The Gospel Standard is a Strict Baptist magazine first published in 1835 by John Gadsby. The current editor is Timothy Rosier It was Benjamin Ashworth Ramsbottom.

Property Value
dbo:abstract
  • The Gospel Standard is het kerkelijk orgaan van Strict Baptists in Engeland. Het blad verschijnt sinds 1835 en is daarmee één van de oudste kerkelijke bladen van Engeland. Het blad wordt voor het eerst uitgegeven door John Gadsby, de zoon van predikant William Gadsby. Spoedig raakt ook rev. J.C. Philpot bij The Standard betrokken. Vele jaren is hij redacteur en de oplage stijgt tot circa 17.000 exemplaren. De opmaak van het blad is heden ten dage nog grotendeels hetzelfde als in de 19e eeuw. Sinds 1971 is rev. B.A. Ramsbottom (predikant te Luton) eindredacteur. Naast The Gospel Standard verschijnt voor de jeugd The Friendly Companion. In Nederland wordt het blad in 2010 door ongeveer tachtig mensen gelezen. Op de eerste pagina's van dit om de twee weken verschijnende blad worden gewoontegetrouw alle adressen van de ongeveer 120 Strict Baptistgemeenten afgedrukt. Mocht de redactie van mening zijn dat een bepaalde gemeente in leer of leven niet meer voldoet aan de normen van Gods Woord, dan wordt deze gemeente geschrapt van de adressenlijst. De status van Strict Baptist is dan voor die gemeente vervallen. De adressenlijst is de enige manier waarop deze gemeenten op papier bij elkaar komen. Kerkelijke overlegorganen als classes of synoden zijn er niet. De Strict Baptists werden voorheen om die reden ook wel de Gospel Standard Strict Baptists genoemd. (nl)
  • The Gospel Standard is a Strict Baptist magazine first published in 1835 by John Gadsby. The current editor is Timothy Rosier It was Benjamin Ashworth Ramsbottom. (en)
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
  • 12249451 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 711159241 (xsd:integer)
dct:subject
http://purl.org/linguistics/gold/hypernym
rdf:type
rdfs:comment
  • The Gospel Standard is a Strict Baptist magazine first published in 1835 by John Gadsby. The current editor is Timothy Rosier It was Benjamin Ashworth Ramsbottom. (en)
  • The Gospel Standard is het kerkelijk orgaan van Strict Baptists in Engeland. Het blad verschijnt sinds 1835 en is daarmee één van de oudste kerkelijke bladen van Engeland. Het blad wordt voor het eerst uitgegeven door John Gadsby, de zoon van predikant William Gadsby. Spoedig raakt ook rev. J.C. Philpot bij The Standard betrokken. Vele jaren is hij redacteur en de oplage stijgt tot circa 17.000 exemplaren. De opmaak van het blad is heden ten dage nog grotendeels hetzelfde als in de 19e eeuw. Sinds 1971 is rev. B.A. Ramsbottom (predikant te Luton) eindredacteur. Naast The Gospel Standard verschijnt voor de jeugd The Friendly Companion. In Nederland wordt het blad in 2010 door ongeveer tachtig mensen gelezen. (nl)
rdfs:label
  • Gospel Standard (en)
  • The Gospel Standard (nl)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:homepage
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of