About: Wiebe Draijer     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:WikicatLivingPeople, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

Wiebe Draijer (August 27, 1965) is a Dutch engineer, and management consultant for McKinsey. In June 2012, he was appointed crown member and chairman of the Social-Economic Council.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
 • Wiebe Draijer (bestuurder)
 • Wiebe Draijer
rdfs:comment
 • Wiebe Draijer (August 27, 1965) is a Dutch engineer, and management consultant for McKinsey. In June 2012, he was appointed crown member and chairman of the Social-Economic Council.
 • Ir. Wiebe Draijer (Enschede, 27 augustus 1965) is een Nederlands bestuurder. Van september 2012 tot september 2014 was hij voorzitter en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER), als opvolger van Alexander Rinnooy Kan. Daarvoor was hij directeur Benelux van adviesbureau McKinsey. Draijer was lid van het Innovatieplatform van overheid en deskundigen, dat innovatie en ondernemerschap in Nederland wilde stimuleren. Hij is ook mede-initiatiefnemer van het onlinediscussie- en actieplatform De Nationale Dialoog, dat van start ging onder de naam 21minuten.nl.
sameAs
birth date
 • 1965-8-27
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Link from a Wikipage to an external page
foaf:name
 • Wiebe Draijer
foaf:depiction
 • External Image
dct:description
 • Mechanical engineer, businessman, chairman of the Social-Economic Council
foaf:givenName
 • Wiebe
foaf:gender
 • male
foaf:isPrimaryTopicOf
foaf:surname
 • Draijer
thumbnail
prov:wasDerivedFrom
has abstract
 • Ir. Wiebe Draijer (Enschede, 27 augustus 1965) is een Nederlands bestuurder. Van september 2012 tot september 2014 was hij voorzitter en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER), als opvolger van Alexander Rinnooy Kan. Daarvoor was hij directeur Benelux van adviesbureau McKinsey. Wiebe Draijer studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft, hij studeerde af bij Philips NatLab. In 1992 haalde hij zijn MBA aan de Insead Business School. Vanaf 1984 werkte hij als freelance en sociaal-economisch journalist bij onder meer NRC Handelsblad. Van 1990 tot 2003 was hij consultant bij adviesbureau McKinsey. In 2003 werd hij van dezelfde instelling directeur.Van 2012 tot 2014 was hij voorzitter van de SER. Draijer was lid van het Innovatieplatform van overheid en deskundigen, dat innovatie en ondernemerschap in Nederland wilde stimuleren. Hij is ook mede-initiatiefnemer van het onlinediscussie- en actieplatform De Nationale Dialoog, dat van start ging onder de naam 21minuten.nl. In maart 2014 werd bekend dat hij Rinus Minderhoud zou opvolgen als voorzitter van de Raad van Bestuur van Rabobank. Minderhoud was interim-voorzitter sinds Piet Moerland was afgetreden in verband met het door Rabobank-medewerkers manipuleren van de Libor-rente. Als SER-voorzitter werd hij per 10 september 2014 opgevolgd door voormalig Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer.
 • Wiebe Draijer (August 27, 1965) is a Dutch engineer, and management consultant for McKinsey. In June 2012, he was appointed crown member and chairman of the Social-Economic Council.
http://purl.org/voc/vrank#hasRank
http://purl.org/li...ics/gold/hypernym
is Link from a Wikipage to another Wikipage of
Faceted Search & Find service v1.17_git39 as of Aug 09 2019


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3232 as of Aug 9 2019, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2019 OpenLink Software