This is a list of the men who have served in the capacity of Minister-President or equivalent office in Baden, Württemberg and Baden-Württemberg from the 19th century to the present.

Property Value
dbo:abstract
  • This is a list of the men who have served in the capacity of Minister-President or equivalent office in Baden, Württemberg and Baden-Württemberg from the 19th century to the present. (en)
  • De minister-president van Baden-Württemberg is de voorzitter van de Landesregierung. Zijn positie wordt geregeld in de Grondwet van het Land Baden-Würtemmberg. Hij wordt gekozen door de Landdag (het parlement van de deelstaat) en kan slechts worden afgezet door een zogenaamd Konstrukives Misstrauensvotum. Anders dan bij een motie van afkeuring, waarbij het gebruik voorschrijft dat na aanname een minister, ook een minister-president zelf aftreedt, wordt door het Konstruktives Mistrauensvotum door de Landdag een nieuwe minister-president gekozen. Door die keuze verliest de oude minister-president zijn functie. De minister-president heeft een eigen ambtswoning, de Villa Reitzenstein in Stuttgart-Ost, die overigens slechts een minister-president tot woning gediend heeft. Sinds de oprichting van Baden-Würtemberg in 1952 heeft het Land tot nu toe (2012) 9 verschillende ministers-presidenten gehad, bijna allen waren lid van de CDU. Onderstaand een overzicht. (nl)
dbo:wikiPageID
  • 1716948 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 738881896 (xsd:integer)
dct:subject
http://purl.org/linguistics/gold/hypernym
rdfs:comment
  • This is a list of the men who have served in the capacity of Minister-President or equivalent office in Baden, Württemberg and Baden-Württemberg from the 19th century to the present. (en)
  • De minister-president van Baden-Württemberg is de voorzitter van de Landesregierung. Zijn positie wordt geregeld in de Grondwet van het Land Baden-Würtemmberg. Hij wordt gekozen door de Landdag (het parlement van de deelstaat) en kan slechts worden afgezet door een zogenaamd Konstrukives Misstrauensvotum. Anders dan bij een motie van afkeuring, waarbij het gebruik voorschrijft dat na aanname een minister, ook een minister-president zelf aftreedt, wordt door het Konstruktives Mistrauensvotum door de Landdag een nieuwe minister-president gekozen. Door die keuze verliest de oude minister-president zijn functie. (nl)
rdfs:label
  • List of Ministers-President of Baden-Württemberg (en)
  • Lijst van ministers-presidenten van Baden-Württemberg (nl)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is dbp:posttitle of
is dbp:title of
is owl:sameAs of
is foaf:primaryTopic of