For mammals the gestation period is the time in which a fetus develops, beginning with fertilization and ending at birth. The duration of this period varies between species.

Property Value
dbo:abstract
 • For mammals the gestation period is the time in which a fetus develops, beginning with fertilization and ending at birth. The duration of this period varies between species. (en)
 • De draagtijd of dracht is de periode dat een foetus in de baarmoeder doorbrengt vanaf de bevruchting tot aan de bevalling. Van draagtijd wordt meestal gesproken bij zoogdieren, maar ook bij levendbarende vissen kan van draagtijd gesproken worden. Bij planten wordt van de dracht gesproken als zij nectar of stuifmeel leveren. Bij mensen wordt de draagtijd gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie ('menstruele leeftijd' of 'gestational age' (GA)). De duur van de zwangerschap bedraagt bij vrouwen gemiddeld 40 weken (280 dagen), gerekend vanaf de bevruchting is dat gemiddeld 268 dagen. Deze tijd kan van persoon tot persoon verschillen. Een twee weken kortere of een twee weken langere zwangerschap wordt ook nog als normaal beoordeeld. Over het algemeen geldt: hoe langer de draagtijd, des te hoger het geboortegewicht van de baby zal zijn. Van zoogdier tot zoogdier verschilt de draagtijd veel. Zo heeft de Afrikaanse olifant een draagtijd van 18 tot 22 maanden, de spreekwoordelijk lange olifantsdracht. Een walvis heeft een draagtijd van rond een jaar. De draagtijd van een koe is ongeveer gelijk aan die van een mens, negen maanden. De goudhamster heeft van de zoogdieren de kortste draagtijd, namelijk 16-18 dagen. Alleen de buideldieren hebben een nog kortere draagtijd, maar daar blijft het jonge diertje nog lang in de buidel van de moeder totdat het volgroeid is. (nl)
 • 妊娠期是指雌性哺乳动物从受精至分娩的这段时间。不同的动物的妊娠期是不同的。 (zh)
dbo:wikiPageExternalLink
dbo:wikiPageID
 • 1888454 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
 • 743748117 (xsd:integer)
dct:subject
http://purl.org/linguistics/gold/hypernym
rdf:type
rdfs:comment
 • For mammals the gestation period is the time in which a fetus develops, beginning with fertilization and ending at birth. The duration of this period varies between species. (en)
 • 妊娠期是指雌性哺乳动物从受精至分娩的这段时间。不同的动物的妊娠期是不同的。 (zh)
 • De draagtijd of dracht is de periode dat een foetus in de baarmoeder doorbrengt vanaf de bevruchting tot aan de bevalling. Van draagtijd wordt meestal gesproken bij zoogdieren, maar ook bij levendbarende vissen kan van draagtijd gesproken worden. Bij planten wordt van de dracht gesproken als zij nectar of stuifmeel leveren. (nl)
rdfs:label
 • Gestation period (en)
 • Draagtijd (nl)
 • 妊娠期 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of