This is a list of lists of World Heritage Sites. A World Heritage Site is a place that is listed by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) as of special cultural or physical significance.

Property Value
dbo:abstract
 • This is a list of lists of World Heritage Sites. A World Heritage Site is a place that is listed by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) as of special cultural or physical significance. (en)
 • N.B.: Il numero tra parentesi indica l'anno di ingresso nella lista. (it)
 • De Werelderfgoedlijst is een lijst met Werelderfgoed samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed van de UNESCO op voordracht van de aangesloten landen. De Overeenkomst voor het Werelderfgoed is door 191 van de 197 bij de UNESCO aangesloten landen geratificeerd. Het Cultuurgoederenverdrag van Den Haag, dat aan de basis ligt van UNESCO en de taken omtrent cultureel erfgoed, beschrijft de verantwoordelijkheden van UNESCO en de verdragsstaten ten aanzien van culturele objecten. Het materieel werelderfgoed bestaat sinds de 40e sessie van de Commissie (2016) uit 1052 werelderfgoederen verspreid over 165 landen. Hiervan zijn 814 cultuurerfgoederen (C), 203 natuurerfgoederen (N) en 35 gemengde erfgoederen, die een combinatie van beide zijn (C/N). Er staan 55 werelderfgoederen op de lijst van bedreigd werelderfgoed, omdat ze als werelderfgoed gevaar lopen om in hun waarde aangetast te worden door bijvoorbeeld bebouwing, ontbossing, illegale activiteiten of oorlog. Naast de onroerende werelderfgoederen heeft de UNESCO ook documenten en archieven aangemerkt als cultuurerfgoed. Deze staan op de werelderfgoedlijst voor documenten. Het immateriële werelderfgoed is door de UNESCO opgenomen in een aparte lijst van meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid. (nl)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
 • 906406 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
 • 744171361 (xsd:integer)
dct:subject
http://purl.org/linguistics/gold/hypernym
rdf:type
rdfs:comment
 • This is a list of lists of World Heritage Sites. A World Heritage Site is a place that is listed by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) as of special cultural or physical significance. (en)
 • N.B.: Il numero tra parentesi indica l'anno di ingresso nella lista. (it)
 • De Werelderfgoedlijst is een lijst met Werelderfgoed samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed van de UNESCO op voordracht van de aangesloten landen. De Overeenkomst voor het Werelderfgoed is door 191 van de 197 bij de UNESCO aangesloten landen geratificeerd. Het Cultuurgoederenverdrag van Den Haag, dat aan de basis ligt van UNESCO en de taken omtrent cultureel erfgoed, beschrijft de verantwoordelijkheden van UNESCO en de verdragsstaten ten aanzien van culturele objecten. (nl)
rdfs:label
 • Lists of World Heritage Sites (en)
 • Lista dei patrimoni dell'umanità (it)
 • Werelderfgoedlijst (nl)
 • Список Всемирного наследия ЮНЕСКО (ru)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbp:whsRegion of
is foaf:primaryTopic of