The swallow-tailed kite (Elanoides forficatus) is an elanid kite which breeds from the southeastern United States to eastern Peru and northern Argentina. Most North and Central American breeders winter in South America where the species is resident year round. It was formerly named Falco forficatus.

Property Value
dbo:abstract
  • حدأة مبلوع الذيل (الإسم العلمي: Elanoides forficatus) هو نوع من فصيلة بازية. (ar)
  • El elanio tijereta (Elanoides forficatus), también conocido como gavilán tijerilla, halcón tijereta o aguililla tijereta, es una especie de ave accipitriforme de la familia Accipitridae, la única del género Elanoides. Se extiende desde el sudeste de los Estados Unidos hasta el este de Perú y el norte de Argentina, aunque casi todos invernan en América del Sur. En México recibe el nombre de milano tijereta. (es)
  • The swallow-tailed kite (Elanoides forficatus) is an elanid kite which breeds from the southeastern United States to eastern Peru and northern Argentina. Most North and Central American breeders winter in South America where the species is resident year round. It was formerly named Falco forficatus. (en)
  • Elanoides forficatus Elanoides forficatusFichier:Swallowtailedkite.jpg Elanoides forficatus en vol Genre ElanoidesVieillot, 1818 Nom binominal Elanoides forficatus(Linnaeus, 1758) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Statut CITES Annexe II , Rév. du 12/06/2013 Le Naucler à queue fourchue[réf. souhaitée] (Elanoides forficatus), anciennement connu en tant que Milan à queue fourchue, est une espèce de rapaces diurnes appartenant à la famille des Accipitridae. (fr)
  • Il nibbio americano codadirondine (Elanoides forficatus Linnaeus, 1758), unica specie del genere Elanoides Vieillot, 1818, è un rapace della famiglia degli Accipitridi. (it)
  • Der Schwalbenweih (Elanoides forficatus) ist eine Greifvogelart aus der Unterfamilie der Wespenbussarde (Perninae) und die einzige Art der Gattung Elanoides. Er ist aufgrund seines schwarz-weißen Gefieders und des milanartigen Flugbilds mit dem tief gegabelten Schwanz unverkennbar. Das sehr große Hauptverbreitungsgebiet erstreckt sich über das tropische Südamerika. Zudem kommt die Art in Florida, einigen Nachbarstaaten am Golf von Mexiko und in großen Teilen Zentralamerikas vor. (de)
  • De zwaluwstaartwouw (Elanoides forficatus) is een roofvogel uit de familie van de havikachtigen (Accipitridae). (nl)
  • ツバメトビ(燕鳶、学名:Elanoides forficatus)は、タカ目タカ科に属する鳥類の一種。 (ja)
  • O Gavião-tesoura ou gavião-tesoira (Elanoides forficatus) é um gavião da família dos acipitrídeos, com ampla distribuição da América Central ao Norte da República da Argentina, encontrado em todo o Brasil. A espécie chega a medir até 66cm de comprimento, com dorso e asas negras, cabeça e partes inferiores brancas, e cauda extremamente furcada, negra, semelhante à do tesourão. Também é conhecido pelos nomes de gavião-das-taperas, gavião-tesoira, itapema, tapema e tesourão. (pt)
  • Jaskólak (Elanoides forficatus) – gatunek ptaka drapieżnego z rodziny jastrzębiowatych, jedyny przedstawiciel rodzaju Elanoides. Występuje w Ameryce Północnej, na południowo-wschodnich wybrzeżach Stanów Zjednoczonych oraz w północnym Meksyku. Zamieszkuje wilgotne lasy strefy podzwrotnikowej oraz zwrotnikowej. (pl)
dbo:binomialAuthority
dbo:class
dbo:conservationStatus
  • LC
dbo:conservationStatusSystem
  • IUCN3.1
dbo:family
dbo:kingdom
dbo:order
dbo:phylum
dbo:synonym
  • * Elanusforficatus
  • * Falcoforficatus
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 1560257 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 745248155 (xsd:integer)
dbp:binomial
  • Elanoides forficatus
dbp:genus
  • Elanoides
dbp:genusAuthority
  • Vieillot, 1818
dbp:imageWidth
  • 250 (xsd:integer)
dbp:species
  • E. forficatus
dbp:subdivisionRanks
  • Subspecies
dct:subject
http://purl.org/linguistics/gold/hypernym
rdf:type
rdfs:comment
  • حدأة مبلوع الذيل (الإسم العلمي: Elanoides forficatus) هو نوع من فصيلة بازية. (ar)
  • El elanio tijereta (Elanoides forficatus), también conocido como gavilán tijerilla, halcón tijereta o aguililla tijereta, es una especie de ave accipitriforme de la familia Accipitridae, la única del género Elanoides. Se extiende desde el sudeste de los Estados Unidos hasta el este de Perú y el norte de Argentina, aunque casi todos invernan en América del Sur. En México recibe el nombre de milano tijereta. (es)
  • The swallow-tailed kite (Elanoides forficatus) is an elanid kite which breeds from the southeastern United States to eastern Peru and northern Argentina. Most North and Central American breeders winter in South America where the species is resident year round. It was formerly named Falco forficatus. (en)
  • Elanoides forficatus Elanoides forficatusFichier:Swallowtailedkite.jpg Elanoides forficatus en vol Genre ElanoidesVieillot, 1818 Nom binominal Elanoides forficatus(Linnaeus, 1758) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Statut CITES Annexe II , Rév. du 12/06/2013 Le Naucler à queue fourchue[réf. souhaitée] (Elanoides forficatus), anciennement connu en tant que Milan à queue fourchue, est une espèce de rapaces diurnes appartenant à la famille des Accipitridae. (fr)
  • Il nibbio americano codadirondine (Elanoides forficatus Linnaeus, 1758), unica specie del genere Elanoides Vieillot, 1818, è un rapace della famiglia degli Accipitridi. (it)
  • Der Schwalbenweih (Elanoides forficatus) ist eine Greifvogelart aus der Unterfamilie der Wespenbussarde (Perninae) und die einzige Art der Gattung Elanoides. Er ist aufgrund seines schwarz-weißen Gefieders und des milanartigen Flugbilds mit dem tief gegabelten Schwanz unverkennbar. Das sehr große Hauptverbreitungsgebiet erstreckt sich über das tropische Südamerika. Zudem kommt die Art in Florida, einigen Nachbarstaaten am Golf von Mexiko und in großen Teilen Zentralamerikas vor. (de)
  • De zwaluwstaartwouw (Elanoides forficatus) is een roofvogel uit de familie van de havikachtigen (Accipitridae). (nl)
  • ツバメトビ(燕鳶、学名:Elanoides forficatus)は、タカ目タカ科に属する鳥類の一種。 (ja)
  • O Gavião-tesoura ou gavião-tesoira (Elanoides forficatus) é um gavião da família dos acipitrídeos, com ampla distribuição da América Central ao Norte da República da Argentina, encontrado em todo o Brasil. A espécie chega a medir até 66cm de comprimento, com dorso e asas negras, cabeça e partes inferiores brancas, e cauda extremamente furcada, negra, semelhante à do tesourão. Também é conhecido pelos nomes de gavião-das-taperas, gavião-tesoira, itapema, tapema e tesourão. (pt)
  • Jaskólak (Elanoides forficatus) – gatunek ptaka drapieżnego z rodziny jastrzębiowatych, jedyny przedstawiciel rodzaju Elanoides. Występuje w Ameryce Północnej, na południowo-wschodnich wybrzeżach Stanów Zjednoczonych oraz w północnym Meksyku. Zamieszkuje wilgotne lasy strefy podzwrotnikowej oraz zwrotnikowej. (pl)
rdfs:label
  • حدأة مبلوع الذيل (ar)
  • Swallow-tailed kite (en)
  • Schwalbenweih (de)
  • Elanoides forficatus (es)
  • Elanoides forficatus (it)
  • Naucler à queue fourchue (fr)
  • ツバメトビ (ja)
  • Zwaluwstaartwouw (nl)
  • Jaskólak (pl)
  • Gavião-tesoura (pt)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
  • Swallow-tailed kite (en)
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of