Sub-lieutenant is a junior military officer rank.In many navies, a sub-lieutenant is a naval commissioned or subordinate officer, ranking below a lieutenant. In the Royal Navy (RN) the rank of sub-lieutenant is equivalent to the rank of lieutenant in the British Army and of flying officer in the Royal Air Force (RAF).In some armies, sub-lieutenant is the lowest officer rank. However, in Brazil, it is the highest non-commissioned rank, and in Spain, it is the second highest non-commissioned rank.The NATO rank code is OF-1 (senior).

Property Value
dbo:abstract
 • Sub-lieutenant is a junior military officer rank. In many navies, a sub-lieutenant is a naval commissioned or subordinate officer, ranking below a lieutenant. In the Royal Navy (RN) the rank of sub-lieutenant is equivalent to the rank of lieutenant in the British Army and of flying officer in the Royal Air Force (RAF). In some armies, sub-lieutenant is the lowest officer rank. However, in Brazil, it is the highest non-commissioned rank, and in Spain, it is the second highest non-commissioned rank. The NATO rank code is OF-1 (senior). (en)
 • Sub-Lieutenant ist ein Offiziersrang der britischen Royal Navy und der kanadischen Royal Canadian Navy. Er ist in der britischen Marine der Eingangsdienstgrad für Soldaten mit abgeschlossenem Studium, unmittelbar unter dem Rang des Lieutenants. Nach Abschluss der Ausbildung beim Eintritt in die Truppe wird der Dienstgrad bestätigt und das Offizierspatentmit dem OF-1b, rückdatiert auf die anfängliche Erlangung des Ranges Sub-Lieutenant, ausgestellt. In der kanadischen Marine ist der Eingangsdienstgrad dagegen der Acting Sub-Lieutenant. In der NATO wird ein britischer und kanadischer Sub-Lieutenant einem deutschen Oberleutnant zur See gleichgestellt.it:Guardiamarinapt:subtenenteru:Младший лейтенантur:نقیبِ نائب (de)
 • Een kornet is de laagste officiersrang bij de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marechaussee en is, gelijk aan de rang vaandrig, bedoeld voor officieren in opleiding. Alleen bij de artillerie, cavalerie en marechaussee wordt de vaandrig kornet genoemd. Het rangteken is een stip, gelijk aan dat van de adjudant-onderofficier. Een kornet is nog niet als officier beëdigd door ZM de Koning. Binnen de krijgsmacht wordt hij echter wel als officier behandeld. Ook voor functies binnen de NAVO komt de vaandrig en kornet in aanmerking voor functies op het OF1 niveau.Een kornet heeft géén goudkleurige stip als rangonderscheidingsteken maar een zilverkleurige; ook de officieren van onder meer de cavalerie hebben zilverkleurige sterren en balken; een korporaal van de cavalerie heeft ook witte strepen evenals de wachtmeester. Bij de Koninklijke Marine is er geen direct overeenkomstige rang. Luitenant ter zee der 3e klasse OF-1, komt het dichtste in de buurt maar deze is al wel beëdigd tot officier. Officieren in opleiding worden bij de Marine adelborst genoemd, overeenkomstig met cadet. Tegenwoordig komt de term kornet eigenlijk alleen voor als cadet-kornet. Cadet-kornet is een rang die wordt gebruikt op de Koninklijke Militaire Academie te Breda, de officiersopleiding van de Landmacht en Marechaussee. Cadet-kornet is daarmee de eerste officiersrang van de Marechaussee en van de landmacht voor de cavalerie en artillerie, maar het houdt in dat de cadet nog in opleiding is. De eerste rang boven kornet is tweede luitenant. (nl)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
 • 990853 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
 • 707175021 (xsd:integer)
dct:subject
rdf:type
rdfs:comment
 • Sub-lieutenant is a junior military officer rank.In many navies, a sub-lieutenant is a naval commissioned or subordinate officer, ranking below a lieutenant. In the Royal Navy (RN) the rank of sub-lieutenant is equivalent to the rank of lieutenant in the British Army and of flying officer in the Royal Air Force (RAF).In some armies, sub-lieutenant is the lowest officer rank. However, in Brazil, it is the highest non-commissioned rank, and in Spain, it is the second highest non-commissioned rank.The NATO rank code is OF-1 (senior). (en)
 • Sub-Lieutenant ist ein Offiziersrang der britischen Royal Navy und der kanadischen Royal Canadian Navy. Er ist in der britischen Marine der Eingangsdienstgrad für Soldaten mit abgeschlossenem Studium, unmittelbar unter dem Rang des Lieutenants. Nach Abschluss der Ausbildung beim Eintritt in die Truppe wird der Dienstgrad bestätigt und das Offizierspatentmit dem OF-1b, rückdatiert auf die anfängliche Erlangung des Ranges Sub-Lieutenant, ausgestellt. In der kanadischen Marine ist der Eingangsdienstgrad dagegen der Acting Sub-Lieutenant. (de)
 • Een kornet is de laagste officiersrang bij de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marechaussee en is, gelijk aan de rang vaandrig, bedoeld voor officieren in opleiding. Alleen bij de artillerie, cavalerie en marechaussee wordt de vaandrig kornet genoemd. Het rangteken is een stip, gelijk aan dat van de adjudant-onderofficier. Een kornet is nog niet als officier beëdigd door ZM de Koning. Binnen de krijgsmacht wordt hij echter wel als officier behandeld. Ook voor functies binnen de NAVO komt de vaandrig en kornet in aanmerking voor functies op het OF1 niveau.Een kornet heeft géén goudkleurige stip als rangonderscheidingsteken maar een zilverkleurige; ook de officieren van onder meer de cavalerie hebben zilverkleurige sterren en balken; een korporaal van de cavalerie heeft ook witte stre (nl)
rdfs:label
 • Sub-lieutenant (en)
 • Sub-Lieutenant (de)
 • Kornet (militair) (nl)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:commander of
is dbo:militaryRank of
is dbo:occupation of
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbp:rank of
is foaf:primaryTopic of