The Altai accentor (Prunella himalayana) is a species of bird in the Prunellidae family. It is also known as the rufous-streaked accentor or Himalayan accentor. It is found in Afghanistan, Bhutan, India, Kazakhstan, Mongolia, Nepal, Pakistan, Russia, Tajikistan, Tibet and Turkmenistan.

Property Value
dbo:abstract
  • El acentor del Himalaya (Prunella himalayana) es una especie de ave paseriforme de la familia Prunellidae. Está ampliamente distribuido en Asia, encontrándose en las montañas de Asia Central hasta Afganistán, el sur del Tibet y el noroeste de India. No se reconocen subespecies. (es)
  • Prunella himalayanaFichier:Prunella himalayana by John Gould.jpg Accenteur de l'Altaï Nom binominal Prunella himalayana(Blyth, 1842 Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure L'Accenteur de l'Himalaya ou accenteur de l'Altaï (Prunella himalayana) est une espèce de petits oiseaux passereaux de la famille des Prunellidae. (fr)
  • De Himalaya-heggenmus (Prunella himalayana) is een zangvogel uit de familie van heggenmussen (Prunellidae). (nl)
  • The Altai accentor (Prunella himalayana) is a species of bird in the Prunellidae family. It is also known as the rufous-streaked accentor or Himalayan accentor. It is found in Afghanistan, Bhutan, India, Kazakhstan, Mongolia, Nepal, Pakistan, Russia, Tajikistan, Tibet and Turkmenistan. (en)
  • 高原岩鹨(学名:Prunella himalayana)为岩鹨科岩鹨属的鸟类。分布于巴基斯坦、印度、尼泊尔、锡金以及中国大陆的新疆等地。该物种的模式产地在喜马拉雅山脉地区。 (zh)
  • Гималайская завирушка (лат. Prunella himalayana) — мелкая певчая птица семейства завирушковых. Вид распространён в горах Центральной и Средней Азии. В России гнездится на юге Средней Сибири. Внешне напоминает альпийскую завирушку, отличаясь меньшими размерами, светлыми, а не рыжими пестринами на нижней части тела, ярко-белым пятном на горле. Гнездо устраивает на земле, в ямке, под прикрытием камня или кустика. В кладке 3—5 голубых яиц. Инкубационный период длится около двух недель. Питается беспозвоночными и семенами. (ru)
dbo:binomialAuthority
dbo:class
dbo:conservationStatus
  • LC
dbo:conservationStatusSystem
  • IUCN3.1
dbo:family
dbo:genus
dbo:kingdom
dbo:order
dbo:phylum
dbo:synonym
  • Laiscopus himalayanus
dbo:thumbnail
dbo:wikiPageID
  • 12475208 (xsd:integer)
dbo:wikiPageRevisionID
  • 743358925 (xsd:integer)
dbp:binomial
  • Prunella himalayana
dbp:imageWidth
  • 250 (xsd:integer)
dbp:species
  • P. himalayana
dct:subject
http://purl.org/linguistics/gold/hypernym
rdf:type
rdfs:comment
  • El acentor del Himalaya (Prunella himalayana) es una especie de ave paseriforme de la familia Prunellidae. Está ampliamente distribuido en Asia, encontrándose en las montañas de Asia Central hasta Afganistán, el sur del Tibet y el noroeste de India. No se reconocen subespecies. (es)
  • Prunella himalayanaFichier:Prunella himalayana by John Gould.jpg Accenteur de l'Altaï Nom binominal Prunella himalayana(Blyth, 1842 Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure L'Accenteur de l'Himalaya ou accenteur de l'Altaï (Prunella himalayana) est une espèce de petits oiseaux passereaux de la famille des Prunellidae. (fr)
  • De Himalaya-heggenmus (Prunella himalayana) is een zangvogel uit de familie van heggenmussen (Prunellidae). (nl)
  • The Altai accentor (Prunella himalayana) is a species of bird in the Prunellidae family. It is also known as the rufous-streaked accentor or Himalayan accentor. It is found in Afghanistan, Bhutan, India, Kazakhstan, Mongolia, Nepal, Pakistan, Russia, Tajikistan, Tibet and Turkmenistan. (en)
  • 高原岩鹨(学名:Prunella himalayana)为岩鹨科岩鹨属的鸟类。分布于巴基斯坦、印度、尼泊尔、锡金以及中国大陆的新疆等地。该物种的模式产地在喜马拉雅山脉地区。 (zh)
  • Гималайская завирушка (лат. Prunella himalayana) — мелкая певчая птица семейства завирушковых. Вид распространён в горах Центральной и Средней Азии. В России гнездится на юге Средней Сибири. Внешне напоминает альпийскую завирушку, отличаясь меньшими размерами, светлыми, а не рыжими пестринами на нижней части тела, ярко-белым пятном на горле. Гнездо устраивает на земле, в ямке, под прикрытием камня или кустика. В кладке 3—5 голубых яиц. Инкубационный период длится около двух недель. Питается беспозвоночными и семенами. (ru)
rdfs:label
  • Prunella himalayana (es)
  • Accenteur de l'Himalaya (fr)
  • Altai accentor (en)
  • Himalaya-heggenmus (nl)
  • Гималайская завирушка (ru)
  • 高原岩鹨 (zh)
owl:sameAs
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:name
  • Altai accentor (en)
is dbo:wikiPageRedirects of
is foaf:primaryTopic of