Indian leopard (Panthera pardus fusca) is a leopard subspecies widely distributed on the Indian subcontinent. The species Panthera pardus is classified as Near Threatened by IUCN since 2008 because populations have declined following habitat loss and fragmentation, poaching for the illegal trade of skins and body parts, and persecution due to conflict situations. The Indian leopard is one of the five big cats found in India, apart from the Asiatic lion, the Bengal tiger, the snow leopard and the clouded leopard.

Property Value
dbo:abstract
  • النمر الهندي (الاسم العلمي: Panthera pardus fusca) نويع من النمور كان إلى وقت قريب ينتشر على نطاق واسع في شبه القارة الهندية. في 2008 أدرج في قائمة الأنواع القريبة من خطر الانقراض بسبب عمليات الصيد الجائر للإتجار بجلودها وأجزاء أخرى من جسمها، وعمليات الاستيلاء على أراضيها. أصبحت نادرة جداً خارج المناطق المحمية. مشاريع شقيقة توجد في ويكي أنواع معلومات أكثر حول: نمر هندي (ar)
  • El leopardo indio (Panthera pardus fusca) es una subespecie de leopardo presente principalmente en el subcontinente indio con poblaciones en el sur de China, Bangla Desh, Bután, Nepal y en ciertas zonas de Pakistán. Barreras topográficas como el Himalaya al norte o el río Indo al oeste han evitado la dispersión de esta subespecie quedando aislada de otras poblaciones de leopardo, al este el delta del Ganges de igual manera ha separado al leopardo indio del leopardo de Indochina. En la actualidad se estima una población de entre 7000 y 10000 ejemplares en India, principalmente recluidos en reservas y parques nacionales, siendo la caza para el comercio de su piel o el abastecimiento a la medicina tradicional asiática de determinadas partes del cuerpo de los leopardos el principal problema al que se enfrenta la especie, pues desde 1994 casi 3200 leopardos han sido cazados en el país a los que se sumarían cerca de 1000 entre el sur de China y el Tíbet. Otros factores que afectan a la especie son la invasión de sus zonas de caza y hábitat por parte del hombre para expandir la agricultura o la construcción de zonas residenciales, así como la competencia con otros depredadores como lobos, hienas, osos, tigres e incluso leones asiáticos. Dentro del leopardo indio se clasificarían dos subespecies hasta hace poco consideradas dentro del leopardo persa, se tratan del leopardo de Cachemira (Panthera pardus millardi) y el leopardo de Nepal (Panthera pardus pernigra). (es)
  • Der Indische Leopard (Panthera pardus fusca) ist eine Unterart des Leoparden, die weiträumig auf dem indischen Subkontinent verbreitet ist. Im Jahre 2008 hat die IUCN Leoparden als gering gefährdet eingestuft und erklärt, dass sie wahrscheinlich bald für den Status gefährdet infrage kommen, da ihr Lebensraum zunehmend fragmentiert und kleiner wird, sie für den illegalen Handel mit Fellen und Körperteilen in Asien heftig gewildert werden und nach Konfliktsituationen verfolgt und getötet werden. Außerhalb von geschützten Gebieten werden sie immer seltener. Der Trend der Population ist abnehmend. (de)
  • Panthera pardus fusca Panthera pardus fuscaFichier:Alert Leopard.jpg Léopard indien Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Sous-espèce Panthera pardus fusca— auteur incomplet —, date à préciser Le léopard indien (Panthera pardus fusca) est une sous-espèce de léopard dont l'aire de répartition couvre l'Inde, le Népal et le Bangladesh. On le différencie du léopard d'Afrique par la couleur de son pelage et sa taille plus modeste. Les individus mélaniques (panthère noire) sont notamment plus nombreux. Ses proies sont principalement des chitals dans la péninsule indienne et de muntjacs au Népal. Le léopard indien cohabite avec le tigre : on observe notamment que lorsque le tigre est présent, les léopards sont moins nombreux et de plus petite taille, en effet les léopards se rabbatent alors sur du plus petit gibier pour ne pas entrer en compétition avec le plus gros félin . (fr)
  • Il leopardo indiano (Panthera pardus fusca Meyer, 1794) è una sottospecie di leopardo largamente diffusa nel subcontinente indiano. È uno dei cinque grandi felini dell'India, insieme al leone asiatico, alla tigre del Bengala, al leopardo delle nevi e al leopardo nebuloso. Nel 2008 la IUCN ha inserito il leopardo tra le specie Prossime alla minaccia, sostenendo che è ancora troppo presto per qualificarlo una specie Vulnerabile, nonostante la distruzione e la frammentazione dell'habitat, il pressante bracconaggio per il commercio illegale in Asia di pelli e parti del corpo e la persecuzione a causa di situazioni di conflitto con l'uomo. Al di fuori delle aree protette sta iniziando a farsi sempre più raro. Il trend della popolazione è in diminuzione. (it)
  • インドヒョウ (印度豹、Panthera pardus fusca)は、インド亜大陸に生息するヒョウの亜種である。 (ja)
  • Indian leopard (Panthera pardus fusca) is a leopard subspecies widely distributed on the Indian subcontinent. The species Panthera pardus is classified as Near Threatened by IUCN since 2008 because populations have declined following habitat loss and fragmentation, poaching for the illegal trade of skins and body parts, and persecution due to conflict situations. The Indian leopard is one of the five big cats found in India, apart from the Asiatic lion, the Bengal tiger, the snow leopard and the clouded leopard. In 2014, a national census of leopards around tiger habitats was carried out in India except the northeast. 7,910 individuals were estimated in surveyed areas and a national total of 12,000-14,000 speculated. (en)
  • O leopardo-indiano(Panthera pardus fusca) é uma subespécie de leopardo nativa do subcontinente indiano. O leopardo-indiano é um dos muitos bem sucedidos membros dos grandes felinos indianos, distribuído por todas as partes do subcontinente indiano e sul da China. (pt)
  • 印度花豹(学名:Panthera pardus fusca),是豹的一个亚种。主要分布於印度,數量約有1萬隻,是亞洲豹的亞種中數量最多的族群。 印度花豹体长約1.8米之間,尾長可達1米。夜行性,除了捕捉羊、牛、豬,也會偷襲家畜。 印度花豹在印度有多次襲擊人類的紀錄。2011年7月19日,一隻豹闖入印度西里古里市的一處廢棄民房,抓住1名路過的村民,總共造成6人受傷,所幸無人喪生。最後這隻豹遭警察制伏,沒多久就因為重傷死亡了。 (zh)
  • Инди́йский леопа́рд (лат. Panthera pardus fusca) — подвид леопарда, который обитает на Индийском субконтиненте. (ru)
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 7589080 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 738449136 (xsd:integer)
dbp:genus
  • Panthera
dbp:imageCaption
  • A male Indian leopard
dbp:name
  • Indian leopard
dbp:species
  • pardus
dbp:speciesLink
  • Leopard
dbp:status
  • NT
dbp:statusSystem
  • iucn3.1
dbp:subspecies
  • fusca
dbp:trinomialAuthority
  • 1794 (xsd:integer)
dct:subject
http://purl.org/linguistics/gold/hypernym
rdf:type
rdfs:comment
  • النمر الهندي (الاسم العلمي: Panthera pardus fusca) نويع من النمور كان إلى وقت قريب ينتشر على نطاق واسع في شبه القارة الهندية. في 2008 أدرج في قائمة الأنواع القريبة من خطر الانقراض بسبب عمليات الصيد الجائر للإتجار بجلودها وأجزاء أخرى من جسمها، وعمليات الاستيلاء على أراضيها. أصبحت نادرة جداً خارج المناطق المحمية. مشاريع شقيقة توجد في ويكي أنواع معلومات أكثر حول: نمر هندي (ar)
  • Der Indische Leopard (Panthera pardus fusca) ist eine Unterart des Leoparden, die weiträumig auf dem indischen Subkontinent verbreitet ist. Im Jahre 2008 hat die IUCN Leoparden als gering gefährdet eingestuft und erklärt, dass sie wahrscheinlich bald für den Status gefährdet infrage kommen, da ihr Lebensraum zunehmend fragmentiert und kleiner wird, sie für den illegalen Handel mit Fellen und Körperteilen in Asien heftig gewildert werden und nach Konfliktsituationen verfolgt und getötet werden. Außerhalb von geschützten Gebieten werden sie immer seltener. Der Trend der Population ist abnehmend. (de)
  • インドヒョウ (印度豹、Panthera pardus fusca)は、インド亜大陸に生息するヒョウの亜種である。 (ja)
  • O leopardo-indiano(Panthera pardus fusca) é uma subespécie de leopardo nativa do subcontinente indiano. O leopardo-indiano é um dos muitos bem sucedidos membros dos grandes felinos indianos, distribuído por todas as partes do subcontinente indiano e sul da China. (pt)
  • 印度花豹(学名:Panthera pardus fusca),是豹的一个亚种。主要分布於印度,數量約有1萬隻,是亞洲豹的亞種中數量最多的族群。 印度花豹体长約1.8米之間,尾長可達1米。夜行性,除了捕捉羊、牛、豬,也會偷襲家畜。 印度花豹在印度有多次襲擊人類的紀錄。2011年7月19日,一隻豹闖入印度西里古里市的一處廢棄民房,抓住1名路過的村民,總共造成6人受傷,所幸無人喪生。最後這隻豹遭警察制伏,沒多久就因為重傷死亡了。 (zh)
  • Инди́йский леопа́рд (лат. Panthera pardus fusca) — подвид леопарда, который обитает на Индийском субконтиненте. (ru)
  • El leopardo indio (Panthera pardus fusca) es una subespecie de leopardo presente principalmente en el subcontinente indio con poblaciones en el sur de China, Bangla Desh, Bután, Nepal y en ciertas zonas de Pakistán. Barreras topográficas como el Himalaya al norte o el río Indo al oeste han evitado la dispersión de esta subespecie quedando aislada de otras poblaciones de leopardo, al este el delta del Ganges de igual manera ha separado al leopardo indio del leopardo de Indochina. (es)
  • Indian leopard (Panthera pardus fusca) is a leopard subspecies widely distributed on the Indian subcontinent. The species Panthera pardus is classified as Near Threatened by IUCN since 2008 because populations have declined following habitat loss and fragmentation, poaching for the illegal trade of skins and body parts, and persecution due to conflict situations. The Indian leopard is one of the five big cats found in India, apart from the Asiatic lion, the Bengal tiger, the snow leopard and the clouded leopard. (en)
  • Il leopardo indiano (Panthera pardus fusca Meyer, 1794) è una sottospecie di leopardo largamente diffusa nel subcontinente indiano. È uno dei cinque grandi felini dell'India, insieme al leone asiatico, alla tigre del Bengala, al leopardo delle nevi e al leopardo nebuloso. (it)
  • Panthera pardus fusca Panthera pardus fuscaFichier:Alert Leopard.jpg Léopard indien Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Sous-espèce Panthera pardus fusca— auteur incomplet —, date à préciser (fr)
rdfs:label
  • نمر هندي (ar)
  • Indischer Leopard (de)
  • Panthera pardus fusca (es)
  • Indian leopard (en)
  • Panthera pardus fusca (it)
  • Léopard indien (fr)
  • インドヒョウ (ja)
  • Leopardo-indiano (pt)
  • Индийский леопард (ru)
  • 印度花豹 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:species of
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of