak Silat Indonesia, vertaling; Pencak Silat Bond Indonesia), de moederorganisatie van alle formele krijgskunsten in Indonesië onder de KONI (Komite Olahraga Nasional Indonesia, vertaling; Nationaal Sportcomité Indonesië). Perisai Diri is een van de top tien hogescholen der krijgskunst aan wie de titel Historisch Onderwijs is toegekend, omdat deze school van oudsher is gevormd en een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis en ontwikkeling van IPSI. Perisai Diri is a style of pencak silat from Indonesia that was founded by Raden Mas Soebandiman Dirdjoatmodjo (R.M. Soebandiman Dirdjoatmodjo) on July 2, 1955, in Surabaya, East Java. The term literally means "shield of oneself".
owl:sameAs
wikidata:Q4272172 dbpedia-nl:Perisai_diri yago-res:Perisai_Diri n17:0dl326 dbpedia-wikidata:Q4272172
dct:subject
dbc:Indonesian_martial_arts dbc:Silat
dbo:wikiPageID
5420998
dbo:wikiPageRevisionID
726641348
dbo:wikiPageExternalLink
n20:htm
dbp:name
Perisai Diri
foaf:isPrimaryTopicOf
wikipedia-en:Perisai_Diri
prov:wasDerivedFrom
n6:726641348
dbo:abstract
Perisai Diri is a style of pencak silat from Indonesia that was founded by Raden Mas Soebandiman Dirdjoatmodjo (R.M. Soebandiman Dirdjoatmodjo) on July 2, 1955, in Surabaya, East Java. The term literally means "shield of oneself". Silat Perisai Diri (door de beoefenaars vaak afgekort tot PD) is een krijgskunst of zelfverdediging gebaseerd op behendigheid en snelheid. Perisai Diri is een van de Pencak Silat krijgskunstorganisaties die lid is van de IPSI (Ikatan Pencak Silat Indonesia, vertaling; Pencak Silat Bond Indonesia), de moederorganisatie van alle formele krijgskunsten in Indonesië onder de KONI (Komite Olahraga Nasional Indonesia, vertaling; Nationaal Sportcomité Indonesië). Perisai Diri is een van de top tien hogescholen der krijgskunst aan wie de titel Historisch Onderwijs is toegekend, omdat deze school van oudsher is gevormd en een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis en ontwikkeling van IPSI. Perisai Diri is officieel opgericht op 2 juli 1955 in Surabaya, Oost-Java. De oprichter was wijlen RM Soebandiman Dirdjoatmodjo, zoon van een edelman aan het hof van het vorstendom Paku Alaman. Voorafgaand aan de officiële oprichting van Perisai Diri volgde hij, op verzoek van zijn oom Ki Hadjar Dewantoro, opleiding in de krijgskunsten aan de Perguruan Taman Siswa. R.M. Soebandiman Dirdjoatmodjo baseerde de vecht- en verdedigingsbewegingen op eigenschappen van zowel mens als dier. Uitgangspunt is de reactie op de beweging van de aanvaller om een harde, rechtstreekse confrontatie met de aanvaller te voorkomen. De effectiviteit van Perisai Diri is niet afhankelijk van lichaamskracht, maar veeleer een samenspel van lichaam en geest. Zo kan een sterke kracht worden ontwikkeld die niet is verbonden is aan de lichaamskracht. De technieken in Perisai Diri bevatten 156 krijgskunstelementen uit verschillende regio's in Indonesië in combinatie met de elementen van Shaolin (Siauw Liem Sie ) uit China. Beoefenaars leren krijgskunsttechnieken die effectief en efficiënt zijn, zowel met lege hand als met wapens. Een praktische manier van het beoefenen van Perisai Diri is Serang/Hindar (Aanval/Ontwijking) waarbij het motto "Slim vechten zonder blessures" is. Tijdens trainingen worden de reflexen geoefend om zo effectief en efficiënt mogelijk om te gaan met je krachtverbruik. Bij deze methode leert de leerling houdingen, snelle verplaatsingen en anatomische wapens te gebruiken. Bij het ontwijken of verdedigen van de aanval wordt dan de rug van de tegenstander opgezocht waardoor de aanvaller 'op slot' wordt gezet. Gevorderden kunnen zich bekwamen in gewapende technieken en in meditatie- en ademhalingstechnieken om de innerlijke kracht te optimaliseren. Deze krijgskunst is naast in Indonesië, met name populair in Australië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Japan, de VS en Nederland.
dbp:country
Indonesia
dbp:created
1955
dbp:creator
Raden Mas Soebandiman Dirdjoatmodjo
dbp:meaning
Self-shield
dbp:parenthood
About 156 style of Pencak Silat in Indonesia and Shaolin Kuntao.
n18:hypernym
dbr:Style
Subject Item
dbr:Perisai_diri
dbo:wikiPageRedirects
dbr:Perisai_Diri
Subject Item
wikipedia-en:Perisai_Diri
foaf:primaryTopic
dbr:Perisai_Diri